Wednesday

Blogger pro Pakatan Rakyat dibayar elaun RM3000?


SEJAK semalam ReJaM© sedar satu sebaran dokumen yang dikatakan sebagai bukti bahawa 12 buah blog Pakatan Rakyat menerima elaun sebanyak RM3000 untuk menulis blog.

Difahamkan dokumen ini disebarkan oleh cybertroopers United Malays No Otak, Umno dan blogger-blogger mereka di internet. Berikut dokumen yang dimaksudkan.



ReJaM© rasa tak perlu nak ulas apa-apa tentang dokumen ini. ReJaM© cabar pihak yang menyebarkan dokumen ini, sila siarkan dakwaan ini dalam Utusan Malaysia atau TV3, supaya dakwaan MiLo SuaM terima elaun RM3,000 daripada PKR, akan berubah kepada MiLo SuaM terima RM300,000 menang saman ke atas Utusan dan TV3 kah kah kah...

ReJaM© "Kalau berani sila siarkan dalam Utusan, gua nak saman... "

86 comments

Weiii...milo,aku nk jgk syer...lau x aku sokong Be eNd?..hhahhaaa betul ke ape aku taip nih???hahaha

Biasa la... Puak puak ni ingat blogger PR sama mcm blogger umno dpt duit...

Kalu ler stkat bloger pakatan ni jgnkn 3k, rm12 pon aku xkn byar..fakta n bukti ntah ape2 ntah hehehe

Rilek..wer...majikan nko bukan Be eNd ker?sabo2..nko salah tmpt ni nak claim ni..hahhaaa...err..milo...camne syer?..50-50 ok?hahhaa

Bn goblokers..eh!silappp!,,...keyboard ni..ish..!bn bloggers ni kene byr utk tunjukkan kebencian diorg kt pr..x mcm pr,kite ikhlas dari hati je yg kite benci bn nih...hahaha..free pun kite sggp buat...huhuhuuu

Mcm milo ni dpt rm500 je ni. Fakta pun ckp2 kedai kopi. Jgn narah ha

Heeee.... lu yg bodoh. Jadila pencacai yg setia

Heeee... mcm2 . Dh ambil duit brim ke belom?

Kalau amek pon duit rakyat m'sia. Bukan duit BN. Ada akal sila pakai. Kalau x kufur nikmat yg Allah beri.

Kahakahakah....bodo punye macai...xpaham-paham....

Ape nak blanje kopi?hhhaaahaa..leh je...tapi sini ade milo je...nak ke?hahaaaaa....sian macai bn nak minum kopi pun xde sen...hahaha

Bro...jgn cete psl duit bro..cai2ubn ni sensitif siot...nak pulak kt2tgh bulan ni...hahhahaa..takut claim kene reject kot?....tempeR smacam jer?? Hahhahaa

Tul ker dapat 3k? Nak jd blogger gak la xyah nega pasar mlm lg. Sebulan nega lom tentu dpt 3k. Cai umno dah pening tuh, xde modal dah tu

Alaa nko kasi sewa je tapak psr malam tu kt cai2...heheeehe

wakakakak.. dpt 3k tue.. wakakaka.. caya la... x mcm caii2 ubn.. ketua2 sapu ribu2 juta2.. caii2 dot la 12 hinggit jerk.. tgk mcm pr.. steady jerk dpt 3k.. wakakakaka..

tp apsal surat tu mcm xrasmi jerk.. mcm taraf2 bdk darjah 6 jerk yg buat..

xpe la.. caii2 ubn ni mane gheti bezakan & buat research pasal kesahihan sesuatu berita.. dorang percaya je bulat2 tue.. kah kah kah kah... lembu kondo.. wakakakak

Cai blogger PR kalu majikan dia tabung tin milo ade lbat skek gaji hehehe tp kene psang jnggut bole ker kahkah

dah nak mula balik anarkin ni ! Poin kita tengah banyak ni !

Auw auw auw.i nuar brahim..can i help u..i bole jd mjikan u all blogger. Salary + ehemehem..jika bminat sila dftar ke amenowolrd..tq.hehehe

Nak duit senang sahaja tak susah pun ! Kamu tonggengkan buntot kamu dekat anwar suroh anwar liwat , lepas itu kamu dapat bayaran yang lumayan ...hehe

Macam ada pengalaman je cai2ubn ni?....kihkihkih...ade yg jdi maknyah...ade yg pernah langgar belakang....hahhaaa...bro,dosa tu bro...jgn buat,nabi x ngaku umat...hehehee..kot ye pun nak cari duit...ttheehihihiiihiiii....Astaghfirullah...

