Tuesday

Laman web rasmi PAS pula digodam (hacked)


JIKA semalam laman web Timbalan Presiden KEADILAN, YB Azmin Ali berjaya digodam (hacked) rujuk sini Web Azmin Ali oleh individu yang dipercayai menyokong Pakatan Rakyat, kali ini nampaknya giliran laman web rasmi Parti Islam, PAS pula menjadi sasaran.

Penggodam meninggalkan mesej yang sama seperti semalam, iaitu memperkenalkan diri mereka sebagai SGP Cyber Army, dan memberi amaran kepada pimpinan Pakatan Rakyat terhadap keselamatan laman web dan serangan cyber pihak lawan dari Barisan Nasional yang lebih canggih dan berkepakaran tinggi menjelang Pilihanraya Umum ke 13.

Di bawah ini screenshot yang diambil dari laman web rasmi PAS, pas.org.my.



Barangkali selepas ini, lebih banyak laman web milik Pakatan Rakyat sendiri akan digodam oleh penggodam-penggodam ini untuk menguji tahap keselamatan laman web mereka.

Ini menunjukkan masih banyak kelemahan pada sistem keselamatan laman web ini.

ReJaM© "Jika benar mereka berniat baik, terima kasih diucapkan... "

17 comments

Terdesak sgt la tu umngong

Kalau laman web rasmi pas kena godam , lebai lebai pas boleh singgah dekat umno online , serupa juga cerita politik ! Kihkihkihkih

Try tanya dap diorg punya web kena godam jgak tak..

Jangan lupa singgah sekali dekat blog papa gomo atau pisau net ....hihihi

Kena tanya kit siang dulu baru tanya dap....kahkahkah

Jgn lupa juga singgah di bilik 121 khas untuk isteri org dengar kaunseling pukul 3pagi. (mcm lg p.ramlee)

Berbuat kabajikan tak payah sampai nak gaza kat malaysia ni masih ada yang susah dan merempat. Yang lebih teruk dari mangsa di gaza pun ada. Utamakan lah kesejahteraan rakyat dulu baru fikir pasal rakyat negara lain. Jangan kerana naknama KERA DI HUTAN DISUSUKAN ANAK SENDIRI MATI KELAPARAN...

Bro jgn berfikiran sempit.

KELUARGA YZ INTERPRISE BOLEH AMBIL BR1M YA ! KITA AMBIL SAMA SAMA YA ! JANGAN CEPAT LATAH YA !

Jong jong inai , anak itik dikejar kucing , time undi keluar ramai ramai , jangan lupa pangkah dacing !!!

Ramai pencacai umngok cari mkn kt sini...

Betul tu YZ..pas tak pyh jauh2 sibokan putrajaya baik jaga rakyat kelantan baik2..jaga makan minum diorg, jaga ekonomi diorg..
Pasal putrajaya biar abg non dgn angan2 dia..

Janji duit masyuk.ley la claim.kan kan

Pergh!!iklan tu...sian?papagomo ,pisau.net?hahaha dgr cete cai tu da miskin melutut mainta maaf?ye ke?ty je..kuikuikuik

Dah lama org beli brg guna timbangan metrik dah tak guna kati dacing. Timbangan kati @ dacing dah tak relevan. Undi DACING lg........tak relevan....parti hampeh....


EmoticonEmoticon