Wednesday

Kerajaan Selangor tawar RM9.65 billion untuk ambil alih konsesi air


MAJLIS Mesyuarat Kerajaan Negeri hari ini telah mengambil keputusan untuk membenarkan Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) membuat tawaran bernilai RM9.65 billion bagi memulakan proses pengambilalihan syarikat-syarikat konsesi air.

Surat tawaran kepada Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas),Puncak Niaga Sd Bhd, Konsortium Abass Sdn Bhd dan Syarikat Pengeluar Air Selangor Holding (Splash) akan dikeluarkan secara rasmi oleh KDEB petang ini.

Pengambilalihan ini adalah di antara usaha untuk mengembalikan hak air kepada rakyat Selangor. Kerajaan yang dipilih oleh rakyat untuk memimpin negeri ini akan berhak menguruskan industri air.

Hasil daripada pengambilalihan ini akan memberi kesan penting terhadap kehidupan rakyat dimana rakyat akan terus menerima kemudahan air percuma 20 meter padu dan tidak akan terperangkap dengan kadar tarif air yang tidak adil serta membebankan.

Rakyat juga akan mendapat pengurusan air yang telus dan cekap dan yang paling penting sekali pengambil alihan ini juga akan menamatkan era monopoli air oleh mana-mana individu atau syarikat Kerajaan Negeri percaya proses pengambilalihan ini akan berjalan lancar memandangkan tawaran ini adalah tawaran terbaik oleh rakyat Selangor demi mempertahankan hak air mereka.

Kerajaan Negeri juga berpandangan tawaran tinggi yang kita berikan ini adalah untuk menyelesaikan masalah penswastaan air yang ternyata gagal memberi perkhidmatan cemerlang kepada rakyat dan berharap semua pengusaha air temasuk Tan Sri Rozali Ismail tidak memprejudiskan usaha ini.

Kita juga yakin tawaran ini tidak akan merugikan syarikat-syarikat berkenaan kerana jumlah ini merupakan pulangan 12% setahun terhadap ekuiti – yang mereka miliki berbanding dengan pulangan lazim bagi industri air iaitu hanya 6%. Tambahan pula segala liabiliti akan juga diambil alih oleh KDEB  menerusi Special Purpose Vehicle.

Sementara itu, Kerajaan Negeri telah pada 14hb Februari yang lalu menerima surat jawapan daripada Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Kah Fui yang bertarikh 6 Februari 2013.

Namun, jawapan menteri itu tidak banyak membantu menyelesaikan masalah pengambilalihan ini kerana nampaknya menteri terlalu keliru dengan situasi yang kita hadapi ini.

Menteri gagal memahami peranan yang sepatutnya dilakukan oleh beliau selaku Menteri yang diamanahkan menjaga industri air hingga memberikan beberapa fakta dan pandangan yang bercanggah di antara satu sama lain. Dalam surat beliau, menteri berkata Kerajaan Persekutuan tiada halangan untuk Kerajaan Negeri memulakan proses pengambilalihan.

Walaubagaimanapun, kelmarin apabila ditanya oleh pihak media beliau dengan tegas mengatakan pengambilalihan yang mahu dilakukan Kerajaan Negeri tidak boleh dijalankan kecuali dengan kebenaran Kerajaan Persekutuan.

Sebenarnya kita sememangnya sedia maklum bahawa Kerajaan Persekutuan mempunyai kuasa penentu selaku pemegang saham emas seperti yang termaktub dalam Akta Perkhidmatan Industri Air 2006 (Akta 655).

Justeru itu, sejak dari awal lagi kita telah menggesa Kerajaan Persekutuan menggunakan kuasa tersebut demi kepentingan awam dengan membantu kerajaan negeri melakukan penstrukturan semula setelah kerajaan negeri membuat tawaran kepada syarikat konsesi.

Kerajaan Negeri Selangor konsisten dengan pendirian bahawa hak air harus diserahkan kepada rakyat Selangor dan pengambilalihan ini akan menyelesaikan masalah pengurusan industri air secara menyeluruh.

Kerajaan Negeri percaya rakyat Selangor dan Lembah Klang akan menyokong tindakan berani yang kita lakukan ini kerana antara faktor utama kerajaan hari ini dipilih adalah untuk melakukan reformasi pentadbiran termasuklah dalam industri air.

YAB TAN SRI DATO' SERI ABDUL KHALID IBRAHIM
DATO MENTERI BESAR SELANGOR

Sent from my BlackBerry®

248 comments

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 248   Newer›   Newest»

kiraan pulangan enkuiti 12% berbanding dgn 6% pulangan semasa.. wow.. tawaran hebat... tp wlu mcm manapun federal ttp pentingkan kroni dr rakyat.. huh..

apabila tugas kerajaan kepada rakyat d ubah niagakan...

Sekaliganda tu...siap cover liabiliti semasa tu...hahahaa...lau x terima rugi,terima je laa...selamatkan diri...just stay away from politics bro...

tu la pasal der.. tp gua ghasa perseKUTUan mmg kcu pny la.. tggl isu air je la depa bleh spin gasing kat selangor ni.. bab lain sume x bleh blah.. tue pasal langat 2 pun utk tengkolok kroni juga.. klu depa stuju jual hilang la point nak kecoh kat tv3suku.. wakakak

Lepas pru 13 , baru kerajaan selangor ambil alih pengurusan air , kerajaan bn lah , bukan kerajaan pkr ! yang alam flora itu apa ceritanya , sampah lunggok dah semakin menggunung , kenapa jadi begini ?

Kerajaan slangor ckp bdgar2 nk kluar duit 6bilion.bole caye ker.hehe nk kluar duit utk ibu tunggal pon da tktar2 ni kn pulak 6bilion.pstt kalu 6bilion rupiah pon blum tntu lg dorg brani kluar duit.hahaha usah mimpi ler kehkeh

Kehkehkeh....ntah menteri pun da cam kayu...sekejap xde halangan sekejap nak halang...flipflop jgk...hahahha

Bro,isu tu da lame settle...dah masuk tapak pelupusan dah...yg nko pegi selongkar tu watpe?cari botol ker cari tin?hahaaa...tv3suku pun da x bising..karam singh wali band pun da karam..hhhaaalu per cer?

Wayang la bro.. Dekat pilihanraya baru nak offer tinggi2. Dulu men tarik tali.. Hahaha.. Tak pon dia nak kenakan kerajaan selangor yg baru lepas PRU 13 kot.

Biasa la bro...taktik mesti pandai...cam muhyidin nak kasi up brim rm 1000pas pilihanraya,kalau bn menang...hhaaaa....yg ni gua muskil,menteri pelajaran ni dah overtake menteri kewangan ape cer?kihkihkih...xkan pm semenjak jadi menteri wanita ni,terus jadi feminin lak...hukhukhukhuk...

