Tuesday

Guru pondok RM2 juta keluar fatwa haram undi pembangkang


ANDA masih ingat kisah guru sekolah pondok, Abdullah Saamah dari Kelantan yang telah menerima RM2 juta untuk mengeluarkan fatwa haram undi DAP sebelum ini?

Jika tidak ingat sila rujuk sini ~ Dapat RM2 Juta keluar fatwa haram undi DAP. Walaupun anak murid yang belajar di pondoknya hanyalah seramai 25 orang, namun dia telah diberikan peruntukan sebanyak RM2 juta.



Baiklah, itu cerita lama, nampaknya RM2 juta yang diberi sebelum ini barangkali sudah habis. Maka untuk mendapatkan peruntukan baru satu lagi fatwa baru mestilah dikeluarkan.

Maka keluarlah fatwa baru "haram undi pakatan pembangkang" pula. Rujuk laporan Utusan Malaysia (sebut Utusan Syaitan) di bawah ini. Sama-sama kita nantikan berapa agaknya harga fatwa ini pula?



Kalau BN sanggup bagi gua peruntukan RM2 juta, gua akan keluarkan fatwa wajib mengundi Barisan Nasional, siapa tak undi mati jadi babi kah kah kah...

ReJaM© "Guru pondok kini sudah jadi usahawan fatwa kah kah kah..."

90 comments

Hidup pakatan rakyat!!

hahaha. pelikla nickname kau. puki hitam. hahaha aku pantat lebam. hahaha

Ha..ha..ha.. Inilh dia pemimpin dan pengikut sama jer......nama pun guna nama lucah rosak akhlak......

Wow,kamu ni pun dah pandai keluar fatwa sndiri,mcm guru pondok di atas pula

Fareez
ini bkn fatwa..cuba lht nama di ats tux elok carilh nama lain yg sdp dibaca bro.cuma nasihat jer....klu nak dngr.klu x maux pa lh...

So,nape nak kaitkan pemimpin pulak kalo si rakyat yg buat hal?

Syabnyk gak bca blog tp ada sekumpulan nya suka menghina peminpin.x yahla klu x sukajngn undi dia.klu x brjaya tunggu lg lima tahun.

Korang nih... Takde rasa malu ke kat diri korang? suka2 tuduh dan assume niat ulama pondok ni semua? Korang fikir semua orang macam korang puak PAS dan PKR yg sewenang2nya memperlekehkan agama ke? Buat le muhasabah diri sebelum Allah perintah nyawa anda di cabut. Tiada siapa yg sempurna di dunia ini. Tidak pemerintah, apatah lagi pembangkang.. So, sama2lah kita himpun rasa malu pada Allah sekiranya ada di antara kita merasa lebih berkuasa dari Allah.. melangkaui sifat Allah yg Maha Mengetahui, Maha Menghukum, Maha Benar ada kesilapan besar kita di dunia. Jgnlah taksub sangat dengan hal dunia sehingga kita hilang arah ke akhirat. Dua pengomen tegar di atas, saya menasihati anda dan diri saya sendiri.. bersedarhanalah dlm segalanya.. Allah benci mereka yg suka berlebih2han dlm segalanya... wallahualam...

Berserdehana?makna anda zuhud ke?bgtahu kat sy name pemimpin bn yg mengamalkan zuhud?

Sy x nak bnyak name,sy nak 1 name je,please...

Nape haram sokong pembngkang?puak hamas pun sblum ni adalah pembngkang,rujuk ke laporan audit negara, pakatan rakyat punye negeri dan bn punye negeri,negeri yg mane kuat brblanja,brckaplah menggunakan fakta,bkn logik akal sndiri

Anon 11.29 Sya stuju dngn pndpt anda

Anon 1129, betul kata awk. Xde yg sempurna baik pembangkang atau pemerintah.

