Monday

Najib Razak mahu rakyat tahu beliau buat solat hajat


AGAK melucukan bila bekas Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak menulis di akaun twitter miliknya mempromosikan sebuah video rakaman ketika beliau menyertai solat hajat.

Jika orang lain yang mempromosikan video tersebut bolehlah dikatakan sebagai normal. Lagipun video sertai solat hajat, tiada apa yang menariknya, kalau Najib mengetuai solat hajat mungkin manis juga bunyinya.

Namun bila Najib sendiri promosi sambil menulis "Saksikan sedutan video saya ketika menyertai solat hajat..." di twitter rasmi miliknya, nampak sangat macam nak menunjuk, nak tayang imej islamik konon, tapi sumbang jadinya kahkahkah...



Siapalah agaknya yang nasihatkan Najib supaya buat benda bodoh macam ni? Kahkahkah...

Sent from my BlackBerry

103 comments

mmg sumbang mambang jd nye kahkahkah
bru 1st solat hajat or bru 1st solat ni?
tu pn nk di kompang 1msia.

tahniah tun najib...
ini menunjukan najib itu islam
tertunggu jgk, bile rosmah nk mengislam kn diri beliau dgn memakai tudung...
baru lah dpt membukti kn najib tu dpt menjadi pemimpin berlandaskn hukum allah..
sekadar pndangan je..
macai xpyh nk menggelupur plak..

Xle blah btl ayat dia..kalau ye pn xprlu ckp saksikan.. Mcm nk menunjuk

anarkin skywalker delete 22 April 2013 at 09:28

hurmmm...najib..najib...hahhaa

Lihat batu2 diiringan jalan...telanjang disirami dan di basahi hujan..setiap detik pagi...setia mangiringi...lihat anak kecil hadiri...sampai akhir nanti...batu sayang kau x bileh berkata...semuanya kau lihat walau kau x bermata...dari mula dunia,engkau dicipta...hingga akhir dunia engkau kekel jua.... #janjidicapati

ok lee tuu.. dari promosi main ama cine dol, promosi spender xxxl, promosi dpn laptop anu tu.

anarkin
meh bincang sat

pr bkn parti induk kn?
boleh ke tawan putrajaya?

hehehe

aku pasti kau xbape fhm maksud aku..
tp aku pk gune logik akal..
Bn mmg mampu jd pemerintah klau mng walau pun majoriti 1/3 or 1/4
sbb bn tu parti induk
xmcm pr..

btul ke?

cer cite sket

Mungkin ayat nya .. sertai saya dalam majlis solat hajat ... bersangka baik.lah ... hmmmmm

Betul2. Heee.... org pr dn pas mmg mcm tu bro. Diorang megah klu bos mereka promosikan seks

Memang dasar umno berkempen sex & porno?

Milosuam bodo tak dsk modal. Yg tok guru dia semayang tepi pokok tu mcm mana plak? Suruh org ambik gambaq maduk dlm web sama jugak la

Najib buat solat hajat tak la d stadium mcm geng2 parti ajaran sesat tu-pas.. Pas buat solat hajat kt stadium pastu mdoakn kburukn org islam lain tp najib tak mdoakan kburukn pas pn. Lu pikir la sendiri bro pncacai pas pis pus weiii

hahaha goli hati den...siapo yg promosikan sex...x lain tak bukan umno dan yg seangkatan dgn nyer. semuo ea pasal sex umno lah yg kedopan dulu...

Riyak.. Riyak...Riyak le tu...!!?

fikir camana pun umno mmg jelas bukan lah parti yg memperjuangkan islam.

