Thursday

New York Times dedah Kerajaan Malaysia guna 'spyware' intip rakyat sendiri


JIKA selama ini anda bimbang komputer anda diceroboh oleh penggodam, sila fikir sekali lagi. Penceroboh sistem komputer anda bukanlah di kalangan penggodam semata-mata, malah rejim Umno dan Barisan Nasional turut melakukan perkara yang sama kepada anda.

Perkara ini didedahkan oleh The York Times, di mana Malaysia termasuk di dalam senarai 25 negara-negara di dunia yang menggunakan 'spyware' untuk menceroboh dan mengintip data serta maklumat peribadi di komputer anda.



The New York Times melaporkan, Malaysia adalah antara 25 negara yang menggunakan perisian “spyware” bagi mengintip rakyatnya dengan mengambil gambar mereka dari skrin komputer, merekod perbualan Skype, kamera, mikrofon komputer operasi taip di keyboard dan lain-lain.

Akhbar itu turut mendedahkan, di Ethiopia, "spyware" ini dihantar kepada target melalui email, mengumpan mangsa untuk klik file seperti gambar dan lain-lain sekaligus komputer akan memuat turun spyware tersebut secara automatik dan beroperasi untuk mengintip.

Data-data serta maklumat peribadi mangsa akan dihantar kepada server dan boleh dimuat turun oleh pihak tertentu yang memasangnya.

ReJaM© "Sibuk intip rakyat sendiri penceroboh masuk Sabah pun tak sedar "

166 comments

Poorah.. cerita dari jamban mana kau ambik ni.. itu budak budak vandalism nak luahkan perasaan je lah.. tak usahlah jadi kan isu..
Memang blogger jambanlah kau ni..

aku nak intip anwar liwat siapa pula hari ini ....kahkahkah,kihkihkih,hehehe

tudoh umno intip orang konon , rahsia pkr aku tak bocorkan punyalah untong pkr itu !

Blog milo suam ni blog pondan , tak apa, tak apa , pondan itu ciptaan allah juga , janji komen pro bn ada disini okey !

cai2 umno nie sibuk betol la....bape ko dapat sekali komen nie cai??

pencacai murahan spotted...1 komen dpt 2 hengget kot..

bocorkan la rahsia pkr tu....kasik org tahu...buat ape nk simpan...

As pun pkai sistem ni..apa nk heran,.
Milo takda modal ke?

Anarkin skywalker delete 14 March 2013 at 23:40

Abis tu nape susah nak ngaku??kan senang...

Anarkin skywalker delete 14 March 2013 at 23:58

Kalau dah mat gian tu,ludah pun jilat balik...xpe cai2ak paham...

Cai cai umno mana tahu apa tu spyware....dorang ingat spyware a spender that remeh menser gift them to celup celup in the coffie and tunggap it proudly.....hahahaha....macam mana mau mengaku...ilmu mengaku belum najib ajar.....hahahahahahhaa

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 00:14

Najib lom ajar ke??ajar utk claim 2 hinggit da laaa...

Xde modal dah ke??...mcm bosan je isu bodoh ne..same bodoh mcm pkr gak

Rejam ni cerita dia meme lagu ni. Dia ambik maklumat dlm jamban. Tiap2 hari dia ronda2 tandas awam cari cerita. Suma no phone dlm jamban tu dia call kot2 dpt berita panas. Geng sejamban dia si anarkin xda akal walker. Hik hik hik..

Ada aku kesah software ke hardware ke underware ke spyware ke beware ke yg penting skrg aku da jd tokey tupperware..sape nk ode tabung plastik milo jnama tupperware sila ode dgn rejam.tq.

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 08:37

Abis tu nko pun nak memperbodohkan diri jugak kat sini.?

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 08:38

Ayat terdesak...boringggg...

lan todak0122118747 delete 15 March 2013 at 09:40

Ramai nya org org bodoh pakatan rkyat kt sini...klo korg de pelir jom la begasak....bru tahu sape pegang ini malaysia...klo ngn cara elok xmenang...betetakk pon gua sanggup laa..jihad

Jihad? Wakakaka

KO umno KO bn

Kerajaan pun tak pernah keluarkan ape2 kenyataan.. mengaku tidak meng ia pun tidak.. ape ke bengap sangat kau didi kote belud meroyan tak tentu pasal sampai tak kenal diri.. ape punya tongong lah kau.. tak usahlah menganjingkurap kan diri tu.. jadi orang bodoh tak tahu ape2 pun tak ape lah.. mentaliti macam kau memang jadi pencacai lobang taik je lah tarafnya..