Cuma bab lebihkan dunia, terpesong jalan akhirat..sya rasa awk silap 'fatwa' la letak kat sini. Antara dacing dan bulan, pemimpin yg byk brcakap soal pembangunan dunia atau yg byk bermuhasabah mengenai negeri akhirat?


Apapun sy tinggalkan awk di sini utk beri ruang jwb soalan Fareez. Janganlah hit n run anon 1129. Atleast buktikan msh ada pengikut bn yg bijak, berhujah dgn fakta...bknnya sampah2 suka mencarut, maki hamun n curi nick semuanya.


Senyum


-aisya-


Fareez kita pilih sapa yg lita suka.semua sama saja bila dh brkuasa.sya bukan penyokong sesiapa tp sayaakan pilih apa yg saya pilih selama sudh lebih dua pulph tahun........aman

Anon 1203, assalamualaikum..

Mana awak tahu semua sama saja kalau berkuasa? Pr belum berkuasa di malaysia. Cuma beberapa negeri itu pun dgn sekatan, kekangan dan serangan segala media persekutuan. Itu tidak boleh dijadikan kayu ukur.

Cuba bagi peluang pr memerintah n kalu betul buat hal gak, apa susah..kita buang jelah 5 thn lg, kan?


Awk faham sistem dua kerajaan? Nasihat saya, jum sama2 cari n gunakan kemudahan di hujung jari utk caritahu semua info. Xde apa yg merugikan.

Senyum.


-aisya-

Aisya....sendiri mau ingt.........

tok guru pondok puki lebam.

Awak kn bijak pndi kaji n nilai sndrilh apa yg merka buat d jjahan yg merka prnth

Anon 1239 n 121,

Itu je ke yang boleh dikatakan?
Cubalah global sikit jgn klise sgt.

Kami sebut semua n kaji semua-insyaAllah. Tapi bentanglah apa yg dlm pengetahuan awk yg mngkin kami x tahu..bole sama2 diskas..ni nak emosii je..alahai..


-aisya-

puki hitam &berair delete 9 April 2013 at 13:27

Parezz-Musthopa mohd

K lh fareez kita nntkn bersama klu bwejaya sya ucpkn tahniah klu tidak berjaya gak cuba lg...cam tu kan baik....

Sya stay di negeri yang diperintah PKR. Takde apa pun yg menyusahkan KECUALI propaganda media BN.

Berapa tahun bn memerintah n berapa banyak hutang/kepincangan yg harus dicuci dlm msa 4, 5 thn saja?


Tolong stick pada fakta, jgn emosi, melarikan diri, curi nick atau maki hamun. Itu saja.



-aisya-

Hamba Allah 127 (yg sy x redha menaip nicknya).. kasihan, kwn awk anon 1129 baru je beriya2 nasihatkan kami supaya jgn brlebihan.. tapi awk dah spoilkan sesama sendiri. Kalau muslim, mengucaplah. Ingat mati sama.



-aisya-

Bodo jgk ko esah..aku jwb soalan farezz.bkn ckp ngn ko...bangang abadi..giler kuasa nk menjwb...

Salam saudari aisya sya ni x nak lh nak aibkan sesiapa.sya ni brkwan dngn smua x kiralh party apa . saya bebas klu pndpat mereka salah saya tegur klu betul saya buat pedoman.media pembangkang ker media kerajaanker semua saya baca pas tu saya bandingkan

Inilah juga contoh2 manusia kufur yang tidak mensyukuri nikmat Islam, iman dan nama yg diberikan agama n ibu bapa. Sanggup menghinakan diri sendiri seteruk itu.

Tidak perlulah gunakan trick menyokong Islam dgn nick2 sebegitu. Useless.

Membazir betul hidup kamu sehari2. Dosa di dunia nyata n dosa di maya..


-aisya-

Waalaikumusalam, terima kasih saudara anon 137.

Begitulah sebaiknya. Baca kaji semua n buatlah perbandingan dgn mata hati iman bercahaya. Semoga awak dirahmati Allah.

