Sunday

Calon-calon KEADILAN Selangor diumumkan secara rasmi malam ini


PENGUMUMAN calon-calon KEADILAN yang bakal bertanding di Selangor akan diumumkan secara rasmi 9 malam ini di Padang Bola AU2, Hulu Kelang (Berhampiran Pusat Khidmat Masyarakat DUN Hulu Kelang).



Tan Sri Khalid Ibrahim dan Saudara Azmin Ali akan menyampaikan ucapan selaku Menteri Besar Kerajaan Sementara dan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Selangor sebelum Amanat Khas Dato' Seri Anwar Ibrahim dan pengumuman calon-calon yang telah dipersetujui oleh KEADILAN.


ReJaM© " Jom turun ramai-ramai! Sebarkan..."

61 comments

Semoga pentadbiran yg ada dpt dikekalkn..Jauh dr seleweng dan rasuah....
Seperti di Kelantan & Kedah....aku lbh rela dipimpin oleh Tok Guru dan Ustaz drpd haprak penyamun yg xtau bin ape tahhh....
Kalau di Penang....better pemimpin yg xda skandal n songlap...

Kenap kat tv xde lagu sayangi penang sayangi bn ye???kompom2 x dapat penang dah ke whai bn???

cuba tgk dlm tv yg dok melalak dlm tv...paper....dok hentam PR mcm2 tu melayu ke mamak?

Mamphos umporno kali ni.jaga jaga......bilaje umporno mamphos nescaya pencacai umporno tukang jilat najisb jadi orang gasar.umporno bangsat

trademark mulut longkang, caci mncaci, memaki dan melucah tau dah dari puak mana.

Dari puak setan yg dikenali la... kata madey kutty..

Mr. Right

Hang sendiri buka blog hang sendiri komen tukaq nick name hang syok sendirilah.ngong

Pst.. Rejam bagi aku link video pak stopa jap. Riyoh skrg kata ada video pak stopa ali. Aku x tgk lagi.. Plss...

Barua lu. Video tu palsu la beb. Ni mesti geng papa homo ni. Phui.. Ramai org papua muka camtu la..

ABIM: Penyebar video lucah perlu bawa 4 saksi

Pemilik blog yang menyiarkan video aksi seks seorang lelaki mirip Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali digesa menampilkan empat orang saksi bagi membuktikan  identiti lelaki dalam video tersebut.Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), Amidi Abdul Manan berkata empat saksi itu adalah tuntutan hukum qazaf yang perlu dipenuhi oleh mereka yang membuat tuduhan zina terhadap orang lain."Hanya yang jahil dan kurang menghayati ajaran Islam akan ada rasa berbelah bahagi (tentang video itu)."Keperluan membawa empat saksi ini telah diputuskan oleh ulama-ulama terkemuka seperti Sheikh Wahbah Zuhaili dan Dr Yusof Qaradhawi," katanya kepada Malaysiakini ketika diminta mengulas dakwaan tersebut.Menurutnya, Muslim yang berpegang kepada ajaran Al-Quran juga digesa agar tidak menyebar atau menyuburkan video sebegitu. "Jadi kalau (video itu) ada di Facebook juga kita digesa jangan 'Like' atau 'Share'," katanya lagi.Beberapa blog pro-Umno semalam menyiarkan video lucah aksi seks seorang lelaki mirip Mustafa dengan seorang wanita yang tidak dikenali.Mustafa dalam reaksinya dilaporkan berkata video itu adalah fitnah Umno semata-mata dan beliau telah mengarahkan peguamnya untuk mengambil tindakan yang sesuai berhubung dakwaan itu.Pengarah Pusat Kajian Demokrasi Dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL), Prof Datuk Dr Mohammad Redzuan Othman pula berkata penyiaran video itu akan mengukuhkan tanggapan masyarakat yang ia merupakan "kerja Umno"."Video ini dan video-video lucah sebelum ini semuanya mula diterbitkan blog-blog yang pendirian mereka adalah pro-Umno."Begitu juga dengan video terbaru inihanya turut mula ditayangkan oleh pengendali blog-blog politik pro-Umno," katanya.Menurutnya lagi, Umno perlu mengeluarkan kenyataan mengutuk penyiaran video sebegitu untuk menjauhkan diri mereka daripada mereka yang menyiarkannya. Berdasarkan kajian beliau sebelum ini juga, hanya sekitar 18 hingga 21 peratus pengundi mempercayai ketulenan video seks lelaki mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim dan satu lagi gambar lucah lelaki mirip timbakan presiden PKR, Azmin Ali.Justeru, beliau menjangkakan kesan yang sama akan turut berlaku kepada penyiaran video lucah mirip Mustafa Ali itu.

Psst...anon,blog x layan blue beb.. x baik.. dosa.. xkn xtau kot??msti rau kn lau tgk bnda2 mcm 2 berdosa....apatah lagi mnyebarkn bnda2 yg blom pasti...bleh jadi fitnah....pssstt...tau kn dosa fitnah mcm mne....pssttt.....fitnah ni salah satu kuasa dajjal...psssttt....nk jadibejen dajjal ke???pssttt... #janjidicapati pssttt... -sekian-

Inikalilah

PAS= Parti Angkatan spender.. muahahahaha..

