Monday

Hebat! Suasana dalam makmal cybertrooper Umno


SALAH seorang sahabat pembaca yang mendakwa dirinya merupakan salah seorang bekas cybertrooper Umno, di bawah seliaan Unit Media Baru, UMB mendedahkan gambar makmal UMB.

Menurutnya, makmal UMB Umno dilengkapi deretan komputer untuk semua cybertroopers upahan menjalankan tugas. Kebanyakkan mereka ditugaskan menyebar propaganda di facebook.

Di bawah ini gambar yang dikirimkan oleh beliau. Pengirim memaklumkan, dia sudah tidak lagi bersama Unit Media Baru, UMB dan berjanji akan mendedahkan semua maklumat tentang cybertroopers upahan ini termasuk blogger dan lain-lain.



Antara maklumat yang dimaksudkan adalah, nama blog, alamat, gambar, no telefon, dan lain-lain bagi memudahkan pimpinan Pakatan Rakyat untuk mengambil tindakan saman ke atas mereka yang gemar menabur fitnah di dunia internet.

Selepas ini jika ada mana-mana pimpinan Pakatan Rakyat yang mahu mengambil tindakan undang-undang ke atas cybertroopers Umno ini, tugas sudah semakin senang kerana semua maklumat mereka ada dalam simpanan.

ReJaM© " Siapa sedia wahai cybertroopers semua kah kah kah..."

45 comments

Tukang beri maklumat tu kena beli ker...:)he he...Apa pun syabas.Jika sy ada wang sy juga sudi tebus anda spt mana sahabat2 Nabi s.a.w bebaskan hamba2. Mereka juga hamba wang umNO.

U ulang wa saman heee - kaki saman

Saman je salah satu cara nak hentikan kerja fitnah ni... patut takut sgt dgn hudud sbb dia tau kalo kena tangkap sbb fitnah teruk gak puak2 ni.... kahkahkah

Ini gambar lab UIA..!!

Moga pemberi maklumat tu ikhlas..

dalam blog milo suam pun ada salah seorang cybertrooper umno , saya salah seorang , jangan takut kita orang bagi komen , kita orang kalau bn tak betul kita lanyak juga !

Ye pun nk raih undi..janganla menipu..ni da tentu2 ni cmputer lab n mereka ni smue student..mereka yg ftnah atau anda yg cube mmftnah?

ni nama nya cubaan menfitnah..
benda tak betul..pun mangharapkan yg akn percaya adalah mereka yg kurang ada sifat ingin menyelidik..
sah sah la gambar tersebut adalah pandangan dari sebuah makmal komputer IPT utk kemudahan pelajar..
ada dah tu antara yg komen memaklumkn ia adalah makmal komputer milik UIA.

* jgn begitu.. sesungguh nya Allah SWT mengetahui apa yg benar.. dan dosa menfitnah itu adalah sama sahaja dgn dosa membunuh.

Puak pr nk fitnah makanan harian mereka. Heeee kesihan la yg kena kencing.

Ni tempat aku belajar ni, barua mana yang dok fitnah ni???? Woiiii.........

Hahaha mmg klakar ler milo suam ni...aku tgk mcm opis tabung aji atau kt jaim je ni kehkeh main snap tgkp muat jer opis org trus msuk blog..aku xnmpk pon papagomo ke,house pk ker,aidc ke,mik ke,sel 13 ke,huahua

Woii.... anarkin. Apa komen lu klu puak lu kaki fitnah. Lu diam je ckp mcm ustaz. Jgn asyik ckp org tapi pauk sendiri tak terjaga

Maklumat dr jamban ni..sampah!!

Makmal komputer tu , apalah milo suam ni , dekat kampong kampong pun dah banyak makmal komputer ni , cari bahan cerita yang berapi sikit !

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 21:23

Waaa...marah ye...cai2bn da marah...heeee(tiru skrip lu)..lek la,lau xbetul nak marah apenye..Kite kaji la...yup!macam lab computer kt ipt,tapi lau lab UMB cemane rupenye yek??xpe..lau bukan abaikan je,anggaplah fitnah...ish!ish!ish!...tapi yg pasal maklumat seme umb workers tu,aku no komen la..lau kene sue...jawab sendiri ye cai...pandai makan pandai simpan..ish!ish!ish!

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 21:26

Makmal lab uia?uia mane?kampus induk ke?kampus francais??..tanye je ni cai...cm konfiden je jawapan tu..

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 21:28

Anon 7.00..

Tmpt nko blajar ke??kt mane tu??

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 21:30

Ntah milosuam ni..cari bahan yang berapi...bukan berapikan cai2bn....panas nye...milo,taruk aircond la lam blog ni...

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 21:36

Lab uia ye..pandai goreng?nape?sebab ade satu mamat tu pakai songkok...terer tul mengarang cerita berdasarkan gambar..errr...tapikan lab uia die xcmpur lelaki n perempuan,then student uia tudung die labuh...then takde pulak student foreigner??sebab uia ni terkenal ngan prog pertukaran pelajar...agak mustahil bile tgk, pic ni lab uia..sebab aku...hehehehhee..ni lab lain ni...ni mesti lab rats ni...xpun guinea pigs...

