Friday

Petugas BN kantoi turunkan bendera PAS






MALANG, itulah yang boleh digambarkan terhadap petugas (sebut macai) BN ini. Belum sempat dia beredar selepas melakukan sabotaj, gambarnya telah dirakam oleh salah seorang sahabat kita yang kebetulan lalu di situ.

Kejadian yang berlaku di Johor Bharu ini secara tidak langsung mendedahkan taktik kotor para petugas upahan Barisan Nasional di kawasan tersebut. 

Difahamkan lelaki yang lengkap memakai tshirt berwarna biru dengan logo Barisan Nasional ini memasang banner Barisan Nasional sebelum dia kemudian menurunkan bendera PAS sebagai tindakan sabotaj. 

Inilah contoh macai upahan Barisan Nasional, gambarnya kini tersebar luas di facebook dan twitter menjadi bahan ejekan orang ramai dengan pelbagai gelaran hina.

Berbaloikah upah RM20 yang diterima namun jadi bahan hinaan dan ejekan orang ramai? 
Peringatan untuk macai:

Fikir dahulu sebelum buat, jangan gadaikan maruah anda. Malu sampai anak cucu...

100 comments

Hehehe.

Kite bersangke baik la kt die,mungkin die nak pasang bendera hijau tu kt depan rumah die.

So,lame2 nanti terbukak pintu hati die nak sokong perjuangan pr and pacak bendera hijau secare sukarela lak.amin.hehehe.

Dia dapat kontrak pasang bendera parti bertanding agaknya. Masa inilah kena rajin pasang bendera.

itu Orang pas tu dia pakai baju bn pas tu buka bndra pas .dpa dh sedia ambil gambar.mana ada orang nak buat salah atau jenayah dpan orang ramai siap bolih ambil gambar lagi

pandai btul puak pr ni nak buat isu.dh tak dak isu lain dh kerr

Mana rejam ni?ke org lain dh control blog ni?

saya ada ternampak satu kebaikan.penjual beeger ada satu pakai canopy kecil sdekat rumah taman.diklang.swbelum kempen mereka berjiran baij.pas tu masa kempen sekarang dekat penjual beeger telah ada tambahan tiga lagi canopy yang berwarna hijau dengan bendera pas satu lagi canopy biru dengan bendera bn.satu lagi canopy dengan bendera keadilan sebelah menyebelah.isunya di sini mereka walaupon berbeza party tp mereka x bergadoh.satu sifat yang terpuji.sbb mereka berjiran .hak masing masing nak pilih siapa.tahniah skap mcm inilah kita mahu lihat.

"Mana ada org nk buat salah atau jenayah dpn org ramai siap bolih ambil gambar lagi".

Statement ni aku x setuju.dah bersepah2 jenayah org buat kt depan org ramai kt dunia ni,siap ade video @ gambar lg kt tv @ internet,xkan pernah tgk bro.

At least xkan x tgk berita kt tv,betape 'amannye' malaysia,siap penjenayah tembak org kt tmpt open,siang hari lak tu.

Peace bro.

ni nak habQ kt hang jenayah cabut bendera lah bro.yang dengan selambanyerrr siap ambil gambar lagi

Hatta jenayah tembak,merompak pun org buat depan2 pastu terkantoi dgn cctv,ini kan pulak cabut bendera bro.....

pelakon pas tu yang pandai berlakon macam mostopa gak tu.

Kantoi menuronkan bendera pas konon ! yang anwar menutoh cina dol itu tak kantoi ke ! yang ustaz tiga pagi itu macam mana pula ? kisah seluar dalam roti canai itu apa halnya ? macai pr sila jawab ! sekarang ini blog milo suam kita orang bn yang punya , kalau orang pr tak suka dengar boleh berambus dari sini ..!

betul.betul.betul

ala najib g tutuh minah mangolia tu apa cite cai.... lu da kantoi g cabut bendera ..lu nk lusing pulak

aku ikot membe aku pasang bendera bn dapat rm20... g ikot membe pasang bendera pas dapat air masak je...baik aku pasang bendera bn...cai2 pr jgn jelessss...

hang ni dh di juborkan olih puak fuckkartooon dh ni meroyan jer ko nibertuah perut ibu kau .mengandongkan ko ni baghal lol