Oh ye..anon 1129 awk juga ke?


-aisya-

Mane jawapan soalannye?x nampak pun,cbe terangkan anon yg mane,tu la,lain kali letak ar nick,snang ar nak taw,ni tak,kene belek plak satu2,aisya bkn gila kuasa,dia jawb bg phak sy,so,bg sy x menjadi 1 masalah pun

Anon 137, Assalamualaikum

Laaaa..ni je komen awk paling berfakta, berhemah?

Cuba lagi...

Nextttttt....!


Senyum


-aisya-

Fareez.. dorg ni mengamalkan politik pentingkan diri, jaga poket sendiri..dari bos sampailah anak buah. Sebab tu depa x faham cara kita. Konsep Wassatiyah n ijabah. Saling menjaga n menyeru.

Kasihan.


-aisya-

saudari aisya itu bknn saya saya anon 12.03 12.39 dan 137. k....tq.

cipap merah pedih delete 9 April 2013 at 14:12

Ini kali lah....

anarkin skywalker delete 9 April 2013 at 14:35

nmpknya cai ubn gunakan nick yang lucah then bg statement pro pr...bg persepsi negatif pd imej pr kt ruang ni.... camo on la macai2wak malu budak2 je...cam ne nkorg nak jadi pelapis negara ni?...kesimpulannya diorg kayu bileberdepan ngan aisya n fareez...hahahaaa...nmpknye cai bn kene ayam lagi laaa...hahahhaa

oh ya aisya 137 yg di bwah ni bkn saya

Salam,kepada cybertroopers PR,sy ingin mengajak tuan puan berjuang bsame sy di blog IPOH MALAY,syiok tu,brdebat dngan pemilik blog,hahaha

bodo cyberclown umngok ni.. mcam laa ak x tau korang ni macai umngok. guna nama lucah2 pstu saje ltak komen puji2 pakatan sbb nnti org laen baca kutuk pakatan rakyat ni kan? lucah + fitnah mmg xleh dipisahkan dgn umno. taubatlah..macam x takut dosa je.. hanya Allah yg mampu membalas perbuatan korang.

anarkin skywalker delete 9 April 2013 at 15:35

hahhaaaa..aku rase gelihati tgk macai2bn yg makin konkang...skang teknik baru...letak nick lucah then buat statement pro pr....da boleh agak,jd visitor ug singgah tgk,teruknya pr supporters ni...kuat melucah...hahahaa...
weiii...tuntung belimbing a.k.a macai ubn...lucah n melucah ni kaum pronografi ubn je...nko menyamar la cmne pun...ia membuktikan nkorg sgt2...pathetic...betul x perkataan tu isya..?

Gaduh gaduh gaduh.. dah mcm kena rasuk marahnya masing2... dunia akhir zaman...
Ish ish...

Kita bkn brgado saudara/saudari,cuma berdbat dngan pndapat masing2,dngan cra brdbatlah kita boleh tahu yg mana yg salah dan yg mana yg btol,

Da brape lame jadi cacai ubn?seronok ke gune nick2 lucah,family anda didik anda dr kcik dngan perkataan2 lucah je ke?anda ni tidak taw hormat pada kaum hawa ke?malulah sket sdare

DIDI KOTA BELUD YANG SEBENAR delete 9 April 2013 at 17:36

Dalam quran ada sebut..akan ada manusia yang akan menjual agama dengan harga yang murah.....ini terdapat dalam kisah nabi isa.....mujur tak disebutnya harga...kalo ada...dapat ciput jelah pemfuck wa pemfuck wani....yolah...harga lama ikut asal....heehheeh....kasihan...jelasdah siapa mereka....jadi alat tanpa air muka...hina betul.

Tokguru pondok tahu diakhirat ada mizan(timbangan) oleh itu dia pilih dacing utk timbang amalannya. Tokguru tu sbnar x pernah lulus exam tapi tringin nak buka pondok. Ilmu nahu lintang pukang.

