Saturday

Foto YB Azmin Ali cium tangan Tuan Guru Nik Aziz


HARI ini Tuan Guru Nik Aziz, Mursyidul Am Parti Islam, PAS hadir melawat kawasan Parlimen Gombak. Beliau disambut mesra oleh Ahli Parlimen Gombak, YB Azmin Ali yang juga merupakan Timbalan Presiden KEADILAN.

Selepas berulang kali sebelum ini gagal, kali ini ReJaM© berjaya merakamkan saat YB Azmin Ali mencium tangan Tuan Guru Nik Aziz sebagai tanda hormat beliau kepada Menteri Besar PAS yang menjadi kesayangan rakyat Kelantan itu.



Tuan Guru Nik Aziz, begitu disayangi dan dihormati oleh bukan sahaja oleh rakyat, malah pimpinan tertinggi dari komponen Pakatan Rakyat yang lain, iaitu daripada KEADILAN, dan DAP. Inilah mesej jelas bahawa pimpinan ulama sangat dihormati dalam Pakatan Rakyat.

Walaupun media arus perdana kongkongan Umno dan Barisan Nasional berusaha keras membina persepsi kononnya pimpinan Pakatan Rakyat berpecah belah, rakyat dapat melihat sendiri realiti sebenar kesepakatan dan muafakat yang berteraskan sifat hormat menghormati di kalangan pimpinan Pakatan Rakyat.

Sekalung tahniah kepada para pimpinan Pakatan Rakyat yang membawa budaya politik baru saling hormat menghormati namun meraikan perbezaan pendapat.

ReJaM© "Inilah budaya politik yang diidam-idamkan oleh Rakyat Malaysia..."

156 comments

pandai betul cari angle hahaha..tahniah.

sayangi ulama... isyallah

Yo lah. Angle terbaik. Dr blkg nampak cam org yg dlm toilet tu. Yg ais krim tu. Tahniah n tq Rejam. You the best la.

Ulamak slipar. Kata Nuar la. Bukan aku kata. Dia kata dlm parlimen tu. Tahun brapa ntah. Hehehehe

kenapa azmin ali tak cium tangan ibunya cik tom ! apa barang cium tangan nik aziz ? dasar anak derhaka ! Kalau satu dunia kata kita hebat , tetapi kalau ibu sendiri kata kita tidak hebat , kita tidak hebat lagi ! Kita perlu ingat syurga dibawah tapak kaki ibu ! itu yang saya bawak diri dari pkr itu , sendiri mahu ingatlah !!!!

esok ramai cuti hari minggu , boleh tulis komen dekat sini banyak banyak sampai pagi , terutamanya orang macam saya ini yang pro umno itu , berilah sikit rating dekat blog ini / bekas ahli pkr

Banyak nya nyamuk. Bn tropper disini. Kena sheltox baru pAdanmuka...

tak ingat pun takpe keluar dari pkr syukur.. libility pada parti. org mcm hang umno je yg nak..9.32

kalau buat senarai nama bekas ahli pkr memang ramai , pkr akan menerima nasib macam parti melayu semangat 46 , kita jangan pening pening kepala , suatu hari nanti pkr akan dibubarkan !

anarkin mana ? balik kampong ke ?

Hahhaaa....ni jwpan jujur ni,td wa pegi pancing dapat siakap 2.39kg..huhuhuuuu...cam ade org sebut2je?hahhaa

Hahaaa....azmin pun tatau nko cium tgn mak nko ke tidak?abis tu nko ni derhaka lah?..hahahaha

Ye ke?...hahhaaa...xnak report polis?hehehhehe

Betul la tu...ulamak selipar...org kg katakan...lau ulama bandar die pakai kasut..

Hahhahaa...mitos...hhahaaa...

Hei zemin! ! ibu kau sndri kau x cium tgn..tgn murshidol yg x tntu arah ni plak yg kau cium..ooo luper ler si ajis ni ada pgang kunci sorga. Hehehe

OGGY AND THE COCROACH delete 23 February 2013 at 22:54

TAH...SEBOK TANGAN MAK ORANG LAIN.....PI NASIHAT MAT REMPIT 20 HINGGIT YANG PUOK KO BELEH TU...CIUM BURIT JE TAHU....TAH TAH BAU YANGAN MOK KO PUN KO LUPO......BAU BURIT LAGI SEDAP KALI DARI TANGAN MAK KO....BIKIN PANAS.....

Nasib baik tgn si ajis ni kalu tgn si sabu mesti bau bu??t mah hahahahaha

Nik aziz pegang kunci syurga ? hebat sunggoh , kunci neraka siapa yang pegang ?

