Saturday

Kantoi! Cybertrooper Umno like sendiri komen di Malaysiakini


SEJAK kebelakangan ini ramai yang mengadu kepada gua bila kebanyakkan komen-komen di portal berita nombor satu Malaysia, Malaysiakini dipenuhi oleh cybertrooper (askar upahan) Umno terutama berita berkaitan dengan Rosmah Mansor.

Sebenarnya cybertrooper Umno menggunakan taktik kotor untuk membolehkan komen-komen mereka berada pada kedudukan paling atas di Malaysiakini iaitu dengan cara mendapatkan like paling banyak. Namun mereka mendapatkan like-like palsu.

Sebagai contoh lihat screenshot di bawah ini. Komentar bernama Anuwar Kasih ini adalah salah seorang cybertrooper Umno dan komennya berada paling atas di Malaysiakini kerana mendapat 170 likes palsu.



Bagaimana kita nak tahu sama ada likes tersebut palsu atau sah? Mudah sahaja, klik pada namanya Anwar Kasih itu anda akan terus ke profile beliau. Komen beliau di Malaysiakini turut terpapar di profile milik beliau. Seterusnya klik pada like yang diterimanya.



Selepas klik anda akan ditunjukkan kepada akaun-akaun yang telah memberikan likes kepada komen-komen cybertrooper Umno ini. Lihat, bukan manusia yang likes, sebaliknya page-page kosong yang dibuat oleh mereka.

Mereka sendiri komen, mereka sendiri like menggunakan halaman-halaman yang dibina oleh mereka sendiri. Taktik ini membolehkan mereka likes komen sendiri tanpa log in kepada banyak akaun. Tapi kantoi kah kah kah...



Anda boleh periksa sendiri akaun-akaun cybertrooper seperti ini. Mereka benar-benar terdesak untuk mempertahankan Rosmah Mansor. Lebih malang, ada juga cybertrooper yang malas buat kerja, makan gaji buta apabila nama-nama page yang dibuat langsung tak realistik seperti di bawah ini kah kah kah...




Alahai Umno, semua benda nak menipu, sampaikan likes pada komen pun nak juga ditipunya macam mana rakyat nak sokong kamu?

ReJaM© "Tak payah bohonglah, mana ada orang nak likes komen sampah... "

69 comments

Siakap senohong gelama ikan duri, asyik nak bohong lama lama makan diri...

Mana pegi caii2 ubn ni g meragut rumput?? Sunyi je.. Rindu la kat caii2 ubn sekalian.. Wakakakak

listen!..:)

oit milosuam...

bukan kat malaysiakini je caii ubn ni like or support caii2 ubn yg lain.. silap2 dlm blog lu yg anon2 byk2 tu pun ntah2 org yg same.. wakakaka.. caii2 ubn yg ku kasihi... kekekekek... mane dorang g meragut ni.. sunyi je... wa lindu la sama lu olang caii ubn.. ilang gelak tawa gua lu olang x komen woo... lindu sgt2 woo.. ptuiihh!! kekekek

macam budak kecik lah lu ! Kita nak kena matang ! Asyik asyik kau sebut babi ! hasil didikan mat sabu kau ni , cuba kau tenong betol betol muka mat sabu itu , ada macam muka babi tak , jangan menipu diri sendiri , cuba kau tenong betul betul !!!!

Macam mana kita nak respek puak puak pas , tak ada contoh yang baik langsong , kalau ada sila tunjok !!!!

astargfirullah..

hebat btul caii ubn ni.. boleh dia mengata manusia ciptaan Allah swt sampai begitu sekali... ish ish ish.. hebat2...

cth yg baik mcm najib xde.. mcm musa aman xde.. mcm chua soi lek xde.. mcm kak jat xde.. mcm rosmah xde.. mcm ali rustam xde.. mcm khir toyo xde.. mcm isa samad xde.. tapiiiiii... jauh lebih baik ramaii....

Umno memang terok lah , tapi kalau pas lebih baik dari umno hari ini jua saya jadi ahli pas !

Lain kali jangan nyamok orang !