Hmm????meraban ape nie???cube bro anarkin sekolahkn ckit bdk hingusan nie...klaka gile dak nie... #janjidicapati

hee~

aku da agak kau mest antara mahluk yg xfhm..
aku tnye je...
kau tau x, pr tu pakatan yg xdi iktiraf?
aku bkn nk kondem parti pun..
ni pertanyaan ikhlas..
hehe

kau bengan dgn petanyaan aku tu?
aku ok je..cool gitu...

ko tlg bg stment dgn jelas, RoS iktiraf pkr pas dap dibwh 1 naungan pakatan...
simple kn?

aku tnye kt anarkin tu sbb die menulis dgn fakta..
sharing is caring

jgn bt2 xtau@bodoh..nnt nyesal

anarkin skywalker delete 22 April 2013 at 12:38

hahhaaa...aku pun pening soklan nko ni hahaa...trickki siot...bn tu parti gabungan dari berbagai parti komponen same cam pr...aku rase nko lg master bab2 nih...pastu seterusnya aku xbp faham soklan nko..hahahhaasenang cite,nko terjemah je kat aku??

Yang nik aziz sembahyang tepi pokok itu kau orang jangan salah faham , nik aziz tengah naik tikar terbang macam cerita p.ramlie tu , zam zam al kasam , filem arahan hadi awang .....hehe

anarkin skywalker delete 22 April 2013 at 12:43

ok....da bc state nko terbaru tu...ermmm...betul...walaupun kite menang pilihanraya..hahaha...tapi ros bulih batalkan dap atas alasan teknikal.then bn masih lagi ade chance dgn mengatakan kemenangan pr tak diiktiraf dengan menghadap agung...aku tatau la hawapan aku ni menjawab soklan nko ke tak??hahhahaha

anarkin skywalker delete 22 April 2013 at 12:46

hahahaa...nko rase kelakar yee...ramai org ketawa ye baca statemnt lucu nko ni ye..hahaa....org tua tu sembahyang,xde nye disuruh sesape ambik gambo,then xde disuruhnye org upload gambo die tu...si najib ni statement dari tweet die..ape lalu mattt..hahaha

hhahaha
xpe it ok
cmni..
aku xfhm bab politik kt mysia
ok aku cite ape yg aku xfhm
cmni..
bn betanding 222 kerusi
pkr betanding 100
pas betanding 72
dap betanding 50

bn mng 90 kerusi
pkr mng 70
pas mng 50
dap mng 50

ok skrg ni aku tnye
sape jd pemerintah?
boleh ke pakatan jd pemerintah?
sbb die bkn parti beh 1 naungan?kn?
setuju x?
ros tgguh process daftar..
betul?

tu contoh je..
ni kemuskilan aku..
myb ssh nk hadam
tp klau spr nk tipu
die boleh tipu kn?

aku pnah terbaca blog prof ape tah..
lupe link nye..
tp ni terbaru
so aku bertambah sangsi
www.erapasca.com/2013/04/pecah-berita-lagi-bukti-kajian-spr-akan.html?m=1

Sebab orang pas riyak buat solat hajat tunjok tunjok dekat orang dalam stadium , air muka pun dah tahu , hitam legam tak berseri , nak buat apa tunjok tunjok dekat orang , solat politik namanya itu , buat dekat masjid masing masing lagi baik ....

seks ajo pkr/pas ni x do laen, mukin nie namo nyo melayu abad baru..

anarkin skywalker delete 22 April 2013 at 13:02

hummm....barula cerah mate aku...hahahaa...mmg mende ni betul mcm yg nko kate...so pr skang ni terdedah ngan manipulasi ros...so stakat ni aku juga blur ngan next action pr utk tangani mende ni,aku pasti diorg x gerlepas pandang mende ni,tapi mcm mane resolusi die tu aku no idea...hahhaaa..thanks for share bro...any info bg tau k?...nanti aku sggh kt link nko bg tu...

ish3
ade plak ckp cmtu
mane kau tau org solat tu riak
selagi die xmnunjuk2 mcm najib tu
dorg belum tentu lg riak,,,
mcm stmnt najib kt tweet tu mmg riak sgt dah..
siap promo org tgk die solat...
kalau nk ajar org car2 solat skali pun, bkk la kelas ke kuliah ke..
bru betul, bru xriak

Nurul izzah kena anyam dengan makcik makcik yang dudok lembah pantai itu , nurul izzah kata ada 4,000 pengundi hantu dilembah pantai...hehe

Lain kali lah....