Hahhahaa...nko cium x tgn mak nko??hahhahaaa

Perghhh..agressive...hahhahaa

Ayat lucah...hhaaaahaaa...moral fail..hahhaha

nik aziz kata hampas kelapa betol ke anarkin ? tapi duit brim itu kita orang dah beli levis 501 dua helai , lebih itu kita orang buat belanja sampai hujong bulan ..hehehe

Hahhahaa...betullah tu....bukan die je,seluruh ulama dan tok tok guru yg mengajar agama islam...kunci utk keluar dari kejahilan dan kembali ke jalan yg benar...dan sekiranya kite dijalan yang benar..maka syurgalah tempat kita...Hahaaaa...

Hahhahaa..lau nko percaya nik aziz cakap cmtu,lu jgn ambik...lau lu xpercaya...ambik je...tu pun duit lu jgk...hahhahaaa

ekau ni jang orang dah kasi ekau ambik jo lah , lagi banyak tanyo pulak , duit brim tu kalau ekau tak nak kau bagi yo den !

jgn pwrlekeh ulama.. ingat jgn perlekih ulama... 10.48... kita dsuruh mendampingi ulama.. nak tulis tu ongat2 sikit..risau nanti lari akidah... tapi kalau 10.48 rasa rasa bukan org islam agaknya.. kalau ya segera berraubat.. ini peeingatan utk kita semua..

11.03 nik aziZ tu mcm sebaya dgn kau... tapi kau masih menyalak... dia dah jadi MB 5 pengal..

Hahaa...stuju ngan lu bro..

kita xpening kepala pun klau pkr bubar..
yg kita pening ni, parlimen x bubar lg ni..
pening btol pak jib...
laki die belum puas shopping duit rakyat kapew ni.

Kuang..kuang..kuang...letih da dok tunggu...najib,bile laki nko nk bubar parlimen ni?hahahaa

11.48 jage2..takut kene gigit kang...hhahaahahha

Iooooo umno gi la report polis heee.. takut ke tujuk la ada telur sikit.

Big bos kita kata mcm tu la bro lu lupa ke.? Lu ni selalu lupa. Wa ckp biar berpolitik betul. Lu makin lama makin kisah bercabag la. Lu ada masalah ke bro. Atau lu perlu rihat sikit dn mcm big boss kita nak gila. Lu rihat dulu ye . Biar wa settle org umno no. Betul tak anarkin? Betul tak

Nape big bos lu kata mcmtu?nape lu lupa?nape makin kisah bercabag?nape ade masalah?nape nak rihat?nape lu nak gila?nape nak settle ngan umno?nape?nape?nape?hahahahaa

Betul dia ckp kat ku dlu. Berapa lama lu tak jumpa mak lu tu. Sbb tu la lu punta stmt dh mcm org gila je. Nnt wa teman lu balik kg ye. Wa syg lu anarkin

Heeeeee..... anarkin mak li dh tel belom? Nnt lu tel mak lu ye heeee

Nape lu ckp kat ku dulu?nape lu lame x jumpe mak lu?nape lu,punta stmt?nape lu mcm org gila?nape lu nk balik kg?nape?nape?nape?hahahaaaa

Nape heeeeee?nape mak li dh tel belom?nape nanti lu tel mak lu?nape?nape?nape?hahhahaaa

Belom balik lagi. Anarkin nnt jhn lupa call mak ye. Takut lu dh gila tak semoat jumpa mak. I love u syg. Ikan lu pancing besar tapi ikan lu kecik je. Mcm ikan bilis heee. Betul tak anarkin?

Nape belom balik lagi?nape xcall mak lu?nape lu takut gile xsempat jumpe mak lu?nape i love u syg?nape ikan lu ,kecik,nape mcm ikan bilis?nape?nape?nape?hahahahaa

Apa yg lu melalut ni anarkin? Dh makin teruk sakai nyeeee

Lu mcm biasa ckp ttg agama pandai tapi hampas je haaa..... apa la lu ni anarkin. Lu ni aku rasa budak2 sekolah je ni

Nape lu melalut?nape lu makin yeruk sakai?nape?napeNape?hahahahaa

Anarkin ni aku rasa budak2 sekolah lagi ni tak cukup matang tapi nak berpolitik

Budak sekolah?hahahaaye ke?ngan budak skolah pun da kalah bab agama?no wonder la najib ngan budak skolah rendah pun xleh jawab...hahahhaaa...nap?nape?nape?hahhahaah