Xmimpi der tu kenyataan der....laaa,kan mb selangor da cakap,depa nak saman,saman je laa..xdak hal punya...die merayu kat court pun sebab kesian kat ibu ibu tunggal ni,kalau kalah kes,sape yg nak setlekan bil tu?then kalau kene saman balas,cfm tok dalang seme angkat kaki punya...hahaaa...ingat,diorg ni lawan kerajaan negeri...ada paham macai??

Deme buat janji deme bagi. Ada org janji mcm2 tapi tak bagi pon. Org yang berjanji tapi tak tetapi adalah sifat org munafik.

Betul...mcm kt kelantan,dr zaman mahathir sampaila najib...mcm 2janji...tu sifat per ye?

Nenak aku tak caya pkr , dia caya bn je , tahon ni satu kampong nenek aku akan pangkah bn , hari sabtu lalu ada ceramah pkr dekat kampong nenek aku , tak ramai yang datang , pkr dah tak laku lagi !

Anarkin ni mcm cik nuar la pula. Mcm dia penasihat negeri selangor. Dia tau semua heee... terlebih la sudah

Bagus la. Janji di Kelantan kalau menang. Xmenang pon ada bagi jugak. Ni sblm menang janji itu ini, lepas menang tak bagi. Pastu berani Janji lagi.. Aduyai..

Nko patut motivate nenek nko tu.hahhaa...

Puak pr apa peduli. Janji ke putrajaya.

Bro 8.58pm. Nenek lu lebih cerdik dari anarkin. Biar bodoh tapi cerdik jgn cerdik tapi bodoh heee.... jgn marah ha anarkin

Heee..... biasa la tu bang. Janji je ala esok2 org kelantan lupa la.

Perghhh...nko usha nenek die ke??ok2aku znak campur..semoga nko bahagia...hahhaha

'royalti..itu yang kau ucapkan...'amacam best tak aku nyanyi?.hahhaa?..lame dah org kelantan tunggu...nk jadi munafik smpi bile?hahahhaa

jangan haraplah orang selangor nak pangkah pkr lagi ! keluar air mata darah pun pkr tak dapat perintah selangor lagi ! cukop lah 5 tahon tu , serik dah !

Mesti nko tatau ni muhyiddin da umumkan brim3.0 kalau bn menang...hahhahaa...takpe...bile sampai dari sudan?pagi tadi ekkk...huhu

Pas chap goh mei ni mgkin selangor akan bubar dun,sultan pun da perkenan...leh la nko pangkah...tapi nko rakyat selangor ke??hahahaa...tapi kan pm nko bile laaa nk umum...xconfident yerr.....umcedel buat kajian,perghhh...dasat bro....tak tgk ker???hahahaa

Bodoh tak boleh diajar ! Cerdik tak boleh diikut ! macam anarkin itu ! karekter dia macam mr been !

mesti nenek lue tgk ceramah debat atas lori ikan tu kan... a ah.. sian 'pkr'.. mmg x ramai org kampung x caye pun geng depa tue.. naik jelek dah.. debat dgn geng sendiri plak tue.. ntah pape ntah kan geng 'pkr' ni.. tgk mcm 'umn0' rileks je modified jd pentas, modified lori jd pentas.. tu br la seiring dgn teknologi kan.. kekekekek.. ni pakai lori ikan jerk.. ntah bape la sewa tu kan.. mesti riban2 tu.. kah kah kah kah...

sekurang kurangnye dia ade nama.. x mcm lue der.. penakot nak mampos.. sampai name pun just 'anonymous'.. wakakakka.. mmg xde pendirian caii2 ubn ni.. just hit & run je brani.. wat demo tutup2 muka.. kekkkekek

Ph...biasa la puak2ni...lau xinflate bil bg untung beso atas angin...bukan ameno namenye...tanah kubur pun lagi kan dibuat modal niaga...hahhahaa.....weiii....macaiii...ikan kembung skilo....kahkahkahkah...

kita tungguuuu... wlupun tetibe ramai je warga kemboja kat selangor, kita tunggu keputusan saja.. klu nampak selain warganegara yg ber 'ic' dtg ngundi kami ajak g 'kenduri'.. hehehhe.. ubn ni nak kuasa sampai sggp gadai negara..

Kahkahkah...ni karikatur namenye..a.k.a kartun...hahahaaa..pejuang sejati ni PH...kehkehkeh...

"munafiqun"
- BILA BERBICARA DIA BERBOHONG!!
- BILA BERJANJI DIA MEMUNGKIRI!!
- BILA DIBERI AMANAH DIA KHIANATI!!

karikatur ke x pun kalkulator kire komisen???
wakakakak

Takat nama pena hitam(asraff), anarkin nak pertikai anon xyah la. Apa cerita DSAI pangkah Tok Guru n Tuan Guru tu?? Ke dah set lagu tu ke ceramah dia?? Dasat pangkat Tok Guru, Tuan Guru.. Ustaz Fadhil Nor pakai Ustaz jer tapi pendirian kuat. DAP pertikai apa2 terus ambil tindakan keluar pakatan alternatif. Tok Guru n Tuan Guru kena pangkah jadi blur.. Hahahaha.. Dulu Anwar panggil Tok Guru Ulamak Slipar pon dia lupa dah.. Tang tu boleh maafkan.. Janji boleh dapat undi kot ke dah kena mandrem.. Hahahahaha..

6bilion tu duit monopoli ker,kahkahkah nak bli lori sampah pon sampai skrang x smpai2 lg...mandi gune air liur ler jwbny huhuhuhu

Kahkahkah...tu baru betul pemimpin,kene mengkritik dan lebih utama sedia dikritik...bukan tau cakap'yes sir' saja...hahaa..tok guru n tuan guru tu org yg bagi gelaran kat die,bukan die letak sendiri....haahaa...then yg kene mandrem tu semua pengikut2bn yg telah turun temurun kaku cm sudip dr zaman mahathir sampai najib,bila islam dan hudud dihina secara terang terangan,tapi...macai...ape tau...duit je tau...hahahaaa...then soi lek tu pun,lu org kene jampi jgk ke?oh..!ye adun kemelah bn tu...name ape ye?lupa lak...soi lek cakap ape,itu olang sudah hilang akal bile mau bikin hudud versi umno.....macaii...macaiiii...macaiii,,,hahahaaaa...sudip kan....hehe

Lori sampah x beli lagi?ye ker?da check betul2ke?hahaha...6bilion ni berita tv3 ker?hahaaa

Hadi sndri da declare hudud xd dlm quran yg ada cume negra kbjikan 0.01%.apa brg bro kau suruh hj hadi bukak rumah kbjikan byk2 lg bgus dpt gk pahala hahaha bile kau tua bole dok rmah kbjikan plak kahkah

Hahahaaa....silap fakta tu...nko ni tembak je ke?baik nko check betul2...yg aku tahu,ufb kate tun m ni jahil sebab cakap hudud tiada dalam al-quran dan tidak adil...kuang!kuang!kuang!kantoi lagi menipu.... Hahahaa...erm rumah kebajikan..?ermmm leh jerr....nanti lau aku jumpe nko,tgk nko sunyi cam xde geng leh la aku teman berbual...hahahha

Mahthir gtau hudud PAS yg xadil..org islam dhukum org kapir dap trlpas..adil ke g 2..org kg 10 ekar tanah org dap 10ribu ekar tanah,adil ke g 2..kau bbual ler ng hadi sbb rmah kbjikn tu hadi yg punye..