Tp kalo ros nak pertikaikan, macam mane p.pinang selangor kedah dpt diwujudkan? Kelantan hmapir kesemua kerusi dun dah tentu pas??? Musyikil jgk aku...skadar betanye je?? Adik br belajar ni...hehehehe

Makcik ape pulak..kak limah...

Bangang menampak kan kebodohan.. ikut suka kau lah... steatmant yang kau orang bagi memang menampakan kebodohan diri.. tak menghairankan bila menjadi pencacai lobang tahi layaknya..

anarkin skywalker delete 22 April 2013 at 14:52

hahahhaaa...soklan ni teknikal sgt,aku pun x study sgt...hahha...tp scr kasarnya ape yg aburaihan cakap tu ade logiknye...then aku pun da tgk link yg die bagi tu...so in case spr dan ros manipulate GE ni utk menangkan BN,so mmg saje nk bg huru hara la...senang die nk pinpoint kt pr...anyway cume satu je yg aku x faham...ermmm...nape mamat kt atas aku ni meroyan...hahhaaa...

Asal mamat@minah ni nak emo2 lak ni..blum lunch lg ke? Lapo agaknye budak ni..g mkn dulu.xbaik marah2..name pun bincang.kalo xbtl@salah tlg tunjunkan la kawan...suke2....

Ha sy pun risau sebenarnya. Sbb tu smmangnya taktik terakhir bn bla dorang kalah pilihanraya. Klu ros batalkan dap lepas pilihan raya mgkin kawasan yg dimenangi memang kekal tp calon yg menang akan jd calon bebas, so masa bn akan kaut calon yg jd bebas atau pun kna adakan pilihan raya semula. Rasanya bn kna menang 2/3 majoriti bru boleh memerintah tp berkaitan pr pla walaupun bkan parti induk mereka still bole memerintah jika 1 persetujuan dicapai. Cthnya klu per menang 2/3 majoriti dan dah bole memerintah tetapi secara tiba2 salah 1 parti pr berperindian berkecuali dan x menyokong mana2 pihak maka kekurangan undi majoriti tu x ble wat pr memerintah seperti apa yg terjadi kat negeri perak 3 adun katak menyokong bn. Sbb tu majoriti 2/3 penting membentuk kerajaan.

@blanka

Pencerhan yg bagus...terima kasih raihan and sorry... #janjidicapati

Klu sertai mksud nya sebelum berlaku tp ni saksikan nak kita menengok najib solat hajat. Ikhlas ke x ikhlas. Tanya sama najib klu dia nak g tau

bnda baik apa salahnya bro mungkin nak ajak orang pun sama ikhlas ke x ikhlas ke itu hnya allah yg tahu.drpd pok sheikh ngn pok stopa mereka pon ikhlas gak pertonton vedeo merwka

Sarip dol samseng kampung dusun!!! Pooorah!!!!

Solat tu x semestinya kne g masjid atau surau. Klu masjid ngan surau tu jauh nak g cri sampai dapat jg ke? Klu gara2 nak solat kat masjid pastu dah lpas waktu x de gunanya jga. Yg penting tpt tu sesuai dan bersih. Mcm kat arab nun, dorang ble solat kat tgh2 padang pasir x g cari masjid pun. Klu air wuduk x batal lg pasti tpt pun dah sesuai x kira mana bole lah solat wat pa nak lengah2kan nnt setan hasut.

@blanka

Tu lah blik2 dah kita ni terangkan klu nak dpt jwapan tu sila fahamkan btul2. Xde pun ms solat kat stadium dorang solat memburukkan org islam. Dorng cuma doa minta bantuan Allah supaya parti bn dapat dijatuhkan. Bkan doakankeburukan ahli2 bn tu

@blanka

alah, najib tunjuk alim je tu...entah2 mengaji al quran pon xpandai...setahu aku, aku xpna jumpa video najib jdi imam solat kat you tube ke twitter ke...betul x macai2 umngok???

najib nie dayus...bni sendiri pon xtutup aurat...cne mana najib nk perintah kite semua law bni sendri pon xleh nk tegur...macai2 umngok boleh g tanya ustazzzz fathul bari apa hukum suami yg xtegur isterinya tutup aurat

Dayus hukum nyer. Betul ker?