Nsib baik taik idung xleh dbuat isu kalu dok da tntu si milo ni buat isu psal taik idung...psstt aku kalu tgk blog milo suam ni msti aku korek idung ny hehehe

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 23:29

Lek la,ni blog die..ikut die la nak letak cete per pun,ader die invite lu ke?da ketagih lah tu..ni bukan marah...nasihat...tapi kan,aku tgk react dr cai bn pasal isu ni...,mg kaboom..nape marah sgt ni dikk....

Xmncbar lnsung cite milo suam ni,cari ler cite kete kebal bole trbang ke,cite gyang pnggung ke, budget mura sgt ler blog ni..xmncbar lnsung kepla otak nk pkir

Anarkin skywalker delete 18 March 2013 at 23:52

Uish!!..ubah subjek lak ye..agak defnsive cai bn lam isu ni...cover kompeni ke..? Jgn gelabah,..buat cm biase je...biase komen nmpk gah n konfiden je...

Dr bg ke cina dol tu lg baik tmbahkn ckit budget kt milo suam ni...br lah bole cr cite yg mncabar ckit. Btul x milo suam? Waaaaaa

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 00:27

Bro,nko leh tolong jawab x..aku rase nko ni mesti cerdik darincai2 bn yg lain...ye tak?soklan die...

Video china doll n video terbaru ni memang org yang same ke?

Haaaa... ini lah cai pr spin haaa... lawak2. Pakai tudung labuh pula tu lawak2 heee...kasihan spin la bro selagi boleh spin

Sapa lak marah terasa mcm org marah lu ke bro. Sabar. Bagus la klu lu pun marah jika benda ni fitnah. Ini buktikan yg blog milosuam ni blog sampah. Pakai bedal je. Ni mesti ambil sampah kat flat kawasan bangi ni. Banyak sampah

Wa tengok pelakon dia sama je. Tak mcm big bos lu ke anarkin? Dia kot cuba perati betul2? Jangan tipu ye,

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 00:46

Janganla marah cai...gua just nk tgk reaction lu org kt statement gua..tu jer...yg ni mmg gua spin...hahahaaa...kan nmpk kejujuran lam diri anarkin tu kan....

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 00:50

Heeee...da marah pusing cete sampah kt flat bangi lakkk...heeeee...jgn ditahan amarah tu...heeeee...ok x lau aku wat cmtu?

Terasa ke heeeee..... jgn kecik hati ye

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 00:57

Kekeke...nko ni lau tgk zirafah pun mesti nko ckp zirafah tu seme same....sbb pe?sebab muke diorg?diorg ke?diebinatang tu sama je....biarpun ade zirafah tua,perut boroi,dada jatuh punggung lebar dan macam2... Cai,jgn menipu bende yg mate nko nmpk,aku tau nko leh bezakan,dan saat pertama nko tgk gambo tu mesti nko gelak sakan kan...lm hati yes!!aku nk tgk cai2 pr kp ape...come on la...nko kn sedar bro,with or without anwar..bn must go...aku da ckp aritu kan,janji bn tumbang...tadaaaaaa!

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 00:58

7:41 tu nko jgk ke?gian betul mamat tu nk dgr komen aku...sori la23 ari ni bz skit...

Heee..... tumbang dlm mimpi PR. PAS tumpang je janji boleh duduk dlm pusat. Heee

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 01:10

Xkisahlaa...janji ade wakil pas lm pentadbiran pusat...ok la tu...bro,petang tadi kan,masa otw nk balik rumah,gua tgk ader uncle cina lm 4 orang gantung banner pas....ini cte benar ni der..llhahahaaa...positif tu...

Hahahaha cacai takan caye ckp ko pnye anarkin...hati penuh tanduk,tanduk apa?tanduk syaitan hahahaha...jom gantung bndera dacing,dpt duet..kikiki

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 10:13

Huhuu...bendera dacing??bp dpt upah??xnk lah...malu nk gantung...huhu

saman je depa semua tu... pakai songkok tapi buat fitnah ...apa ke jadahnya bertaubatlah wahai macai umno... carile rezeki yang halal... kerja kilang pun xpe. memfitnah tu satu dosa besar.

Upah xbyk..kpla besar makan byk..anak buah dpt ciput je...ala best apa dok dlm puak dpe..dpe kna tpu dpe ya gelak hahahah..lawak kdng2 dgr cite dpe nie...

Silap silap.. yang berapi sangat ni semue dari lab ni. Sudah2 la manafikan yang sahih di mata dan akal. Ada akal pakai, jgn sbb kan "upah" sanggup npk bodo di mata org lain. Dulu aku takut jugak dgn PR tp aku pelajari sesuatu yg kecil tp benar dari semua segi. Agama dan Muhammad tidak pernah memusuhi kaum lain kecuali kaum yang ditulis didalam al quran, yahudi.ia itu kaum yang tidak akan convert into islam. Kesiani lah mereka yg berhijrah ke islam tp bukan melayu. Jika terjadi permusuhan kaum nnt di malaysia kita ucapkan terima kasih dekat BN dan cai la katong mereka. tolong lah. Aku rayu berhenti membenci kaum. Ikut la panduan Quran bkn panduan kesenangan diri. on behalf of melayu , aku minta maaf pada kaum cina india dan lain2 yg sudah berketurunan di malaysia. We are 1Malaysian, the only campaign I agree with BN. Cukup cukup sudah.

Btw call me mr. Bond. James bonding time.

Cuba ckp betul2..pakai songkok ke? Pakai serban?

Ahaa... lab dkt uia... makmal komputer zabha, tingkat 2, bangunan al-haj....


EmoticonEmoticon