Bukan memperbodoh diri. Tapi nak tengok orang bodoh macam didi kote belud sama analpig skywalker at kandang babi tu je.. dapat gak gelak gelak tengok pencacai lobang taik yang bodoh..

Kalau boring jilat lah mangkuk mangkuk tandas yang ada kat situ bagi menajamkan fikiran bodoh kau tu..

Ko ni budak lagi ke???bape ko pny umur??asal sangap sgt nk bgadoh??da ckup ilmu 2??gagah sgt??kompom ko bdk2 lg..da laa..lps ni xpyh mnyemak kat sini ye dik??blk rmh bc buku lg baik...

Yang ko pulak jadi anjing kurap ape hal pulak.. dah tahu budak2 lagi mau layan.. berahi benor aku tengok ko ni sama budak2.. meh sini isap kotey aku..

Laa...anjing mnr plak mlalak nie..macai bn cam ni ek??kepala lucah je..asal trok sgt ko nie??mak bapak ko x ajaq ek??ke level kebodohan ko terlalu mantap??smpi org laen x bleh nk smpi ke level ko??kepela bana pny bdk...

Anak puaka pkr pantai dalam tu mana pergi ! dah lama tak melawat kawasan pantai dalam ! time undi siap kau !

Bala dah ko.. nanti pencacai lobang taik mesti kata rosmah punya kerja.. anu×war berahi bila lagi nak angkat sumpah.. angkat sumpah pakai kitab hindu pun tak ape..

Kepala lucah ok ler.. asalkan tak buat benda lucah macam anu war brahi udah le.. depan belakang semuanya habis dilucah kan..

Fitnah 2..agak2 laa..da bnyk sgt dosa fitnah ko 2..aduh...aku igt da xde org bodo dlm ini ngri..ttpi msh bnyk..haha..kpla lucah ok ek??emm..x tau la nk ckp ape..mmg bodo gile ko ni..tgk blue bnyk sgt ke cai??otak da rosak..hati da hitam..ya allah..ampunkn la sedara ku ini ya allah...sesungguhnya hati beliau sdh gelap ya allah..terangkn la hati beliau ya allah...amin...

Anwar anak beranak sama saja keluarga setengah masak ! yang kes nurul cerita tiada paksaan dalam agama itu belom selesai lagi kan !

Fitnah????
Agak2 lah kalau nak percaya kat orang pun.. peguam bela anu×war pun mengaku yang saiful diliwat.. diakhir perbicaraan peguam bela si anu mengatakan liwat berlaku secara suka sama suka..

aku respek raja nong cik selesaikan masaalah pendudok pantai dalam , nak harapkan nurul izzah anak puaka mulut longkang itu tak payahlah ! ikut perangai bapak dia juga , cakap pandai tetapi tak tahu buat kerja !

Untung macai umno dlm blog ni..
Dlm unspinner 1 harak komen aku pun xnk prebiu..dasar batak barut puak2 umno..hahahahah

Masa anwar dalam umno dulu bukan semua ahli umno suka dia , silap mahathir juga punggut anwar dulu , anwar ini tamak kuasa , begitu cepat dia mendapat jawatan timbalan perdana menteri , mesti ada sebab kenapa mahathir pecat anwar . tinggal selangkah kaki sahaja untok jawatan pm !

Kehkehkeh...tv3suku pny crite ek??bapak die mintak maap dik...atas dosa2 fitnah liwat2 ke atas keluarga DSAI...kehkehkeh...dah2...p blk wat keje skolah 2...cikgu bg bnyk keje skolah kn??kalau pagi2 lu pkai bju putih sluar hijau pastu mau msok ini line..x pyh..buang masa ko..ok??subjek pe yg ckgu bg hmework dik??nk abg tlg ajaqkn x???kuikui...

Sbb die tau anwar baguih...apa la lu pny cita...kna dam lbh ke ape ko ni...bkn anwar sorg kne pecat dik oii..sblm 2 pn ade lg...da mmg dsar umno parti tendang menendang..buta hati btol la ko ni..

Umno ni parti yg penah diHARAMkan dulu..
Patut laaa....

Lau tny cai2 mrahan mne tau cite nie..ntah2 pngasas umno pn xtau..sape cai2 umno tau pengasas parti yang mendahulukan bangsa sblom agama ni??