Kknon ny nik ajis smbhyg dlm semak...

Kalu pkai kopiah n ckp lebar lebur psal islam tp bburit kt hotel wt bnde!

Buat video najib solat hajat utk panduan org ramai...

Agak2 lepas pru 13 ni nak lg tak bn guna lambang dacing? Atau lpas ni bn guna lambang kapal selam scorpene , g sembunyi kat laut dalam.

@blanka

anarkin skywalker delete 22 April 2013 at 19:26

lu tgk ke??kalau cete khalwat tu leh terima jgk kan,...?nak bg sedap cete ekkk...hahahahaa...

same la aku pun..
baru blaja jgk...
sbelum ni mmg xminat dgn politik..
so mmg xamik tau psl undi ni..
cm kt slangor, kerusi becampur tp mb dari pas kn?
ish xtau la..
ape2 pun aku rase bende ni simple je..

tipu pilihanraya
turun jalanraya

mudah kn?
hehehehe

#ge13

X abcd X pas X pkr X dap

Pas kalau menang besar tak nak pakai lambang bulan lagi , ia akan ditukar kelambang burit ...haha ...kerana juara carta memburit dimonopoli oleh pemimpin pas ...hahaha

lari atas perut dalam bilik hotel lh jawabnya spnda putih

okey kita serius balik isu politik ini ....! kenapa pas dan pkr bertanding sesama sendiri pada satu satu tempat , sehingga hadi awang naik angin ...

salah tu hnya tukar lmbng bulan ngn spnda putih

Ini komen org yg tak ada akal.. dah biasa mencarut sejak sekolah lg.. org mcm ni mmg layak digelar kaki gila seks..

Mb slangor dri keadilan. Slalunya yg akan menjadi menteri setiap negeri berdasarkan parti yg byk menang kat negeri tersebut. Cam pulau pinang dap. Kedah pas. Kelantan pas.

@blanka

Masalah ni dah selesai tetapi tv3 edit masih mencari jalan untuk wat antara parti gaduh. Awang hadi naik angin bkan dituju oleh pkr. Pas dan pkr telah setuju bahagi kerusi secara adil. Pas dan pkr bertanding sesama sendiri kerana setiap calon menerima watikah dr pihak tertinggi parti dan terpaksa mendaftar diri pd hari pencalonan walaupun ada parti pakatan yg lain bertanding. So ms tu jd la lawan byk penjuru sbb setiap calon x leh tarik diri sesuka hati tanpa arahan pihak tertinggi. Masalah terbaru yg spr bg ialah calon x leh menarik dri selepas 3 hari pencalonan

@blanka

Salah tu guna lambang gelang kak mah

dak ehhh kami blajar dari pok sheikh n spnda stopa semenjak dua menjak ni jer

kuat btul spin

aper citer ni hajjah hadi berkata calon pkr jual pil kuda itu yang calon beetindeh ngn pkr ni bkn tv3/umno g cakap

oit....yang khalid samat bolih hak hajjah hadi terima malang bwtul pak lebai pas ni

pas parry hipokrit jual pil kuda x leh trima tp jual kalimah allah pembela dumc.skandal dlm tndas dlm bilik hotel boleh lak terima ...lawak ker derr

Spin blanka spin jhn tak spin. Org bodoh je percaya kau haaaa

hajah hadi telah buat kenyataan calon pkr jual pol kuda pasi tu calon pas bertindeh ngn pkr.ini hajah hadi yg cakap ya macai pr.bukan tv3/umno yang cakap.siottt... pndai spin jerrr.

PAS kecoh nak mentadbir negara kebajikan tapi zalim dngan pemimpin yang cuba menyekat kemungkaran untuk jaga hati orang kafir DAP.

Pusat rumah kebajikan pon blum tentu pas bole tadbir nikn plak nk pmpin negara kebajikan..