Lembu minpi dsiang hari.....selagor tetap brsama pkr

Kalau x tahu hukum hudud dok diam2 x usah brlagak pandai.....nmpak jelas kbodohan nko.

Kahkahkah...nk tegak benang basah lagi?kite test iq nko tgk...mahathir ckp,hudud ni tuhan buat utk org arab je,sebab org arab selalu culik perempuan dari kabilah2lain utk diperkosa...2.kitab alquran ni perlu ditafsir semula sesuai ngan zaman teknologi kini...hahahah..xde frasa pas pun lam tu...ace goreng bg sedap sikit,aku nak makan nih..hhahaaa...10 ekar tanah tu kalau memang hak milik die duduk situ turun temurun,patut la die dapat 10 ekar,lau cine dap,die beli 10 ribu ekar secara sah n tak merugikan sesapa,memang wajarlah jadi hak die...itu mksud adil..letakkan sesuatu kt tempat die...Yg xadil nye...bida tanah utk projek puspahanas then jual pada pihak ke3,then makn untung atas angin...projek x jalan..tanah je yg jalan...hahahaaa..

Hehehe mara nmpak kang kene jual kang hehe pkir2 ler

Anon 9;46pm kalaulau dah lembu jgn brlagak pandai selama lamanya bodoh.

Patutlh brani bg tawaran 9bilion..nk bg pd syarikat KDEB kroni2 rupanya..patutlh..
Pandai khalid menjana ekonomi selangor hahahaha...

Anarkin kita nak jadi broker taanah pula keee?? Aku ikut je.

Hahahaaaa...nk tido lah...ngantuk siot...kehkehkeh..esok gua goreng lagi ekkk...hahhaa...akum

Woiiii org umno betul la anarkin ckp. Itu dulu boss anarkin lain sekarang lain. Masa dlm umno kita kutuk la pas dlm pkr bos kami kutuk la umno tak betul ke salah ke. Betul tak anarkin? Betul tak

Sapa ckp anarkin tu mr bean. Boleh belah la korang.

Ok pena hitam.nampak je org luar kita bawa mereka gi kenduri. Anarkin kita minta dia buat doa selamat apa mcm ok

Bro anarkin. Bab2 hukum hakam wa tak berani komen la. Lu komen la sbb lu pandai sikit walaupun itu bukan bidang lu. Wa tak nak dosa besar

Masalahnya nizar bg cina tanah pajakan 999 tahun..penduduk pribumi pn tak pernah dpt pajakan mengarut mcm tu skali, yg ni adil ke anarkin?
Betul ko ckp zaman skrg Tuhan bg cash kan dh terbongkang bru berapa bulan tabir negeri si nizar tu meroyan..tu yg sanggup buat2 sedih pegang colok mendiang beng hock..

Terasa abg nuar ko..jgnlh bergurau kasar dgn dia anarkin/ asraff kesian tau..

Nk tido jgn lupa basuh kaki dulu anarkin..kaki busuk org bau, hati busuk sapa yg tau kan!!!
Zzzz Zzzzz...

Woiii bro awal lagi ni byk sangat geng umno nk serang kita ni. Boss umno asyik kasi duit ke rakyat je boss kita buat bodoh je. Apa kita nak lawan dgn org umno ni. Aku pun tidur la klu mcm ni. Takut lepa tanya aku dh ambil duit brim ke belom wa nk jwb apa sbb wa dh ambil buat belanja dapur. Anak wa dh ambil sorang rm100 tkkan nak kasi balik kot. Bro mn lu. Lu tak apa la kerja dgn kerjaan tapi ckp buruk ttg kerajaan walaupun kerajaan kasi gaji byk sama lu
Wa mcm mn. Si kita kena lawan dgn puak umno ni sbb big boss lepa byk buat kebajikan utk rakyat boss kita goyang telur je dn komplen tu je yg boss kita tau. Brooo jgn tidur lagi

Anarkin ni klu ko tanya berapa helai bulu hidung nuar pn dia ada fakta..tak percaya g tanya!

Kakakaka....xpelah...nkorg luahkanlah...hahaa...Aku kasi can...huhu

Jgn la perli anarkin mcm tu. Dia geng aku. Kami syg boss kami tau kami kira la. Kadang2 buntut boss kami pun kami basuh. Betul atan anarkin? Betul tak my frenz

Tak betul ke bro. Kita kan geng. Kita kena tentang puak umno ni bro. Kita jgn kalah walaupun pru 13 ni mimpi basah kita je. Bro take care ye. Betul tak bro?

Woiii geng umno. Apa kroni2 ni tu syarikat kawan2 kami je bkn kroni pun. Betul tak anarkin? Betul tak. Lepa ingat big bos kita jaga kroni2 mn ada bos kita jaga kawan2 je kan. Apa lah org umno ni gi la belajar stategik lagi la. Betul tak anarkin? Betul tak

Wooiiii org2 tua dn ibu tunggal gi la saman boss kami. Ingat kami perduli ke. Menisfesto bkn janji tau korang mn tau tu stategik kami je. Gi la minta sama umno yg jaga rakyat tu (rakyat didahulukan) byk catik minta kat boss kami. Betul tak anarkin? Betul tak my frenz. Kita jgn kasi peluang genh umno berdebat dgn kita wpun kita tak ada poin pun. Betul tak anarkin?

Woii.. mahyuddin yasin lu kasi lagi brim 3.0 nnt lebihkan sikit. Geng2 kami nk gi ambik. Boss kami tak janji apa pun. lu yg janji wpun janji lu ditapati. Kami akan tetap gi ambik. Betul tak anarkin? Betul tak. Kita mesti suruh geng kita gi ambil.

