Wednesday

Utusan Malaysia cuba tipu pembaca dengan gambar hantu pulak


KALAU sudah namanya Utusan Malaysia (sebut Utusan Syaitan) ada sahaja berita bodoh yang dikeluarkan oleh akhbar paling banyak kalah saman di mahkamah kerana memfitnah itu.

Sudahlah berita politik selalu diputar belitkan untuk memperbodohkan rakyat, kali ini Utusan Syaitan cuba nak bodohkan pembacanya dengan gambar hantu pula.

Lihat gambar di bawah ini. Gambar objek yang kononnya misteri ini disiar dan disebarkan oleh Utusan Malaysia versi cetak hari ini. Namun objek misteri tersebut sebenarnya adalah hantu bodoh kah kah kah...



Pengguna-pengguna Samsung S3 tentu awal-awal sudah tergelak besar dengan gambar bodoh dari Utusan Syaitan ini. Ini kerana, objek yang dikatakan misteri ini sebenarnya boleh dihasilkan dengan salah satu applikasi telefon pintar berkenaan (S3 Photo Mood Effect New 2012)

ReJaM© "Hantu pun kena fitnah dengan Utusan Syaitan kah kah kah... "

37 comments

LOL..byk crita dan berita bole dsmpaikn. tp yg bangang jgk dicari. low class newspaper

Hmmmm x leh tenang lg la pencacai ubn ni.. Kekekekkk... Mmg sume yg bengap je ke dlm puak2 caii ni... Sian korang ye caii... Kah kah kah kah... Dek tlampau nak fikirkan fitnah yg bermacam macam sampai ketinggalan dlm bab teknologi.. Kekekek... Sian caii...

Oit milosum..
Off topic jap..

Aku ada dgr khabar kata pemimpin gerombolan ubn ni ada kena tahan kat airport kaherah nak naik flight blk kl sbb bw wang keluar lebih kurang usd 500k (rm1.5 juta).. Dgr cite tue hasil sumbangan org malaysia suh bg kat gaza... Tul ke??? Aku x tau btul ke x menda ni... Klu dpt hang tolong p carik maklumat jap... Hang kan ramai informer... Klu btul memang HARAMJADAH la mamat or minah tu... Ptuiihh... Klu x btul memang HARAMJADAH la bekas wartawan tu.. X pasal2 aku marah bab ni...

Kompem ada caii ubn x paham juga antara ayat pertanyaan dgn ayat kenyataan jap lg ni... Wkaakakakka.. Sian caii... X pe aku paham... Kkh kah kah...

aplikasi Camera360 ultimate..haha..agak2 la ba..

kwang kwang kwang..
kahkahkahkah
kihkihkihkihkih
kuhkuhkuhkuh

tu tanda umno Be End bela hantu utk PRU nanti!

Ada berita terkini ! Anwar menarik kembali saman 100 juta yang dikeluarkan kepada kairi jamaludin !

anwar pun keling juga ....hehe

Alahai bodohnya macai atas ni (anon 16jan 7:26pm) DSAI tarik balik saman pasal KJ tarik balik kenyataan fitnahnya. Kalau KJ tak tarik balik, mmg konpemla DSAI saman 100juta. Bodoh. Tengokla sapa dakwa sapa. Kalau bangang, jangan bgtau orang. Duduk diam2.

Bro, spin kuat kuat sampai tercabut kepala lutut ko

Air......air.....airrr......

Berita sendal sibuk di twist.

INI HAL AIR JGN BUAT TONGGONG.

BAU MULUT DAH SAMA MCM ABG MAT SEBUT DLM PHONE...

Tu makna nya dsai pemaaf.sifat terpuji tuuu..kj tarik dsai pon tarik lorr...anyway dsai tetap menjadi pujaaan hati ku

listen x100!!
let me speak x10!

SHABAS tu bengong dah tau sistem pepaipan dan tangki dah lama gantilah yg baru. Tiap bulan belasah bil air tapi tak mahu buat kerja. Gaji CEO beratus ribu otak beku nak fikir camana nak atasi masalah air. Kerajaan negeri nak ambil aleh tak bagi macam2 alasan sebab bisnes air boleh untong besar. Akhir rakyat Selangor yg menderita atas kebodohan dan keegowan SHABAS. Buatlah camana pun kat rakyat Selangor kami tak akan undi BN

Mana ada kairi minta maaf , tiada maaf bagi mu anwar ! Yang anwar nak saman nalakarupan dan samsidar tu apa ceritanya ?