Penulisan dn cara berpolitik seolah anarkin cuma budak kecik yg nak belajar berpolitik

Kekkekekee...lek arr cai...aku bg lak saka tu kat nko...takkan da stresss...hahahaha

Aku sedih dgn ahli aku sendiri. Kita perlu berpolitik cara baik. Jhn ikut cara org lain

Wahhh....budak kecik da blajar berpolitik...mesti genius bila beso?nko strt lmbt sket kan?pas skolah ekk?hahahaha

Heee..... dh start sawan. Tu la jgn kaqan dgn pentrrnak babi

Syg lu persenda i kan. Kita geng la. Masa nak baij je. Apa pun love u anarkin

Wa syg lu anatkin. Mcm mn lu gila pun i tetap syg lu

I syg lu anarkin ♥

Hahaha macai...u were detected...hahhahaa

Nape lu persenda i kan?nape kite geng?nape masa nak baij?nape love anakin?nape?nape?nape?hahahhaa

Nape lu sayang wa?nape lu gile?nape?nape?nape?hahahaha

♡ u anarkin muaaahhh... apa pun i tetap setia dgn lu

Syg awak jugak...hahhahaahha

Nape lu sawan?nape lu kawan ngan penternak babi?nape?napeNape?hahahaha

Syggg.... jgn ckp dgn org mxm tu tak elok ye. I akan cuba ubatkan u ok. I love u tau

Kekekkee...lu bukan tuntung belimbing kan?hahahaaa..

Sabat syg. I cuba ubat kan u ok. Kita jgn go hospital ye. Love u anarkin

Syg anarkin muaahh

Nape syggggg?nape jgn ckp mcm tu?nape lu nak ubat?nape love u tau?.nape?nape?nape?hahahana

Nape sabat syg?nape nak ubatkan lu?nape jgn go hospital?napeNape?nape?hahahaha

Ok mcm tu la sporting la sikit. Ok. I nk cuim u dari belakang tau

Nnt u akan rasa ye sakit sikit je ye. I love u anatkin

Ramai tul org sayang anarkin..toce popo..hahahaha

Sedap la cara u bercakap ni syg. Sbb tu i suka u anarkin. Love u syg

Syg anarkin. U rasa tak apa i buat kat u. Kan i ckp sakit sikit je. Lobe anarkin

Bismillahirrahmanirahim...ya Allah..ampunilah dosa ku,dosa kedua ibu bapa ku....jgn lah nko duga keimanan ku ini...ya Allah...amin.....huh!...hahahaha

Apa pula tuntung. I org mcm u juga. Love u

Nnt u buat i pula ye. Kita lelaki budiman u buat pelahan2 ok syg

Hahahahaa....bahaya ni?lu mcm nk buat filem porno je ni?huh!!Ya Allah..Peliharakanlah kedua tgn sahabtku dan anggota lain nya dari melakukan kemungkaran dan dari jatuh ke lembah kehinaan...sesungguhnya azb mu amatlah pedih...amin....hahahaaa

Nikmat nye bersama anarkin

Nape sedap care bercakap?nape suka ?nape?nape?nape?hahahaa

Mcm tk biaaa la pula u ni.

Lu memang menjijikkan...sian kat lu...hahhaaaa

Big bos kita sh halalkan ok tu tak pe nnt kita tanya big bos kita. Boleh tak.ok syg. I suka cara u ni pemalu tapi mahu

Nape?nape?nape?hahahhaaa

Najis macai,jgn main....hahahhaha

Tak la menjijikkan big boss kita sokong kita pun sokong la syg. Ok mai la i nak xium u lagi

Xpaham?leh ulang?hahhaahaa

Selagi big boss kita halal kan kita patut mencuba mari la syg anarkin kita cuba lagi sakit sikit je

Bismillahirrahmanirrahim..lya Allah,ampunilah sahabatku ini dari segala perbuatan keji....amin...hahhah

I suka cara lu. I peelahan2 ye nnt i sakit

Allah...peliharakanlah sahabatku ini dari lembah kebinasaan dan kehinaan...amin....hahhaaa

Syg anarkin . Buka kaki sikit ye syg

Bismillahirrahmanirrahim....peliharalah kami dari kemugkaran dan lembah yang hina...sesungguhnya engkau maha melihat dan engkau maha pemberi hidayah...amin...hahaahaa

Ya Allah...ampunilah sahabatku ini,ampunilah kedua ibu bapanya...dan seluruh saudara maranya.?peliharalah mereka dari api neraka mu yang maha pedih....Hahahhaaa

Ya Allah....wahai tuhan sekian alam,wahai tuhan yang maha melihat.Dan dialah mua yg maha mengetahui akan sesuatu...segala puji,hanyalah bagimu ya Allah....