Tak ada kalilah.. pas dah angkat spender putih.. tunggu masuk lubang kubur je..

PAS = Parti Angkatan Spender..

Tak ada skandal??? Muahahahaha.. duduk bawah tempurung ke.. huahahahahaha... pecoh perut aku.. hadoiyai..

Setan yang aku kenali adalah niky ajiz.. PgayR tentera dajjal dipimpin shikh aljuburi al brahi..

Betul tu parisporno, analpig dan milosuam adalah makhluk yang sama lidah bercabang cabang.. kasihan pencacai lobang taik kena tipu sama admin lidah yang bercabang cabang..

Kau pulak berterusan jadi pencacai lobang taik.. wahahahaha...

lan todak0122118747 delete 15 April 2013 at 01:44

Gua taiko selayang...

:) insya Allah kemenangan berpihak kpd PR.

Taiko pun Mati juga.. kan kan Lantodak..ke anda hidup selama-lamanya?:)

bapak tiri ko,
abis yang puak2 ko fitnah najib dengan altantuya tu ada saksi ke?

Menang kalah tu adat bertanding.Asal jangan huru harakan negara udah le.

Tian Chua superimpose gambar Najib dengan Altantuya pun macai PR percaya hidup hidup.
Bila video besi keluar gambar pemimpin PR ko orang cakap fitnah sebagai.
Hj Hadi sendiri pernah benarkan aib pemimpin dibuka sekiranya ia membawa kebaikan kepada rakyat
Kalau macai PR pandai spin aku boleh faham. Tapi kalau pemimpin yang spin dan buat U turn itu kira dah melampau.
Bukan semua rakyat negara ini berfikiran jumud macam macai kunyit.

anarkin skywalker delete 15 April 2013 at 09:18

takpe lah dah nko kate lidah bercabang2,sekurangnye lebih baik dari nko anon 109..lidah neraka...asyik dok sebut bende jijik dan busuk,sah2 nko ni spesis makan bende haram...ye tak?islam ke nko nih?

anarkin skywalker delete 15 April 2013 at 09:27

bro,masalahnya...pemimpin pembangkang dah kene serang berpuluh ribu kali xpa ade ruang nak bela diri.... bile pr menang saman fitnah pun nkorg dok bising bising lagi,spin lagi...bile pemimpin nkorng nak kene sepina senyap,wak tatau je,p termasuk lah mahathir,najib,zahid hamidi dan sebagainya..deepak saman najib?ape cer?? dakwaan pI bala??najib ?Lape cer??peguam cecil abraham??peguam perancis kene halau aper cer??lau betul fitnah najib n altantuya,kasi la si bourden tu masuk...soal si najib n rosmah tu...razak baginda skali...baru tau fitnah x fitnah...

Kesian aku tengok, hura-hara macai ameno skrg, dh la mulut masing2 penuh najis, maki hamun kata2 lucah sana-sini termasuk kpd tok guru...

melayu sume tu tp setakat melayu jelah, klu mereka Islam bkn itu akhlaknya.

Takpelh, bagilah peluang sbb lepas pilihan raya ni konfem mereka akan dihumban ke lubang najis oleh boss mereka iaitu ameno...korang tunggu jelah ekkk...

Dah confirm ke list calon tu.jgn baling2 kerusi dah le.

Aku x sabar nak tggu 5 mei ni.x sbr jgk nak tgk sape calon pr kat tempat aku ni.bkn nak pangkah tp nak baca doa KO. Haha

Ye betol.akhlak islam mesti pakai spender putih saiz xxxxxl.klu x pakai itu melayu je bkn islam.

Mcm pelaq.pi mampoih la pr

anonymous 10.57am.....lihat semua...stakat nie je hujah cacai umngok? hehe...Kalau yg dok kat atas pun haram takut nk brdebat...inikan pula pencacai level cap lembu

bila dh dok tahap level lembu....buat cara lembu laaaaa

Sedaq la diri ckit...dok kena perbodoh dgn umngok....pencacai level bawahan ni silap haribulan dok umah setinggan...dok umah teres...dok umah flat....hidup melayu!! Org umngok pun bukan cerdik....yg terer n pandai semua kena cantas....

lembu pun dok kondo...kesian tul aku dgn cacai umngok kena perbodoh mcm tu je

rosmah @ mak semah bertanding kat pulau kelentit sebatang. muuuah kah kah kah.

Btol 2 bro anarkin...nmpk brat sblh puak2 bn ni...arap lambang je dacing..tp brat sblh...pssstttt... ari tu rais ckp nk bg pr bntang mnfsto kat rtm...tp 10 mnt je la...pssttt...adil x puak2 umno yg jahil dan lendu sekalian???

anarkin skywalker,
soalan mudah je, ko ada bukti ke najib dan altantuya?ada video. jgn divert soalan aku. ko sebut nama peguam2 aku tak tanya pun. spjg hayat dah brp kali turun naik mahkamah? peguam ni (xsemua) kerje dia timbulkan keraguan utk menang kes, timbulkan persepsi. sebab tu aku tanye ko ada saksi tak? at least najib dah sumpah xknl a.tuya. aku tkt ko termasuk dlm golongan penyebar fitnah dajjal mcm yg bapak tiri ko ckp.