Ye ke spin. Ni sebab tgk tv 3 edit separuh cerita la. Takde la spin tgok ayat sy betul2. Hadi awng x tujukan pada pkr btul tak? Lg pun pas dah stby calon mereka klu ada sesuatu berlaku, hari pencalonan calon pkr twrlalu lambat ntar borang pencalonan maka pas mendaftarkan calon mereka sbb x nak bn menang tanpa bertanding. Hadi awng tjukan sesetngah calon pkr yg disyaki akan bertindak seperti 3 adun katak kat perak. Pas juga syaki ada pihak yg membeli calon seperti biasa calon bertanding tb2 x datang. Berkaitan ngan pil kuda tu sy pun x pasti sape orgnya yg dimaksudkan oleh hadi awng , tu adalah calon yg x bole diterima pakai mana pimpinan pakatan dan dikhuatiriakan terjadi sekali lg seperti negeri perak. Lain la bn. 61 pmimpin memilih bertanding sebagai calon bebas. Ni dah tunjukkan pimpinan bn ni betul2 lemah. Nape nak pilih bn lg. Ader tv3 gtau ke bpe byk yg dipecat ngan letak jawatan dlm bn?Takder kan. Video tv3 tunjuk tu pun x penuh la bero, sikit2 je tu. Dorang ambik part2 yg ble timbulkan perbalahan antara parti je.

@blanka

anarkin skywalker delete 23 April 2013 at 00:56

ramainya makmun najib...hahhaaaa...rilek cai...jgn marah..emo,xbaik utk kesihatan..hahahaa

saya dh lihat video klipnya mmg dia x tuju kt pkr tp smua orng tau tujuh kerusi itu pas dngn pkr x kan puan blanka x faham atau spin utk menyedapkan nadsu jer

talkin awat hang ni kami cuma nak tau jer cara kamu spin atas kesalahan peminpin kamu .pwnat jwr kamu spin arang smua dh tau pakatan semuanya haprak tahap gaban jer.baca bolih tp kami x percaya kami dh liht dan dengar apa yg hajah hadi cakap sayang oiiiii

saya haraf kepada macai macai pr yang ada dalam blog milo suam ni udah udah lah nak tutup bangkai.gajah dengan nyiru...x tertup kamu Bertaubat lah anda semua dapat dosa kering jer hangpa ni

Tanam padi dalam hutan
Sudah ditanam di makan tikus...
Kesal hati umno tak jantan
debat tak nak macainya tunggul...

Setakat modal air liur untuk berbahas, macai PR kecoh gila. Bahas lebih lebih buang masa je bro.
Rakyat mahukan plan tindakan yang konstruktif.

Bahas standard ceramah kedai kopi tepi jalan, zaman itu sudah lama berlalu.

Ha kan dah kate mmg x tuju kat pkr. Jd sy nak spin belah mane cik anon 200. Sy cumer bg penjelasan camne leh terjadinya pas leh lawan pkr di 7 kerusi. Sbb tu biasa berlaku pd pilihanraya sebelum2 ni. Cantas mencantas, calon x datang, calon menghilangkan diri.
Atau cik anon 200 kate sy spin sal 61 pemimpin umno dipecat ke?

@blanka

Ble masa kmi nak tutup bangkai gajah ngan nyiru ni. Kmi x de masa lah.wat penat je cri bangkai gajah kat hutan. Cai bn, tu lembu kat kondi tu lum mandi ngan mkn lg. G cepat, nnt tauke lembu x bg upah nnt

Masalah nyer yg duk kat kedai kopi sembang2 tu cai bn. Asyik tggu upah bru nak wat keja. Kmi x de pun nak minta upah sape2. Tgok ler bn wat org melayu camne, bla nak bg ceramah kat bangsa lain ble bg mkn sampai 60 k org siap ade meja lg. Klu bg ceramah ngan melayu, cabutan bertuah, duit poket sikit time ngundi bru dapat dan leh wat kenyang tu ucapan najib patut 30 minit leh jd 1 jam setengah sbb 1 perkataan tu ambik mase lama tuk sebut. Kenaàaaaaaaaaaaapppaaaaa perlu unnnnnnnnnnddddiiiiiiiii bnnnnnnnnnnnnn, seeeebbbbbaaaabbbbbbbbbbb bbbbbbnnnnnnnnnnnn x cuuuuuuuukkkkkkuuuùuppppp lg makaaaaaaannnnnnnnnnnn duuuùuuuuuiiiiitttttt rrraaaaaakkkkkyyyyyyat.