Haaaahaa...nak juga ker share??asyik duk usha tin milo je tu dari tadi...hahhaaa cube tgk lam tong ikan tu,dgr cete ezam dapat byk lps bc puisi kelmarin...hahahaa

Poin??nko main tetris ke main jackpot...hahaaaa..aku nak dgr jgk poin nko yg gah tu...hahaaahaa..

Haaaa geli la aku dgn anarkin. Dh sawan la pula. Lu faham tak apa org cerita ni. Lu ni tk cerdik ni

Heee... mcm sakan teruk anarkin ni

Hai marah nampak. Org tanya lu dh ambil duit brim ke belom. Org tak marah @ perli lu. Kenapa terasa heee..... lu dh ambil dh ke? Anarkin mcm mn dh ambil ? Dh ambil bagus la

Oooo..... nabi tak ngaku umat ke? Tak nak la pangkah pemimpin yg suka main buntut tu. Geli la. Betul tak anarkin?

Anarkin. Tolong bawakan tin milo ye jgn bawa milo sbb semuanya basi heee... jgn marah ha

Betul2....tepat sekali...sape pemimpin tu?haaahaaaa...hati2bg statement...hahahaa

Haaaahaa...byk tul gelaran aku skang ni?tapi maci2ni masih teruja nk confront ngan anarkin...hhahhaaa bro,kat kedai kopi pun skang ni dah ade wifi..android ke laptop ke smartphone ke leh access dari memane pun...so ckp kt membe nko tu.hahhahaa...skang da moden laaa...fakta pun leh dapat kat kedai kopi...kahkahkah...so sape lakkk yg sawan?huhuuu

Rugilah kau tak tengok buletin utama tv3 tadi anarkin ! ramai kaum kerabat kau isi borang umno ! esok baca harakah kalau kalau ada keluar berita !

Lek laa bro,cube jap lg nko pg tgk kt bank tu...aku rase claim nko dah bank in tu...haaahaa...tapi kalau nko nk advance dulu ngan aku pun boleh...hahahaa

Erm brim??hahahaa duit utk aku bkk fail saje dah rm 630,,xcmpur stamping lagi...hahhaaa...lu cemane? dah beratur pegi amik lom??hahhaa jagn beli no lak...hahahaa

Aikk???keje kutip tin pulakk?hahhaa woii...dahlaaa..sedih aku tgk...cam siri bersamamu lak.Hahhahaa

Kehkehkeh...nko cakap kt aku ker??laaaa...tv3.. Mendape tu?leh makan tak?hahhahaa....bro,ni baru gah...4jeneral join pr...2 pegawai tinggi atm pun akan umumkan utk bersama2pr menawan putrajaya....huisshhhh.l.sabo2byk lagi kejutan...coming soon...hahhaaa

Cantik . Bagus anarkin dh ambil. Pandai anarkin pandai. Org kasi kita ambil betul tak. Apa masalah. Klu org dh janji tapi tak kasi tak payah la kita ambil. Betul tak anarkin. Jgn la beli no haram dh gi neli beras ke kopi ke susu ke dapat la bantu kita sebulan dua. Betul tak anarkin. Klu yg tak dapat subsidi air tu terutama bagi penduduk selangor dh dapat duit brim tu dh pegi bayar bil air yg tertunggak. Betul tak anarkin

Laaaa...xfaham rupenyaaa...hahhaaa....sori la...gaji gua xlepas nak ambil brim ke brom ke..hahhahaa..elok la kerajaan bg kat org miskin,kurg2ade la pahala tu walapun dkt 50 tahun br nk kasi...huhuhuu....yg xdpt subsidi air tu,terpaksalah byr sendiri cam indon,bangla,myanmar....hahahhaa

Hoii.. jgn la perli anarkin. Tak apa anarkin ye tak apa. Apa kata kita minta geng kita yg tak nak terima duit brim ambil dn masukkan je dlm tabung milo tu boleh juga kita kasi sama penceramah yg dtg terutama artis2 yg dh pandai ckp ttg agama. Boleh juga artis2 tu gi bayar bil2 , byr keta mewah, byr rumah mewah dn mcm2 lagi
Tudung yg sekarang ni mahal2 takkan artis nk gi ceramah pakai tudung harga rm5. Betul tak anarkin

Ape ler bodo kau ni.4 jeneral ng 400 org PR msuk Bn..da tntu ler 400 undi tu banyak.akai ade ke,general 4 org tu da expired prebet pon da tak layan,hehehe

Kahkahkah...elok jugak...beli tudung tu bg kat penyokong setia bn iaitu...jeng jeng jeng amy search...leh kasi kat anak die....daaa tak cukup kain daaa...hahhaha...then pastu leh bg skit kat awie.....duta kesedaran agama islam negeri perak...leh byr sewa kelab malam kat ipoh tuuuu...malai rock station,leh byr bil letrik...leh byr bil air..leh byr gro..opsss....sori...hhahahaha

Korang puak umno jgn la tuduh mcm2 kat big bos anarkin berdosa tau. Ni hal peribadi la. Apa korang sibuk. Betul tak anarkin? Betul tak???.