Assalamualaikum,

Dari kite semua asyik menegakkan sesuatu yg belum tentu pasti. Adalah baiknya kite muhasabah diri.
Sebelum ingin mengubah sebuah negara perlu mengubah sebuah negeri. Sebelum mengubah sebuah negeri perlu mengubah masyarakat. Sebelum mengubah masyarakat perlu mengubah keluarga. Sebelum mengubah keluarga perlu mengubah diri sendiri.

Akhlak diri sendiri akan mengubah di sekeliling. Xperlu menunding jari, hanya perlu muhasabah diri, termasuk diri saya sendiri.

Jaga perkataan dan perbuatan. Kelak akan di soal di akhirat nanti.

Terima Kasih.

Drang nak wit ler tu. Tp kan wit yg c samaah dpt tu dah hbs lcin. Tak tau ape die wat ngn wit tu. Alasan die kte die gnakn tuk pembangunan tempat die tp aku tgk sme je. 2 juta tu ckup die wat bngunan bru, asrama oplajar ngn kelengkapan. Ni lah manusia yg tamak.

@blanka

Negeri yg ditadbir pr sebenarnya lbih baik dr negeri ditadbir bn. Kwn aku dr klantan, slangor, penang sndiri ngaku tpat drang btambah baik cume klu nak nak dpt pruntukan krajaan pusat tu mmg kerajaan tak nak bg kecuali peruntukan tu atas nm bn. So stiap negeri pbangkang tu berusaha majukan negeri dtadbir tnpa bantuan.

@blanka

Org xdgr dah air liur stadium ke air liur keretapi laju ke air liur ke syurga ke air liur ke neraka ke..org gni kuat lebong n ckp x srupe bkin...ckp ckp ckp buatny tidak..mmg haram undi pas.

Insyallah bendera keramat barisan nasional akan berkibar lg di bumi malaysia.

Heheheh... betul la tu anarkin.

Alahaiii..abis cara!




-aisya-

Anon 242, terima kasih penjelasannya. Lebih mudah awk letak 1 nama. Cuma saranan saja.


Selamat maghrib, juga buat blanka.


Asslamaualaikum.



-aisya-

:) siti nur aisya

Boleh beri hujah kenapa haram undi pas?

Memang,tapi sbg parti pembngkang pula la kot,hahaha

salam aisya saya anon 242 k sya faham.....tq




puteraperdana.

Salam.. Saya tak berani nak keluar fatwa. bukan sesiapa pun. Kalaupun benar saya boleh hafaz AlQuran, saya rasa ilmu saya masih tetap terlalu kecil utk berfatwa. mungkin pengertian anda terhadap perkataan "mengejar dunia sehingga sesat jln ke akhirat" adalah berbeza. Ada perkara yg kita buat di dunia ini berikutan ingin bahagia di akhirat.. namun tak kurang yg menggunakan kata2 yg bersandarkan akhirat, tapi bermotifkan kemenangan dunia.. Sederhana tidak berarti zuhud..malah tidak juga setepat perkataan wasattiyah.. Memang tak ada pemimpin bn yg zuhud, namun tidak semua juga pemimpin pas yg mengamalkan wasattiyah.. namun Allah maha menilai kemampuan kita. Manusia tak mungkin mengenal ikhlas itu setepatnya.. Cukuplah merasakan diri sendiri tetlalu bagus. Allah juga benci org yg ujub diri..

Mantan tim.pm pla kte kat berita tv 3 suku minta majlis fatwa kebngsaan siasat tgna sal ape yg tnga kte bru2 ni. Nape die x kne siasat skali? Bkankah die kte pas parti ajaran sesat. Maksud Tnga kte org umno solat tak dpt pahala ble mreka dah trang memblakangkn Allah dan agama.(tv3 suku edit sampai ni je). Video penuh pla tnga kte gitu jg ngn otg pas klu solat tp riak, kedekut ttp x dpt pahala. Mne lg truk ? Apela tv3 ni ngn umno ni.