UTK 6 ni gila babi ke..kena sawan..
Maki hamun tak tentu pasal???

aku ade bukti c4 je. kahkahkah

ade bukti C4 je

atas pagar undi pas delete 15 April 2013 at 18:07

BN kuat rasuah!

atas pagar undi pas delete 15 April 2013 at 18:09

dulu aku slalu lpk kat m'kini tp boring la.macai bn slalu komen melalut.. xhairan najib pun takut bdebat

Ko pe hal mat??nk kne pukol??

Spender je jd modal?? Org dok pnt kmpen nk tlong ubah ekonomi ko yg tiap2 bln det x ckup dok bayo utang jer..ko modal spender ni? Apa pnya truk pnya org..

Debat tu memang bagus kalau pemimpinnya ada integriti dan kredibiliti.

Kalau tak ada syarat asas spt tu, buang masa je berdebat. Lebih baik pergi bersiar dgn keluarga atau shopping spenda baru.

Mana tk gila mangkuk ni, tgk spender mat stopa besar gajah...

Kena cantas pun sekurang2 nya ada la jugak crdik pandai...tapi dlm pr semuanya bahlol tolol mengong bangang dan sewaktu dengannya

Macai umngok dpd tadi dok sebut pasal spendar. Kau jeles ke kau tak dapat tayang spendar kau yang kau nak cakap pasal spendar je memanjang? Macam sial bai! G mampus lah luu. Lagipun video tu kau betul ke?? Cmon lahh beb. Ni zaman moden. Edit video dah macam macam app sekarang. Kau ingat kami ni bodoh sangat ke? Cmon lahh bai, lu ada otak lu cari info kasi betul. Jangan nak jadi sial sangat bai asik nak ckp pasal spendar. Gua tau spendar lu bebunga tu pasal lu bengang dia tayang spendar putih. Sial punya balaci. Gua memang dah lama anti lu macai umngok bongok!

Aa..calon bn 39 prtus golongan profesional..yg balance tu????kalu dlm pr yg doktor, pakar kimia, lawyer,leftenan tu ko ckp bahlol hmmm..ptutla ko x pndai2..sian

anarkin skywalker delete 16 April 2013 at 09:00

kalau nko ty aku ade bukti ke tak..aku xde..tapi cete ni timbul bile individu yg rapat dengan die yimbulkan isu ni..sape?P.I BALA,DEEPAK,...then si deepak tu dah saman najib..ape respon?then si najib n rosmah da kene sepina ngan anwar isu kes liwat,apsal x pegi mahkamamh??ni direct statement aku kt anon 133.. sekiranya najib xde kaitan ngan altantuya,kenapa die x benarkan si william bourdon tu masuk utk buat siasatan skandal scorpene?scorpene+razak baginda+altantuya+bom c4+ kementrian pertahanan+ najib+pi+bala+deepak.... xkan nko xnmpk link tu??so....stakat sumpah,mat pet lam lokap lagi hebat sumpah die,boley percaya??

dlm umngok....level SAP...SRP...SPM ramai la....profesional semua kena cantas

Dacing putus sebelah sbb x lehh menampung berat kak mah.

UMNO = United Malay Nation Ogok ( oink3)

Lan Todak ditukar kepada Lan Sardin

X lama lg lembu naik harge sbb dah banyak lembu dipelihara kat kondo. Alasan naik harga kerana lembu dimandikan guna warm shower rain, diberi mkn salad ade degree listen3.

Najib mengatakan dia bole berdebat jika disediakan tisu yg byak untuk mengesat air liur sentiasa meleleh.

najib bini rosmah delete 16 April 2013 at 22:14

video dah penat buat,
sampai tido tak lena, makan tak cukup,
kalau tak kempen spender rugi la macai umno... Kahkahkah! Duk kempen seks tak abis2. Sape nak undi parti seks ni aku pon tak tau.. Gila seks ke ape?

najib bini rosmah delete 16 April 2013 at 22:25

aku pun nak spin jugak najib dgn tuya..
Najib bagi sirul c4 beli dekat KEPCI...
Crispy crunchy crepek chentang...
Pastu sirul bagi pada tuya...
Kahkahkah!!! Baru la takde kaitan dgn najib kes altantuya nieee...
Kahkahkah...

Fuck off pkr...

Fuck pr...bodoh n bangsat

Tau mencarut saja ka kita ni.sbg org melayu.yg mengaku islam???? Kalau dah xtau nak cakap apa x payah cakap la malu kat org....

Bodo bebenor mangkuk bn ni. C4 tu leh pakai klu ade klulusan menteri.


EmoticonEmoticon