Saturday

Kecam Adik Najib! Pekerja demo depan CIMB Batu Pahat semalam


BERITA yang tidak akan disiarkan di media-media arus perdana kawalan Umno dan Barisan Nasional. Satu demonstrasi telah diadakan semalam di hadapan sebuah bank CIMB di Batu Pahat.

Gambar yang gua terima dari sahabat pembaca di bawah tidak menyatakan tujuan demonstrasi tersebut diadakan. Apa pun jelas terpapar dalam kain rentang, menunjukkan demonstrasi yang dianjurkan oleh pekerja-pekerja CIMB itu ada kaitan dengan adik Perdana Menteri, Nazir Razak.




Salah satu kain rentang tertulis kecaman terhadap adik Najib, "Adik PM, Nazir Razak mungkir janji". Gambar ini difahamkan telah diambil oleh salah seorang sahabat yang kebetulan lalu di lokasi demonstrasi itu diadakan semalam.


Gua sedang mendapatkan maklumat tentang demonstrasi ini. Gua pun nak tahu juga apa benda yang adik Najib ni janji kepada staff CIMB sampai diorang semua marah sangat?


ReJaM© "Nampaknya adik dengan abang sama-sama suka mungkir janji... "

99 comments

Kat cimb larkin pon ade demo kat tepi jalan, coz cimb byk buat aniaya staf sendiri,rmai yg sertai td..

Entah ya entah tidak demo pasal adik najib ni ! cerita ni ambil dekat longkang mana ni ?

ambil kat longkang rosmahlah bau busok tak pernah basoh. kikikuikui.

Longkang rosmah ! Longkang wan azizah pun ada ambik jugak kan !

Dah tahu longkang rosmah busok , tak pernah basoh , kenapa diambil juga ! kau pernah cium longkang rosmah ke ...hehe

Berebut longkang la pulop..

Asek looooongkang jor....apo kolam iwk korg x nak ker hegehe3 guraaaa jaaaaa....

Wahhh gado pasai longkang la hahahak..longkang sorok cincin

Yg sempat terbaca kat kain rentang td..wanita hamil ditindas..ape kene mngena erk??

Baca dan faham lah dulu...baru komen...mulut longkang...

macai umno tetap nafikan walau ada bukti depan mata. memang dasar pengkhianat

Umno bn memang majal!

dulu bn,skrng pr.. delete 3 February 2013 at 08:18

Haha ubn bt buta jew..mmg da pekat ubn nye sejak azali lg..da nmpk sj bt tak nmpk,hrp pkck2 ubn tu berubh la..yg muda2 celik I.t tu jgn bt xnmpk..rase org muda yg maju da nmpk,tmbh celik I.t..yg dpe takut sgt tkr np..kte nk prubhan,kalo xokay jgk..tkr la..kalo krjaan ngri je mnng,krjaan pusat boleh sekat..hutang malaysia pn da cecah 500b kot..dgn krjaan ubn..rasuah..bli brg peribadi gune duet rakyat..bt kondo mewah..ic pruntuk untuk org asing..tkr,jgn xtkr..kasi test 5 taun,moga Allah beri kesedaran kpd wakil2 yg xjujur..

Citer ni lebih kurang mcm ni pasal pihak pengurusan caw tu telah memarahi starff yg mengandung tu sampai jatuh pengsan kerana tak nk ikut arahan bos dia sehingga dia dberhentikan...ini mmg salah bos dia tp ada balaci2 politik cuba kait kan dgn nazir n najib..dia bukan nk bantu staff tu tp hanya nk tagih keuntungan politik je..mmg haprakk org!

Betul tu pakcik2 makcik2 bg peluang umno bn terajui kelantan InsyaALLAH anda tidak menyesal..

Kita bukan tak nak tukar dari bn ke pr ! tetapi kita dah serasi dengan umno ! walaupon kita ahli umno dalam mesyuarat parti kita belasah juga umno ni ! orang umno celik it juga , dalam pru 2008 dulu bukan semua ahli umno undi bn , peti undi dekat taman perumahan saya tinggal umno kalah , sebab apa kalah ? sebab undi protes ! kita faham dengan ahli umno ni , kalau tak suka seseorang time undi mesti tikam belakang punya , tetapi itu tidak lama , lama lama mesti undi bn semula !

macam dekat dun paroi seremban itu , yang beri kemenangan dekat calon pas itu adalah undi protes umno , pru kali ini tak tahulah macam mana wakil rakyat pas paroi boleh bertahan atau tidak !

