Surat jemputan debat manifesto kepada Najib Tun Razak

CALON KEADILAN Parlimen Pekan, Fariz Musa hari ini telah menghantar surat rasmi jemputan debat manifesto kepada bekas Perdana Menteri, Datuk Najib Tun Razak yang juga merupakan Ketua Umno bahagian Pekan.

Surat tersebut menjemput bekas perdana menteri itu untuk berdepan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim berdebat tentang dasar-dasar yang telah diumumkan kedua-dua pihak BN dan Pakatan Rakyat supaya dapat dinilai oleh rakyat.

Program debat tersebut dijadualkan akan berlangsung pada 25 April 2013, bertempat di Felda Chini Satu (Tapak Pekan Sehari) pada jam 9 malam.



Adakah Najib berani menyahut jemputan debat ini?

ReJaM© "Gua rasa Najib akan menyorok belakang Rosmah seperti selalu... "

Post a Comment

84 Comments

  1. Giloo ke pe nak ajak pm nyah bedebat dio mana ada telooo,,, klau ajak pm nyah tu g tgk ziana zain melalak nk ler dia,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parisporno dilahirkan sebagai anak haram..

      Delete
    2. anarkin skywalker24 April 2013 at 12:30

      ish!!!2... xbaik ckp cmtu...marah tu shaiton la penemanye...inilah lau berhujah ngan emosi...kan dah kelaut statement tu jadinye...hahahhaaa..come on bro...chills up..!!!

      Delete
  2. Pundek ko milosuam ko delete thread tayang video lucah tu ek.. Hahahaha.. Apsal goyang ke ko ilek je aku yg komen td tu dh siap printscreen ko tggu jelah nasib ko kan penipu.. Kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aper ko meroyan ni cai......hehe

      Delete
    2. Ko x tau cite diam laa.. Dah post thread ngan gambar wat fitnah aku checkmate terus delete thread tu.. Milosuam oh milosuam x takut dosa ke kata nk tegakkan syariat Islam.. Dok mengata orang rupanya ko pon sama gak sebar fitnah

      Delete
    3. anarkin skywalker23 April 2013 at 20:56

      die dah delete ker?ok ar tu....so..checkmate jgk laa...full stop..hahahaa

      Delete
    4. Btul la. Dulu ada video yg umno tyg video lucah ms ceramah. Butoh ko anon 352.

      Delete
    5. Dah banyak kali blogger bangsat ni delete thread.. memang kerja dia menipu dan memfitnah je.. jadi ramailah yang jadi pencacai lobang taik dalam ni..

      Delete
    6. anarkin skywalker24 April 2013 at 11:54

      dah fitnah...them die dah delete...mknenye die xpanjang2 kn fitnah tu...so..da setel kan??lu ape hal dok meroyan??hahahhaaa...

      Delete
    7. Kimek ko la anon 11.47.. Point aku blog si bangsat milosuam ni blog fitnah jugak la so apa beza ngan blog2 pro bn yg ko ckp kaki fitnah gak.. Ingat kan suci murni la rupanya sama jek dua2 kaki kencing puihh

      Delete
    8. anarkin skywalker25 April 2013 at 02:50

      bro....rilek...xde pakse memakse utk sesape berada disini...u free to go....hahaaa...emonyeee..

      Delete
    9. kah kah....... bodoh dulu kini selamanya.... bungkus BN

      Delete
  3. Tadi aku solat zohor kat masjid mentiga,pekan,terserempak dgn fariz musa,die pun ade mention aku pasal ni.hehehe.
    yg pasti luse najib turun pekan,jumpe dgn staf2 drb-hicom kat pekan.
    kite tgk ada berani ke die nk debat...hehehe.

    ReplyDelete
  4. Najib suka cakap sorang2...takda org yg boleh bg respon...

    ReplyDelete
  5. Debat lubang tahi tak selesai lagi , ini pula nak ajak najib debat pasal menifesto !

    ReplyDelete
    Replies
    1. anarkin skywalker23 April 2013 at 21:52

      hahaaa...dah...cai,jgn main kat situ...kotor tu tmpt tu....nko pg jenguk watpe...hahahaaha...ajak debat je pun,bukan ajak berperang..kekeekekee

      Delete
  6. apa level pkr nak ajak najib debat pasal menifesto pilihan raya . pemimpin pkr kena cermin muka dulu , ada cantik ke tidak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah...yg pasti bibir pink menarik...kuikuikui..