Kita org psang bndera pas bkn krn duit,tp takut apabila dh msk kubur nnt disoal apa yg kamu buat semasa umat islam brusaha memartabat undang2 islam? kau blh jawab ke?semua ni x boleh dnilai dgn wang ringgit.

pr mane ade duit nk bg org.tu kan ko nasib baik dapat air masak.aku ni dapat air liur jer.biase la name pun pr kan.janji air liur semua

hang habaq kat aku tang mana yang pas mertabatkan undang undang islam ?ndang undang islam pas adalah.

ade ke soalan tu.cam x penah dgr je.

ni memang lakonan.jarang orang buat jenayah sorang2.xkn la bdk ni berani cabut bendera sorang2.melainkan kalau ade geng ramai2.baru syok buat keje.pada pandangan aku,budak ni memang berdua.sorang lg yang amik gmbar dlm keta ni.

dah tutoh dibom pulak... betul kate pepatah,habis madu sepah dibuang.kikiki

so anwar pon x bodoh la nk g wat video lucah n bg puak2 najib g rkam kan..x kn la dia bodoh nk buat jenayah bg org rakam...yg bodoh puak2 njib la yg g wat cite cm 2.. njib macai n lu bro smemangnya bodoh

klau pr mnang pun hudud x kan ada nyer.sbb pas hanya 70 kerusi parlimen.tu pon yak menang semua paling pon 20.cam mana dap mmg tentang .khalid gagap pu pon dh kata x ada hudud .cam nerrr tu.ngong.

1206 hang pon badigol x dia nak buat porno sendiri.dh twntu kawan baik dia yang buat.awat tak saman kawan dia yang buat p/c kt pembrita.dua dpt sedap hang dpat dosa

ang ni betul betul mangkok tandas

kt kelantan lg best bro... buka paip dapat air teh susu.

kat pulau pinang dpa dapat rumah mampu milik harga 400 ratus ribu lebih .woww untung ooooo.....

kat kedah lagi best bro dapat bukit botak fuyooo mcm kepala aku yang botak la pulak

kat selangor lg best dapat sampah ngn pasir fuyoooo banyak tanah jerlus nasib baik yak mampos dapat lh undi lagi pr lawak derrrrr

Budak tu tgah possing kat kamera sambil pgang bendera pas... w/pun pakai baju bn tp hati masih pd pas..tahniah

jom ubah...dari negeri yang di peeintah pr kepada bn

Bodoh umno sondol mcm babi hutan.statement bangang blk bljr dalam kandang babi.

Mana hudud umno ni?Ustaz umno pegang telor main punai je tau.Buktikan umno berjuang dan mertabatkan Islam.

Kat Pahang lg best.buka paip dpt angin.

Ubah.ini kalilah Putrajaya!

puak hang lah kuat mwnyondol x kira depan belakang

dh cukup dh hang .pekak buta bisu tambah satu lago bongai

Terbaik bro!

sorry. next time bro yau ulang i saman you

lawak lah hang ni tntu dh kena kulom ngn papahomo ni

Cai2 bn mmg cmtu.. keje xikhlas.,ketua mkn komisen juta2 macai2 dpt 20sen sengeh mcm beruk makyeh..sumpah xjeless !

Kat kelantan,kat belah mane keluar air paip teh susu,nak jgk tau.

Umah family aku kt kb ok je air,cume tekanan rendah ckit,tu je.

Aku dok pahang,dalam sebulan, 2-3 kali air xde,tanpe notis pulak tu.

Cabut bendera sorg2 ke, ramai2 ke, ianya tetap jenayah.

Ade org ambik gambar ke,x ambil gambar ke, Allah SWT tetap tahu ape sebenarnye yg berlaku.

Kalau x kantoi dgn gambar,video,cctv kt dunia, 'cctv' kat akhirat will explain everything.

Sentiase muhasabah diri,tanyelah dlm diri sendiri ape yg ko dah buat untuk islam.

Adakah cukup dgn berkonvoi,melalak mempertahankan kalimah Allah sedangkan ramai anak muda islam yg buat maksiat sana cni,bebas keluar masuk kelab malam,bebas beli & tonggang air kencing setan,bebas beli nombor ekor,bebas memdedahkan aurat x kire lelaki @ perempuan, konsert2 yg menggalakkan pergaulan bebas,etc.

X kire la kt mane pun sume ni berlaku, negeri under bn or pr.