Wat ever..Pakatan Rakyat tetap di hati..BN.?Barisan Neraka..xnklah aku,..huhu

Kau ni pun satu hal , kau cerita pasal neraka kenapa ? Saya ahli umno , pru 2008 saya pangkah pas , kau cerita apa ?

Pakatan rakyat nak kekalkan momentom 2008 susah sikit , dulu orang marah dengan pm ahmad dan menantunya khairi , itu yang bn kalah 5 negeri itu , sebagai ahli umno jujor saya cakap , senario politik diera najib tak sama dengan era ahmad badawi !

Hmmmm....mgkin sbb marah kot kt BN nih..

Masa pru 2008 dulu yang menentukan calon yang akan bertanding adalah khairi menantu ahmad badawi ! masa itulah ahli umno naik hantu ! calon tak sesuai oleh akar umbi dipilih , time mengundi itu yang satu kampong pangkah parti pas itu !

Oooo...mknenye,kalau pru ni rosmah yg pilih calon,mike seme akan pangkoh pas jgk ke?bagus2...

Orang umno fikiran terbuka bro , tak buta hati ! tempat saya kalau calon umno kali ini tak ikut selera akar umbi terpaksa undi pas lagi . Ahli umno bukan pak turut ikut presepsi orang pr itu !

bn haparak... Tukar jgn x tukar...

Baguslah kalau cmtu...tapi nape org umno terutama blogger suka mainkan isu2sensitif?nape bn x professional?

Abdullah bin ahmad badawi

Pr pun ada isu sensitif dimainkan , nama pun politik , politik itu daki dunia !

anarkin perlu ingat ! nak pertahankan kuasa lebih susah dari nak ambil alih kuasa , serupa macam umno , ada kala tindakannya tak berapa bijak dalam erti kata tak professional , banyak isu umno tak professional , malas nak ulas nanti kena cap pengkianat parti ...bye

Senang je bro..sbb nya ialah ada pengkomen2 mcm anarkin n the gang yg bg komen ikut sesuka sendiri taksub serta tak profesional.

...Tp dia tak sesusah nk kena tunaikan janji bro..bye.

Dlm harakah pn hg pa tak crita nik ajis bodo kn.. Bangap btl la geng2 PR ni..

Pencacai umngok bodoh piang!!!

Bangang kau ni bodoh tak tak boleh diajar.. Terima berita yang tak ada fakta. Milo suam ni dah bodoh kau pun ikut sama bodoh main terima je.. Pi cari maklumat yang tepat jangan main terima je.. Dah 2 bulan dia orang buat piket ni bagi menuntut hak seorang staf perempuan.. Kaharrrrrkkkkkk...tuih.

Kau ni penjilat tegar jubor aljuburi..

Dlm umno takddd bai'ah cerai bini jika tinggalkan parti.

Bodoh kau ni percaya cerita si penjual jubor ni.. Kasihan.. Otak kau ni dah diliwat...

Pinn,,pinn tmpg lalu nie ape kech org BN gan PR nie.Cara korg komen dh mnjelskn kbodhn korg,wt ape nk gaduh2x psl parti,korg tau x,org dbwh gadh2x pasal parti ttp org diats gah ddk brsame1meja gah bncng bontot sape lg best...
Untk org BN klu PR x bgs xkan lah begtu rmai pngkut mrk,PR ner ad duit nk sogok rkyt soh sokng dorg...bg lah PR mndt 5 taun kte tgk ap
yg leh dorng wat jgn asyk nk kutuk jerrr,,,

Kalau bn teruk pr pula 10x lagi teruk.. Aku bukan penyokong bn tapi aku penentang aljuburi aku penentang
penzinar isteri orang aku penentang ular.mak yang melacurkan agama demi kepentingan politik dan aku penentang bloger yang menyampaikan berita tanpa fakta yang benar dan pemfitnah.

jangan undi pas !

Awak x nak malaysia tergadai oleh pihak pr nie....aku cukup bangga jadi rakyat malaysia sekarang...