Tu hak boss kami la bro. Boss kami nak kata apa pun apa lu susah betul tak anarkin? Betul tak. Kami lagi munafik korang umno baru nak munafik kami dh lama dh. Korang jgn kasi boss kami marah. Nnt kami ckp dgn 4 jeneral kami yg boleh kalahkan 400org baru tau. Jeneral kami kuat tau ada kuasa ada ctc korang ada tun M je. Org tua yg masih sygkan rakyat tu. Lagi satu korang ada pak lah je yg bodoh lepas kan bos kami. Sekarang rasa la. Padan muka kirang yg gi lepaskan bos kami buat apa. Betul tak anarkin? Kita jgn kasi peluang sama cai2 umno ni

Pena hitam jaga bahasa sikit lu ckp ssama big bos kita ke? Bos kita mmg mcm tu tapi jgn la ckp dgn org umno. Anarkin kita kena ketuk kepala pena hitam ni sikit vkp kt bos kita mcm tu. Sial la lu pena hitam. Klu nak berjuang jgn la buka bekung didada. Ok. Betul tak anarkin? Betul tak

Pandai nye nenek lu buat keputusan. Woii... nenek anarkin lagi pandai tau. Dia yg sampai dulu ambil duit brim. Lepas la 5 bulan belanja dapur. Betul tak anarkin? Betul tak

Hahaa...bagus2...kalau xde poin,mbik cete org pastu spin...bagus2..hahaa

Lantaklaaa....hahhaha..macai2ubn ni lau bg fakta n bukti pun,xleh blah jugak...so lantaklah...nkorg bukan kisah pun.....hahhaaa

Hahahhahaaa...bagus2...tu kan duit rakyat jugakk...hahaaaa....lau pembangkang x kuat,jgn harap rakyat nk merasa brim brom brang ni...hhahaha

Xpyhla bro...hahhahaaa...umno baru nak munafik??.Hahahaaa...pls la werrr...

Isu ic,lu punya tun m habis die spin kt tunku la,kt anwar la kat pak lah lah....tapi last skali ngaku jugak tu projek die....itu baru pekung kt dada...hhhhaaha

Hahahaaaa....fitnah lagi...nenek gua dah lame meninggal....xpe aku maafkan nko...kdg berhujah kite teremosional ye...hati hati...jgn fitnah org yg dah kame meninggal....ok?bro..?

Nko basuh ke buntut bos nko?hahahahaa...tu la macai2bn....teruk betul setia nye...hhaaha

KDEB kepunyann kroni. Tatapi bahagian yg besar kepuyaan Menteri2 dan orang kenamaan atas nama dan syarikat proksi. Kenapa nak bagi tawaran yg akan menguntungkan UBN. Bukan ke Sykt Air suatu ketika dulu kepunyaan kerajaan dan rakyat? UBN swastakan nya dan kini untung berratus juta.

Saperti semua perswastaan niaga dimulakan oleh si Mamak Kuti - rakyat dipaksa bayar lebih tahun demi tahun, tahap servis lembab, tiada mutu dan tingkah laku perkerjanya angkuh ala mentaliti UBN. Disebalik sykt syer dipengang proksi dan saudaramara UBN. Posisi dan pangkat tinggi disandang oleh 'low intelligence' connected individu.

Anon 12.18...pasal tanah kt cina tu betul,tapi pasal nizar bg tanah kt kg2 tersusun org2melayu kat negeri perak nko tanak sebut lak ye?ape tujuan nko sebut pasal cine je?nak racist?azmin da bentang lam dewan rakyat mase bahas ngan pasir salak?ade tgk...?so jgn harap la kuar lm tv1 mende2cmtu...yg nko sebut nizar terbongkang tu,nko,kene tgk balik krisis perlembagaan negeri perak...mcmmane keadaan pembangkang n kerajaan kedudukan kerusi seimbang,speaker yg sah direntap,naik la speaker haram ,skali ngan mb yg haram...bc kronologi tu...jgn jd buta kayu... Anon 12.25am...hahhaaa...dah ambil,alhamdulillah,rezeki tuhan bg,xyah kisah puak2umno nk ckp ape....then nko ckp sape keje kerajaan ni?then lau aku keje kerajaan skalipun,title aku kakitangan kerajaan malaysia,xkira la bn ke pkr je yg memerintah...so...xde istilah kakitangan kene menyokong kerajaan,cume melaksanakan polisi kerajaan...sebab tu ada istilah...undi hak individu...ada paham ke macai?anon 12.24-hahaaaa...bagus2 tu ingatan utk semua,xde yg kecuali....

Melihat pada trend provokasi puak ubn ni kat felda2kat setiap ceramah pr,provoke ngan lakaran salib kat bendera2parti pr,bakar,buang,koyak bendera pr,then serangan setiap malam kt media massa...maka kite tau betapa terdesaknya umno bn nih....tapi pr xde lakukan tindak balas,bg memelihara integritinya lam berpolitik...so..pd macai2,xpayahlah nko nk belit ke,spin ke...memang ubn da terdesak...pru13 ni akan jd pentas yg sengit...kalah menang adat bertanding..Allah yg tentukan...so da terbukti,ubn ni dah sgt terdesak....nak bukti lg?tgk video arahan ufb....sedih..tgk ulama muda umno ni berpolitik...sedih...hahahaa

knape la caii2 ubn ni takut sgt nak letak name... slalu pakai anon jerk.. aku ghasa orgnya 1 je.. tp wat kekonon ada ramai.. wakakakak...

Nasib baik ko tak nak amek brim anarkin hoi..kesian pada balaci pr yg lain tok guru anggap diorg sebagai lembu @ ayam yg ditaburkan hampas..apalah nasib dh lh jd balaci pastu di cop lembuuu..kesian..
Kesian..bukan aku yg ckp tau anarkin tok guru ko yg ckp..

Yg aku tak puas hati 999 tahun lh anarkin..kg tersusun org melayu kenapa tak dpt 999tahun..kenapa???
pasal negeri perak dulu tu samalh kronologinya klu 16sept terjadi..
Betul tak???

Anoi 9:01...sudah2 lh sakat anarkin tu kesian tau dia!!! Nnti klu dia masuk hospital tekanan dh takda geng nk sakat2..penat dia bg fakta pjg2,dia geram nnti takut2 dia masukan harakah kat komen ni baru tahu kih..kih..

parti paling korup dalam malaysia= umno

ceo syabas= bendahari umno selangor

gagal memastikan nrw>17% dan tidak mematuhi perjanjian konsesi= syabas

2 kali menghalang kenaikan tariff air pada 2009 dan 2011= tan sri khalid

isytihar harta= tan sri khalid

penakut nak isytihar harta sebab takut kantoi= kir toyo dan semua pemimpin bacul umno.

kegagalan menyalur air di ampang dan cheras tempoh hari= sebab rumah pam rosak.

sebab pam rosak= tak pernah diselenggara

siapa supplier pam= syabas kat syarijat dr finland.kepale hotak diorang.

langat 2= beli air dari pahang.

sebab beli air pahang= sebab umno nak buat duit.