Tak jadi ahli pun takpe...hari mengundi pangkah je calun pas atau pakatan rakyat habis cerita...umno dan bn bukan memang terok tapi dah nazak tunggu nak talkin je lagi...

Komen nko ni (Anon 2:06) sebijik mcm kisah Yahudi laknatullah dlm Surah AlBaqarah, mereka meminta Nabi Musa as menunjukkn kekuasaan Allah, jika benar mereka akan beriman, tetapi apabila Allah menurunkn makanan dr langit, Yahudi laknatullah ini tetap berpaling dr beriman kpd Allah walaupn tlh menyaksi kekuasaan Allah tsebut.
Inilah antara cth kejayaan Umeno membodohkn & menyesatkn org2 melayu mcm nko, hasil 'asuhan' erat 2hala Umeno-Apco(Yahudi)..

Fanatik pas atas tu ...dah tahu corak pemikiran dia ..mesti nak celop pas dengan agama , apa lah lu bodoh kau tak boleh diajar ...sesat dalam terang !!!

memisah agama dari negara maknanya sekular ...umno tak memisahkan agama dari negara , perjuangan umno adalah islam , dalam ertikata nasionalis islam !

Tak lama lagi fanatik umno berkampong dekat milo suam , siap sedialah lebai pas dengan hujah mu , saya bagi tahu saja , tak dengar tak apa !

Mana agamanya? Konsert kpop untuk orang Islam? Tayang aurat isteri pm di dada akhbar, tv dsb? Agama apakah yang diperjuangkan umno? Islam itu tidak memaksa, tapi jika memilih Islam maka turutlah dengan peraturannya. Bukan boleh main pilih2 ikut kesediaan dan kesesuaian. Contoh paling senang, undang2 jalanraya. Kalau x ada lesen memandu kena saman. Sebab xnak kena saman terpaksa ambil dan renew lesen. Begitu juga agama. Kalau xnak berdosa maka kena ikut suruhanNya dan tinggal laranganNya.

SETUJU SANGAT!

Umno tu siapaa???
Eh.. tersalah pulak...
Umno tu apaa???
Haaa... baru betul...

Caiii umno tu siapa??
Dah tentu bukan Madey, bukan Najib, bukan pak menteri2, bukan bukan bukan bukan 10x

Habis tuh... siapa???
Dapat apa???
Pangkat apa??
Mewah duit ke?? mcm anak madey,
anak nazri, anak kak ijat, anak pak2 menteri!!

Mesti kalangan org2 yg ikhlas berjuang utk mempertahankan kemewahan pak2 menteri & anak beranak...

Let me speak... let me.. let me.. let me speak...

"Masih simpan kad ahli umno"

Demi masa depan negara ...PERTUBUHAN KEBANGSAAN MELAYU BERSATU ..

Anon 17.11 pm aku nak tanya .....uncle hedi aweng kau itu jual kalimah allah dekat orang kristian apa ceritanya ? Kalau dah jual kalimah allah tiada ertinya perjuagan islam pas lagi ...tanggong jawab kita betulkan balik keadaan , tak kira umno atau pas , tetapi apa yang berlaku sekarang pas itu tak logik lagi ...

SAYA MERASA AMAT BIMBANG DENGAN KITAB SUCI AL QURAN ITU AKAN MENJADI SEPERTI KITAB TAURAT DISEBABKAN TANGAN TANGAN KOTOR ULAMA POLITIK PAS , TANDA TANDA KEARAH ITU SEMAKIN KETARA ! SAMA SAMA KITA MUHASABAH DIRI .

Puak puak pas ni tak makan ajar bro ! Kepala batu ...hehe , lepas ni kau mesti ke carut punya ! tak caya kau tunggu sekejap..!!!

Btul kta ko dia org ni tk bleh jwp mula lh babi2 kn org,perangai dia org sbijik mcm babi,psl mt sabun suka mkn babi dr mkn ayam psl tu pengikut dia pn suka sebut babi,tk tau kt mna islam dia org.