Amin..... tq syg. Tapi u doa utk diri u juga ye sbb boss kita sokong gay. Kena perlu malu. Mari la syg. I akan try vium u sri belakang lagi sekali ye. Ni ibuat kuat siki. Anarkin syg

Ya Allah...ampunilah mereka,berkatilah mereka,panjangkanlah umur mereka....dan berikanlah mereka rezeki yang halal...amin..

Mak bapa i tak sokong gay. Tapi big boss kita sokong. U jhn la malu2 . Pelahan2 ye i sakir syg anarkin

Lagi syg lagi syg anarkin ku syg ahh.... tq syg

Ya Allah...engkaulah yang maha adil,yang menghukum dengan maha adil...yang mengetahui akan sesuatu,yang mengetahui setiap sesuatu...kurniakanlah...daripadanya,rezeki dari sumber yang halal...peliharalah keluraga kami dari api nerakamu yang maha pedih...amin

Ya Allah,peliharakanlah kami dari fitnah semasa hidup dan setelah kami mati...peliharalah kami dari ftnah al masikh-ad dajal....sesungguhnya,kami dari kalangan org yang memohon perlindunganmu...amin

Bismillahirrahmanirrahim...wahai sahabat....takutlah pada Allah...die maha melihat ape yg sedang kamu lakukan... Aku faham ape yg nko cube nyatakan...tak perlu letakkan maruah nko sehina itu..

Kepada ubn supporters...ade ape2nk discuss ngan anarkin?be gentlemen...ok?

Anon12:54 anarkin tanya tu..nape nikmatnya bersama dia???...ada apa2 ke!!

Ade ape2nkorg nk discuss ngan aku??secara gentlemen?

oggy and the cocroach delete 24 February 2013 at 07:36

Marilah try mak pulak......mak dah lama gersang...lepas u try i...i try pulak adik yu...mak yu...pas tu bini yu....auwww....alang alang kan.....bagi izin tau...auwwww.nyampah...

oggy and the cocroach delete 24 February 2013 at 07:40

Anon...janganlah goda dio....i tau u ada sifilis...mai...mai bagi mak sikit....lama tak mengaru niiii...kongsilah sikit sifilis yu tu...jangan lupa cek mak yu....i terbersambung dengan dia semalam...i ada vd...corry..terkongsi pulak dengan adik yu sekali...corry ye anon...sengaja.....

oggy and the cocroach delete 24 February 2013 at 07:43

Anon...mana sifilis yu ni...tak sampai pun...lama tunggu sifilis ni.......bukan apo...bapa yu call...nak kongsi katanya......

oggy and the cocroach delete 24 February 2013 at 07:46

Jelous mak.....sundal bolong bin tokey acuan....jelous mak......

oggy and the cocroach delete 24 February 2013 at 07:50

Kakkakakaaka...tuntung belimbing....kakkaakaka.....wei manja......jahat anarkin...ada tuntung belimbing........bukannnnnnn....anon ni tempat duduk basikal...semua orang boleh duduk tau.....hehhehehe...mana sifilis anon...ok...i tungggu tauuuu.....

Heeee...... malu la nk ckp. Bos kami kami ikut je tapi sedap la anarkin syg mana. U ok

Apasalah yeee.... geng kami mmg mcm tu. Bos kani serah bini dia kat big bos kami ok je. Tu adik pempoan bos kami ceta la. Kan anarkin kan. Betul tak anarkin? Betul tak. Oggy u oj

Oggy i tak nak dgn u mulut u busuk i suka anarkin je. Klu i suka kat dia i akan setia sampai bila2. Betul tak anarkin? Betul tak

Ok semlm i letih sangat maaf oggy ye. U nk i ke? Tapi u bukan geng i. U geng i tak

Oggy i akan syg lu klu anarkin izinkan. Mcm bos kita izinkan kepada big bos kita. Love u anarkin

U pun nak share i ke. I ok je. Kita geng gay3 se msia apa ada hal

U jgn mcm tu nnt cik nuar dh jadi PM senang la kita. Berdua dua. Ni oggy bila nk cuba i ni u izin tak anarkin

Lu ni sama je mcm bos lu ustaz badarul heee discuss awal oagi. Bini sapa lu nk sapu ni atau gay mana yg dok cintan sama lu ni. Ceta ka sikit

Tak salah kan bang. I cinta sama anarkin nnt bila nuar djadi PM mesti kami boleh kawin mcm kat oversea tu. Syg anarkin kpd oggy pun sama nnt kita share yg

Nko taip statement anwar yg kate die sokong gay?taip bwh ni...ade bran?