Heeee...... percaya la kaki pembangkang ni. Heeeee....... ni blog taik babi

Nak ikut gak. Heee lawk la abg ni. Dengar cik nuar kote bengkok betul ke bang heee... kote dia patah ke atau mcm mn cuba ceta sikit

Kena kau didi kote selot heeee.... 'menganjing kurap' sedap ayat tu kena dgn gelaran didi heee...

Abg saya tumpang gelak sikit boleh heeee....

Anarkin ke anarpiq. Setahu saya anarpig je yg sok sokong PKR ni

Tengah gunting bulu. Sbb dengar penduduk pantai dalam dh tak sebulu dgn dia ni

Anak bapa bro heeee... tapi anak jgn bernafsu mcm bapa dh la heee....

MEMANG DAH SAH BALA DAH MATI !

Lan todak babi aku nak gocoh dgn mu....sila bagi tmpat.




Apak kau tv3 suku.. kau tu bengap sangat.. tak tau ape cerita.. asyik duk menonggeng je.. pi belajar balik lah wei.. macam duduk bawah tempurung je tak tau ape.. pi baca balik ape hujah2 peguam bela anu×war dan kau baca dan fahami ape keputusan hakim jangan jadi bodoh senang kena tipu.. lebih baik jadi anjing dari dianjingkurap kan ada faham.. kalau tak faham kau duk menonggeng je lah 24 sampai mati.. terima je lah ape yang dia orang sumbat kat dalam lubang pungkuk kau tu.. heheheheheheheh...

Ada tahlil dirumah bala , macai pkr tak pergi ke ? hehe

Heee.... anarkin la kot awal2 gi

Nurul izah tengah inzal tu ! tunggu masa nak klimak ! Kekkekkek

Laa...bangang ke bodoh ko ni..hujang menatang pak hang!!lau da bengap 2 bngap gak!!seks luar tabii lau pguam 2 ckp mcm anak aram wei!!undng2 ckp pe lau seks luar tabii??ha??gagap??x tau???bodoh!!anak aram!!ko tu yg sronok kna plok ngn rosmah!!bangang...dasar anak luar nikah!!!

tuhan tak izinkan bala hidup , aku nak dengar komen macai pr !

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 21:02

Dah tu nko wat pe kt sini?jadi lalat yg duk makan taik bab# yek...?amacam sedap ke?

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 21:03

Nko punye iq teruk gile...da tahap pemakan sampah...

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 21:08

Perghh....staement pun dah sah2 tahap org super bodoh...pegi tgk lubang taik kat kandang babi buat aper bhai?? Sian pencacai dapat layanan kelas ke 3... Pemimpin sedap2 je kehilu kehilir...pencacai duk sibuk tgk najis je... Mklam la standard besi buruk,bayaran pun ikut timbang kilo je...sesuaila dengan maruah lu tu..

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 21:10

Anon 1258..pernah buat ke?rase cmne?sedap??yakkkk!!
Anon 0618..anarpig???.mende tu??cube terjemah ikut bahase melayu leh tak??

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 21:36

Tuhan x izinkan bala hidup???salah la bro....Allah izinkan bala mati...tapi Allah xizinkan mahathir mati lagi...
Mungkin..mungkin doa allahyarham ustaz fadzil noor tu dimakbulkan tuhan...agar..
Mahathir hidup lame dan sempat melihat parti umno ini hancur..
Who knows...Allah is the all mighty...

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 21:39

A,aa..pegi ziarah jgk tadi...tapi xdak pulak tahlil...nmpk sgt goreng..cai2..seronok buat lawak org da mati yeee..

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 21:59

Bapak tiri ko..boleh bagi laluan x,izinkan hamba bidas mngkuk jamban ni...

Anon 7.50- nape kes tu tertolak??dna tu bukti sokongan...xleh jadi asas pendakwaan.??dah supporting evidence punya protokol pun dah out,sah2la bukti reject...die ade team collecting evidence die pggl forensic team @ OSCC team..perghhh..mesti nko tatau kan..
Die ade sop...mende tu??nko pegi tanye org keje kerajaan...ok

2.hakim cakap mahkamah tidak boleh menerima bukti dna dan bukti lisan sebagai asas penghakiman(maknenye bahan bukti dan saksi meragukan) tetapi liwat memang berlaku..yess!! Mesti tu poin nko nak kan??kan!? Tapi...