buat apa nak beli air sedangkan selangor ada masalah banjir dan air melimpah ruah walhal pahang sendiri ada masalah menyalurkan air= umno tak boleh jawab

jika langat 2 dilaksanakan= taarif air makin mahal. rakyat kena bayar dan tanggung. harga teh ais boleh jadi rm3 segelas. pemimpin dan kroni jadi makin kaya. boleh beli rumah suka hati. boleh tukar2 kereta kalau boring. boleh tambah bini. hantar anak beljar oversea. apa macai dapat?=.MACAI JADI MISKIN DAN BODOH MACAM TU JUGAK LAGI.

parti paling korup dalam malaysia= umno

ceo syabas= bendahari umno selangor

gagal memastikan nrw>17% dan tidak mematuhi perjanjian konsesi= syabas

2 kali menghalang kenaikan tariff air pada 2009 dan 2011= tan sri khalid

isytihar harta= tan sri khalid

penakut nak isytihar harta sebab takut kantoi= kir toyo dan semua pemimpin bacul umno.

kegagalan menyalur air di ampang dan cheras tempoh hari= sebab rumah pam rosak.

sebab pam rosak= tak pernah diselenggara

siapa supplier pam= syabas kat syarijat dr finland.kepale hotak diorang.

langat 2= beli air dari pahang.

sebab beli air pahang= sebab umno nak buat duit.

buat apa nak beli air sedangkan selangor ada masalah banjir dan air melimpah ruah walhal pahang sendiri ada masalah menyalurkan air= umno tak boleh jawab

jika langat 2 dilaksanakan= taarif air makin mahal. rakyat kena bayar dan tanggung. harga teh ais boleh jadi rm3 segelas. pemimpin dan kroni jadi makin kaya. boleh beli rumah suka hati. boleh tukar2 kereta kalau boring. boleh tambah bini. hantar anak beljar oversea. apa macai dapat?=.MACAI JADI MISKIN DAN BODOH MACAM TU JUGAK LAGI.

Apa lh anarkin ko ni..penat diorg terkinja2 masa bersih dulu belum hilang lg tu sbb xnk provok blk penyokong bn, duit kopi pn ada yg blum dpt tau! Integriti pui tuiii!
Takdir kalah tu takut korg je x blh terima..mcm2 hl lh nnti nk buat demo!!!

Hahhaha...alasann...kahkahkah...

Pasal khalid dlu pegang PUNB cekik duit kaya raya ko tak nak sebut plak erkk..
Pasal anwar pegang MOF buat empayar kroni ko tak declare plak..
Tambah bini tu ustaz/lebai2 korg je tambah..ko dpt apa? BALACI GIGIT JARI SAMPAI KE TUA LH HENDAKNYANNNN!!!!

Die ckp kerajaan buat mcm tu seolah olah bg hampas kt lembu ngan ayam...hahahaha spin lagi...huhu

Tekanan?hahahaa..ok je stakat ni...xde hal,leh lagi berbalas balas pantun...hahha

Kh tersusun tu die bg geran...yg tu pajakan...geran hak milik kekal,pajakan lau lggr syarat pajakan,kemudahan tu leh terbatal...psl negeri perak tu,yg lompat parti tu jd calon bebas...so kerusi both parties equal,tp pok jib ni pegi panjat istana jumpe sultan n ckp die dpt majoriti...sedangkan yg lompat tu lom diputuskan oleh mahkamah...then buatlah rampasan kuasa ala gestapo...16 sept,ahli parlimen bn lompat ke pr...tapi xjadi sebab dah kene bwk lari ke luar negara...ok?yg lebih kurang tu biasala...chef amatur yg goreng..hahahaa

Huh....yg ni ada name...name sape?halim ye?khalid tu nape x report spr?kalau betul salah guna kuasa utk cari kekayaan??ke nko main talaaa je ni mat?die kaya raya pun sebelum jd menteri,jd org xkisah?ada org attack akaun n pendapatan die?xde?sebab.?dah tentulah die tu legally bussiness man...kalau x,nko ingat kerajaan bn nk bg muka ke?hahahaaa.....anwar mase MOF?bai...lm kerajaan ni dr zaman tun abdul razak lagi da ade team a n team b...so,cm aku tegaskan,kroni lau xde skandal n salah guna kuasa...xde halnye bai...tapi perkataan kroni jd sensitif bile kait ngan kumpul harta n slahguna kuasa dan dana rakyat...paham x ni??so ade bukti ke anwar ni kumpul kekayaan mase jd MOF dulu??3 billion tu ke?..hahahaa lawak la derrr...

Hahahaaa...lantakla lu nk pggl apehahaha

Wan,nko bg fakta puak ni dleh blah..Aku da try dulu...senang cete nko gorng je...lembu bukan tau beza pun...hahhahaa...nk lagi da kene cucuk idung....hahaha

Hafidz...bagus fakta nko,tapi nko bg kt lembu...mane mau nye yob...tak tau beza...tak tau baca...hhahaa anyway,pr supporters memg dasyat...macai2bn..fakta tuuuuuuu...huhuhuhuuuuu

Set jer....hahhaa

Fakta hafiz ni mcm kertas piksa fizik ler hehehe

Bro lu dh selamat sampai ke? Ingat ku tak masuk blog milo basi ni. Kena kena kasi ajar sma umno ni bro. Betul tak anarkin? Betul tak

Betul2. Apa kita perduli. Kita geng bro. Betul tak anarkin? Betul tak

Woi umno yg lu org ckp anarkin lembu kenapa? Kami ni anak lembu ja la. Klu lembu tu mak bapak dia. Kan anarkin kan?

Hahhahaaaa...tapi lu ni sape?.hahahaa..wa tak kenal la bro....hahhaaaa

Tapi lu ni sape?hahaaaahaa..wa tadak kenal maa....hahaaa

Woi umno. Anarkin ni afa geng 4 jeneral tau dia tak takut nye. Kami kuat tau. Kami akan berjuang hingga mampus. Kan anarkin kan?

Ntah?nko lembu kerrr??...hahhaaa

Hahaaaa...betul2... Lagi?ada mende nko nak tambah?haaa macai??hahahaa

Betul2 big bos kita memang pakai bekung takut nampak perut buncit mcm dlm vidoe dgn cinadoll tu. Nasib boss kita pandai. Betul tak anarkin? Betul tak

Hahahaaa...macai2tetap macai.....sayang tul kat umno ni yekkk....hahhaaa

La dh mati ke bro. Nasib la dia tak sempat tengok kita jadi mcm ni. Perosak bangsa melayu sendiri. Nasib bro. Berul tak anarkin? Betul tak

Xpe,janji boleh baca...boleh bace ?