Babi pon ciptaan allah ler,kkdg mmg ada muke manusia cm babi n prngai cm babi gk.manusia tu ialah mat sabun.huahua

Anwar pun muka macam tak berseri lagi , seolah olah cahaya keimanan tiada lagi , mukanya semakin keroh , kuasa allah nak tunjok dekat kita ....cuba kita tengok air muka mahatir , tenang sahaja , walaupon dimaki dikutok puak puak pas cahaya orang orang soleh terpancar diwajahnya ! Nak masuk tidur ni dah lewat !

ABU.. X 100%
Asal Bangang Umno!
Asal Bengong Umno!
Asal Bodek Umno!
Asal Bodoh Umno!
Asal Bengap Umno!
Akhlak Burok Umno!
Asal Bani UMNO?
tu lah Umat Melayu Naif Otak nya!

Adoii bang jgn gaduh maki2 semua ni...baik2 la kita kn sesma Islm

kebimbangan kamu kerna kamu mengaji pun tak katam!
ko ingat Allah tu mak bapak korang punya ke?
Allah tak larang! tiada jua larangan dri RasullAllah! yg memandai2 kamu hukumkan melarang agama lain guna kalimah tu apsal? Allah yg menciptakn semua makhluk di muka bumi ini jdi Allah suka kpd hamba2nya yg menyebut2 serta memuji2 ke Esaan Nya jdi utk org Melayu je ke kalimah Allah tu? Utk org islam sje ke kalimah Allah tu?
Dlm islam tidak melarang kalimah Allah diguna pakai oleh agama lain kerna sesiapa sja yg boleh menyebut kalimah tersebut waimah lembu pun jka menyebut kalimah Allah itu tidak akn mengurangkan sama sekali ke Esaan Nya walau sebesar zarah yg dipotong 7!
Takut jika disalahgunaka oleh mereka?
Itu lah t/ jawab kita sbgi penganut agama islan utk mentarbiah & mendakwahkan mereka! Jgn ingat berdakwah tu utk memaksakn islam kpd yg bukan beragama islam agar mereka memeluk islam tetapi yg lebih utama adlah 'amal makruf nahi mungkar'
Org2 umno ni hnya mengunakan logik akal semata2. Mereka mana nk rujuk Alqura bab2 camni maka sebab tu lah juga UMNO tu spesis Umat Melayu Naif Otak ya...

Ckp2 org yg jahil agama cuma menggunakn logik akal semata... Dorg ni xpenah tau pon Allah ada berfirman dlm al quran bahawa Dia lah Tuhan sekalian alam...
Alif tendang mim, nun tendang wau bunyinya sarkis...oo sarkissss.....

suka hati dyeorg la nk ckp umno tu babi ke cibai ke...yang penting dyeorg komen xdapat byrn macam cai umno...

Kalau god ditukar allah lebih baik kau mengaji dekat gereja sahaja osama !!!

Org spesis mcm awak je yg bimbang...
Carilah kepelbagaian bahan bacaan...
Banyakkanlah membaca...
Dan belajar dgn guru agama yg ber 'amal soleh...

"Anonymous19 January, 2013 10:58 pm
SAYA MERASA AMAT BIMBANG DENGAN KITAB SUCI AL QURAN ITU AKAN MENJADI SEPERTI KITAB TAURAT"



Lengkapnya ayat Al-Qur an diturunkan, merupakan mukjizat terakhir nabi muhammad saw.
Telah dijanjikan bahawa ia akan kekal TIDAK BERUBAH & menjadi panduan seluruh umat manusia, bukan kepada org arab shj.. malah utk semua bangsa... nasrani, yahudi jews, farsi, niger, cina, india, bangla, rusia, mohican, swedish, danish, finish...

Eh... silap la...
Sebenarnya hanya utk MELAYU je la...
Sebabnya... org MELAYU je yg ada HAK dan KUASA utk tukar ayat supaya jadi ikutan, khas utk org MELAYU shj... saling tak tumpah mcm org yahudi jews...

Eh... silap lagi..
org MELAYU vs yahudi jews...
MELAYU lebih cerdik apa!!!