Undi bn dan jangan percaya blog kaki bontot nie..hahahaha

Haha...ok,sebab ape jd mcm tu,sbb cuma lam media mcm ni lah org2 pr leh bersuara,kalau betul bn ni fair,nape die x bg setiap pemimpin pr yg ade isu tertentu jawab secara live kt tv?tu je...kamu rasebfair ke kalau org serang n kritik kamu setiap hari di tv tapi kamu tak pernah bg org tu tampil bela diri?i

Maknenya kerajaan skang ni tak telus lah?u help me i help u?cmtu?ini melibatkan urusan pentadbiran negara,dana awam dari pembayar cukai... So mesti kene ada check n balance...bila terlalu byk isu dibiarkan tergantung,lame ia semakin byk dan susah nak selesaikan balik satu persatu...die akan jad berkait antar satu isu kepada isu lain..

Perkataan al juburi ni memang famous d kalangan cai2ubn ni..nk ty soklan sket...1.liwat berlaku,tp x pernah dibuktikan sample mani tu milik anwar,cuma di tag dgn lelaki y..2.terdapat lebih dari sorg penyumbang air mani,yg bestnya airmani saiful pun ade skali..3.nape pemilik kondo x dipggil beri keterangan..?4.lelaki lam tape video tu x pernah dibuktikan anwar,hanya glimpse yg menyerupai anwar 5.jam omega ni telah diserahkan kpd polis oleh trio datuk t,tapi polis x umumkan siasatan siapa pemilik jam tu(lau xmmesti da boleh sabit lelaki lm video tu anwar).. So mane bukti nko sahkan anwar ni peliwat tegar? Anwar dibebaskan masa pak lah jadi pm...sekiranya anwar ni pengkhianat negara,org yg boleh mengampunkan die hanyalah YDP Agong sahaja,tapi dibebaskan oleh pm badawi tanpa merujuk pd raja,jd kesimpulanya,pm yg berhak menentukan samada individu tertentu. Ditahan atau dibebaskan..(betulkan aku jika aku salah)

btul ke? kta perang kt sni diorg snang je duk chatting..
http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=mzul

Bodoh.. Anwar dibebaskan dari penjara????? 1 anuar disabitkan kesalahan dan dihukum penjara kerana kesalahan penyalahgunaan kuasa.. 2 kkeputusan penghakiman anuar dibebaskan dari sabit kesalahan liwat.. Keputusanya berbunyi begini [kejadian liwat memang berlaku] dan anuar tidak pernah mencabar keputusan hakim bagi membersihkan namanya. Bagi kes liwat saipul anuar tidak menyerahkan sempel dna beliau, pihak penyiasat hanya bergantung kepada sempel dna dari lokap yang diduduki anuar dan pihak pembela hanya mencabar yang diambil sudah tercemar. Anuar dibebaskan dari sabit kesalahan kerana bukti dna yang dikemukakan tidak boleh untuk mensabitkan kesalahan. Kata hakim kejadian liwat memang berlaku dan anuar tidak pernah mencabar keputusan hakim itu bagi membersihkan namanya. Kejadian video pula tiada peruntukan undang2 untukmendakwa pelakun didalam video dan pakar video dari korea dan amerika telah mengesahkan video adalah tulen dan99% adalah sah orang yang dituduh. Anwar tidak pun menyaman dato askay diatas tuduhan yang dikatakan memfitnahnya dan tidak membuat laporan polis mengatakan dia difitnah. Lagi satu perkataan aljuburi diungkapkan pertama sekali oleh alburit iaitu mat sapu bagi memberi gelaran kepada si peliwat.... Susah sangat ke bagi menunjukkan jam omega jika masih ada didalam simpanan..

Kena kau anarkin pencacai

Gi la kasi nuar sontot buntut lu dulu

Kejam......... Blog milo suam blog fitnah

Anarkin u gi baca harakah la hrakkaaahhhh puihhhhh.......

Anarkin lu banyak baca harakah.

Cayalah bro..anarkin apa lg kuarkanlh hujah fakta berjela2 ko tu..

Kn aku dh kata anarkin ckp tk pakai otak.