Ok bro duit kenduri kita minta sama big bos kita takkan nak ambil duit dari tabung milo kot. Set lu baca doa selamat ye sbb dengar selangor dh ke pihak umno ni. Betul tak anarkin? Betul tak

X...die bangga ada cucu yg ingat asal usul die...tau sape pejuang n sape penderhaka negara.....Hahahaa..

Lu mimpi la macai...ni mb da sedia nak bubar,lau pok jib kamu tu yakin sgt....bubar la skang..ckap byk tak guna la macaiii...hahahaaa

Jgm mcm ni bro kita geng. Ok ok wa lupa kita malu klu puak umno tau. Betul tak anarkin?

Woi umno tu strategik nama nye. Korang mn tau. Yg korang tau gi kasi duit sama rakyat je. Apa kami ada. Mn boleh mcm ni. Betul tak anarkin? Betul tak

Sudahlah macai......buat malu je....stand wat u believe laa.....hahhaaa..xyah nak jadi sesumpah....sembang depan2je ngan gua bro....xyah nk psycho...lu dah fail...

Bro anarkin. Wa tak faham la lu ckp. Sbb wa tak nampak la pula. Tapi wa sokong je.

Itu la umno ni kan...kalau niat nk bgxyah nak ungkit2..nak ungkit buat pe?rakyat tau menilai la bro....

Lu kan macai...mede lain x penting,yg penting duit..lye tak...halal haram letak tepi...kan??

Anarkin syg. Lembu2 kita pun banyak kena cucuk hidung. Tapi lembu kita lgi bodoh la.betul tak anarkin? Betul tak

Wa anon juga tapi wa geng anarkin. Bro pena hitam kita pun boleh geng juga no hal.

Kita?hahhaaa....lu je lembu...hahhaaaa lembu zaman skang pandai duduk kondo yekk...?

Macai habis modal...kang aku da cakap dulu,macai ubn....mane ade modal....hahahaaa

Kepada macai2BN,cemane nkorg rase bile nkorg diserang setiap hari tanpa diberi ruang pun utk bg penjelasan????selama berpuluh puluh tahun??...skang aku cuba aplikasi balik mende tu kat nkorg bg nkorg rase lakkk...hahahaaa....bile nkorg buat seme salah n bile kitorg buat seme betul??aku x harapkan nkorg sedar diri...cume aku ucapkan padam muka...oh!ye...yg dok kecoh2pasal 400org pas masuk BN tu aku tak heran pun dan aku takkan percaya...sebab tv3dah main mende ni sejak zaman s46 lg....taktik yg sama duk ulang2pun,org meluat juga brader.....!yg dok sibuk congak2tu...xpyh buang mase...aku dah lame tau jawapanya...hahhahaaaa...jadi....lenkali xpyh nk cete kat aku la kalau setakat berita kuar tv3..buang mase....hahahahaaaa

kekekke.. modal dah kena telan byr kos kondo.. lembu2 byk mandi swimming pool.. wakakaka

dorang mane faham ape itu fakta.. propa dorang suke r.. dah namepun caii ubn.. standard le tu...

lol.. kekekekek.. yg menjadi persoalannya sekarang... diaekor2 tu ada perasaan ke?? perasan adela.. kekekkeek..

kekekek.. aku bw 'kenduri' tu kat pendatang yg dtg vote... akan aku jdkan 'lauk' buat tgn & kaki aku yg dah lame x pekena hentakan dgg manusia ni... kekekek.. aku kompem.. ada jerk puak caii ubn yg akan halang or ajak berembat sekali mstue.. biasa la.. dah namepun caii.. jgn lupe bw samseng kebun skali.. kah kah kah kah...

kekekkeek.. g la report sprm klu mcm tu der Halim.. kompem cepat jerk sprm btindak klu kena dgn puak pr... ekekkekek.. lain citer la klu yg kena adu tue puak ubn...

AIR BOLEH MEMBERI KEHIDUPAN....DAN AIR JUGA BOLEH MEBAWA MALAPETAKA......TAKAN NAJIB TAK TAU...INIKAN HUKUM ALAM.....HAMPEHLAH BANG AJIB NI.........?????!!!!

Hahhaaaa....lembu tengah duk kumpul kat unggun api...hujan2 ni takut kembung lak perut...hahhahaa

Bro...najib demam bro...tarikh p/raya bomoh tak up lagi...hhahaha

Tapi kan diorg ni malu nk nyanyi lagu tema umno tu...hehehee...tatu nape...hahhahaa

Oh!PH...diorg ni ada pekida,perkasa,jati...tu lom 'pendekar' skali turun...sape name die tu?Pendekar ong tee kiat...hahhahaa...ni paling melayu antara melayu....hahhhhaaaa

Kang ada lak kes lembu jatuh dari kondo..Hahhaaa

Halim?ooooo halim....saya putar ye halim......hahaaa..wang besar..wang besar...hahhaaa

Kekkeeeee.....Otak depa dah slo-mo siot...hahhahaaa...

Weiii....aku tau...diorg tgh kusyuk tgk tv3 buat modal nk hentam kite...hahhahaaa poyo tul macai ubn nih...hahaaa

Jgn la mcm ni kita geng pr juga. Sedih la mcm ni.Jgn la buat tak kenal :(

Bro... syg jgn mcm ni. Kita nak berjuang bersama. Biar kita mampus bersama :(

Ok kita nak tambah apa lagi anarkin? Lu kasi poin sikit wa sambung je mcm biasa kasi cai umno panas telinga. Woii.. umno gi la kasi duit sama rakyat lagi kami peduli apa. Rakyat bodoh je pangkah kami. Betul tak anarkin? Betul tak

Woii.. umno gi la nyayi lagu umno tu. Anarkin nak dengar kasi sedap sikit jaga pincing jgn lari klu lari ikat dgn tali sbb kwn aku nk dengar rindu la kami sbb parti kami tak ada lagu. Ook tak anarkin wa marah sama cai umno

Ok mesti dia bangga punya cucu mcm kita. Betul tak anarkin.

Macai...boring layan nko....hahaaa

Hahaaa...lantak nko lah..hahahaaaa...lallaalaalalaaa....

Nko mampus la sorg2..hahahaa..ade aku kesah??hahahaa

Ok ok. Kita bawa geng kita 4 jeneral tu. Mesti cai umno lari lintang pukang sbb jeneral kita boleh kalah kan 400 org sekali ni berapa org je puak umno ni apa barang. Betul tak anarkin? Betul tak

Kami??Hahahaaa...lu sape?gua kenal lu ker?

Kita?there,s no kite...who u?hahaaa...dahlah..boring layan nko...

Ada lagi ayat 400org ni?boriiiing...tu cete zaman s46 lg dok ulang...xpyhlah...boriiingg..