"Masih simpan kad ahli umno"

Ada org sudah takut tu yg sampai tuduh org bkn2 fb sapa suka hati dia lah nak bt fan page byk mana...yg milo suam nak dengki kenapa???lps tu bt fitnah plak tu..umno tak sehina mcm pas,pkr n dap lah yg sgp lakukan apa saja dan sanggup bayar org utk nak like sendiri

Tidak boleh orang bukan islam guna perkataan allah dalam kitab mereka , konsep trinity yang bertentangan dengan madsud kalimah allah yang membawa erti yang maha esa , menterjemah kalimah allah dalam bible menyebabkan berlaku syirik kepada allah , kalimah allah selama lamanya bermakna allah yang maha esa dan tidak boleh diterjemahkan dalam bahasa arab sekalipon kerana tidak ada bandingan bagi kalimah itu yang selama lamanya bersifat singular ( satu) , kalau diterjemahkan kepada god atau lord pun tidak boleh kerana perkataan itu tidak memberi makna satu tuhan , tidak munkin kalimah allah diterjemahkan sehingga seolah olah ada selain daripadanya kerana allah tidak ada yang sama sepertinya ( laisaka mislihi syai ) , islam berpegang kepada paksi utama allah yang mufrad ( singular ) iaitu sebagaimana dalam surah al-ikhlas iaitu katakan bahawa allah itu maha esa .....apa komen kulop pas ?

Alah ko ni. Ko jadi babi pun nak bangga.

Asal bongok mesti osama!!!!!

mana lebainya , mana ketayapnya , mana jubahnya , mana serbannya , aku juga yang pakai songkok tinggi !

Agama islam bila dah menjadi ramuan politik pas itu yang merosakkan islam , kita boleh berpolitik untok kepentingan islam , tetapi jangan menggunakan islam untok kepentingan politik , bila gunakan islam untok kepentingan politik maka lahirlah parti pas itu ! perlu diingat lahirnya parti pas itu atas sifat dengki , sakit hati , perasaan dendam dilubok hati ...maaf cakaplah cuba kita tengok puak puak pas tak mencerminkan islam sejati , cuba kita lihat dengan mata hati , saya hanya respek orang orang tablig sahaja.....ada paham adik abang !

Kita orang rasa tok guru pas telah diresapi pemikiran pluralisme agama yang dibawa oleh pemikiran orientalis barat yang ada dalam pakatan rakyat itu , jangan kita fikir pakai serban besar tak boleh diresapi pluralisme agama , sesunggohnya orang orang yahudi dan nasrani tidak akan senang selagi orang orang islam tidak mengikut agama mereka .

Memang sebijik mcm muka mat sabu.. Hahahaha

Komen untuk diri sendiri ke? Konon konon belakon orang umno, padahal ko memang pencacai PAS. Bodohnya komen !

Malaysia = 1 Malaysia (UMNO)
Israel = 1 Israel (kerajaan israel)

Macam same je?

Baek pakai 1 world.

Carilah baik antara yang terbaik atau the best of the best ! Ceewaah ! Speking pulak aku senja senja ni ! ..mengarot sikit sikit !

Selagi berpegang pd quran dan sunnah tdk akan sesat. Memang manusia baik manapun tdk tahan godaan. Sebab tu perlu ada hukum hudud utk mencegah perkara buruk berlaku

Nak kenal sesaorang perlu bermusafir dgnnya. Atau beri ia satu amanah. Jaga lembu ke, jaga anak ke, sebagai contoh. Baru tau hitam pedihnya. Masuk la tabligh kalau rasa itu bagus.

Ada mata tak nampak, ada telinga tak dengar, ada akal tak guna akal. Itu yg di sebut ibarat binatang ternak malah lebih teruk. Bukan lah melihat dr segi wajah sesaorang

Kalau tak di pecahkan ruyung, manakan dapat sagunya. Ikutlah bermalam 3 hari 2 malam utk kenal sesaorang

Islam ada dalil dr quran dan hadits. Atau fatwa dr ulama yg terkenal adil. Kalau ada nasionalis islam tentu ada kapitalis,sosialis,komunis islam. Tak usah cakap pasal Islam kalau jahil

Cina dap menternak mat sabu , hehehe ...kihkihkih

Macam acheh dah buat undang undang islam , baru ok !