Tanggungjwb kite,pilih pemimpin yg mampu membawa perubahan ke arah yg lebih baik.

Iye,semua pemimpin ade kekurgnnye,tapi pilihlah yg terbaik.

Selamat mengundi.

Nasihat utk diri aku dgn teman2 semua kt cni.

Wassalam.

ini kalilah!!

Sokong PR serupa sokong orang kafir memerintah negara ini. Aku nampak DAP paling dominan dalam PR berbanding PAS dan PKR cuma macam nasi tambah je.

Kalau PR menang DAP yang akan atur agenda kepimpinan negara sebab PAS hanyalah pak turut je. Cerita Hudud PAS ni dah lama sangat dan tak selesai sampai sekarang. Selagi PAS masih dengan mentaliti menyalahkan orang lain selagi itu Hudud tak dapat dilaksanakan. Apa pun elok selesaikan masalah ni dengan DAP dan jangan lembek sangat. Karpal yang duduk atas kerusi roda pun nampak lebih gah dari Hj Hadi.

Aku tgk dlm isu hudud ni,kalau diibaratkan mcm boxing,puak2 umngok ni dok main luar gelanggang.

Dok tanye2 pendirian dap,pas,pkr pasal isu hudud,pastu bile pendirian x same, mule la start ckp yg pr dah berpecah belah.

Yg pasti hukum hudud utk org islam,so non muslim x perlu risau.

Ni aku nak tanye puak2 umngok sebagai pejuang yg memartabatkan syiar islam (nak termuntah aku sebut statement ni), ko sebagai muslimin,ape pendirian ko tentang hudud?

Kalau kau sokong,apsal xde tande2 nak buat hudud spjg 56 tahun memerintah,in fact siap halang kerajaan negeri kelantan nak laksanakan.

Kalau ko x sokong,kat mane tggjwb ko sebagai muslim utk menegakkan hukum Allah SWT.

woi macai pr,korang pikir secara logik.kalau kita memandu dn nampk sesuatu kejadian berlaku secara x sengaje,adakah korang sempat menghalakan kamera ke arah hadapan untuk ambil gmbar.biasenya kenderaan bergerak kehadapan bukan bergerak ke blkg.bermakna kita akan ambil gmbar menghalakan kamera ke arah belakang.gambar ni sah lakonan.milosuam kalau nak menipu macai pr boleh lah sbb diorang memang x boleh pikir logik.aku cameraman profesional susah la sikit ko nk klentong.

tukar selera la sondol bontot babi plak lagi sedap kot.hahaha macai pr da bengang.

ade bukti ke video najib tutoh minah mongolia tu.aku nak tengok video nye.setakat cakap xde bukti ni cm menyalak serupa anjing la.kan pr pakar cari pelakon seiras.buat la satu video.

Itu fitnah fitnah fitnah. Mana cukup 4 saksi kamera itu besi mana boleh jadi saksi. Ini lah fitnah pr dn pas yg keterlaluan. Heeee..... tak kan nk percaya kot cai2 pr dn pas heee...

Anon 927

Aku bukan nk komen pasal gambar ni betul ke x.

Aku setuju dgn pendapat ko,logik,tp dgn syarat kete ko bwk relatively laju.

Tapi kalau kete ko baru start bergerak,or ko bwk slow,aku rase x mustahil nak ambik gambar mcm tu.

Memandangkan ko cameraman profesional,nak tanye ko,kalau aku baru start kete then baru bergerak 10km/j, ko agak2 aku dpt x ambik gambar mcm tu?



memang aku setuju buat hudud ni.tapi adakah orang cina mca dan dap akan terima.mereka akan tentang dan berlaku lah permusuhan kaum.BN da tdbir negara 55tahun dan berjaya menyatupadukan rakyat berbilang kaum.bila wujud PKR nampak rakyat semakin ganas dan ekstrim.aku tau semua yg baca blog ni bijak2 belaka.kalau dilaksanakan hudud kpd orang islam sahaja.bagaimana dengan orang bukan islam.ketua samseng,ketua pencuri kereta,ketua pengedar dadah,ketua pelacur semuanya bangsa ape.mereka terselamat dari dipotong tangan atau disula.satu soalan aku kepada orang pas,sila jawab seikhlas hati tanpa dipengaruhi mane2 pihak..SEKIRANYA UMNO MENGAMBIL KEPUTUSAN MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD DI MALAYSIA,ADAKAH KO AKAN MENYOKONG UMNO?