Spm dulu mmg wa fail bro. Mcm mn lu tau. Kan dh kata lu kenal wa. Lu dh ingat wa kan. Kita mesti serang umno ni bro apasal la lepa baik sangat dgn rakyat kita pula asyik kondem je. Mesti rakyat syg kita sbb byk rakyat bodoh yg tinggal diselangor. Betul tak anarkin? Betul tak

Hahaaaa...umno da terdesak...dgr cete...k/tangan awam pun nk bg up gaji+allowances...hahaaa...bn...bgla...nko nk bg...nko didik rakyat dgn duit...yer....nko tggula pru ni...hahahaaa

Betul kata anarkin tu. Klu nak kasi jgn la ungkit2. Tegok mcm boss kami kasi air free pun tk ckp apa pun sampai rakyat bawa baldi kehulu kehilir cari air. Boss kami kasi air sampai air habis. Ada sapa2 nak air dtg la kat rumah boss kami. Nak air kencing pun boleh kasi. Sbb part kami parti kencing rakyat (pkr). Betul tak anarkin? Betul tak

Khalid brahim janji BULAN n BINTANG kehkehkeh nk pegi bulan pnjam roket dap hahahahahahaha manifesto skdar bintang mnerangi bulan huhuhuhu

Sapa cai. Sama la kita. Kita geng la bro anarkin. Duit mana penting. Klu ada brim lagi kita bawa geng kita gi ambil ye. Gi awal sikit takut org ramai. Biar padan muka puak umno tu tinggal kat belakang. Haaa... padan muka dgn puak umno sbb boss lu org janji ditepati. Betul tak anarkin? Betul tak. Woiii ds najib wa benci sama lu sbb lu jaga dn sayangkan rakyat lu mcm ayahanda lu. Wa mmg benci sama bini lu juga. Asyik jaga kebajikan anak2. Bini boss kami tak buat apa pun relax je kat rumah jaga kemahuan big boss kami.Belah la lu rosmah. Ok tak wa ckp mcm tu sama puak umno yg suka jaga rakyat tu bro anarkin

Wa je ke lembu. Lembu dlm rumah lu sapa punya. Pening la wa dgn lu ni bro. Banyak sangat
Berfalsafah. Tapi tak pe lembu lu kita diam je jgn kasi umno tau jika tak lemah kita. Betul tak anarkin? Betul tak

Sampah punye komen...cai2 ...umo bn dh nk arwah...andai takdir Allah Barisan Neraka(bn)kalah...hahaa...we'll see...

Pandai la lu bro. Nasib lembu kita dlm kandang je. Kadang2 lembu kita gi masuk tanah org. Sampai habis tanah org asli dia bedal. Nak kena rotan lembu2 kita ni buat malu je.

Haahhaaaa....boringggg......oleh kerana rakyat sayang gile kat najib n rosmah ni,bile nak bubar parlimen nih???kate nk dptkan majoriti,lg besar??hahaaa...penakut najib nih...hahaha

Xde...kat malaysia ni lembu xduduk lm umah...cume lembu kak.jat je special die duk lam kondo.....hahhaaa....nasib nko la lembu....hahaa

Halim halim lu jgn cari pasal dgn geng aku. Tu anarkin dn batang hitam tu geng aku tau. Big boss kami apa peduli dgn masalah lu halim. Klu lu ada masalah air dtg je kt umah boss kami. Kami dh simpan banyak air kencing utk lu. Sbb nama part kami parti kencing rakyat (pkr) sbb tu semua ahli kami kami kasi minum air kencing supaya lepa setia dgn parti kami. Betul tak anarkin? Betul tak

Anarkin kita ada lagi satu geng yg boleh kasi tentang puak umno. Ok makin ramai la geng kita
Selamat berkenaln hafiz. Dh minum air kencing boss kita ke belom. Takut lu tak setia nnt. Betul tak anarkin? Betul tak

Tapi,ada lagi best....lembu leh pulak pegi beli aset kat singapura...educated punye lembu...pastu leh pulak presiden lembu tu cakap xtau,cemane lembu2leh masuk sane siap ade pasport lagi......kt pangerang hot jgk bro....lembu pegi sodok habis kubur org islam ni bro.....then dtg kontraktor lembu,pegi tanam balik mayat org islam mcm tanam bangkai lembu.....kurang ajar betul la kontraktor lembu tu.....ahli2lembu...senyap je....lembu kan...hahahaa

Woiii jgn ckp mcm tu dgn geng aku. Biar la dia baru nak jadi barua. Lu jgn kacau ok. Betul tak anarkin? Betul tak

Halim...jage2ngan puak 2 Barisan Neraka(bn)ni.....die xkire...halal haram die rembat je....halim,tgk gmbr arini...kak pidah aziz cheers siot....hahaha

Padan muka puak umno. Kami akan terus tentangwalaupun lu org betul. Dh gi jaga rakyat ku org tu. Kami peduli apa dgn rakyat kami. Betul tak anarkin? Betul tak

Hafiz,jgn risau bro atas gua ni anak buah omar din....terer ni kungfu,sebab tu die lantik mahaguru ong tee kiat jadi pengerusi pendekar....hahaaa bodoh betul melayu yg malang tu....tapi pencacai ni tetap pertahan hidup melayu...kahkahkahkahkah

Belom habis lagi ke kes air ni. Dh2gi ambil kat umah boss kami. Byk aut kat umah dia. Air lencing lagi byk utk kasi sama ahli2

Yg pakai name anon je barua....pengecut pulak tu...hahhahaa

Umno jage rakyat?hahhahaa skang ni misi ameno nk jage diri sendiri....nk terus survive....takpe...bagi2...ape yg ade tu bagi....hahahaa

Bro...kotor bro...jgn main kencing...hahhahaaa...pengotor punye macai....hahaha

Yup...nko betul bro...bulan tengah terang begermelapan skang ni...hahhaaa

Kita separti mn ada parti politik ahli sorang je. Klu sorang tu peti mayat. Dh kenal ke. Tadi dh mcm kenal ni dh tak kenal pula. Tak pe lu rihat dulu

Dahla macai...wak penat je....xpe gua respek lu sbb masih stand ngan gua kt sini no hal...lu pro bn,silakan...gua tetap ngan pr....so stop dulu...esok layan lu lagi...hahaaaa..

Sori la cai....lam tv ke radio ke..lu boleh gune segala ruang utk serang,provoke,fitnah,propaganda kan pr....tapi tidak lam ruang ni....selagi pr supporters ada lam ni...lu xkan ade can...kalah menang berhujah adatlah...tapi at least lantai kite same rate...so,masing2harus bersedia...hahahaa...best tak ayat aku...kahkahkahkaah..