      Delete
    2. Aku rase better abg najib jgn g debat la..bkn ape tkt xkeluo suara nk jawab nnt..baru budak skolah bg soalan bab najis pun udah rope tu....ni bkn nk ngate..aku pun tau xbaik ngate org..
      Tp ni btl2 reality fantastik mister loba2..bkn cobaannnn...

      Delete
    3. anarkin skywalker23 April 2013 at 21:55

      ermmm...aper level,yg pastinya layak lah utk berdebat ngan pm tu..hahhaha...sebab....lam parlimen pun kite diberi imuniti dan keistimewaan yg sama dengan ahli parlimen bn yg lain...so...layak2 lah sgt...yg pastinye...nko terbukti layak...sebab sgt lantang dan berani...heheheehe...nko paham mksd aku kan...hhheehehehehee

      Delete
  7. anarkin skywalker23 April 2013 at 20:54

    debat ni mende basic je,dari sekolah menengah smpailah ke u...dalam parlimen pun ader perbahasan...tapi,sebab najib enggan bahas tu...kite sedia maklum la..najib bukan pendebat yg baik...hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib tu kan bongok, bangang,bahlul,bengap,bodoh (5B)

      Delete
    2. Bukan 5B,7B dah bawak lari Rm7 billion.kah3,ko ada duit banyak tu.

      Delete
    3. Najib tu perembat yg sangat baik.

      Delete
  8. Apa taraf mu nk debat dgn najib. Debat dgn aku la. Jumpa kt mana2

    Wak pro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape bendelah org tue ni... lari tajuk

      Delete
    2. anarkin skywalker23 April 2013 at 23:07

      bakal ahli paelimen pekan...then dah dicalunkan bertanding kt situ..wak pun lau dah dicalunkan leh jgk masuk debat...hahhahaa

      Delete
    3. Tau nape najib takut debat sbb tak leh jwb. Budak2 skolah tanya najis mughallazah pun x leh jwb. Pui3

      Delete
  9. Haaaaiiiii.....mambang tanah..mambang air.....dan mambang kecut tello...kwang kwang kwang.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fariz ni budak2 ler sbb tu najib xlyan..kehkeh kejaan org pr ni yg tau brckap n air liur,bkerja malas..huhu suh fariz bdebt ng stopa ali sape yg dok sdap mnutuh tuuu.

      Delete
    2. hei stopa ali dan anuar kalau layan pompuan nak menutuh tu lain kali ajak la gua pun nk join sekali...kahkahkah

      Delete
    3. Cewah,ckp kul 157 pg berani ler,kmudian x ltak name pulak tuh,

      Delete
    4. Abih tu nak berdebat yg umo brape?byk plak kriteria die.last2 x berani dtg berdebat gak.plz dont underestimate budak2,budak2 jgk la yg soal pasal najis mugholazoh tapi org tu dok sengih2 x tau nak jwb ape...

      Delete
    5. anarkin skywalker24 April 2013 at 12:00

      budak2 ler yg tumbangkan kak.ijat di lembah pantai...n budak2 ler yg heret lembu masuk mahkamah...kekekekeee

      Delete
  10. Buat apa berdebat dengan PR yang pemimpinnya tak ada kredibiliti dan integriti. Kan buang masa aje lebih lebih lagi apabila manifesto bukan janji.

    Pemimpin PR sanggup kencing rakyat sambil buat muka selamba. Setakar guna modal air liur dan tunding jari tanpa perlu buat kerja, macai PR tahap longkang pun boleh buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakse staf kerajaan dtg program 'kerajaan' then bagi ceramah politik be end,perkuda jabatan kerajaan dlm kempen be end, anta samseng buat kacau kat ceramah pr, anta samseng halau & pukul mahasiswa,etc,tu baru ckit,ko ingat sume tu menunjukkan kredibiliti & integriti ke?ko ingat kakitgn kerajaan tu kakitgn be end ke?ko ingat negara ni be end yg punye ke sampai nak pukul & halau org sesuka hati ble dtg kat daerah ko,lain la masuk rumah ko.

      Delete
    2. DAP sibuk fitnah SPR tak telus sebagai, pemilihan CEC DAP sendiri tunggang langgang. Ahli sendiri complaint LGE jadi tunggul. Macam ni awak kata ada integriti.

      Delete
    3. Bro, satu Negara dah sedia maklum PR amalkan kronisma dan nepotisma sebab PR amalkan Parti anak beranak.

      Yang buat kerja hanya macai macai yang kena kencing hidup hidup.

      Delete
    4. 1 negara?hurm,nape sy x tahu pun,

      Delete
    5. Kaya kan diri sendiri la dulu.ada lebih nanti baru gua kasi la sikit dia punya tempias.tompok2 Tahi kunyit bodoh.

