Saturday

Utusan Malaysia jadi bahan lawak dunia lapor Bieber sebagai negara


KISAH lucu akhbar milik Umno, Utusan Malaysia melaporkan penyanyi remaja Amerika Syarikat, Justin Bieber sebagai negara ke sembilan terbesar di dunia turut dilaporkan oleh portal MSN News.



Gua tak tahu, barangkali mamat yang tulis laporan di Utusan Malaysia ini sudah kena dajal dengan kawan dia ketika dia buang air di tandas. Mungkin juga artikel di Utusan Malaysia itu ditulis ketika penulisnya sedang mengantuk sambil layan lagu Justin Bieber.

Apa pun puncanya, hal ini telah membuatkan Utusan Malaysia, akhbar paling banyak disaman dan kalah saman di mahkamah kerana kerap memfitnah ini berjaya menjadi lawak dunia apabila kisah itu dimuatkan dalam portal MSN News.


ReJaM© "Barangkali ini balasan kecil Allah terhadap akhbar kaki fitnah..."

Peringatan Penting!

Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112
Tarikh: 12 Januari 2013
Masa: 14:00 petang
Tempat: Bandar Kuala Lumpur (Stadium Merdeka)

71 comments

Harakah pun sama juga !

Alah.. bajet harakah bagos sgt ke? Kutuk org jgk.. puiihh..

Hahahhahahahahhahahahaha nak pecah

Bro..setidak tidaknya berita dlm harakah xda pihak umno yg nk bangkang berita tu..sbb kesemuanya kena batang hidong umno..sbb tu xda komen dr umnongok tu. cmna lak dgn utusan???tiap2 kali berita pasai pembangkang memanjang ke saman jaa..apa kes?? rakyat masih nak pecaya lg berita fitnah depa tu???hanya rakyat malaysia yg ngok macam hang ja yg masih sokong parti fitnah tu..karat!!!!

betoi tu.. rumah ku dah ku haramkan masuk surat kobar pengampu nih..

betoi tu.. rumah ku dah ku haramkan masuk surat kobar pengampu nih..

kalo btoi harakah mnipu mcm utusan..napa x saman..takot ka.

MSN menulis tajuk beritanya merujuk UTUSAN sebagai tabloid? kalau tabloid memang dah sah lah mutu penulisan rendah, cerita kecil yang di sensasikan.. jatuh maruah UTUSAN. kesian ..

Hahaha..padan muka kau utusan..1 dunia dah tau kebodohan paper ni

Hahhahaha yg ni kelakar

Dude.ni jadik bahan lawak dunia punya kesilapan.kau butthurt kenapa?kau ke yang tulis kat utusan?

Hahaha tjuk d atas pon mnunjukkn utusan da trknal d sluruh dunia..pssst kalu g 2 barrack obama pon bc utusan..harakah hnya d bc utk yg mnglmi masalh seks..ada mcm2 iklan ubt kuat kt hrkah hehehe

Apa apapun kesimpulannya:-
Mnentang umno adalah JIHAD.
Umno parti SETAN...Memang tepat Mahadeath mngakuinya.
Pndokongnya-iblis pelesit n seangkatan dgnnya.

Taksubnya..ini lh klu jahil dlm kehidupan.

Tau la nama ko berok. Tp x yah la ko nak sedap2 kata orang setan?
Cukup la ko memberokkan diri ko sendiri tp jgnla sampai hina pemimpin negara.

Kih Kih Kih..tak payah bacalah komen dr beruk.

Haha bodo betul utusan...macai memang caye. justin bieber tu negara..sbb macai kan lembu umno...haha

Bkn terkenal seantero dunia, tabloid tu sesuai utk golongan yang sama perangai dgn barrack, rasanyalah......

Dimana mana kedai jual akbar atau bengali naik motor jaja akbar mesti ada jual utusan malaysia punya , tetapi harakah belom tentu ada lagi , pak haji atau lebai lebai pas sahaja yang suka baca harakah ,

Nik aziz memang ada bela berok untok panjat pokok kelapa ! nama beroknya berok band , untok pasang antena internet , pasal dekat kelantan internet ini memang payah , sebab itu ramai orang kelantan buta it .

Bukan semua lebai pas tahu baca harakah bro , ramai yang buta huruf !

Utusan Syaitan-penyebar fitnah utk rakyat ameno. Ada ke justin bieber pun, nak difitnahnya. Hahaha. Mesti ada rakyat amenuuu yg percaya wujyd negara nama justin bieber. Mmg sesuai utusan utk bacaan orang2 bidoh bahlul

Ade org nak bekap justin bieber ke kat sini? Haha :D

oo..x baca utusan kira jahil ye..hm, xpa, aku rela jahil drpd baca utusan..

Alah..buta2 it pun aku tgk ramai je org kelantan kat ipt. Pandai2 pulak tu.

Nanti aku cari kat wikipedia..nak tgk sejarah penubuhan negara justin bieber..