@blanka

Takkan dah takde nme len dah. Malu2, klu sedara yg gne nme lucah tu niat nak wat lawak, bg aku x lawak. Anda dah memalukan n merendahkan martabat wanita. So sila pilih nm yg len, walaupn anda pro pr atau juz menyamar anda perlu dtegur jka wat salah. Kerana setitik nila rosak susu sebesen.

@blanka

Roger2

@blanka

Haram masuk neraka....

Maaf ye encik milo suam,sy nak ajaK bbrape troopers untuk g blog melalut cai BN yakni blog IPOH MALAY untuk bg pencerahan sket kepada pmilik dan pengikut blog trsebut,huhuhu

Mmg hram undi pas sbb suke mmbhong...air liur cramah air liur cramah..janji sana sini tp x buat..

Hidup PR!!!!

anarkin skywalker delete 10 April 2013 at 01:00

coming soon....

anarkin skywalker delete 10 April 2013 at 01:11

ermmm...xbetul tu...tu statement hentam keromo je...mmg ade kelemahan perlaksanaan di pihak pr disebabkan kekangan dana,karenah birokrasi selain usia pemerintahan yg terlalu muda..masih lagi ongoing...sbgi penyokong pr,aku rase amat bangga kerana pr berjaya membuktikan pantadbiran yg telus dan berintegriti..dan disahkan oleh ketua audit negara..kerajaan bn,byk projek boleh buat tapi x kurang juga yang smpi skang x buat2 terutama dinegeri kelantan...walaupun pandangan ubn melihat kelantan ni negeri yg dhaif serta tercicir dr sudut pembangunan,hakikinya kelantan bukan negeri paling miskin kat malaysia then orang melayu paling miskin juga bukan dari kelantan..sumber unit perangkaan dan statement dari presiden dewan perniagaan melayu malaysia..so...skang kite ubah lak...kite tgk,boleh tak ubn ni uruskan negeri2 yg mereka akan kuasai tapi berstatus pembangkang di parlimen...kite tgk,boleh x ubn ni survive sprt mane pas n rakan pr di negeri lain....lame x tulis panjang2...

Yahudi umno apco menghabiskan suit Taoist dental system royal yahudi

Kkngan dana pe kejadahny..pas pgg klntan da 20 supe tu ler jer,brani mmrntah cari jln sndri untuk majukn negri ni hrapkn prskutuan punye pojek..hehe mmg haram undi pas n pas ni mmg pmalas,celik jer mata kejaan dia cramah cramah cramah.

anarkin skywalker delete 10 April 2013 at 18:33

woii..kelantan dah dinafikan royalti minyak sekian lame la derr...then hasil negeri dan percukaian pun disumbangkan kat federal,tapi ape yg federal bagi?wang ihsan..pegi mane?jpp..nape xpegi ke kantung negeri??infrastruktur...sekolah,jalanraya persekutuan,jambatan..kerajaan negeri hanya sediakan tapak,tu tggungjawab federal utk bina...dah kalau infrastruktur pun out...nak maju berkembang mcmmana...kalau lah mengikut iq nko yg tahap sastera ni,nak suh kerajaan negeri majukan sendiri negeri mereka..boleh syarat die 1.gugurkan 1 jalur di bendera malaysia kerana ia mewakili setiap negeri dlm malaysia.2.segala hasil negeri,balak,lombong bijih besi,royalti,cukai,dan tanah2 milik kerajaan negeri dipulangkan... then kite tgk hasilnya...aku rase lebih baik dr negeri yg diperintah bn..sebab..lam keadaan dianaktiri dan dinafikan hak dan sebagainya,kelantan khususnya masih lagi mencatat lebihan pendapatan negeri berbanding negeri 2diperintah bn-defisit...sape buat laporan..ketua audit negara... nak pertikai lagi?then pasal haram undi pas tu,aku abaikan je lah sebab yg cakap sini nko...kelayakan ???zero...xlayak nk bg fatwa..pegi betulkan baca al fatihah tu dulu..