Hakim xcakap siapa yg meliwat????ape ni??jadi sape2leh jadi peliwat,hakim,peguambela,anon 7.50,lan todak(hehe gurau je lan,,,jgn marah..hahaha)... Then mahkamah melepaskan anwar ibrahim dari TUDUHAN MELIWAT..tadaaaaa!!!..

Then nko kene ingat...terdapat lebih dari sorang penderma air mani dari rectal saiful termasuklah air mani sisaiful sendiri(ape ni???xkan saiful liwat diri sendiri??)rilek2...so...think..think...n...think....

Bapak tiri ko...terima kasih bg saya laluan..


Da mmg dorg mcm 2..nk mlawak,tp mlawak pkai agama sendiri...bodoh tahap dewa dewi suku2 umno ni..dah la bodoh!sombong plak 2...sementara itu..walaupun situasi di sini semakin panas..lan todak tenang menyiapkan kerja sekolahnya...hahaha...blaja pandai2 ye nak..da bsr nnt bleh jd calon pemuda parti pembangkang(bn)

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 22:10

Pakcik...lan todak tu die memang camtu ke??nape die jd cmtu..leh tak pakcik cerita kisah sebenarnya?.?

lan todak0122118747 delete 15 March 2013 at 22:36

Barua anjing duk begaduh plak...kang 2 2 aku rembat....gua black belt kot...sape wat hal gua langgar itu org....kechooo je korg...baek korg liwat mak korg masing masing..br puas hati...

lan todak0122118747 delete 15 March 2013 at 22:40

Anon 7.44..call aku noww..0!22118747..aku tggu mu kt petronas kg bahteta selayang...klu mu ado pele...mari laa natan..br lu tahu penangan black belt taiko selayang....hiduppp umnoooo...jihadd jihaddddd

lan todak0122118747 delete 15 March 2013 at 22:58

Wahai cai cai PR sekalian alam...korg xpyh nk tunjuk eksyen la sial....klo dah Anuar Aljuburi dalang tu..xyah la nk kaitkn ng DS Najib..memang sah2 kot kes ni si Aljubor tu yg create...bangsattt..gua rase nk pangg je seme dak2 PR ni..lebeh2 plak...siallllan..klo sape2 xpuas ht ngn gua..bak dtg la kt kg bahtera selayg..gua taaiko sane kot!!! Fuck off PR!!!!...

Nak sedarkan anarpiq je

Sampah kat selangor banyak. Sampah mana???? Cuba ceta sikit.

Anarpig marah heee... terasa mcm dlm kandang ke bro

Lu la tu tk sedar ke heee.... jgn marah ha

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 23:53

Cai....sori la...xperasan nko tadi..baru pas tgk forum ilmiah buat kt kelantan,wakil pas dato,tuan ibrahim,tuan man,bebas dato,asri zainal abidin,isma ustaz hafizi ke aper tadi..umno..?absent...nape tu??xkan wakil umno debat lam blog je...xlang dada tul...tapi wakil isma mask kene goreng...lau wakil umno...rentung kot...

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 23:54

Ntah??puak lu kan terer bab najis ,jamban,liwat,seks,lucah dan sampah..dah jadi cam diet harian je...cetela..

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 23:57

Memang la marah..nko kan melayu a.k.a cai2umno...nape letak lam kandang bab#??hish...xpatut betul...lembu pun depa letak lam kondo...hang??aduh bangsaku...

Bro anjing pr ada call lu tak???

Anarkin skywalker delete 15 March 2013 at 23:59

Lah?aku ke?nape teruk tul ejaan nko??nanti eja balik ok?ish!!basic 3 m pun dah fail...

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 00:01

Nak kasi tau je...lan tadi bapak tiri nko cari,ajak jumpe kt titiwangsa esok....aku sampaikan aje...

P.i bala da mati d mkn sumpah..p.i nuar brahim bile plak nk bsumpah, kalu rase2 nk mati elok ler bsumpah cpat..kehkehkeh ade brani ker..org lain yg brani bsumpah smpai skang hdup lg xmati2 hehehe bala bala bala untuk pakhatan rakyat hahaha

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 00:08

Memang sah2 kot??nmpk sgt nko sendiri pun x cfm...cmnilah...nanti nko,pegi blog cipan,tenuk,tapir..Pegi bace,aku da malas nk maki2 nko...bosan...pegi bace..lxyahlah nko nk tunjuk nko taiko ke ape...gua ni ader link jgk ngan IPD kl(area..rahsia)... Tp stakat nk buat tunjuk perasaan lam ni,xpayahla nk over2.. Ok?..