Terima kasih soalan ko tu.kalau dlm kenderaan bergerak 10km/j dan pemandu yang ambil gmbr.ko x kan dpt ambil gambar sharp terhadap sesuatu objek yang ditujukan.maksud aku bdk dlm gmbr tu x dpt duk tengah2 frame gmbr lebih2 lagi gambr secara curi2.jarak antara bdk dn camera aku anggarkan dlm 5@6 meter.bermakna sebelum smpai jarak tersebut ko da nampk bdk tu bwk bendera.anggaran dlm jarak 12 meter ko da nmpk bdk tu bwk bendera dan smbil kenderaan bergerak 10km/j ko keluarkan hp utk ambil gmbr.dan secara logik dlm jarak 12 meter ko sebenarnya x tau pun samaada bdk tu bwk bendera atau alas meja kenduri kahwin atau pun jaket.melainkan ini swmua da dirancang.

aku setuju..

Skrg ni tpon cggih la ngok. Ko dah wat ujikaji ke? Yakin ja ko

walau secanggih mane pn tpon tapi kalau yg amik gmbr tu bodo.x gune jgk

ini lagikah!! PR=Penipu Rakyat

logik jgk ape ko ckp ni cameraman profesional.memang jarak 12 meter x nmpak ape yg dibawa.dlm gmbr ni pun x nmpk bdk ni bwk bendera pas ke ape.nnt aku upah ko rm10000 sebulan jd cameraman intip aktiviti annwar.

Hahahahah...patut pun hidup xpenah tenteram bdk2 umno bn ni..niat pun udah xbtl...dr kuli sampai ke atas..fakta ni ...

Suruh pak2 menteri umno kesayangan ko tu laksanakan dulu...xpayah nak tanya nak or xnak...
Hukum ni untuk org islam...ko anut ugama ape????

U help me I help u...sory der..not this time again..hahahahaha

Umno lg lame merintah...ko xtanya bila dieorang nak laksana..

Pasal niat x betullah kantoi dlm bilik hotel

Aperr kebingai nua ko ni yg pas do bom bam bom bam 20 thn lebih apa dia buat ?oh ya lupa lh plakdpa buatspanda putih.

Kita lihat nnt spa yg kena

Elok kau rujuk kt anon 958.

Banyak lah ko pumya tekanan rendah

Betul bro.Gua setuju umno mcm babi hutan.menyondol je.Terbaik babi hutan.kah3

Umno buat hukum hudud utk org Islam gua akn terus tanpa ragu2 sokong umno.kan dah berkuasa krjaan Persekutuan slm 56 tahun.tak kan tak blh kot!

Kalau umno laksanakan hukum hudud gua akan terus sokong umno.kan dah perintah krjn Persekutuan 56 tahun.tak kan tak blh kot.

Celaka btl.air kt kuantan dah la air selalu takde bil tetap juga antar.Penyamun tarbus pnya krjaan.Ini kali lah!

Kah3 berkokok je.telor takde.ajak debat takut mcm pondan tua.!

Mana bendera spender 1 Malaysia?Psgla blh dpt kt Mydin baru meriah!

aku akan sokong umno dan tinggalkan pr

sokong umno

aku orang islam,kalau umno laksanakan undang2 islam.aku akan sokong umno.pas bole dibubarkan

Betul gua setuju bro.kita org islam nk takut apa nk buat salah.Hukum dijlnkn tak kira pemimpin atau rakyat.laksanakan cpt,hukuman bg penjenayah skrg tak berkesan.Jgn kira parti cap apa pun

Aku dah tanye..tp dia malu ke,segan ke ape ntah nak jawab aku pun xtau...
1143

Eleh mcm dia sorg je gaknye yg pakai dslr..propesional la kunun...malu la aku nak komen mamat kat atas nun..macam bagus je

Spenda bunga kak mah ke? Yg tu tak jual kat maidin..

805 sbb ko tu bengong terlampau.ewhmacam vedio terlampau la plak

Melayu malaysia gaduh bodoh. Aku melayu Singapore happy...hahahahaha

Melayu? layuuuuuuuu

siot la ko cmeramn profesionl.aku da try amik gmba guna hp aku smbil drive.memang susah.nak tengok jln n amik gmbr.melainkan ade orang lain dlm kwta tolong amik gmba

Telepon mu cap babi patut tak blh.