Yang guna anonymos to pengecut....takut bos tau, silap bagi komen shoruu terlrpas bro....nak lepak bergosip kat kopitiam pun tak dapat nanti.

Kita sakat je puak puak pr tu , kita tengok dia melatah ! Memang emosinal betul , kita tengok orang umno cool aje , kena provokasi rilex aje !

Kah kah kah... Cool???? Kah kah kah... Lawak2... Caii kata cool je bila kena provok.. Kah kah kah... Mmg r.. Sbb geng korang je suka start provok2 ni... Kah kah kah... Caii dan provok serta fitnah x dpt d elakkan.. Hubungan mcm adik bradik.. Kah kah kah...

kalau pr kalah pru 13 nanti tengok dia maki macam mana ! Umno tak betul lah , bn tipulah , spr makan suaplah , undi hantulah , tolong rasional sikitlah , macam budak budak , tak ada siapa nak menipulah , bn itu memberi keadilan , keadilan itu meletakkan sesuatu pada tempatnya !

Itu keadilan bagi pihak umno ! Keadilan bagi pihak keadilan lepas pemilihan kerusi terbang melayang !

Rasulullahbpn brrperang dgn saudara sendiri kn untuk menegakkan kebenaran.
So kalau benar apa nk takut?
yg takutnyer puak2 umno yg dh makan berlebih lebihan yg bole jadi bahan bakar dia kat neraka jahanam.
Ketua umno cam abu jahal yg menggunakan duit untuk menyerang rasulullah. Si pencacai adalah org yg terima duit untuk berperang. X ade duit (beras, br1m, persen) x buat la kerja.
kan sng nk buat perbandingan. Jelas lg ternyata.

Kau sesat bro , nabi kita berdakwah dengan penoh kasih sayang , bukan macam puak pas nak ikut cara emosi , maki hamun , kata kata keji , kafirkan kan orang , hoi bebal betul kau ...satu nasihat untok puak puak pas ! Kalau kamu berhati keras orang akan lari meninggalkan mu .

Apa role model islam dekat kelantan sepanjang pas perintah selama 22 tahon , langsong tak ada ! Kalau ada sila tunjok ! Nak buat contoh belom ada lagi , air karat ada lah !

setiap 1,000 orang islam , 999 masok neraka , 1 orang masok syurga , apa macam ada harapan tak kita , kepada fanatik pas berhati hatilah , jaga lidahmu itu , mari kita sama sama tak kira umno atau pas semoga kita dapat sama sama masok syurga !!!

Milo suam jeles sbb harakah cuma ada hantu "ubat" kuat jer hahaha

Kunci syurga tok aziz pegang ! Apa aku kisah ! He he

Ko eja SYABAS pun tak tahu..nk Ckp org otak beku!!! Nk marah jgn smpai jd nyanyuk bro..Kih..Kih..

Suka2 ko je cop org abu jahal lh..bahan bakar api neraka lh..
Cuba2 sesekali muhasabah diri tu..kat mana ko skrg ni sisi ALLAH SWT..

Kari babas bro ! Ampunkan dia bro...hehehe

Yang korang bace Utusan wat pe....??? Oooo terlupe plak, berita fitnah dan menipu rakyat banyak kat sini... boleh wat part time... jd plaintif kat court...hehehe!!

Rasa rasa undi 13 sebelom raya cina , kami yakin dengan kerajaan yang ada hari ini ! walaupon kami tidak menyertai mana mana parti politik , kemajuan dan kesejahteraan hari ini adalah hasil kebijaksanaan pemimpin kita .

Aku rs lue blum pernah jejak kaki kat klantan kan der.. Cuma bkokok je lebih kan.. Sian caii...

Undang undang buang sampah pun pas tak boleh nak kuatkuasakan , apa lagi nak buat hukom islam , kesian pas kelantan , kebersihan itu separoh dari iman !

kah kah kah... kita provoke lagi pkr pkr pkr pgayr

pena hitam lu mmg bebal

Ape pasal komen org umno ni bangang sangat....dieorg tak sekolah ke?

Shabas nenek dia.. tu la pegi sekolah tak mau.. mengeja pun tak reti


EmoticonEmoticon