Nko dgrndr umi hafilda la ni?nko da bc wasiat ayah die yg buang die dr keluarga?..nko tak takut dosa fitnah ke?

Anon...statement sampah...

Mcmmane nkorg spin stmt nik aziz,mcmtu lah stmt anwar...akumdoakan,nkorg ni insaf...

Anon8.50..lu pun nk fitnah gua ke?gua x redha smpi mati...aku doakan nko panjang umur dan sempat lihat seluruh keluarga nko ditimpakan fitnah....kalau Allah makbulkan,aku harap lepas ni nko akan insaf....

Fitnah...takut lah sahabat pada Allah...nko lau takut sape2,takut pada Allah...

Kepada yang menuduh nik aziz sesat kerana mengatakan Allah mencarut...lapangkan dada n baca link ni... Www.tranungKite.net/lama/berita12/alimuda14.html...dan sekiranya anda malu uk mengakui kesilapan saudara,harap hentikanlah fitnah kepada alim ulama..

Marah sakan anarkin kahkahkahkah......... bila kena batang hidung sendiri melompat mcm kera kahkahka... lain kali suluh diri sendiri dulu. Mcm lu doa kan org sekarang lu mesti sedar yg Allah tu telah menimpakan fitnah mcm lu fitnah org. U sedar tak apa yg lu lakukan anarkin. Allah tekah terbalikkan perbuatan lu

Nik aziz mmg da lame sesat kalu x dia xkn mmprdgangkn nama allah n hudud..

Aku masih sedar ape aku lakukan...tapi nko sedar ape nko lakukan??

Da bayk kali aku post fakta,psl hudud n kalimah Allah..tapi nko masih mempermainkan isu ni dan buat tuduhan yg bukan2 pd org yang perjuangkan islam ni...mcm ni layanan nko kat die?...aku da ckp,bg peluang org mcm ni jelaskan...tapi xpelah...seandainya nko benar,Allah akan tunjukkan..tetapi sekiranya tidak...fikir lah ape yg nkomda buat...

dulu umno skrang pr delete 24 February 2013 at 19:40

Bagi fakta pn bkn cai nie phm pn...hati da karat,ttp dgn plhn slh..masih xcelik lg..apa yg ditakut ny ntah..try 5taun tgk,kalo tak okay tkr la blik..aku xnak negara aku bankrup,hutang negara xtrtnggng,pmmpin basik islam pn xtahu,fitnah ulama

Tgn bau duit je ni, tok guru br amik duit brim ker hehehe kau ingt tukar pmrintah ni mcm tukar spender ker..da busuk cmpak bg bini basuh..dbuatny jd pmrintah kuku besi smue ny k.o..milo suam kemana,teh tarik k mana air sirap k mana...kehkeh jom tukar kelantan yg slama ni 20 taun mnum air teh tarik,hehehe

Rakyat yg naikkan dan lantik jadi pemimpin dan rakyat juga yg jatuhkan pemimpin...so kenapa jd mslh bila nk tukar pemimpin @pemerintah?

Anon 740 negra yg bankrap grece jer palestin yg miskin tu pon xbnkrap lg..psal hutang - smue negra hutang amerika hutg britain htg smue negra hutg.aku sendri pon hutng kerete,aku rase anon 740 msti htg rumah lg hehehe yg pnting kite wjib byar hutang...pmimpin islam-kalu pkai serban pakai jubah pmalas n x tau pmpin negara buat bnde..pagi petang siang malam ceramah air liur,cramah air liur,cramah air liur pas tu bg tanah n jual tanah kt cina..jgn mmpiler pmmpin g ni hehehe hutang ptptn da byar blum huhuhu

Betul hutang kene bayar..tapi kenape rakyat biase je kene bayar?org besar@jerung kat atas2xdiwajibkan bayar?xde sekatan utk keluar negeri walaupun masih lam siasatan?tiada black list..contoh sape?nko pun tau kan?eric chia..sampai mati kes tu,last skali tutup....mslah jual tanah tu pemimpin kerajaan paling bayk skandal,dan hampir semuanya kerajaan x jawab...dan mcm mane kamu tau org2pakai jubah n serban ni xmampu pimpin negara?sebab tu aku tegaskan,bg peluang...soal perlembagaan dan hak istimewa org melayu hanya majlis raja2yg boleh ubah...jd bg aku xde alasan.