Die macam ni..mak die da becerai ngn bapak kndung die..dri kecik lg..lau x slap sy..mse 2 umo lan bru staun jagung..so krang ksh syg dak lan ni..krang didikn agama..sbb 2 la sy kawen ngn mak die..bkn ape..sbb pkcik syg lan..hehe..pkcik nmpk bdk ni ade ms dpan..tp..2 laa..lps die kna plok ngn rosmah..die da jao tersasar..hhmmm...kesian kat mak die..blk la ke pngkal jln ye nak??ckuo2 la jd cai bn nie..xde pekdah pn...

Wahai anak tiri ku lan syg..knpa jao sgt sikap kamu ble komen2 kat sini..pdahal papa tau kamu ank yg baik..hehe..mari nak..kita tkar krajaan bn ni jd krajaan pmbngkang..lan dak baik kn..dgr ckp papa ye??x mau mlalak cam anjing kurap lg ye nak??keje skola td da siap??da dpt jwp sume soalan..lau x meh papa tlg jwb..papa syg lan..lan tau kn??hehe..

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 00:18

Ooo...cmtu..sian die pakcik..silap kawan tu...xpe,nanti saye cube bimbing die..saya tau hati die baik,walaupun mulut die agak 'nakal'..

Yelah...pkcik arapkn yg terbaik utk lan ni..semoga hati die brubah hndaknya..hmm..time kasih amek brat psl ank tiri ksygan pkcik ye nk..hehe..

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 00:22

Lan jgn lawan ckp papa kamu tu,lau die bapak tiri pun,die tetap papa kamu...baliklah lan ke pangkuan keluarga kamu...

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 00:24

Same2pakcik...saya juga doakan die cepat berubah..l

Tukar krajaan yg kaki bjubor wt pe..kau nk sruh aku mampos dsdut tanah ker..kalu kau nk mampos dsdut tanah kau ajk ler geng2 pakatan kau hahaha aku xnk trlbat dgn org yg kuat bjubor kehkeh baik2 aku bole brehat sambil mnum milo suam xpsal2 kena sedut masuk dlm tanah nnti huhuhuhu.

Ish!!kamu ni..da knpe??knpe dmainkn qada dan qadar 2??allah x izinkn bala idop??lau x izinkn..xde la insan brnma bala anak muda oii...kamu ni...ntah2 ada keje skolah gak x??

Huh??rakan skolah lan ke??kihkihkih..xpe2..pkcik fhm smgt ank muda cam kamu ni..tp,harus digt antara fitnah dan yg benar ye nak??jgnlah kamu pn trgolong dlm golongan2 yg mnyokong kezaliman..krana azabnye pn sama rata..igt ye ank mda..emm..lan td mrungut kat pkcik..soalan sains yg ckgu korg bg td ssh sgt..yg no 36 2..kamu tau jwapan die??lau tau leh share x??sian lan..tertido dah..keje skolah x siap lg 2..hmm...

Hahahahhaa...umur orang yang pendek je balas macamni ni...kecian....berapa hari lagi.....hhhhaahaha...macai main taik dalam tandas dah tu bagi orang hidu sama...tak kuasa mak....hahahaa....kesian macai umno...yang betul disalahkan...yang salah dibetulkan....agaknya engko ni salah buat kot...mana tau.....hahahhahaa

Lan todak aku dsh tel. Mu sani knpa tak mngaku pula...jom kita gocoh one by one trntukan lokasi.

Haaaas lawak la .tak terjawab la pula anarpig ni heeee.... jgn msrah ha

Tah....atlist kito sedar...kita menang....hahahhaah...ado kandang babi....bekawan lagi dengan babi negara...tahan tak tahan tak tahulah lepasni.......sudahlah cai gi tidur lagi baguslah...dari nak menonjolkan diri kat blog orang...buat blog sendirilah kalau nak memarah...aku cadangkan BLOG KO BAGI NAMA.....NAMA SAYA BABI NEGARA.....HAHAHHAHAHAHA. KECIAN...