Pergh marah kt anarkin siot...!lek la..bg aku kite ni equal je...masing2ade pengikut masing2..x semua jd pak turut pad parti masing masing kan?depends on issue...tapi ikut trend skang ni lah yg aku tgk kat lm blog,utube,dan yg selainya,pr bg saingan hebat kat BN..thn majoriti rakyat tak suka da disogok ngan bhn2sejarah..mereka nmpk masa depan je...dan mereka juga nak perubahan..ape komen nko?

Aik.?bg facts la bro..br aku leh respect nko..huhu

X,aku bc jgk sinar,kosmo jarang2,keadilan,harakah,tgk tv alhijrah,blogs,utube...bg facts la bro...baru best..kalau facts ak salah,kite betulkan...hehe

Ni yg malaeh ni,aku ni lau org ckp ikut sedap mulut,mula la nak maki...hehehe tapi takpe,aku cube cool kan diri..bro,kite bincang baik2 dahla...aku letih dah nak maki nkorg,kite bincg cara matang je lah ok...xyah provok..

Hehe..sabo bro,anyway aku respect anon 10.50 sebab nko buat research..yg supporter nko ni ntah la nko sendiri ker ataupun macai malas tau nak claim je..1.tahun 1998 anwar disabitkan dgn kes liwat pembantu peribadinya azizan..5 jan 2013,surat terbuka dato Mat zain ibrahim pegawai penyiasat isu mata lebam kepada Solicitor general datuk idris harun "anwar was assaulted by then Inspector-general tan sri rahim nor Soon after he arrest In 1998 ?he was later convicted For corruptions n sodomy!but release on 2004 after the federal court cleared him from sexuall MISCONDUCT." dan die juga sebut 'fabricating evidence and fabricating DNA adalah sama yg mana hasil siasatan beliau mempunyai implikasi yg besar terhadap ag abd gani patail dan tan sri musa hasan...juga melibatkan datuk hishamuddin dan datuk nazri aziz kerana memberi keterangan yang salah,mengelirukan dan jauh dari konteks siasatan yg beliau buat di parlimen..2.hakim dato Muhammad zabidin Memutuskan anwar ibrahim tidak bersalah Dan dibebaskan.die x baca penghakiman penuh,cuma die cakap kedua2bukti dna dan oral-lisan x boleh sabit kesalahan..kejadian liwat memang berlaku tapi hakim x sebut yg meliwatnya adalah anwar,so nak cabar pebendenye?3.bukti DNA tidak boleh dijadikan asa utama penghakiman,sekadar bukti sokongan dan merujuk pada kes tahun 1998,memang berlaku fabrcating evidence&dna so anwar ade asas utk tidak serahkan dna dan jmahkamah juga x arahkan anwar utk serahkan darah utk tujuan dna..then bukti utk dna diambil tanpa pengetahuan tertuduh membuktikan kepincangan dalam evidence collecting..anwar x saman dato eskay n trionya sebab ke 3 mereka dah dipun didenda oleh mahkamah(hujah ni x kuat..tapi...bolehlaaaa)...ok pal video tu aku setuju pakar dari luar negara tu cakap 99.99% pelaku tu seiras dan Jam tgn omega tu telapun diserahkan kpd polis...tapi polis masih enggan sahkan individu tu adalah ketua pembangkang,dan tiada peruntukan undang2 so buang kes la maknenye...ok?walaubagaimanapun,aku juga masih ragu psl video tapi xpelah(aku simpan je)..

Nkorg punye pasal dah x pasal aku tidur lewat,esok keje pagi lg...tapi xpe,utk kengkawan ok?

Bagus drpd bace berita PENIPU utusan meloya, bhairan, tv rais yatim (listen 17x)...

Kejamnya...listen! hidup melayu..hidup kroni...

haha..Cai=syg UMNO

utk p'ringatan Cai...jika diteruskn lg komen tohmahan jijik @ 'qazaf' ini, lg ramai ahli UMNO atas pagar akn b'alih...Bahkan UMB tak m'bantu lgsung kempen m'nmbahkn skongan UMNO...Ingat!! RAKYAT b'sama pemimpin yg amanah, ilmuan dan cara hidup islam utk m'harapkn k'jayaan hidup di dunia dan akhirat...

utk p'ringatan Cai...jika diteruskn lg komen tohmahan jijik @ 'qazaf' ini, lg ramai ahli UMNO atas pagar akn b'alih...Bahkan UMB tak m'bantu lgsung kempen m'nmbahkn skongan UMNO...Ingat!! RAKYAT b'sama pemimpin yg amanah, ilmuan dan cara hidup islam utk m'harapkn k'jayaan hidup di dunia dan akhirat...