Habis itu kamu siapa ? Khawarij pas ke ?

Kita tengokla pru13 nnt... Klu Allah tetapkan bahwa gabungan Pas, Dap,Pkr lebih baik dari Umno tentu Allah makbulkan impian diaorg tuk ke Putrajaya tu.....kalau sebaliknye terjadi harap maklumla....

Renung renungkan laaaaaa

anon 1:36..budak kat atas tu mesti satu table dgn mat sebut, tu yg teringat2 binatang tuuu..Kih kih kih..

Insyaallah...
Pakatan Rakyat akan menang...
Tuhan akan tetap beri kemenangan ke atas golongan yang sentiasa berlaku 'adil...

"Masih simpan kad ahli umno"

Xyah cakap byk bubar parlimen buat pilihanraya skrg...

Umno = kerbau..
ABU = babi..

Sama bodo. Yg beza 1 haram. 1 tak.

Wakaka

Salam semua...Al-quran takkan jd mcm kitab taurat..sbb alquran dh Allah janji takkan luput dr dunia ni..takkan hilang..takkan ada kesalahan...takkan ada cacatnya..waima yahudi yg cuba meniru alquran pun sampai skang tak dpt bt..kt ingat kembali bila mn alquran tersalah cetak...Allah tunjukkan yg sebenar...krn apa..itu lah JANJI ALLAH..MASYAALLAH..SUBHANALLAH...jgn bimbang kwn2..sahabat2...takkan ada apa yg blh mencacatkan alquran kitab agung hingga kiamat...pasyi takkan berjaya jjika ada yg cuba nka ubah atau mencacatkannya...percayalah...yg kita tak boleh bt adalah taksub dgn mn2 pihak yg cuba memutarbelitkan ayat alquran..bila taksub tuelah jdnya sesat.bkn alquran yg sesat..manusia n hati2 manusia itu yg sesat...alquran betul..manusia yg tak phm akan isinya yg tak betul...ulama yg diiktiraf Allah betul..yg yak betul org yg singkat ilmunya tentang tafsiran yg ditafsir ulama..tentang ayat alquran yg ditafsirkan..sbb tu Allah suh blajar...bkn suka2 nak ckp...kalau tak berfaedah...malah mencaci dan mengata..lbh baik diam...kalau cetek ilmu kamu...yg Allah bg guideline suh bt korg taknak bt...yg allah tak bg bt yg tue sibuk nak bt..kalau dh cuak sgt n tak tau.mn betul n salah...bt la solat sunat..kalau ada rezeki lebih swbelum pilihanry ni gi mekah..bt umrah...doa moga yg betul dinaikkan..yg salah dijatuhkan..mudahnya la Allah punya guideline..tp manusia biasalah suka ikut yg susah...solat tu 2rakaat je..doa tu mcm kamu menyumpah seranah org dlm nie la..bezanya baik dgn buruk...solat n doa.mintak petunjuk..susahke sahabat semua?ke solat minta petunjuk pun taktaj niatnya...??fikir2kanlah..

Kalau search mana mana forum. 'like' facebook blh dibeli. Berapa ratus, ribu like nk? Sejuta pn blh, janji duit ada.

Aku benci umno... apa hgpa nak kata kata lah cai cai...aku akan pastikan saudara terdekat,kawan2,org kampung aku benci dengan umno jgak hahahah.. apa lu boleh buat??? kalau cai umno porno kuat sangat tukarkan keyakinan aku SEKARANG!!!!

Hi there colleagues, good piece of writing and nice arguments commented here,
I am really enjoying by these.

Stop by my web site :: acheter des vues sur youtube
my web page - acheter vue youtube

Please let me know if you're looking for a article author for your weblog. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely
love to write some content for your blog in exchange for a link
back to mine. Please send me an e-mail if interested.
Many thanks!

Take a look at my site - plus de followers

babi tuh terlebih sangat.... umno ANJING!!!


EmoticonEmoticon