Woiii tu boss kami la. Jgn ckp yg bukan2 tau. Lu nk bulan lu nk bintang gi jumpa najib sbb dia tepati janji klu nk air kencing boleh la jumpa boss kami byk ada kt umah dia

Betul tk anarkin? Betul tk

Kahkahkahkah...bosan ngan macai bn nih...ape kate nkorg pegi tanye najib bila nak bubar parlimen ni?die tu lelaki,pm australia tu pompuan tapi dah siap declare dah tarikh mengundi...sal najib feminin lak skang ni?hahhahaa....woiii...macai,bwh tu ade lot parking aku sedia kat nkorg...leh la nko park komen kat situ....bg puas hati nkorg...kahkahkahkah...aku cau dulu...hahahaa...akum...

Eh..ehh..anarkin ni dia spin ckp kita plak yg spin! Tok guru ko yg ckp kerajaan bg hampas ygamek brim lembu& ayam..

Yg statement Tun tu pandai plak ko tafsir ikut tekak ko errk..
Pandai2 korg yg nk pilih yg mana satu nk amek lembu ke..ayam ke..

Bro hebat la ayat lu tu. Tak sia2wa geng lu. Tapi kita perlu bantu harakah kita byk yg tak trrjual sekarang. Kita kena beli
Utk lap buntut kita takut puak umno tahu harakah tak laku malu la kita. Betul tak anarkin? Betul tak

Skang ni aku nak nko taip,ape yg utusan siar lam paper...jgn buang satu pun...so kite tgk sape yg spin...hahaha

Woii umno lu jgn sentuh tok guru nyayuk kami tu. Langkah la byk kali sikit mayat dia klu dia mati. Dia pelelong kalimah Allah no satu tau. Lu org jgn cari pasl

Boring ke anarkin apa kata kita gi gurut. Sbb kat selangor byk tmpt gurut. Tak pun lu suruh big boss kita urut lu dia pandai urut batin. Nak tak anarkin nak tak?

Bro jgn la mcm ni lu nk tendang wa mcm bola je. Biar la big boss kita buat kat ahli yg lain jgn lu buat mcm tu kat wa. Wa sedih la tapi wa syg lu. Wa syg pr sbb merosakkan bangsa melayu. Wa sygkan pr sbb pr je parti yg suka kencing org. Klutak ada pr mcm mn kita nak robohkan tali persaudaraan sesama islam nak harapkan parti pas lagi la teruk. Nama je tok guru tapi akai pendek. Walaupun big boss kita akai pendek tapi barang dia panjang siap bengkok lagi. Anarkin marilah berjuang bersma2 wa. Mana batang hitam dn mn hafiz. Takkan dh tidoq.

Perkataan 'seolah2' @ 'ibarat' tu bukan bermaksub ditujukan pada rakyat yg amek brim macam haiwan ke?
Contoh: anarkin sedang beratur membayar bil..lembu sedang beratur membayar bil..

Ini contoh je anarkin jgn terasa sangt yaa!

Untung la lu anarkin lu kan ktangan awam. Syok la lu. Dpt naik gaji. Bro lu jgn ambik sbb tu rasuah tu bro. Kita kena tetap pendirian swbagai ahli pr yg setia.

Anon 10:47..sakat jgn tak sakat! Anarkin bangga sangat dgn ko ni..hehehe!

Hoii korang komen baik2 sikit tau jgn kasi anarkin naik darah. Berul tak anarkin? Betul tak

Betul2 penakut la najib dn rosmah ni. Gi gaza pun nk kecoh woii.... big boss kami jumpa tah sapa2 punya pak arab kat msia je tak heboh pun. Janji ada bendera palestin. Tk penat2 pegi gaza tegok org kat sana. Kat sini pun boleh tengok buka je tv1 tv2 tv3. Betul tak anarkin? Brtul tak

Macai...bg statement penuh...aku da bc perenggan tu..aku nk nko taip kt sini....macai..plss...hahhaa

Kak jat kak jat kenapa la bawa lembu dlm kondo kan ada kandang. Bawa maauk kandang je la. Cuba tegok lembu kat kelantan sana kami jaga dlm tnh org asli je senang. Pi mampus la sama org asli yg pi pangkah parti kami buat apa. Betul yak anarkin? Betul tak

Tah lembu betul la diorang. Betul tak anarkin? Betul tak

Anarkin dh meroyan haiyooo tak tahuuu!!!

ko nk ckp sultan diperbodohkan lh ni..diorg keluar pakatan jd ahli parlimen bebas yg menyokong bn mahkamah pn dh putuskan palagi nk spin..
Bukan nuar yg htr org g kejar mp bn kat luar negara ke..dia buat blh org tak blh..

Tak apa kita jgn takut kita ada geng dap ada kungfu syok oooo... kuat ooooo

Tak apa wa ada lu anarkin lu mesti jaga wa kita geng. Lu travel dh balik ke belom. Jgn bawa cinadoll pula takut jadi mcm big bos kita susah la nak tolong. Hati2 jam tu takutvtertinggal kat hotel pula dh lagi satu kes. Oh ye jam lu jam jenama pkr tak ada ni siri. Sapa pun boleh pakai. Mat dadah pun boleh pakai. Ok. Tapi tengo2 juga la cctv klu ada ok. Hati2 jgn sampai kena tangkap takut kita dh tak ada alasan lagi nak kasi

Betul2 bagi. Umno bagi jgn tak bagi. Kami pr dn pas sebulat suara akan bagi sama DAP je. Betul tak anarkin? Betul tak

Betul3 kotor la minum aif kencing sediri dh gi ambil kat pej parti kencing rakyat byk air kencing big bos kami kat sana betul tal anarkin? Betul tak

a ah kan.. tu blum masuk pertiga bwh naungan 'ustaz' awie tu kan.. cuak siot.. gigil pale lutut dah ni.. bkn sume pekida ikut telunjuk ubn ni.. ghamai ahli or ketua2 yg bengkek dgn sekelumit ketua gila populariti murahan.. sggp jaja ngo sendiri sbb nak up dlm tv.. kah kah kah... yg sekelumit tu la abis d banggakan puak2 caii ubn ni.. perkasam tue x yah citer r.. sembang nak blok ms bersih 2 tu bagai nak runtuh klcc.. tau2 bini x kasi kuar umah.. kekekekek

lembu yg ada edu skit ok r dpt rembat harta.. ni yg lembu tahap caii ni cukup la dpt doblas hinggit je.. tu pun dah bleh mkn seminggu tu.. maklumla.. musim kemarau.. lalang murah skit..

Fuyooo.... anarkin dh ada pebantu peribadi hheeee... lu dpt byk ke cai. Jgn lupa kasi lap buntut bos lu nnt dpt bonus lagi tau haaaa

bukan bomoh x bagi lg.. tp bomoh pun demam ghamai hantu kena tangkap..

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 248   Newer›   Newest»


EmoticonEmoticon