Pas pegang kelantan 20 tahun..nasib baik pandai kire..
Alo kawan kat atas, bn pegang sabah n sarawak lebih 20 tahun ko xnk cite pulak mcm mane keadaan kat sane..
Sembang kasi org bimbang la lu..
Ipoh mali talak sombong..

Undi adalah rahsia...2 2 bodo...undi la Tok Mun..parti ank kunci

Sesungguhnys dlm islam, jgn cepat sgt membenci dan menghina sesama islam. Guru pondok bukan calang3 ilmunya. Budaya Pas yg suka kutuk dsn membenci bukan cara islam sehinggakan sanggup Nik Aziz mengatakan Nabi Muhammad saw sama seperti budak mamat2 lain sewaktu kanak2 hungga mencecah 40. Adakah itu bicara seorang guru agama. Sebenarnya Pas sudah byk berubah dgn pengaruh Syiah dan Wahabi. Kedua- duanya adalah sesat.

aku dok kat penang, ok je,, , ada khairat kematian rm1000 oleh kerajaan negeri utk warga emas yg meninggal ( yg ni dpt kat waris). rm100 setahun utk warga mas. elaun utk anak emas ( yg baru lahir ) saguhati utk pelajar cemerlang utk semua kaum. isshh .. banyak lagi la.. dengaq kata jumlah ni akan dinaikkan lagi di masa akan dtg. semua ni dpt sejak pr mula ambik alih.

Ye ker manifesto pr ni atau hnya festo fantasi semata2...nk bg ibu tunggal n bdak tadika duit pon msih tercari2 lg formula..

Anda yakin ker manifesto bn ble ditepati atau dicapati. Jika rakyat masih lg tertipu dan memberi mandat pd bn semua tu x akn ditepati dan akan jd dicapati. Stiap kali bn akan berusaha tuk sembunyikan janji mereka yg dicapati kerana mereka mengawal semua media yg ade. Bla ada janji bn capati bn seperti sedia maklum alasn bn, keadaan kewangan kerajaan masih belum mampu melksanakan. Anda pernah mnonton channel news asia, jka x rajin rajinkan menonton byk perkara bn x siarkan dn cuma putar belit seperti kes felda dan pengerang. Bn hanya byk memberi jika mendatangkan manfaat kepada mereka. Permberian brim, baucer, rebat dn mcm2 perasan kah anon bn semua tu hanya apbila hampir pilihanraya.
Yg kedua ade anon mengatakan kedua dua parti sama teruk. Ini x adil bg pr yg blum lg dberi mandat untuk mentadbir negara. Jabatan audit negara sndiri mangakui negeri yg dtadbir pr jauh lebih baik berbanding bn yg byk kehilangan wang tanpa di kesan. Setiap parti ada kelemahan masing2 oleh itu kite perlu memilih yg pling sedikit kelemahan dan lebih baik dri yg lain.
Sy pernah btanya rakan sy merupakan jg seorng ustaz, smasa korban kte perlu korbankan lembu atau kambing yg sempurna sifatnya kerana kite melakukan untuk Allah tp jika lembu atau kambing yg ade pd ms tu semuanyer cacat? Rakan sy menjawab dengan mudah pilih lah lembu atau kambing yg paling baik sifatnye antara yg cacat tu. Ini bkn bermaksud kte perlu korban kan parti ker pemimpin ker ape. Maksud sy cume pilihlah parti yg lebih baik pimpinan dr parti yg lain.

@blanka

Jgnkn nk bg brim atau nk bg kmbing nk bg duit kt bdak tadika pon da ketar tangan,pmimpin aper gituny.hehehe

jadi haramlah undi umno sbb umno pun parti haram....jadah..