Ok la.pru dah dkt sgt.Sebelum pru ni aku
harap anwar boleh pergi kemana2 masjid dan
bersumpah yg dia tak pernah meliwat sesiapa
pun.Harap tak da yg kata dlm islam tak da cara bersumpah ni.
Bukan apa,dgn cara itu saja nama dia insyaAllah
akan bersih.
BERANI KERANA BENAR!!!
Maruah tuan tuan.Tak kan kita nak biarkan
saja orang hinjak2 maruah kita.

Maruah die dah ihinjak semenjk tahun 1998 lg...tapi ade org bela???hanya setelah 2004 baru mhkmh bebaskan kerana salah bicara...dulu die bersumpah?ada kamu semua ambik berat?ade yg ty anwar sumpah ke tak??dkt masjid permtg pauh die ada bersumpah?kenapa lk kalau nk bersumpah kene pakai cara islm tapi bab pendakwaan x ikut undang2 islam??tu je yg nyata...tapi sebelum nko nk suruh anwar bersumpah,nko suruhlah si eskay tu bersumpah die xde kaitan ngan isu jmbatan bengkok n rahim tu suh die bersumpah die xpernh merogol gadis bwh umur masa die jd menteri dulu...jd bg aku sumpah org fasik xboleh dipakai langsung...sori to say...

Haaa lawak la hang anarkin.
Siapa yg fasik hhmmm...
Tak pa lah kalau dah tak nak bersumpah takda
sapa boleh paksa.
Btw, eskay dan rahim tak kemaruk nak jadi pm.
Tak dak apa jawatan pun dlm kerajaan.

Setahu aku bro anarkin mmg lu sukai maki org jgn buat alim la. Selalu baca lu punya komen semua mcm siot.... gi belah... la lu jgn belagak alim

Gi sontot sma lu punya boss cik nuar lu la bro anarkin. Menyalak lah kuat2 jaga lu punya boss buntut kunyit tu

Lu dh kena sontot ke belom sama boss lu. Jgn lupa kasi bini lu sekali

Bro. Anarkin tu penjilat buntut kunyit boss dia

nampaknye macai umno dlm ada kepntingandlm parti...patutla tk reti bahasa...

gila la cai umngok...lu sokong org membabi buta je.. benda yg dh terang2 x salah pun lu dok kitar semula.. x pernah pun gua dgr pembesar2 korg berceramah memanggil anwar peliwat... diorg pun tau benda tu x betul dan bleh kena sue... typical la lu org macai umngok....

kahkahkah... kan gua dh ckp.. macai umngok is the best spinner!!!... bila kena tang eskay ngn rahim lu org ckp x kemaruk jd pm pastu xde kepentingn dlm kerajaan...huahuahua.. klu xde kepentingan lu igt diorg nk buat ke benda bodoh tu?..umngok ngn fitnah mana bleh dipisahkan... eskay tu siapa?? rahim tu siapa??.. bkn penyokong tegar be end ke????

Harakah lagi la penyapu. Penipu fitnah sma la mcm blog mioi suam dengar tak lama lagi mkn nasi kawah la lu bro

Heeee...... tomahan ke? Mimpi siang la lu ni dh gi balik rumah lu jaga anak bini lu lagi baik

Sebab nya,maaf cakap lah ekk,macai nkorg ni bila berhujah n kalah nko xleh terima,pastu mula lah maki,carut,ckp yg bukan bukan..suh bg bukti xnak,suh bg nas n dalil xnak...pastu terbelit sendiri...dah susah sgt nak paham kene bg keras sikit la@maki@yg sewaktu denganya...dah polish elok2lembut2xnak taggl jgk...sental je la...ada paham ka macai?sebab tu aku ckp jgn provok,bahas care elok la...dah nko xnak dgr mende baik,secara baik,aku bg la nko dgr mende xbaik,tapi masih lam keadaan baik...paham x nii?hehehe...malas lah layan nko...