Tu sape yg bg angka tu?rais yatim?hahahhaaa....nko tau x kesan die?bodoh nak mampus...4jeneral tu dari pelbagai kor...nko tau ke pengaruh die cemane?kalau x takkan la bn bwk lari ahli parlimen pegi lawatan sambil belajar kt hongkong...takut plan lompat parti terjadi....sebab ape?pengaruh siot...tan sri noah...ape pengaruh die?22 menantu die jadi pm...then 22 cucu die satu jd memteri kabinet satu lagi jd pm...so...nko ni dtg dari mane ekkk?hahahahaa

4 jeneral da pencen tu suruh dia lepak kdai kopi smbil main dam lg bgus ler...mcm nuar dlu aku mmg tabik dia jd tpm bntu mahathir tp bile dia da byk skndal "no way to anwar..hahaha

La bro anarkin tak boleh dpt ke? Tak pe tak ada rezeki tapi kita suruh saudara2 kita gi minta. Ok. Dpt la beli beras. Betul tak anarkin? Hoi saudara2
Kita pas dn pr yg berkalayakkan jgn lupa gi ambil duit brim tu ye klu segan kita tukar je pakai songkok. Betul tak anarkin, apa nak malu itu ' janji di tepati'

Betul2 tapi geng2 kita pun lebih kurang sama je. Dari kita kasi sama geng umno baik kita kasi kat anak2 geng kita dulu. . Kita beli tudung arani mahal sikit baru ada kelas. Lantak lah dgn anak2 org umno ni baik kita pesan sama dgn anak geng kita. Tak semua pakai tudung betul tak nro anarkin

Hahahaa....bagus2...bg seme...baru la pm 1malaysia kan...hahahaa..dah kutip cukai,service tax,cukai pintU,cukai tanah 1malaysia...so xsalah bg balik kat rakyat malaysia kan...hahahaaa...cuma istilah tu kene tukar,takut gelak dek negara2lain...kene tukar duit pembayar cukai...hahahaa...bukan duit barisan nasional...kuikuikuikui...then ape tu?janji ditepati...hahahaa cam budak2...kerajaan...dah tggungjawab die.....xyah janji pun die kene buat...baru dipanggil good governance...harap istilah ni nko faham yekk..hahahhaaa

Woi geng umno. Ni jeneral tau byk kuat dn kuasa. Ada power 4 jeneral boleh kalahkan 400 org tau. Betul tak anarkin. tak reti kira ke 4 org jeneral lawan 400 org. Tentu la jeneral yg menang tak reti kira betul puak umno ni. Betul tak anarkin?

Alhamdulillah...baik betul budi bahasa anak ni..cacai bn jugak ker?hahhaaa...der ,aku simpati kat nko punye pakar motivasi....hahahahaa...tapi ye la kan...zaman skang tuhan bayar cash....byk tul jual topeng skang ni yekkk...huhuhu....jap...ustat pilipina tu ape kabo?sihat?hahhaaa lame xdgr cete die...huhu

Hahaaha...xpuas ati lagi tu...hahahaa....anon10.50pm...reverse psychology ke?ni strategi ape?divide n rule ker?atau comand n conquer?atau 'infect n cure' ke?ke shoot to live,choose to die?hahahaa..wer...then najib lak ape strategi die...aku kabur la....hahahhaa...xumum lagi nk pilihanraya ni apsal?

Woi korang tanya rais yatim ke apa barang gi la tanya big boss anarkin lagi hebat. Jeneral ni mesti guna pengaruh dia supaya semua org bawahan dia ikut telunjuk jeneral. Betul tak anarkin. Apa guna jeneral klu org bawah tak nak ikut. Korang org umno mna tau strategi. Betul tak
Anarkin? Anarkin2 betul tak????