@blanka

cik blanka isunya disini bkn pecat memecat pasal cik blanka kata tv 3 edit tak dengar habis ucapn hajah hadi jgn malu klu kena pada kita .umno pecat sbb mereka mmg patut kena pecat satu lagi mana mana yang paling tadah adalah orang yang kecewa tak dapat apa yng di hajati sama gak yg sebelah sana.tq

847 dh lupakan ker khalid gagap nak ternak babi besar besaran kt sepang satu masa dulu.mujur di bantah olih pendudok d ctu.awat hang ingt jer .lembu boleh gak makan tak tahulah saya hang mkn babi kot

sbbbbbbbbaaaabb apa kiiitttaaaaaaunnnnnnnnddddiiii pkr sebbbbbbbbbbaaaaabbbbb dappppppaaaat cinaaaaaaaaa dooollllllllll daaaaaannnnnnnn boooooootoooooottttt

tuan tuan tuan semua kenapa kita misti pas
sbb kita akan mastuk syurga kata tuan guru terompah kayu.kita bolih wat kaunseling dlm bilok hotel jam tiga pagi.kita boleh dapat bunga dalam nolik hotel kata guru sabun dan yang paling penting saudara saudara kita akan dapat spenda ptih yang besar hahahahahaha

Bukti UMNO pengkhianat MELAYU!!!
Cuba korang cek kerusi di parlimen utk
PRU 13 ini.. dimana BN mempertandingkan
seramai 131 calon Melayu, dan 91 calon
BUKAN melayu... Manakala PR
mempertandingkan seramai 145 calon
Melayu, dan 77 calon BUKAN melayu..
BN = 91 calon BUKAN melayu
PR = 77 calon BUKAN melayu
so siapa yg mengkhianati Melayu sekarang
ni? di mana kedudukan org melayu dlm
BN? kenapa BN lebih ramai calon BUKAN
melayu berbanding PR? ini fakta.. kalau tak
percaya pergi cek satu2 calon BN dan PR..
pastu kira beramai melayu dan berapa
ramai BUKAN melayu...

#apa yang boleh dibuat di johor..
#PR kata kita akan langsaikan utang johor dan kembalikan rizab mlayu
manakala
#BN kata bontot2!!lucah2!!..ingat kitorang johor hadap sangat video lucah korang...umno johor bukan macai..negeri lain yg buat umno buruk..diorang macai sbnr...johorean..

Aku tegok tv3 semlm pun dah tau dah..asal ucapan pemimpin pkr sekat2 cam edit je??? Konpius..kalo bdk tadika mungkin caye kot...

Setuju.. kita mesti undi pas untuk kemenangan PR..takbir

Betul..betul..betul (gaya upin ipin)

anarkin skywalker delete 23 April 2013 at 19:54

percaya ape yang kamu mahu...hahahaaa...bro aku da tau ape yg media tv akan buat..as long ade isu yg boleh jatuhkan imej pembangkang,die tanpa rasa segan silu akan kuarkan..hahahhaa...tp bile isu yg libatkan kerajaan..cth,60 bp ntah ahli bn kuar parti atau dipecat...senyap je kan.... hahhaa..so aku ulang percaya yg kamu mahu...aku berpegang pada prinsip dance on da same floor...hahahhaa

anarkin skywalker delete 23 April 2013 at 20:01

rilek2.... hahahaaa....ni bukan spin,ni pendapat aku je...hahhaaaa...dari ternak babi merata rata,then masuk kt mane2 sungai najis n sisa kandang babi ni,baik buat satu tmpt khusus je..sistematik...xdelah depa ni ternak sesuka hati je...hahahhaaa...spin ke??wat ever...