Macam tu je?nape umngok ade supporter dayus cmni ni?nko ade masalah congenital retardation ke psikotik disorder?wei...macha... Kalau kalah biorlah bermaruah...jgn cmtu...xpe perbaiki lg dimasa akan datang...cayukkk!cayukk!

Sampah cm lu ni,xleh recycle dah...low grade quality....sameade flush lam toilet bowl xpun masuk longkang..so...nk kisah ape...sampah kan...wat donno je la..huhu

Dah,!dah!toksah layan die,jap lagi majlis perbandaran dtg kutip smph...sumbat je die skali...facts is fact la bro...stakat nko melolong cm kongkang x payah la....sedih..sbbb tu betul da mahathir cakp org2cerdik xde dah lam ameno ni...tggl unggas yg nak pupus je...huhu

Takpe aku tau nko nk join kami,kalaumx,xkan hari2duk hulur tgkuk dok dgr kami dok bincg ape ekkk...hehehee xpe mende ni makan mase...hahahha

Aku bkn org parti mn2 pun tapi selalu baca komen berlagak pandai korang. Anarkin ya paling alim bodoh

Dah tu nko terasa pesal?kan ke nmpk kebodohan tu...kalau aku xbetul,bg lah hujah...jgn bg aayat xde telur mcm lu ni...dah lu pandai,bgla fakta..kalau x..hehehe

bN memang kuat. Sampai sekarang najib tk berani nk bubar parlimen. K/tangan awam dikerah ke hulu ke hilir. Dipujuk dirayu. Wakil2 bn aampai merayu rayu. Kesiannn..

Lg kesiannnnn kalau org yg nk berkempen tp mintak derma (tin milo) dr rakyat..pemimpin kaya raya kih..kih..kih..

Ok la tu,dari perasan kempen mcm guna duit sendiri....derma tu tak paksa pun sape2nak bagi...janji ikhlas...so no point la der...

Bongok. jawatan dengan kepentingan
pun x tau nak bezakan.
Taulah puak engko kalau ada jawatan
mesti banyak kepentingan.hipokrit.

Ok tenangkan diri...dgr cete psy nak dtg cny ni...nko leh la g gangnamkan diri bersama cai2 yg lain...release stress.....hehehe

Macai umno mna ada hujah! Dorang cuma pandai mencarut! Maki hamun, samseng, fitnah, jatuhkan maruah org, merompak wang rakyat, rasuah, bagi ic pd warga asing, khianat org melayu! Blablablablaaaa...

Derma tu mmg tak paksa tp org kg yg hulur tu mcm terpaksa der...duit tu klu bikin masjid takde hl tp buat kempen tawan putrajaya der...lg satu org kutip tu blh caya ke der telus..boleh caya ke der..

Terasa pemimpin2 ko bro..salah satunya ustaz badrulamin ko asalnya warga asing skrg dh dpt ic....blablabla...

Der...kalau or x percaya kat pas ke?kat pr ke?dah lame diorg boikot....tp soal integriti ni aku rase parti umno plg byk kene tempiasnya...dr pemilihan parti smpilh kpd lembu fidlot...bukn skikit juta2...tp yg bestnye masih di angkt sebgi pemimpin n pgg jwtan2penting...jd itu satu malh persepsi penyokong yg kene diperbetulkan lah...

A,aa...macam al fadhil ustaz mahathir ....dpt gak ic malaysia..dulu ic india...huhu..

Xda cerita lain ke Bro?? Biasalah bank pny Union meme camni. Apa benda deme minta xdapat piket ler kojanya. Carilah cerita lain skit. Nak baca pon menyampah la. Please...

tn hj nordin(fasi btn) ckp..bn lotak mb kek paroi tu pn x monang doh jang..yb taufik antara yb yg ptut d cntohi oleh bn n pr..

kebanyakan pegawai tinggi dan pengurusan di GRC mempunyai mentaliti BTN. Mereka dokong polisi UBN dan hanya sokong dan naik pangkat & gaji pekerja kroni meteka. Eg. Felda,.Felcra, Bank, EPF, Petronas, Sykt Insuran dll...


EmoticonEmoticon