Hheeeer... didi kote belot dh marah. Didi sedang menganjing kurapkan dirinye heee

Fitnah ape ke benda ny..geng2 dia n org2 kuat dia dulu2 smue da lari n da tobat kau ni sorg plak yg thegeh2 lg hahaha da lah, aku nshatkn kau jauhkn lah diri kau dr org yg kuat bjubo nii kehkeh...kalu benda ni smue fitnah da lame mlysia ni trlungkup, tp smkin maju skang nii hehehe ada betoi ker? Pkir2 kn ler huhuhu

Didi ngaku diri babi heee.... baru sedar ke bro

Mkin marah la anarpig ni heee...

Heeee cerita sendiri2 cai pr. Tk pe la wa layan sama lu kasihan cai pr ni

Aku anon 7:44 dah tel mu...knpa mu x mngaku pula...takut ke?? Tentukan lokasi kita gocoh one by ene...kalu mu anak jantan call aku balik...aku tunggu.

GUD BRO PEDIH BRAPI CAI2 PR KENA..HAHAHA

Sapa yg kena??kita brhujah n komen biar brnas...ni apa nak jual samseng!!!

anon 9:39 klu blog ni blog jamban ko jangan masuklah bodo punya umnongok babi utan sial ko.

aku nak intip najibultuya paku p..k.. mak semah malam ni leh tak?

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 01:38

Geng2 die sume da lari ??anon 1249...apara lu...xnak cete ke org2 kuat umno n org kuat kerajaan masuk pr? Tan srI kadir,wilfred bumburing,5 org genral askar,pengerusi pekida dan selainya..then nko cakap malaysia ni semakin maju??ape KPI yang nko pakai yg mengatakan malaysia ni maju??sah2 nko xleh jawab kan?

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 01:40

Anon1246.. Tadi nko usulkan pasal smph..pastu nko suh aku cete??Konpius??tu statement ke soklan?

lan todak ko pembohong no tel bohong klu betul2 berani bagilah no tel yg betul2 aku tunggu kat petronas ko bawak berapa banyak orng umnongok pun sekit aku tak gentar aku akan datang sorang je. ko penakut..babi bangkai ko lahanat.

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 01:42

Pulak??xpaham aku nko ni...bro ejaan lu salah tu...

lan todak takde buah pelir.

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 01:43

Sebab tu aku malas nk layan...tau dah..

lan tok bangkai babi utan.

lan todak pondan mak nyah. kuikuikui

YG PNTING KITE JGN MNJDI UMAT NABI LUTH YG AKN D TLAN BUMI..JGN LER ADA BALA D MLYSIA CMNE JD PD SI bala..BALA BALA BALA..

cakap kat sini berdegar2 tapi bila kena cabar menggigil ..lan todak sial ko.

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 01:52

Aik??nak join jgk ke lm cete ni?rase seronok ye?....wa tau mesti lu sorg2, xde geng...biasalah umno/bn...time senang je kawan,time susah lu sorg2...

ahli umnongok semua penakut. sebab tu aku malas nak layan. bangsat2 tu.

bala takde deepak ada. kuikuikahkah

Haaaaaa... anarpig mula tk fhm. Bab sampah kat selangot buat tk faham la pula heee

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 01:58

Wah...mcm tuhan lak statemen nko...aper kate nko lak sumpah laknat kat sini sekiranya nko percaya berita anwar itu meliwat??macai2bn kate anwar xde maruah sebab xbrani sumpah laknat..meh!aku cabar lak cai2 bn beratur sorg demi sorg,angkat sumpah laknat atas nama Allah...

bukan babi negara je bn=bangkai negara. muaaahkakahkah.

Org sedang marah mn faham hee...

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:00

Laaa...nko main lagi sampah tu??org dok sibuk nak GE,nko dok main lagi is sampah tu??bagi statement sket pasal isu sampah tu??bagi yg latest updated ok?kang kantoi,malu lak...ye tak.?

sekali komen dapat 20 sen kesiannya. muaaahkakakaka

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:02

Marah??wat the heck..ok la nko kate nk sedarkan aku kan??dari ape??

anon 1105 ada modal. modal taik palat mak semah selepat..kuhkuhkuh kikikikik

Anapig buat2 berani heeee.... lawak la lu anarpig

Anarpig makin tersepit heee... suruh big bos lu sumpah laknat dulu

3trio n si sepol dah sumpah smpai skang hdup lg n xmati2 n xkena lkhnat pon dr tuhan..si bala turun airpot trus sumpah pgng kitab hindu xlama dpt idup kt mlysia ni...tp ada "org" tu smpai ari ni xbrani sumpah hehehe ada brani ker sumpah..kalu brani ari ni jgk aku join korg gng2 pakatan kehkeh ada brani ker?

