Wednesday

Panas! Awie pakai rantai salib, menyanyi lagu Ranggi Metropilis





SEBELUM ini artis Rock terkenal tanahair, Awie mencetuskan kontroversi apabila beliau dikatakan telah membuka sebuah Kelab Malam, Malai Rock Station Bistro (MRSB) di Ipoh yang dikatakan turut menjual arak ~ EhGosip.



Kebetulan ketika gua menjelajah video beliau di YouTube sebentar tadi, gua terkejut apabila melihat rakaman Awie sedang menyanyikan salah sebuah lagu rock beliau bertajuk "Ranggi Metropolis" dengan memakai rantai berbentuk salib.



Berulang kali gua pause, forward dan reverse video rakaman ini, memang sah dia pakai rantai salib. Cuba korang pulak check adakah mata gua yang kelabu atau memang betul Awie pakai rantai dengan loket salib?



Sila tonton sendiri video di bawah ini, lihat pada durasi seperti yang gua dah "highlight" dalam printscreen video di atas.


ReJaM© "Kalau betul, gua nak tanya Awie, lu ni agama apa? "

Peringatan Penting!

Jom turun ramai-ramai Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112

Tarikh: 12 Januari 2013
Masa: 14:00 petang
Tempat: Bandar Kuala Lumpur (Stadium Merdeka).

Bapak segala Himpunan, Bapak segala Bantahan bersama sejuta rakyat! Sejuta Jiwa!

24 comments

Biasalah artis umno x kuat pngagan agama jahil rendah aklak n moral cuba bndingkan artis yg brhijrah kat Pas....sejuk mata mmandang.

tak kisahlah parti apapun dia nak join... tp pakai loket salib ni dah melampau. JAHIL MURAKKAB budak neh.Harussani tak nak tegur ka bangsat neh... kalau Nik Aziz tegur ka atau Bob Lokman tegur ka nanti kata PAS politikkan isu. Apapunya makhluq sekor ni... mabuk arak kelab malam malai rock station ka!!! hebat UMNO neh berjaya 'meng San Miguel' mamat neh...!!!
Harap anak muda Islam tadak la perangai macam jerangkung dlm almari neh... Na'uzubillah!!!

Awi pakai rantai salip pun kau nak salahkan umno ! Semua dosa kau salahkan umno , nik aziz yang jual kalimah allah dekat orang kristian itu kau tak bising pun !

Saya tak pasti itu salib atau x. Mungkin juga kunci. Kalau dpt gambar yg lebih jelas utk pastikan kerana ini tuduhan berat yg kerana melibatkan akidah. Harap admin hati2. Tkasih admin

Ko ni dah rosak la bro...elok bertaubat dan berhati2 semasa mengomen....

Kunci apa camtu...cuba tgk btol2....klu kunci pon mana leh wat sama cam lambang salib tu...

Aku nmpak pun mcm kunci..kepada pngomen & milosuam yg nk salahkan umno dlm hal ni..klu bukan lh rantai tu bukan salib berani tak korg mohon maaf n bertaubat..jgnlh terburu buru menjatuhkan hukum. Tq.

Ko cfirm ke salib tu, klu betul salib kn baik ko Mtk nike ajis n bob lokman doakn awie taubat ke, ni terus kaitkn umno..
Yg jahil murakkab ni ko lh..sekejap alim sekejap jerangkung..

Aku tgk mcm buah rantai bentuk pedang tunder cat je... Wallahualam.. Takut aku komen yg bukan2.. Takut terfitnah org yg x salah pula... Pasal dia buka malai rock and jual arak tu wat aku konpius mamat ni betul ke islam????... Aku ada dgr dia pun kira2 mcm 'ayahanda' juga dlm satu ngo yg berpegang pada 'amal makruf nahi mungkar'... Xkan dia x tau hukum... Allahuakbar..

Dato S. Siapa yg begitu syaitan mengutuk nik aziz? Siapa? Bg aku email ko or no ko? Biar ada cari ko smpi dpt.. Sure tahun lepas last raya ko!!