Hahahaaa...poyo.....kihkihkihkih....hal peribadi??sape buat lawak nih?..hahahaha?baik ngaku??hahahaha

Woi 10.50pm tu aku kita geng la anarkin. Geng lu. Wa sokong kenyataan lu walaupun wa dh conggak banyak kali 4-400 kita boleh menang lagi. Wa pun tak faham mcm mn lu kira tapi wa tetap sokong lu

Laaaa...xde poin da yeee...wei,stakat ni takde lagi vacancies utk jawatan macai....so,xyahlah jek lebih2..hahhaa..lau nak duit beli air n rokok aku bg je...hahhaaaa...

Jeneral ni da pencen, prebet ke komunis ke mmg da x lyan da jeneral ni..org pencen sape ler yg nk layan btul x.hehehe

Woi jawab la ni anarkin tanya ni. Betul tak anarkin? Betul tak.

Woiii lu ni betul ke nuar brahim ketua pemimpin PKR. Woiii anarkin ni bos kita la

Jgn la mcm ni bro. kita geng. Betul la wa ckp dri kita susah2 betul kan anak2 org tapi anak sendiri tak betul tak guna juga. Jgn mcm ni bro. Ok

Cam tun m ker?cam samy vellu ker?hahahaaaa..sian die,...Tapi pengaruh die kuat kan?..hahahaaa

Jgn mcm ni bro

Betul2...haaaahaa....tingat kate2zam....mane die lame x nmpk?xnak kutuk anarkin ke mlm ni??kim salam kat die ekkk...ikhlas nih...;)

Oiiii... betul la anarkin ckp. Ni jeneral tau walaupun pencen mesti org dengar. Betul tu anarkin ckp walaupun jeneral tu pencen ingat org ingat ke? Apa barang. Jeneral mesti org ikut ckp walaupun semua tak peduli. Betul tak anarkin? Betul tak

Hahahaaaa...gelak je lahhh...hahhahhaa

Ye ke salah ke bukan janji di tepati la. Ok bro. Nasib baik la kerjaan kita di selangor tak tepati janji heee... selamat la kerajaan kita. Betul tak anarki? Betul tak

Depan org: buat apa amek brim, ini semua
rasuah krajaan nk PRU..haram!

Blakang org: cepat2 ayah nk g amek brim ni
nnti terlambat!!!
Kesimpulan: nk amek brim amek je kerajaan dh bg, tak pyh bodoh sombong belagak kaya..betul tak?

Ok kita sampai kan. Wooiiii... zam. Ni anarkin kirin salam ni. Lu mana sekarang sibuk sangat ke? Jgn la mcm ni, tak meriah la blog milo suam ni. Zammm.... di mana engkau. Lu sibuk dok kasi brim ke? Dah la gi la buat perkara yg berfaedah tu kami disini cuma nk bangkang je apa lu buat. Boleh blah la lu zam. Semoga dapat rahmat. Anarkin tetap tunggu kau. Ok tak anarkin?

Heee... sama2 kita gelak. Boss kita pun ada sini. Baru semangat buat kerja walaupun tak bergaji. Brtul tak anrkin?

Anon 11.30 sebut selangor je ke?sabah sarawak,johor,kelantan,melaka...byk lagi negeri tu...xnak sebut ke? Hahahaa...

Woiiii... org umno kita org mesti ambil punya dah PM kata janji ditepati. Tak mcm MB kami dia tak janji tu semua menifesto je. Buat apa nak kasi. Tu air pun dh kasi kat org kaya tu dh kira baik. Apa kami perduli dgn org flat lepa punya pasal la lain kali klu nak ddk selangor beli la rumah teres senang kerajaan kami naikkan harga rumah lagi dn cukai pintu. Ok tak anarkin komen wa

Teringat kisah lawak jenaka 16sept...
YG DIPERTUAN AGONG MERESTUI SAYA MENJADI PERDANA MENTERI, BAGINDA TUNGGU SAYA DI ISTANA...kah..kah..
Nk terkencing pun ada teringat kisah lalu, ni 4 brigder plak..cukup lh..cukup lh..aku nk terkencing lg ni!!!

Anon 11.30pm byk lagi negeri lain xnak sebut ke?penting betul selangor kt be End ni ye....sabah,sarawak,johor,pahangkelantan,kedah?hahaha anon11:36pm sape la org tu...pandai nko buat skripp...cerekarama terbaru tv3ker?hahahaaa

Ye la anarkin. Salah sebut selangor pula. Klu negeri lain kita komen apa. Bro anarkin cer ceta sikit nnt baru wa sambung

Kehkehkeh..tapikan...yg kelakonye...siap bwk lari ahli parlimen pegi hongkong tu,lawatan sambil belajar katenye...hhahaaapas tu pak lah dengan bangganya cakap,hari ini 16 sept...tiada perubahan kerajaan berlaku...hahahaa...panik tak tentu pasal kehkehkeh...