Dari mimpi yg menjanjikan bulan dn bintang sama rakyat selangor heee... dengar makin ramai org selangor dok saman big bos lu

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:16

Anon205am...org bodoh je letak no phone kt tgh2 ruang blog ni...lau die betul,mest die dah call no office aku..tapi die tak...then aku da riki kt pos selayang..xde nye name lan todak...nko mesti tatau lagi aku ni saper yekk..??

Nko da byk chat ngan aku...tapi nko masih tak boleh agak aku ni sape..ye tak??
Lantak nko lah...

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:17

Alah...sikit je tu....xde lagi yg menang saman...lau nk banding ngan utusan tu...ade lagi ke belen duit utusan tu nak bayar saman??

Bos kami mana berani main sumpah2 sbb tak ada telur. Tapi bos kami suka telur haaaa

Heeeee.... makin marah anarpig ni ye. Jgn marah nnt cepat tua. Masalah sampah belom selesai lagi nk update hee.... org tk bodoh mcm lu la anarpig. Selesaikan masalah sampah dulu heee.... babi mmg suka sondol sampah

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:26

Agak dah...ayam sume nih..meh aku cete sket bab agama deh...kate aku nak tarbiah lak..sumpah laknat bro lam islam adalah bg org yg dituduh,bukan yg menuduh...itupun selepas adenye berbalas hujah..then sekiranya masing2 still x mahu mengalah,maka barulah sitertuduh tadi,boleh diminta bermuhabalah dan jika enggan barulah sipenuduh tadi berbuat sumpah muhabalah...itupun setelah di perintahkan oleh qadhi n hakim...so...nkorg nak goreng ape lak ni??

Sikit heee.... lu baca harakah buat apa. Gi cari sumber yg benar. Klu tk percaya arus perdana gi cari spt prrsatuan ibu tunggal dn sebagai nye jgn baca harakah je hee... mkin sasau la anarkin ni heee

Bond james bond heee.... apa aku peduli

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:33

Nah baca ni...sinar harian 16 mac 2013,sampah bukan lagi isu kritikal...pastu pegi main lam semak yekkk...jgn dok sondol merata2.... Kantoi lagi...aku da cakap cai...jgn bodohkan diri dpn aku...malu kawan2 lain tgk..

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:37

Aku tau pasal saman ibu tungal lah ape lah...soklan die.,da menang lom saman tu?

Ooooo baca sinar harian tk baca harakah ke..... knp tk pegi tegok kat flat2 low kos kat seluruh selangor. Buat kerja sikit jgn dok baca paper je bejalan sikit heee...

Tunggu je la. Klu kalah didunia tapi bgai mn dgn di akhirat

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:54

Pulak..da jd yb lak aku ni,abis keje aku ni nko nk buat ke??lau aku kasi yg harakah lak nko ckp aku ni kaki harakah lak...siot je lah nko.ni..cai2...dah lah...weiii,aku ikhlas ni,pasni xyahlah maki2wak tmbh dosa je,.,stakat usik2 sikit tu xde hal...ok??aku nk cau..sok nk turun pulapol..babai cai...

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 02:57

Insaf aku mendengarnye...aku sokong,lau lepas kat dunie,lom tentu kat akhirat,kan...?same2 muhasabah..cai aku nak cau..nko memekak la sorg..2.. Akum

Jgn jadi pemimpin yg munafik. Dn jgn jadikan org munafik sebagai pemimpin kamu

Anu×brahim meliwat peliwat kaki liwat, analpig diliwat.. baru ngam.. huahahahaha.. psssstttt.. ada bideo besi baru.. memang jijik lagi menjijikkan.. uuuweeek... analpig kenalah bekerja keras cari isu kat dinding jamban lepas ni.. huuaahahaha...

lan todak0122118747 delete 16 March 2013 at 06:25

Anon 11.57..hanjing hanjing pr ne brani der nk call gua..stakat sembang kencang lam ni je bley arr...nk call jumpa gua xde sekor pon brani...gua xde hal bro...klo xnk bertumbuk pon nk lwn cara halus pon bley...meh la bedebat...tkat men komen pastu blah..cam xde batang je...org2 pr mmg cmtu...penghasut je lebeh...rancang bgai2..tp apa pon tarakkk!!!