Aku pasti ramai yang komen di sini tak minat membaca.
Cakap cakap untuk pulaukan Utusam Malaysia atau spa sahajs sumber berita memudahkan mereka menjadikan ia alasan untuk terus menjadi katak di bawah tempurung.

kau ni mengeja pun macam sial .. baik kau pergi sekolah semula, belajar mengeja. bila dah pandai baru tulis dalam ni dan berbahas hal-hal yang lebih tinggi dari pemikiran dangkal kau tu.

buta huruf roman tak mengapa .. sekurang-kurangnya diorang dipanggil lebai dan tau baca Al-Quran.

yayayaya.....
aku setuju HARAKAH pun sama!
sama macam kita orang utk menjatuhkan umno be end dulu kini & selamanya penipu maka itu juga lah lidah biawak resminya sentiasa auta hingakan Justin Beiber pun dinobatkan negara!
wakakakawakakakwakak haaaakkk thuiii!!
Ni meroyan tahap gaban tanda2 nyawa dh dipenghujung umbun2!
Bro,
Kalau lah berita ni pun lu nk kata Utusan Melpya tu betol memang lu macai Umat Melayu Naif Otak nya! Kalau lu rasa penyokong2 PR tu tk betul & penipu maka personely aku jemput lu datang ke KL di Stadium Merdeka pd 12 January 2013!
Lu jgn risau... lu punya ongkos ditangung berehhhh! sampai2 stadiooom tu nanti lu g kat urus setia lu jeritkan nama aku eak?
U're please to welcome bro!
ADA BRAN?

Betul bro.sy setuju dgn lu.

Buta IT tak pe.Jgn buta agama sudah.Haru sebagai org Islam.

Lebai tmpt aku tak baca utusan tp bahasa inggeris berabuk.

kalau dah dasar penipu, hari-hari mau tipu. Kalau tak menipu sehari, gelisah jadinya lebih teruk dari penagih dadah tak dapat 'bekalan'. Inilah wadah perjuangan puak JIWA KACAU...

Nanti aku datang osama , aku jerit nama kau , kau belanja aku makan , tapi aku pakai baju gambar najib ! Boleh .....hehehe

Harakah itu dah jadi kitab suci penganut pas , memang susah untok kita ubah paradigma kalau dah terlalu fanatik kepada sesuatu perkara, dunia dah berubah , kita kena rasional , jangan emosinal sangat !

Boleh no hal.. Tp harap ko tunaikan janji ye. Jgn jd mcm Najib penakut, harap macai tegar yg backup.

Nik Aziz bela berok x menyusahkan rakyat malaysia. Tp umno bela Najib menyusahkan rakyat malaysia. Dah la kaki rasuah. Buat malu negara je dgn pembunuhan altantuya. Itu pum macai umno masih nk sokong si najib tu...

Itu lagi baik dari jadi surat kabar penyebar fitnah. Asik kene saman je. Buat malu melayu je..macai umno jgn marah ye

Aku setuju dgn macai umno kt ats ni. Sama juga dgn utusan kitab suci puak umno. Tu pasal apa saja cite lucah dan fitnah dlm utusan tu puak umno akan membacanya dgn hati yg girang tanpa berfikir. Macai umno jgn marah ye. Hamba sekadar memberi pendapat.

Macai umno jgn la emosi sgt. Kahkah belajar terima kenyataan ye.

NAJIB SETAN DAN TUANKU SERI PADUKA BEDUL ANJING JAHANAM SHAH MEMANG GILER..

Anon 5:33 cakap pasal ko haramkan utusan masuk dlm rumah dia..bahlol!
Bukan baca ke tak baca, klu taknak baca sudahlah..tp tak pyh lh haramkan lh, itu yg Taksub..

Siap dapat ongkos tuuu..(sedekah),baik ko ajak maniam dgn ah cong lh osama,.diorg sedap duduk rumah macai melayu ni terjerit2 kat jalan..

Sial ko anjing jadian pr..

Mengaku beruk sehhh!!! Tahniah tahniah..
"..dah la kaki liwat.Buat malu negara je dengan persundalan china doll. Itu pun macai pr masih nk sokong abg non tu...

Kalau boleh semua akbar aku nak baca , aku tak terikat dengan mana mana akbar !

Tok guru dia dah ajar dia jadi setan !

Pencacai umno mmg berlagak bagus. Mcm staitan perangai.. Aku bisness supply brg utk bn tangga batu melaka, bila nak suruh minta kita buat job cepat jer order2.. Semua nak urgent... Tp bila payment mcm syaitan lambat.. Alasan x de budget. If x de budget baik jgn suruh buat job.. Dah tu kuncu2 dan pa dia pun mcm syaitan dikenali berlagak.. Muka x de iman.. Muka garang.. Dan berlagak.. If tak caya try g melaka kat pantai klebang nti u tgk byk bendera bn. Semua hutang..!!! Tebsion aku.. Dekat 6 ribu hutang x byr. Dia ingat aku x de anak bini nak bg makan??? Fukc punyer bn!!! Bila aku hntar brg, pencacai umno atas hilux bn tu ckp mcm kita ni kuli.. Dia yg kuli.. Aku seorang PhD holder ok!!