anarkin skywalker delete 23 April 2013 at 21:45

hahahaaa...debat ketinggalan zaman ke??nmpk sgt kn turunkan najib lagi cepat..sebab die ckp debat bukan budaya kite,tapi dia ambil retrospektif specs ngan merasmikan pidato piala perdana menteri....siap smpikan hadiah lagi..huhuhuhuuu...a few step behind die punye pendekatan kan????cai kan???pelan tindakan konstruktif??ape tu??nko tahap cai tahu ke kamus economic ni mcm mane??lau die naikkan harga minyak...terima je...die naikkan harga barang..nko terima je..die naikkan hutang negara..nko ye jekkk...hahahaaa....kenapa??itulah pelan tindakan konstruktif!!!Kenapa??hahahaaa..sebab xde org yg persoalkan n check struktur keseluruhan pelan tu....yg perlu kamu cai2 yg bawah buat...kuarkan duitthen belanja kan je....gov always rite!!!hahahaaa....tapi pembesar2 negara,makan free,minyak kete free,tol free,air free,kad kredit free,nak ape2 pun free,nk tido hotel free,nak beli ape2 sume free...sbb?...rakyat dah tolong bayarkan..termasuk la gaji menteri lagi... hasilnya...dapat lak komisen.....rakyat...jangan querry.....bayar je...inilah yg terbaik utk rakyat...kekekekekee....tu baru betul minum kopi kat warung tepi jalan...kekekekeee...smbil ckp...kan best lau kite jadi menteri..hahahahahaa

Blanka..

Layan pun tak guna. Bagi la fakta banyak mana last2 menda bodoh juga dibawak keluar dorg ni. Kalau hati dah hitam..

Ingat Allah. Ingat Allah.


-aisya-

Anarkin,

Bila dijawab, dibagi fakta..terus kita dituduh spin. Depa nak jwpan melucah, mencarut meraban je baru terima.


-aisya-

Waiza qasama fajara... orang2 munafik yang berhujah menggunakan kepala lutut. Menghina ulama n bacul utk meletak 1 nama selain anon. Apa bezanya kebaikan disebarkan oleh org lain dgn menyebarkan kebaikan yg dilakukan diri sendiri?



-aisya-

Terima kasih, sy mengikuti dan berfikir.





-aisya-




anarkin skywalker delete 24 April 2013 at 12:15

blanka...mungkin dari sudut state gov,kite boleh berkuasa...mgkin bila sampai ke tahap federal gov,formula tu x terpakai..sbb pr ni xboleh digelar sbgi parti induk,mknenye...semua undi parti komponen tu xboleh dkira sebagai satu undi dibawah parti pr..tatau la nko paham tak?Tapi dikira berasingan sebab kan ros punye pasal laa...tapi bn,boleh disatukan semua undi2 tu sebab mereka telah diistinarkan sbgi satu parti tunggal..aku rase tu la kot mknenye...ape yg aburaihan ckp tu ade kemungkinanye...tu belum dikira lagi andai,dap dibatalkn pendaftaran oleh ros disebabkan teknikal prob masa cec dap tempohari...so semua ini kemungkinan kan??...

anarkin skywalker delete 24 April 2013 at 12:28

tu la kan....xpe aisya...diorg tu mendengar ape yg kite luahkan...tapi ego yg halang kemahuan sebenar hati mereka...hahahaa...padahal jiwa mereka masih terkongkong dan minda mereka masih tidak bebas...sebab mereka yg letak halangan diantara diri mereka dgn kebebasan mutlak seorg manusia...eeewah...!!aku psiko geng2 cai ubn ni...bg terpukau sikit...hahhahaaa

