Monday

Video penerima BR1M, dipaksa bersumpah undi Umno dan BN




PERNAH sebelum ini ReJaM© mendengar ceramah di Kedah, salah seorang penceramah dari Machang Kelantan mendedahkan bagaimana penduduk tempatnya dipaksa bersumpah dengan nama Allah  untuk memangkah Barisan Nasional pada PRU 2004.

Nampaknya pendedahan penceramah tersebut terbukti benar dengan kehadiran video ini.

Kalau sebelum ini penduduk Machang dipaksa bersumpah untuk pangkah BN selepas menerima satu beg yang mengandungi kain pelekat dan barang keperluan harian, kali ini, penduduk dipaksa bersumpah untuk mengundi BN selepas menerima BR1M.

Lihat baik-baik video di bawah dengan mata kepala anda sendiri. Saksikanlah betapa terdesaknya Umno dan Barisan Nasional sampai sanggup memperbodohkan orang-orang tua di Kelantan.


Barisan Nasional sedar bahawa mereka sudah tidak ada harapan dalam PRU13, apa sahaja cara walaupun terlalu bodoh dan melampau sanggup digunakan untuk terus berkuasa.

ReJaM© "Waktu ini, kalau suruh makan tahi kambeng pun Najib sanggup "

Sumber: Liang Lahad

44 comments

Haha, org pas lbh ramai yg amik duit BRIM tu. Lbh baik jgn amik la. Bodoh la pas ni, yg tu duit rakyat org BN la haha.. Pas pis pus bodohhh..

kah kah kah.. nampak sgt ada otak tapi xde akal.. kekekeke.. sian caii...

mane si harus sana harus sini?? xnak kuar fakwa ke bab ni.. kekekek

Kalau kerajaan ikhlas bantu rakyat,nape perlu adakan majlis sumpah undi bn mcmtu?dan aku tak faham,kos utk seorg banduan warga asing di penjara malaysia ialah +-rm 150/org utk satu bulan sedangkan najib cakap kos utk seorg rakyat malaysia rm +-rm 45/org..so brim rm 500 tu cukup utk perbelanjaan selama setahun....aku rase x relevan...

kau tu bodoh bebal...
kalau cmtu, pyokong totok umnoprono kt selangor xpyh la amik air percuma....
pemimpin mcm mayat otak berulat..
simple kn?
-a b u-

Brim tu kang duit dari income tax kita semua. lu ingat org pas tak bayo income tax ke. berapa banyak makcik umno kat kg tu bayo income tax.

Hehe aku tabik gng pak cik ni brani sumpah..tp ada "org` TU smpai skrg x brani sumpah..kehkeh sminit je da siap sumpah tu tp `org` tu 3 taun mlarikan dri utk bsumpah hahaha

Bro fokus pd topik,lau nak cete psl sumpah,nko kene dptkan pandangan dari ilmuan agama berkaitan hukum bersumpah mengikut islam..dan lau nak jugak bersumpah,boleh..tapi kene tertib..sebab bersumpah smbil pgg kitab ni amalan org kristian serta dipraktikkan dihampir semua mahkamah sivil eropah ...then aku tmbah sikit,kalau nak juga bersumpah secara islam tapi bersyarat,pendakwaan juga harus mengikut undang2islam iaitu syariah..sebab 1.mahkamah syariah mempunyai kedudukan yang sama tinggi dengan mahkamah sivil..then jenayah liwat ni termasuk lam undang2syariah(hudud,qisas dan takzir)kerana jenayah melibatkan org islam...baru fair..stuju?

KUI HAHAHA KIKIKIKI HEHEHEHHE...POKCIK BAJU MERAH TU GOSTE TERUS BILA DISURUH SUMPAH.......HAHAHHAHAHAHAA....INGAT ORE KELATE BODOH KO....HAHHAHAHAHA...HAHAH...HA TU GOSTE LAGI TU...CE ENGOK CER ENGOK.........CUAK HATI DIO JADI EH........HIDUP PENERIMA BRIM...BRIM AMIK UMNO TOLAK ....HEEEHEHEEHHE....TAMBAH 4 RATUS KITO TUKAR SPORT RIM. HEHHEHEHEHEE

Anarkin, lu cirte panjang lebar pasal bab hukum ngan cai2 UBN buang mmasa je.dia org ni hati karat. Bab agama cam bab halal haram main sebat je.kesian tu kadang tengok komen dia org ni,cam org takde agama. Sorry aaa... Cai2. Tapi kalau nak layan juga wat ilang ngantuk, layan je la

Thanks bro...wat to do..;)

Korang2 dok melalak brim duit rakyat ni korang dok byr income tax ke. Atau korang pandai melalak je. Aku pun heran knp la ds najib dok kasi duit brim dgn org yg tak berterima kasih ni. Ckp pandai tapi hamps nyior je mcm tok ajis ckp.