Aku tak tau la apa dah jadi dgn org melayu la ni...asyik maki hamun org saja. Setan la beruk la...mana pi adab2 sbg org islam dah ni...tanya diri sendiri dulu dah sempurna ka baru nilai org lain dan satu lg aku nak tanya semua blogger berapa byk dah umno dan bn menindas anda? Setahu aku perasan benci ni di tanam oleh pemimpin2 politik yg melampau dan pernah di penjara saja. Mereka cuba membalas dendam dgn menanam kebencian semata-mata di kalangan penyokong masing2. Itu saja

Aku tak tau la apa dah jadi dgn org melayu la ni...asyik maki hamun org saja. Setan la beruk la...mana pi adab2 sbg org islam dah ni...tanya diri sendiri dulu dah sempurna ka baru nilai org lain dan satu lg aku nak tanya semua blogger berapa byk dah umno dan bn menindas anda? Setahu aku perasan benci ni di tanam oleh pemimpin2 politik yg melampau dan pernah di penjara saja. Mereka cuba membalas dendam dgn menanam kebencian semata-mata di kalangan penyokong masing2. Itu saja

Tp harakah x prnh plan kalah saman dgn jd bhn lawak kt portal dunia..kalo ada sila bg link Dan bukti encik macai

Ko yg bodoh..nk job tp gelojoh naper tak tunggu LO dlu ke..deposit ke..
Bab untung pd ko tak kira bn ke..umno ke..tp klu rugi pandai plak salahkan bn..kira untung org melayu umno bg jgak job pd ko trylh mtk dr dap klu blh dpt..

Pandai ckp muka org takda iman tp sendiri yg kurang cerdik dlm membuat untung!!!
Phd...perrgh daa!!!

Macai umno punya ayat mmg x boleh blah.. Hahaa. Sebelum ko ckp mcm apakata ko check dulu sejarah umno.

Alamak macai umno da naik angin la... Hahaha

Macai umno klu da kalah berdebat mesti nk mencarut. Kahkahkah. Macai umno ni jenis x bole terima kenyataan. Itu pun macai umno tegar masih sokong umno. Hahaha

Hahaha aku suke part macai umno reply.. ayat merapu habis. Langsung xde fakta. Tp xpe.. aku suka macai2 umno ni.. teruskan berdebat. Jgn jd mcm najib penakut.

Macai umno pembaca utusan tegar akan sentiasa mempercayai segala fitnah yg ada dlm utusan tu. Dari zaman anwar difitnah liwat smpi skg. Macai2 umno terus mempercayainya tanpa berfikir.. tp bagus juga macai2 ni sokong utusan. Kalu x bankrap la utusan ni. Apa pun tq la pd macai2 umno sekalian.

Macai umno mengamuk kt atas. Takutnya aku...

Mana macai2 umno ni.. aku suke baca komen korang. Tolonglah reply.

JOM TURUN KL RAMAI2 KITA JERIT2..KITA LOMPAT2..BIAR KITA JE TURUN ABG DAP KITA TAK PYH TURUN DIORG SUPPORT DR RUMH JE SAMBIL TENGOK TV..KITA BERJUANG SEBAGAI PENCACAI DAN BALACI. .AYUH SEMUA!!!

Macai umno kt ats ni contoh terbaik. Ni byk sgt membaca utusan ni. Jgn emosi ye macai... Relax n cool ok.

Orang umno fikiran rasonal , tak mudah melatah , kita orang pandai jaga emosi , tak mudah kena hasut !

Alhamdulillah...

Apa la bangang sangat macai umno ni.. Skrg ni semua tahu dah nak pilihan raya.. Semua keje kecik2 ni mana la ada LO bodoh.. Kerja atas arahan dato idris parlimen tangga batu la bodoh. Dia arahkan sbb dia nak urgent. Aku ni bukan puak umno or pr. Undi rahsia aku. Aku percayala dah dato parlimen cakap nanti payment dia settle, so aku on la. Aku tak sangka dia mcm najib. Cakap bukan main.. Tp semua dusta.. Mmg aku after ni x nak buat apa2 keje umno.sbb semua itu penipu..so macai umno diatas, ada faham ker? Kalo ko kat tempat aku, ko nak tunggu juga ker LO? Sbb kerja urgent... Ke ko tak tahu pasal ni.. Hehe jgn marah ya macha.. Nanti klah pru nti.. Terpaksa la u all join pr lak..hihi

Aku sokong komen diatas.. Umno sudah tidak relevan lg di bumi malaysia..!! Takbir..

orang umno ni..cakap meletop letop..datang dululah..

Benci umno tp sayang duit umno.. delete 10 January 2013 at 01:11

Orang cakap ko bodoh sebab dh terkena baru nk menyalak lh..Puak umno lh..urgent sekalipun kena lh berhati2 sikit, ke ko dh gelap mata dpt job tu..bodohnya ko sebab kena bodohkan, betul tak..


EmoticonEmoticon