Anarkin kau fham x aku cakap kuku besi!!! Kuku besi-anarcism-anarcy-anarkin..hehe nama kau sndri pon da mcm kuku besi.pssst kau jgn plak kuku besikn plak ank kau kelak kau tua nnti ank kau anto kau kt negra bkbajikan oppstt sala ler bkan negra bkbjikan tp rumah kbjikan..sori anarkin jgn mara kehkeh

Korang ni anjing upahan parti Umat Melayu No Otak! Pencacai!!!

Bro..negara kite bukan fahaman komunis,kite ade raja,ade perlembagaan.kite ade agung...nape nko rase akan jadi kuku besi?kuku besi ni bile segala saluran maklumat disekat,tv hanya mainkan dasar dan prog yg kerajaan tentukan...rakyat dinafikan hak bersuara dan mempersoalkan kerajaan..itu anarchy...tapi kite demokrasi berparlimen...kite ade perlembagaan bro dan kite ade majlis raja,selain tu kite sebahagian negara komanwel yg berpaksi pd demokrasi...aku rase sekiranya pr mengamalkan corak pemerintahan begitu,rakyat akan bangun menentang sebab pr lah yg membudayakan budaya protes..

Aku tgk nikk ajiss ni pmlas ler.20 taun printah klantan air paip cm air teh tarik tu pon kalu nasib baik ada air teh tarik kalu nsib xbaik kene tayamum pkai pasir,ini malysia bro bkan somalia,kalu nikk ajiss mntak drrma pon aku rase da siap infra air tu tp jgn ler plak blsah duit derma tu.vinsen tan,ananda krishnan kau nk blk list cmne aset dorg blmbak n byk kt mlysia ni,dorg xkn lari ny.kalu dorg lari kau mntk ler jd CEO toto atau astro..taun 98 ada sorg "mamat"tu bwk lari duit bbliion rm kt indonsia.nsib baik kepla otak mhthir bijak hapuskn not rm1000 kalu dok almat jd grece ler kite smue org pkai cawat tarzan ler gamakny

Blum bkuasa mmg crite bulan n bntang tp bile da ada kuasa crite pnjara akta n isa.blum pon bkuasa kau da kacau raja2.kau tau raja tu ketua agama.bile kau gnggu pktaan "allah"tu brmkna kau da kacau raja2 mlayu..guan eng dok diam2 kt greja udahlah bole ibdah n smyg kt greja tnpa ada gngguan, jgn ler kacau ketua agama raja2 mlayu..respec ler skek bro.

Bro,kalau nko ckp air paip kelantan mcm air teh tarik,tu xbetul bro...fakta tu salah...aku adalah sebahagiaan org kelantan,dan sebahagian keluarga sebelah ayah aku org kelantan..xbetul...kes air paip mcm air teh tarik tu berlaku pada org kelantan yg pakai air boreng bawah tanah(telaga jejari)..tu pun time musim hujan je xde kaitan dgn nik aziz..isu air ni,highlight kt kelantan sebab nk attack nik aziz,aku tau...walhal isu air ni kat felda pahang then kat felda negeri johor pun same jgk nasib die..sabah n sarawak??so. Be fair....nko sebut vincent tan,ananda krishnan...nape x sebut kak ijat.,nape tak sebut khasitah gadam..?bailout mas?bailout perwaja?..sie bukan masalah aset byk bro,ini libatkan dana awam..ok,then pasal mamat yg larikan wang 3billion tu,tu utk kekalkan ringgit kat pasaran dunia..kalau x ringgit kite lagi teruk dari indonesia..perlu ingat pd mase tu kerajaan dah cairkan hampir 30billion aset emas negara..fakta ni aku kene kaji lagi..tapi satu yang pasti..Kalau nko check penyata akaun bank negara dan pengesahan dr bank dunia(imf),malaysia menerima pinjaman dari imf sebanyak 3 kal iaitu pd 1998,1999 dan 2000 iaitu selepas anwar dipecat dr kerajaan...jd mcmmana mahathir boleh cakap anwar yg pinjam dari imf??