Persidangan ulama pondok mngatakn HARAM mngundi PR...jd mari kite same2 katakn NO kpd PR

masaalahnya puak dpa klu kita kata haram dpa punya lh lenting nu....smpi tingkat 60 kt komtar.tp bila ckp kt orng x pa pulak

Persidangan ulama pondok? Anon tgk ke seberapa kerat je yg wat persidangan tu. Jka anon kerja gomen anda masih ingat lg pembentangan najib thun lpas. Najib sendiri mengakui semua pendapatan kerajaan termasuk cukai Judi,Arak dicampurkan dgn pendapatn yg lain untuk perbelanjaan negara TERMASUK MEMBAYAR GAJI KAKITANGAN AWAM. Gomen mcm ni ker kta nak?

@Blanka

Nak nak nak aku nk rase naik velfire nik ajis ler...tayar made from saudi arabia hahaha bro 228 kete n rumah kau bli cash ke hutang?cermin dri br cerminkn org huhuhu

Betul tu dia bukan taraf ulamak tapi ular dlm semak adalah
Hanya umngok yg mngiktiraf ulamak...kahkahkah.

Salam anon 1023. Adakah anda bcakap ttg tnga? Bg sy ape masalah klu tnga ade kete vellfire jika tnga mampu. Sile bgtau vellfire model ape thun bile jika anda tau.
Klu x meh sy tlg kirekan tuk anda

Vellfire model 2012= sekitar rm 400000(ambik yg plg latest walaupun tnga pakai thun ble)
Faedah=2.55%
Tahun loan=selama 9 tahun
Ok disini pengiraannye.
400000 × 2.55% =rm 10200*
Rm 10200*× 9 thun= rm91800^(jumlah interest
Rm91800^ + rm 400000(harge kete)= rm491800◆
Rm491800÷108 bulan= rm4553.70 sebulan.

Anda dah faham?
Gaji menteri besar sekitar rm 30000 (mp, ahli dun , mb)
Cukup tak byar keta? Walaupun kite x pasti samada krete tnga atau x, beliau mampu byar. Jgnlah kite berprasangka buruk yg kerana tu cumer permulaan dose dn lg buruk lg ble dah jdi fitnah semata mata. Malah tnga sendiri minta gaji dia sndiri, elaun rumah x dberi kpd tnga kerana beliau tggl rumah sendiri. Malah beliau menderma gaji tnga.
Jike ade majlis2 atau ceramah tnga x duk mknbsame vip tp vip yg join tnga duk mkn ngn penduduk. Kenape org sebaik tnga masih ader lg yg sggup memfitnah tnga.
Maaf lbt bg penerangan, bz cikit. Wasallam

@blanka

Kalau tuan kata pas ni sesat,x kan la jab agama islam x ambil tindakan terhadap parti pas?

Kalau haram undi PAS. 100x haram undi BN. Sudah jelas BN tolak hudud. Pas tak pernah printah negara. BN sudah terbukti.

Slm tuan. Saya bukan ahli politik cuma anak didikan pondok. Cth Wahabi- kafirkan org umno ( sesema islam).kenapa tiada penjelasan tepat dan terang mengenainya. Ikut nas mana? Ayat mana? Hadis mana?- satu lagi- semasa pertubuhan Pakatan, bukankah Hadi telah tandatangani perjanjian yg Hudud tak akan dilaksanakan. Maka ditukarkan kpd kepada Negara Berkebajikan. Masih tiada lagi penjelasan.. inilah sifat Whabi. SYIAH - Politik dahulu, Ugama kemudian. undi pas masuk surga- tak sokong Pas - kafir. Tolonglah buka minda kerana kita adalah khalifah Allah. PAS dulu lain - sekrg lain. Tugas kita utk buang anasir2 sesat ni.


EmoticonEmoticon