Ya sy faham maksud anarkin. Walaupun pr bkan parti induk mereka still bole memerintah asalkan mereka sebulat suara di dun mahupun parlimen. Malah calon pm tu mereka akan sepakat siapa yg lebih sesuai. State gov sebenarnya x beza sgt dgn federal. Konsep lebih kurang sama. Mcm kat selangor kerusi bercampur antara pas, dap dan pkr. Selagi mereka sepakat, mereka akan tadbir selangor. Sbb sokongan antara mereka tu x leh pecah antara satu sama lain. Setiap keputusan perlu ada undi majoriti. Sory sy ambik skali lg cth d perak 3 adun secara tiba2 istihar jd adun bebas pastu memihak pd bn. So pd ms tu bn dah ada lebih kerusi maka mereka yg memerintah. Lg sng nak faham jumlah kerusi dimenangi tu lah menjadi penentu. Mcm aburaihan tulis kat atas bn hanya menang 90 berbanding pakatan 170. Umno, mic dan mca ni sama ja mcm pakatan cuma drang bernaung atas bendera bn. Tp dorang tetap akan bahagi2 kerusi untuk bertanding. Klu sal ros tu la pling merisaukan, kot2 bila pakatan menang, kot2 sebelum sampai putrajaya ros batalkan dap. Tu lah kesempatan terbaik bn tuk ambil alih kuasa semula. Sbb mmg pelik mula2 kata batal pastu kata dlm siasatan pla. Bn tau dorang akan kalah dan ni lah jln terakhir dorang. Bg pendapat sy dap patut gna lambang pas supaya xder masalah lepas pru nnt. Walaupun org kutuk2 tp tu la jln terbaik. Nnt x pasal2 byk negeri terlepas pla gara2 pembatalan dap.

@blanka

anarkin skywalker delete 24 April 2013 at 23:29

hmmm...satu penerangan yg sgt best blanka..syabas bete...hahhaaa...satu je nk ty,andai ros batalkan dap atas kesalahan teknikal cec aritu,adakah kemenagan calon dap di adun or parlimen terbatal???sekiranya tak xpelah kan.....mcm kes adun bebas,sekiranya dap setia bersama pr,mereka boleh isytihar menyokong pr or melompat ke dlm parti pas or pkr...sekiranya terbatal..mknenye pilihanraya perlu diadakan semula ataupun tidak???

Rasanya tak perlu diadakan pilihanraya semula. Kemengan calon dap tetap sama. Mereka hanya perlu istihar mereka tetap menyokong pr manakala Dap cuma perlu daftarkan parti itu guna nama lain atau tambah sedikit ja nama dap tu mcm umno skrg ni yg nama betul umno baru. Umno lama tu semangat 46. Tp yg pastinya akan timbul bermcm masalah jika dap dibatalkan. Sesuatu dun perlu diadakan pilihanraya semula jika adun tu meninggal atau letak jawatan. Tetapi anarkin yang paling merisaukan sy jg bila ros membatalkan parti dap selepas hari pencalonan atau tempoh kempen ni sbb calon yg bertanding atas tiket dap akan jd x sah. So bn akan menang percuma di kawasan yg dap bertanding. Ble npak x apa yg sy cuba sampaikan?

@blanka

anarkin skywalker delete 25 April 2013 at 01:11

betul n daham ape yg nko mksudkan...so ader dua kaedah yg aku rase boleh menyelamatkan keadaan ni...1. agak susah la...iaitu pkr n pas perlu menang semua kerusi which is quite imposibble..tapi sekiranya itu terjadi,pr still boleh memrintah hasil gabungan kerusi pr n pas..2. semua adun dap istiharkan mereka calun bebas yg tak terikat dgn name parti,tapi mereka memilih bersama pr...mcm tu boleh ke???

Memang bole selagi mereka x sokong bn.

@blanka

macamlah diri awak islam sangat, bertudung ke tidak ke, itu tanggung jawab najib.awak jaga keluarga awak dulu, entah2 emak awak tengah berjubur dgn orang lain.

(atooi)

Fitnah.. Borak kosong.. Best ke? Mak pak ckp ape? Spm result berape? Dah kerja? Gaji berape? Klau gaji 30k bunyik kuat2 lah.. X perlulaaa.. Majukan diri, semua nk jadi calon ke?


EmoticonEmoticon