Monday

Berita Harian kantoi fitnah Ketua Polis Daerah Samporna


PORTAL Berita Harian semalam menyiarkan satu laporan bertajuk "penceroboh bunuh diri dalam lokap" tentang seorang tahanan merupakan suspek pengganas Sulu yang ditemui mati di dalam lokap. Si mati dikatakan telah membunuh diri.

Berita ini kononnya telah disahkan oleh Ketua Polis Daerah Semporna, Deputi Superintendan Mohd Firdaus Francis Abdullah. Berikut printscreen yang diambil dari Portal Berita Harian ~ Berita Harian



Rupa-rupanya tidak ada siapa pun yang mengesahkan berita ini. Malah tuan punya badan, Ketua Polis Daerah Semporna, Deputi Superintendan Mohd Firdaus Francis Abdullah, mendakwa berita ini adalah berita karut.

Beliau menulis di halaman facebook peribadi miliknya dan memaklumkan bahawa, telah menghubungi wartawan berkenaan dan wartawan itu telah memohon maaf serta berjanji akan memperbetulkan laporannya.

Dengan nada tegas, pegawai Polis yang menjadi mangsa fitnah wartawan Berita Harian tersebut menulis akan membuat laporan polis esok (hari ini) jika tiada tindakan dibuat ~ facebook



Berita ini gua cedok dari blog sahabat ~ Amenoworld

ReJaM© " Berapa banyak laporan palsu tentang Lahad Datu sebelum ini yang disembunyikan?"

15 comments

Berita harian..utusex..tibi tiga itu anjing media.....mereka akan memburu mangsa tapi last last taik juga dimakan...tak caya...cuba letak dua pinggan depan anjing...satu isi taik dan satu lagi isi makanan anjing yang macam biskut tu...cuba tengok yang mana satu dimakannya dulu...offcourseler dia makan dedua...tapi yang mana satu dulu.....hihihihihih...begitulah anjing.......makan taik.....dah tu mahkluk haram pulak tu....HARAM JADAH.

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 21:13

Bro...panas macai tu...gua tgk da menggelegak dah tu...

Lidah itu cermin hati bro , tak baik sebut benda yang tak elok , politik itu politik juga!

Letak taik,letak biskut,letak belut..da tentu anjing tu mkn belut kehkeh

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 00:03

Lari tajuk skets..

Pas pengerusi pekida perak sertai Pas,
Skang pengerusi serta ajk Persatuan Kerabat Perak sertai PAS..

Terbaik..

Didi didikan puak PAS heee.... menyalak pun mcm anjing heee. Suka la dia tu org panggil dia anjing heeee.... nasib malang la mak kau beranak kan kau

abah ko lan todak delete 19 March 2013 at 01:01

Biasa la berita hairan!!!x sah klu x menipu..media penipu utk penipu yang rela ditipu..kepada yang yg x rela ditipu..jgn tertipu dgn tipu daya penipu..

Gua nasib malang takpa beb....lu salah buat....itu je.......DENGAR TAK....SALAH BUAT....WRONG DI DOING....HAHAHAHHH...

Ubn ttp xcye jgk la..hati pnuh dacing tmbng taik..tntu buta punye..

Betul lh..baca blk komen didi yg marah2 tu mmg mcm dgr salakan anjing lh!
Ko komen ke? Ko gong gong ni didi?
Hahaahaaa...

Dh lupa ke sapa yg meroyan derhaka pd sultan sampai baring2 kat jalan raya..klu dh lupa takpelh!!!

Ko ni duduk kat logi septik ke bro..komen asyik selit taik jee, mmg suka taik ke???

Ada org marah..muke mara pn da serupa taik..nk beza pn xreti kikiki...suke hati la nk selik taik..mmg ubn setara taik...come on bro trme la kenyataan...(Merapu sat goreng kasi panas)aku taw msty ko kata xmara hahahha ok aku paham hahahah..

Anarkin Skywalker delete 20 March 2013 at 19:10

Itu bukan derhaka la bro.itu protest...xmcm penyokong idris jusoh kt terengganu...tulis pd kain rentang sultan 'natang'...

Huh. Bagaimana agaknya cara dia bunuh diri?


EmoticonEmoticon