Dia jual khalimah allah kpda kristian semoga kristian tu dpt hidayat. Brdosa ker aku nak tanya.. Jawab2???? Kita pula dah baik2 islam, bila pakai salib tu berdosa tak?? Mestila berdosa!! Bodoh la ko ni pro bn. Dulu masa sekolah agama ko lari buat part time gantung bendera bn kat jembatan.

Tgk skrg ni dh bodoh agama tp pandai nak komen agamaa..

gangster tamil..dehhh!!! delete 3 January 2013 at 08:29

Jual kalimah ALLAH tu kristian yg dapat hidayat ke?..orang islam yg akan terperdaya dgn penggunaan kalimah ALLAH tu?..
Ko yakin 100% awie pakai rantai salib ke?..
bukan puak ko ke yg sanggup pasang bendera, baring atas jalan n melompat2 demo..baik g belajar agama!!!

Sabar la saudara ku.. Just beri nasihat cara baik cukup le... Kadang2 kita kena fikir terlalu banyak lembu nfc ni terlepas dr kondo.. Tu yg main sembur je cakap merapu... Kita jgn ikut level yg teruk sampai mcm tu skali..
'lu boleh debat dgn 10 org bijak pandai... Tapi lu x boleh menang dgn melawan seorang yg bodoh sombong.. Malah dia akan bawa pemikiran/percakapan dan kesopanan yg ada pada lu turun sampai level lembu kandang'...
Sabar saja...

Anon 12:23 ko tak marah ke komen kat atas ni level kn ko sampai level lembu kandang'...ke ko setuju dgn komen tu..kih..kih..

Yg sbnrnya itu gambr pedang.cek betul2.jgn wat fitnah melulu.. Bdosa..

Rantai pedang , aku ada nampak anak sedara pakai ! cepat sangat puak puak pas latah !

orang kita kadang suka pakai yg hampir hampir menyerupai salib utk tarik perhatian..

Bodo Awie nie...otak kecik akal pendek...kalau yea pun nk mnunjuk salib...jgn buat masa cari rezeki kt negara melayu nie...Bangang,kalau u tukar agama pun,perut u buncit jgk...hidung u tetap kembang...Tapi tgklh nnti...poket u yg akan Kempis sekempisnya akibat org Tanah melayu sakit hati dgn kebodohan u sendiri....kesian kt anak² Awie nnti dpt bapak yg ingat tukar akidah boleh jadi kaya raya dgn duit..... > FREE THINKER

Manusia ni ada 2je golongan x kr le artis ke.. ali politik ..ulamak tau pn ula lam semak,, yg 1golongn lau d pratikn sesak dada n lemah kt pny jntong,,, itu mknany glongan sebela Kiri... mn kl klu baik penampilanny sejok mt memndngny haa yg tu sebelah kanan punye... jd same2 lh kt menilaiknny.

Awie mmg bangang Mcm penyokong umno yg lain gak. Umno, awie dan bangang mmg tidak dapat dipisahkan bagai aur dgn tebing.

tk kiralah salib ke ape ke..kan da ade hadis saw di larang myerupai wanita,rantai tu dah simbul myerupai wanita,nabi saw laknat kaum lelaki yg myerupai wanita..Haram...bab akidah aku tk nak komen,Tu byk nak tafsir hukum zahir n hukum batin...

kelakar lah korang pembangkang nie... time comment dlm fb..."kmi x kisah klaw dia gay pun atau peliwat.tu hak peeibadi nya.aslkn x mkn x tpu duit rakyat" tp bila bab nie korng pun patotnya x kisah lh..itu hak peribadinya kannn.. adoiiii...kekdng time nk hukum orng..xda usul periksa korng hentam..kna kt pemimpin..korang main tai chi pula..adoiiihaiii...
#atas pagar#

Ni Yahudi dajjal

Kita sesama islam harus mendoakan kesejahteraan sesama umat , bukannya menghina , smlm ak pergi pasar ikan di kg aku , org cina boleh ckp "bnyk pelik maa org melayu sokong cina,kita cina punya olang sokong tarak apa maa" nmpk x bangsa lain sdg bersorak gembira atas pepecahan kita ,

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm
test keypad


EmoticonEmoticon