Lu oun selalu ckp luar pada topik kena diri sendiri suruh fokus topik. Mencacai betul lu anarkin

Ok,start skang fokus pd topik.boleh?

Sebab tu salah kalau ckp brim ni duit kerajaan bn.kalau betul duit tu dari poket kerajaan bn,patutlah pun lau nak sumpah ke,sign agreement ker akujanji...tapi ini duit pembayar cukai...bile sebut pembayar cukai,kite ade bermacam2cukai termasuk income tax...then lau die xpakai duit cukai sekalipun,pakai dari sumber lain contohnya petronas ke,tabung haji ke,felda ker,kwsp ker,tu tetap dana awam,sebagaimana najib sendiri dibayar gaji menggunakan dana awam..then psl ucapan nik aziz,majoriti yg dah dgr ucapan die mesti stuju yg statement die di spin...

8.48.baru dapat rm500 kau dah menyalak sakan.. pemimpin bn kata bodoh budak ni.... aku kebas juta juta hahaha.. tapi tak pe kita simpan barua mcm ni... utk menyalak bagi pihak bn hahahaha..

Yg aku nampak pr dh pas je yg tenat heee....

betul tu 7.31. sebab bn n umno dah buta hati.. kakakaka... celik kejap pasai dapat rm500 lepas buta balik heeee

Ingat income tax je ke cukai?ko naik moto..naik keta..ko byr roadtax..ko mkn kfc..byr tax..ko beli baju..byr tax..ko beli rokok..byr tax..ko beli rumah..bayar tax..ko pkai telefon pn byr tax..ingat tax tu byr cukai pendapatan je ke? Korg xsedar sebenarnya korg tiap2 ari byr tax..ingat gaji korg ciput.. korg xbyr income tax..kire korg xbyr tax la?gaji PM tu pn korg yg bayar tau..jgn jadi bodoh sgt ingat duit yg depa bagi tu duit depa..

tue sume doblas hinggit punya penangan..

Br1m duit bn???? Hahaha... the level of stupidity is tooo damn high!!!

Br1m duit bn???? Hahaha... the level of stupidity is tooo damn high!!!

Duit BR1M tu duit rakyat bknnya duit BN. Kalau sblm ni duit tu bny msk poket pemimpin BN. Bg duit tu pun sbb dah nazak siap srh sumpah akan undi BN ms PRU13. Rakyat kelate dr dl lg pakai prinsip org bg kita ambil tp undi pd Pas.

Haahaha.... Btul tu asraff.silap lima hinggit cai2 ni pon sebat gak.mana ada kelas cai2 ni suma, haprak....sorry aaa.. Cai

Sampai angkat sumpah suh undi ubn...da btl2 terdesak nie..aku rase yg komen2 phk cai ubn nie tntu da tahu fakta kbnran..cume xnk selidik lbh dalam lg..hahahhak

Tu takda maruah..
Nik aziz salam hulur kat org asli tu dulu duit dia ke duit rakyat..

Siap buat baaiah lg tu klu kuar parti jatuh tahlak..itu baru btul2 terdesak bro!

Itu duit zakat kerajaan negeri utk asnaf...bukan duit nik aziz..kene paham tu...

Bro aku da baca...takde bai'ah mcmtu..die cuma ba'iah taat setia kepada ajaran islam,parti dan pemimpin parti..tu je...xde klausa sebut kuar parti jatuh talak...nk fair nko pegi ty nasharuddin mat isa tu...Tapi tv3 tak pulak gunakan isu tu utk ty nasha...lau tak poin best gile utk cfmkan pas ni parti sesat...