Anon12.52 org melayu marah kt guang eng sebab die cina dap.tapi mcmmane kalau die cina mca?kes kalimah Allah ni kalau nko bc sejarah dr tahun 2007 lg..akhbar he herald saman kerajaan,kerajaan luluskan,makamah tarik balik then tggh keputusan smpi 2010, nazri benarkan,tahun yg sam jugak x salah aku menteri di jabatan perdana menteri beri permit utk import bible bahasa melayu versi indonesia..tapi nape tiada bantahan??jd kite nk pertahan kalimah ni kene konsisten dan tegas...jgn jd kn isu polemik partisan..rhen sabah n sarawakjuga dibawah agung,ketua agama islam bg negara malaysia,tapi dimana kita semua mase tu??aku x pernah sokong walaupun ade yg tuduh aku suka kalimah allah digunakan oleh bukan islam.tapi itu kite kene sedar,kalimah Allah juga bukan milik kita(berpandukan hukum dan nas)tapi demi nk jaga kesucian islam tu,pencegahan sgt perlu walaupun sebilangan ulama besar menolak moral yg sebegitu..

Btl kata anarkin..cube la celik skit,knpe tkut nk tkr pmmpn try 5taun tgk fakta skrng sume ada,kte bole cari cume rjn dgn mls..jgn tgk satu pihak jer..try bnding,buka hati bka minda,kalo xokay pg blik yg lama..hak rkyt nk tkr krjaan yg lbh baik..kalo ko kata pr xmmpu nk pmpn negara,aku bnding ngn umno rase lg truk umno,aku tgk sume pmpn umno ada kes..aku tahu geng umno takut tkr krjaan..mgkn byk sbb..korg renung2 la..fakta skrng bole cari..

ANONYMOUS that`s right...gua salute luu.da ada sdikit panduan untuk gua masa pru 13 nannti.tq your information.

Selangor-manifesto auta..penang - orn mlayu india dhalau n hrga rumah naik..kedah-bckran sesama sndri utk dptkn kuasa..kelantan-pmmpin sntiase brangan2,buatny tidak...tnggu n lihat pru 13..jahat org kau nmpak jahat sndri kau susup..nuarr brahimm xd kes ke?hehehe slagi ada dosa pahala slagi tu manusia akn wt ssuatu..blum berkuasa da pnggil xenopon dtg mlysia wt onar kalu dpt kuasa jgnkn xenopon,mikropon,seksopon,telepon smue dtg mlysia buat kacau..gentleman bro 1by1...ini idak prngai mcm bdak kecik mngadu kt abang kehkehkeh be gentleman for pru 13.

HAHAHA KAU NI LAWAK POLITIK tp fakta kau bes n mnarik kahkah

Malaysia menjadi antara pemerhati pilihanraya bg negara spt myanmar yg kite tau negara ni dkuasai oleh tentera pemerintah,so kite boleh hantar...nape xboleh negara luar cth australia jd pemerhati utk pilihanraya malaysia?nko cete pasal gentlemen 1 by 1...tapi debat ekonomi pun najib tak mahu?nape?bukan budaya kite?tapi nape kite ade debat piala perdana menteri?then nape ezam mat noor boleh anjur debat ngan hasan ali? Jd nmpk x konsisten dan canggung..aku setuju,masih ada lagi manifesto selangor yg belum tertunai,tapi kite kene fair jgk byk manifesto lain yg mb selangor dah luluskan..seperti jgak kerajaan,byk janji2die yg diluluskan,tapi ada juga yg smpi skang masih xdiluluskan?kelantan,sabah n sarawak.. Soalan die kenape perlu dianaktirikan negeri2yg telah menjadi sebahagiaan dr kerajaan malaysia ni...pergolakan dalaman parti tu benda biasa cume serius n tak je,kalau nak ambik contoh umno pun ade jgk,siap masuk lm youtube lagi cth.yob pasir di perak then semasa mesyuarat umno bahagian dkt area selangor dulu...jd mende2mcm ni nak spin pun da tak best..so bg peluang..bg aku xde mslh jikalau kite semua ni pendukung demokrasi.

Kn aku da ckp, cramah debat air liur, cramah debat air liur kalu kau menang pon debat tu tp x praktik n x buat x gune jugk..zaman skrg org da x nk air liur ni ler.2 sbb nk jd pmimpin ni bkan mudah ktidakpuashati rkyat tetap ada..dlm kluarga pon sama ktidakpuashati bapa anak adik bradik tetap ada..KAU CARIKAN AKU MANE SATU NEGARA YG RKYAT DIA PUASHATI PD PMIMPIN..kuatny kokok ayam blum tentu ayam tu kuat bro...diam2 ubi berisi hehehe aku suke pptah mlayu tu...aku suke praktikal xsuke teori hahaha

Anarkin utk jwpn 115..kau bole bg ke kalu org nk gune atau pnjam bini kau? Hehehe jwpnny snag je da tntu kau x bg punye..sape xsyg bini oiiii same ler jgk psal kalimah allah tu..dlm perlembagaan da ada keistimewaan kalimah allah utk org mlayu islam..udah ler jgn ler d usik keistimwaan tu..kite xpena kacau dewa murugan,jesus,dewa jet lee masng2 bole anuti agama msing2 dgn tenang...ALLAH X BRNAK N X DBRANAKKKN..AMIN..moga2 kalimah ini dprtahankn..sori bro fakta aku ni kasar skek.