Aku kesian kt mamat polis 2 org tu.tak psl2 kn hukum gantung.kes naya btl!

Cap spanda putih

Layu dalam pelukan abang non ngn abang stopa

Esok aku nak buat mcm mamat kat gmbr tu...tapi masa tu aku pakai baju PR dan kat tngn aku ada gumpalan bendera dacing...agak2 aku akan dpt komen mcm mana agaknya ya....agaknya ada ke org yg nak bersangka baik dgn komen yg aku nak gantung bendera tu kat rumah aku.....ke aku akan kena pepah masa tu gak klu ada mamat dacing yg nampak aku buat mcm tu ...ptuih...apa pun tak boleh

Esok aku nak buat mcm mamat kat gmbr tu...tapi masa tu aku pakai baju PR dan kat tngn aku ada gumpalan bendera dacing...agak2 aku akan dpt komen mcm mana agaknya ya....agaknya ada ke org yg nak bersangka baik dgn komen yg aku nak gantung bendera tu kat rumah aku.....ke aku akan kena pepah masa tu gak klu ada mamat dacing yg nampak aku buat mcm tu ...ptuih...apa pun tak boleh

Esok aku nak buat mcm mamat kat gmbr tu...tapi masa tu aku pakai baju PR dan kat tngn aku ada gumpalan bendera dacing...agak2 aku akan dpt komen mcm mana agaknya ya....agaknya ada ke org yg nak bersangka baik dgn komen yg aku nak gantung bendera tu kat rumah aku.....ke aku akan kena pepah masa tu gak klu ada mamat dacing yg nampak aku buat mcm tu ...ptuih...apa pun tak boleh

betul tu tenok tapir.gmbar macam ni senang nk buat.sape2 pun bole buat.isu murahan milosuam.kalau video nuar men placur cina,susah nk buat beb.

gua angin jer tengok mamat klate ni pasang bendera pas kt tmpt gua.da la cari makan kt cni.sibuk lu nak bawak prangai klate lu kt cni.kalau xde slangor ni kebulur lu ank beranak.lu gantung pendera pas tu ingat die bole bg lu keje ke.klate da bpuluh tahun bwh pas,lu orang sume susah nk dpt keje.semua merempat kt cni.

Be end pondan cam macai dia gak... Betul kata tun m, tinggal yg bangang2 je dlm be end skang nih..

Ok la sebab korang kata gmbr ni lakonan... kalau korang la kan,korang nak ke berlakon mcm ni.. cabut bendera parti lain then masukkan dalam laman web? Memang jelas muka kau.. kau xtakot ke bila 1 dunia tahu yang kau buat jahat,angkara dekat parti lain? Semua cam muka kau.. kau rasa selamat ke? Sanggup ke korang? Mcm kau berlakon merogol orang lepastu ko siarkan kat laman web? Ko sanggup? jgn la sampai penjelasan mcm xde otak kalau ye pun nak kata pic ni lakonan..

Hahaahaha..yg 20inggit tu milo suam yg bg tu pun pakai duit tin milo..

Bumi ni ko yg buat ke??? Kenyataan ko dah mcm melangkau kuasa Allah!!!!

Bodoh gile pi sokong PR..melayu2 yg buta hati ni semua sesuai dgn peribahasa sudah terhantuk baru tergadah. Dah kena btg hidung sendiri baru korg MENYESAL!

ada ke pasang bendera waktu siang? Slu aku bangun pagi tgk berlambak bendera semalam.xda. ni keka bohong ni.
lagi satu aku nak komen CINA jiran aku skrg ni berani komen pasal surau kat umah azan kan subuh. berani dia buat komen suara azan xperlu dibunyikan menggangu dia tido. aku tanya dia lahir lat mana? Mentang mentang la DAP da menang sikit berani buat benda i. eh DAP ni sapa? Ahli PR yer...... aaaaa pilih la kalau xnak dengar azan lagi kat uma sepanjang 5 tahun akan datang.

Org yg sama je komen... mana standard.... perkara mcm ni perlu di di fikir dengan rasional bukan emosional. Baru org boleh terima.


EmoticonEmoticon