Laaa... Ada lg cai yg tertinggal kat sini,ingat suma dah pg patuk hampah yg ditabur.soh soh soh... patuk, Patuk jgn tak patuk, dah kenyang kang dtg balik sini ye kehkehkeh

Dasar cai Low class, lu tau ke Bai'ah tu apa, ke main sebut@sebat je

Tau..lu tau ke?ke tgk mkne lam wikipedia je?share sikit..boleh?

Harus sana sini tgh belajo ikat serban ha ha ha.

cai umno ni pd aku penting gak sbnrnya. Aku klu ngantuk tgh study mlm2 tu aku suka baca komen dia org. Aku gelak sorg2 so ilang ngantuk aku so lps tu aku sambung balik dgn kesegaran.bukan apa komen dia org ni mmg bodo tahap gaban dan payah nak diterima akal. Kita jgn marah dia kita gunakan kebodohan dia org utk kepentingan diri kita.

naseb bukan sumpah cerai bini jika tinggal parti. tapi nie wayang mane bleh jadi bukti. ini besi. fitnah sajew puak nie

Abes kerajaan negeri selangor yg gah cite duit ada berbilion tu nk buat apa? Kembalikan la duit rakyat tu.. Duit tadika 50 hengget pon kencing lg mau cite duit rakyat ka? Tu belom msk ibu tunggal.. Anak msk u.. Surirumah dll.. Mana2 mana dia duit rakyat negeri selangor????

Puihh la anarkin lu la kaki spin plg besar kt blog milobasi ni.. Yg lain cai makan dedak yg dia tau komen umno tu umno ni nmpk sgt xde isu

Itu jelah yg ko boleh ckp? Sejak bila lak puak2 ko nie percaya video? tang kena kt btg idung x caya tang nk mengena umno yess laju je percaya!!!

Nape x cete duit royalti kelantan?sabah n sarawak?statement bias ye..

Abis tu nko nk komen ape lak?nk tau jgk..boleh?

Dah kalah kt mahkamah bias apa plak.. nk pertikai apa lagi? Salahkan mahkamah jelah..

Jawap la soklan aku tu..Mana pegi duit berbilion kt selangor kenapa x pulangkan hak rakyat??? Kenapa tang kerajaan bkn maen pndai ckp duit rakyat??

Huis!mega dakwaan nko ni...'berbillion ringgit' hilang....sape yg cakap tu??bro...kite teruskan kes 2tu kat mahkamah je lah ok?cam kes ibu tunggal tu...then yg berbillion ringgit hilang cam nko dakwa tu,aku yakin nko main belasah je kan?mgkn nko tatau kerajaan negeri bg akses penuh kepada spr utk meneliti setiap urusniaga dan hal ehwal pentadbiran negeri bg membuktikan pentadbiran nya telus...so sape cete tu?mesti spr x buat keje ni...the royalti tu takpe masih dalam proses rayuan dengan mahkamah walaupun nilai janji dicapati tu cecah berbilion ringgit kan?...Then aku nk tanya ni,kenape masa bn perintah terengganu dpt royalti,pas perintah ditarika balik..then dapat kpd bn,bg balik royalti tu...so tu bukan diskriminasi ke?atau nko ade hujah lain?

ko baca blk kat atas tu ada ke aku ckp berbilion hilang??? Aku ckp kerajaan selangor dpt kumpul duit berbilion kenapa x pulangkan kpd rakyat??? Korang laungkan duit kerajaan duit rakyat hasil negeri utk rakyat so mana hasilnya??? Yang aku dpt rasa duit air 11-12 ringgit sebulan & 5 keping buku rampaian sumbangan yb iskandar utk anak sekolah inike sumbangan yg terbaik yg pr offer?

Ok..memandangkan nko rakyat selangor yg tertindas dan pastinya nko lebih faham situasi di selangor... So adakah nko rase bn or pr lebih baik?kalau nko rase bn lebih baik,then pilihan tu kat tgn nko lm pru13 nanti...aku xnak hipokrit...if nko rase pr zalim kpd rakyat selangor,then pilihan kat tgn nko..

Setelah aku tgk webpage kerajaan negeri selangor,terdapat 23 teras utama manifesto dan kebanyakanya dah ditunaikan...cuma 8 dari janji manifesto tu berstatus wip( work in progress)...tapi dpe kalau nko rase nko terpinggir dan mahukan perubahan,pilihan kat tgn nko...


EmoticonEmoticon