Mcm mane nk praktik kalu nko tak bg pentas/peluang?..then pakatan dah buktikan kemampuan mentadbir di 5 buah negeri walaupun ade sedikit sebanyak kekurangan,tapi still dapat pengiktirafan dari ketua audit negara...xkan laporan yg disediakan oleh ketua audit negara pun nko nak sanggah...berbanding negeri2lain dibawah kerajaan pusat??ini diakui oleh titah raja muda perak dr naRin baru2ini menyatakan pas adalah paling konsisten dalam perjuangan memartabatkan umat islam,akidah,penyelewengan dan menitikkan pentingnya sifat amanah...jadi,kalau kita berbeza idiologi pun..fakta kite kene akui...

Bro,contoh nko bg x sesuai...nko xboleh samekan guna/pinjam bini dengan guna/pinjam kalimah Allah...contoh nko jauh tersasar,aku tau nkonnk nyatakan pendirian nko yg tegas lm isu ni tapi ia boleh digunakan utk serang balik hujah nko contoh 1.bini tu makhluk/Allah bukan makhluk 2.bini tu hamba Allah/Allah bukan hamba manusia@bini 3.bini boleh jadi 1,2,3 dan 4 sedangkan Allah?4.bini melalui proses akad dan nikah/ Allah?..jadi contoh tu x betul...then kene faham...dalam perlembagaan islam sebagai agama rasmi,die bukan tulis kalimah Allah sebagai kalimah rasmi persekutuan..ok,jgn salah faham...then aku setuju ngan nko kalimah Allah ni sinonim ngan umat islam jd wajar dipertahankan..tapi utk renungan bersama aku harap nko bc juga terjemahan dari surah al'ankabut ,(29:63) dan surah Luqman,(31:25) ...sebab isu ni dah aku bc dan dapatkan pandangan dari ramai pihka serta pandangan2dari ulama2luar...no offense to u 2..

Bnde tu simple jer pnjam,mntak,pkai,nak guna trus, akal fkiran bole mmkir..kalu dah hak EKLUSIF sape2 xl gune utk pnjam,pkai,mntak...kau cube tnye guaaan eeeng ,aloo kwn sy mau mntak lu puny bini lu bole bg ke...mmg kene tndang kunfu guan eng jwbny..bini adlah hak EKLUSIF suami sape2 xleh nk pkai,mntak,pnjam same dgn kalimah ALLAH hak eklusif mlayu islam..prlmbagaan da ada EKLUSIF tu follow jer..tiada pluang dganggu gugat n dprtikaikn.EKLUSIF - MANDATORI...hak org mlayu islam..anak kite pon org kacau da tntu kite marah nikn plak kalimah ALLAH.,kalu guannn en nk pkai nama guan eeng BIN kit siang hehehe aku bole bg kot

Ok...then ape stand nko bile digunakan di sabah sarawak?kat sabah sarawak xde melayu islam?

Anon lu jgn layan dgn anarkin tu. Ckp berabuk tapi fikir jangka masa pendek. Tak cerdik budak tu? Dh minum air kencing cik nuar la tu. Semua org tak betul. Tapi suku sakat dia tadah jyga duit brim

Syg anarkin rindu sama u la syg. Teringat ingat lagi masa emas kita berdua. Pedulikan air teh tarik di kelantan. Padan la muka lepa yg diirang pangkat kita buat apa. Betul tak anarkin? Brtul tak

Aku dah agak akhirnya macam ni kan..xpelah..aku da tau jawapanya..tq.

Fikir jgka masa pendek?..xpelah..rs byk dah aku cete kan..mesti nkorg boring..ok xdak hal...tapi 1 je,kos utk tggung tahanan warga asing bg seorg didlm sel selama sebulan adalah rm 150/org..brim utk seorg rm 45/org..dan najib cakap rm 500 cukup utk setahun..so fikir fikirlah..

Untung laaa anarkin ada yang sayang kat dia HAHAHAHA!!!.


EmoticonEmoticon