Bro jgn la perli big bos anarkin. Yg lepas2 dh la ni betul2 ni. Jeneral pencen mesti dia ada ctc. Dia mesti guna ctc dia. Betul tak anarkin? Betul tak. Agung kali ni mesti boleh cawteeemmm la

Air..kt pahang,kt kelantan,kat johor,kat sabah n sarawak...hospital,jalanraya,jambatan,johor,sabah n sarawk..hhahhaaaa..cai..dahlaaa...boring....berjaya jgk nko buat aku boring...huhu..gua nk tido...esok nk travel....hahahaa....komen lu besok gua sambung...hahahhaa...cao...cincaooo....wslm..

Poyo la lu ni....hahaha..terover sudah...dah la wei...gua nk tido..wslm..

Dah la letih layan nkorg ni??nanti ade mase kite goreng2lagi..hahaa...akum

Bro. Esok awal sikit c.in ye jgn ajak bini org dtg pkl 3 pagi pula. Suruh dtg awal sikit. Org atas kita boleh buat kita lagi la

Mualaikum salam bro. Selamat mimpi yg indah2 ye muaahhhhh..... syg anarkin. Esok bawa keta hati2 ye

Salam .... syg

Macam2...hahaha...

Walaupun General pencen tp askar pencen pengikut mrk ramai bro termasuk sy.

Hahaahhaaa...salah sendiri tggung,tapi kalau da terbukti x salah,xpayahla nk ungkit...ye takkk??hahhaa

umno terdesak aka najib delete 22 February 2013 at 02:48

Anarkin kt sini xda ker anon nyanyi barisan dpn,yg dok btl ker anarkin,betul kn,hahah..adoi bla nk dpt brim wang rakyat nie..aku da sesak nk kalah nie,,terdesak nie,55taun xpnh bg,tibe2 nk bg nie..aku nk undi bn la mcm nie..hahahahak bole nyanyi barisan dpn..

Anuar ibrahim kan bekas banduan..mcm mne nak jadi pemimpin..tu lah orang melayu bodoh pilih pemimpin..najib plak faul banyak sgt..anarkin ny ckp mcm xde otak gak..bodoh tu jgn tunjuk sgt...bangang.

Pr janji mcm2 boleh buat kew?dari sudut ekonomi boleh kew maju?kepentingan orang melayu boleh jge kew?orang pr ny tawu duit brim tu duit cukai..negara banyak lagi sumber kewangan..pr tawu cari salah umno je tapi bab pr salah laju je cover line...anwar ibrahim tu mmg kaki belit..mcm mne tv3 ngan utusan belit sama je ngan anwar belit..ada otak fikir sikit..buku jingga pun janji gula2 mcm bn buat..tapi bn ada duit nak buat sumber gula2..pr pulak xde sumber nak buat gula2 sbb cukai,tol ape semua bagai dimansuhkan..pastu janji manifesto lama pun tak buat lagi..nak buat manifesto baru..bn mmg teruk..tapi atleast janji pru dulu buat jugak even guna duit rakyat..pr guna duit kerajaan negeri buat ape..makan sendiri...cakap tu biar fikir jauh sikit..dari sudut ekonomi dan pelaksanaan..bukan main tuduh je..bodoh punye pr..

Bro..best jugak hujah nko ni..at least ade lg org yg boleh fikir secara logik n ade asas..ni soklan aku ty kat nko...skang ni kelebihan bn die federal gov then akses kewangan die pelbagai spt nko sebut td...tp nko kn ingat dalam keadaan serba kekurangan n serba terhad( kewangan,aset,dokumen, media)tapi pr masih lagi dpt tunaikan janjinya walaupun x sepenuhnya...tapi bolehkah bn lakukan mende yg same spt pr lakukan sekarang sekiranya mereka pula yg jd pembangkang??then duit kerajaan negeri bukan 100% digunakan oleh kerajaan negeri,ade sebahagian nye diserahkan kpd kerajaan persekutuan..then laporan audit sahkan urus ekonomi kerajaan pr adalah yg terbaik berbanding federal...so sudut ekonomi n perlaksanaan yg mcm mane nko maksudkan??mcm hutang negara yg dah capai tahap maksimun lah?mksud nko tu urus ekonomi yg baik?sape yg bodoh yee?

Hello?.mursi tu pun bekas banduan,then presiden turki tu pun bekas banduan,nelson mandela pun bekas banduan...nko?so kalau dah bangang dah tentu cfm bodoh..


EmoticonEmoticon