Kehkeh..bgga korg sume ni dgn kmajuan mlysia ek??apa yg mmbgga kn kmu smua??bgunan tggi??smakin rmai prempuan brtelnjang wlaupn mmakai bju??ksian..sdih..ada dua jenis ujian yg allah trunkn utk hmba2Nya..kesenangan dan kesusahan.. lbh sng kita sujud pada allah jika kita ssh..tp,ssh utk kta sujud bla kta sng..stju??nbi luth??lps ni bnyk2 bc surah al-kahfi 10 ayt pertama dan 10 ayt terakhir ye nak...bkn ape..sunnah nabi utk elak fitnah dajjal..phm x mksd sy ni..fitnah dajjal..??kot x phm gak..p tny anak pkcik lan syg 2 ye??hehe..assalamuaikum..

Assalamualaikum..ank papa da bgon ek??ckup tdo smalam??ni bgon2 tris mlalak cam anjing kurap klaparan jr ni??ke x solat sbuh td??2 yg ati panas 2??xpe la..papa nk kuar bli brkfst ni..lan nk mkn ape??hehe..

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 11:02

Anon 326am-meracau pulak nko ni...lek la...baru bc sikit je bab hukum hakam...lom bc ayat2 suci alquran lagi,lau x mesti terbakar rentung...

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 11:03

Tapi nk sokong pr jugak...boleh?

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 11:13

Pakcik,saya rase pakcik kene bawak lan ni p jumpe phsycian utk buat mental evaluation balik...nmpk cam da tak terkawal,takut satu hari nanti dikokaknye kepala pakcik..bahaya tu...

lan todak0122118747 delete 16 March 2013 at 11:39

Hey bapak..ko pahal syialll

Lan..ni papa kamu nie..haha..npe disialkn papa sndri nie??

lan todak0122118747 delete 16 March 2013 at 14:43

Asal ko bodo sgt

xbaik cucu ku kata bapa lan bodo....jangan derhaka cu

Anarkin keja dgn gomen heee...... dh ambil bonus kasi tak???? Gred gaji dh naik ke belom atau lu mmg dok taraf tu je heeee

Anarkin mmg lu dh jadi balaci sokong je la heeeee... teruskan kebalacian lu tu

Puak pr dh tak ada apa nk bentangkan lagi semua nye sampah heee.... biasa la lan tu kerja anjing melalak

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 23:00

Nape sebab aku taip pulapol?? Cai2.. Kn pandai tutup jejak..nko ikut tu sampai laut la...aku da kate,org bodoh je bg no phone n name betul lam ruang maya ni..aku da agak...nko mesti ckp gtu..cai2...

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 23:03

Jadi balaci? Abis lu?jadi belacan...kite same je der...nk dgr bend yg kite suke dengar..lau ade bende yg kite tak setuju,kite bangkang..jadi disebabkan ke'equal'lan ini,tahniah..anda juga balaci..

Anarkin skywalker delete 16 March 2013 at 23:06

Anon 435pm...abis tu yg nko melalak same ni nape?anjingkah beliau??renung renungkan..

Mengucap banyak lan.bapak ngn atok ko tegur tu..
Tegur tadanya dieorg syg kat ko lg tu..

BN Babi Nasional!

stakat 4-5 kerat masuk pr kecoh...berbayar plk tu...
byk duit raja goyang... kije ape ntah ni..

mesti jenis baca harukah je ni..
dah 2 3 puloh pengasas dan anggota pkr kuar parti xde plk nk kecoh..
start dr chandra..dan ramai lg.. mls aku nk sebut.. jenis otak udang...

Eh, setakat 4-5 kerat saja ke yg masuk PR? Anda yg baca info berita baru 4-5 kerat barangkali. Sebab tidak tahu jumlah majoriti yg masuk PR. Saya faham, pedih untuk kita menerima hakikat. Tapi apakan daya. Kemenangan tetap akan menyebelahi kebenaran walau ianya lambat. Jadi kezaliman pasti akan tempuhi kehancuran. Terasa hampir. :)

Anarkin skywalker delete 19 March 2013 at 01:05

Ha ni ade lagi sekerat,pengerusi n ajk kerabat diraja perak menyertai pas dan memberi taat setia untuk bersama dalam perjuangan pas...ish!ish!ish!

Itu pasal pemimpin pkr kantoi sembang sex & buat benda x senonoh..

Ko suke ke pc ko dispy oleh sesiapa?redha dan brsyukur?


EmoticonEmoticon