      Delete
    6. Biasa bro negara dah membangun x payah susah2 lagi,Ambil alih ambil kekayaan la pulak.hasil banyak.

      Delete
    7. Bn tu bkan parti anak beranak ke? Bapa ke anak. Mertua ngan menantu. Laki bini pun ader. Bini jd pm , pm jd tpm.

      Delete
    8. anarkin skywalker24 April 2013 at 12:03

      hahhahaa...cai umno...yayasan noah tu sape punye kt genting nun??najib n hishamudin tu ape kene mengena??khairy n pak lah ape cer??mahathere n mukhrij tu ape cer...kuikuikuikui...

      Delete
  11. X payah la ckp pasal kronisme wahai umngok sekalian.dah bersepah2 kes calon be end kt sprm,kalau pr menang,makin bertambah la kes sprm,tinggal nak humban masuk jail je.parti anak beranak?so what?kalau anak beranak pakat support the same party,kalau memang die layak jadi pemimpin,kalau majoriti dlm parti sokong die,so what?abih tu sume pemimpin dlm parti umngok xde yg sedare mare ke?xde yg anak beranak ke?xde kroni ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok ko ajak family ko buat parti. Kalau menang ko jadi PM, isteri jadi TPM, anak dan menantu jadi Pak Menteri.

      Cuma di Malaysia saja Parti politik anak menantu berjaya. Malaysia Boleh!!!!!!

      Delete
    2. Buat ape buat parti baru.skrg pun dah ade pilihan lain.ko nak ckp parti anak beranak ke,parti ape ke lantak ko la.yg penting Asal Bukan Cap Dacing (ABCD)....hahaha.

      Delete
  12. Debat atau tidak. AKU TETAP UNDI PAKATAN..
    njib brani atau takut (mmg pnkut pun).. AKU TETAP UNDI PAKATAN..

    - fromKedahWithPAS/PKR/DAP.

    ReplyDelete
  13. Aku wakil anak jati pahang & anak generasi kedua peneroka felda pahang mnyokong penuh Pakatan Rakyat..nk tau jgk,apasal parlimen pekan boleh sampai ke kem tentera batu10 kuantan..ke Najib dh tau yg peneroka pun dh ramai tolak BN,sbb tu dia Cuba mraih undi dgn tentera..takpun mesti ada muslihat dsebaliknya.??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kenal pun ....

      Delete
    2. anarkin skywalker24 April 2013 at 11:59

      bro,lau najib tak buat cmtu..da lame die tumbang..ingat kem batu 10 tu kem askar..so senang nak manipulate undi askar la bro...hahhaaa...tu lum kire perkampungan kemboja yg diwujudkan masa pru yg lepas2... hahaa projek ic ke??kuikuikuikui..

      Delete
    3. Tu la pasal.aku dok kt area inderasempurna,mati2 aku ingat taman tu masuk dun inderapura bwh parlimen kuantan,tgk2 poster calon dun pulau manis parlimen pekan.jauh betul.
      Dgn kem2 tentera masuk skali dlm dun tu.....sengal gile.
      Alamat rumah kuantan,tapi org2 inderasempurna mengundi parlimen pekan.pelik bin ajaib.
      So org2 inderasempurna jgn lupe ABCD.
      Aku balik undi kt k.bharu.hehehe.

      Delete
    4. anarkin skywalker25 April 2013 at 10:51

      pulak?hahahaa...selamat mengundi..

      Delete
  14. Sedarlah wahai macai2 umno..kami ingin supaya harga barang2 diturunkan..harga minyak dturunkan..harga kereta diturunkan..tol dihapuskan..ptptn dhapuskan..supaya pelajar tak dbebani dgn hutang apabila dh habis blajar..tapi sbaliknya pelajar tpaksa dbebani dgn hutang2,sdgkn diaorglah yg bakal menerajui Negara kelak..sementara ribuan banduan dpenjara kerajaan tanggung segala2nya..apakah hala tuju kerajaan yg sbenarnya.??adakah ingin melahirkan pelajar2 yg bpendidikkan utk Negara atau ingin melahirkan penjahat2 dan pengganas2 profesional Negara.???
    ini kalilah utk perubahan...

    ReplyDelete
  15. Siapa tak mau benda free di dunia ni. Tengok pada realiti dunia di luar sana samada apa yang dijanjikan dapat dicapati.
    Bercakap janji manis dah jadi asam garam PR. Aku nampak tembelang PKR dan DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mencuri duit rakyat asam garam bn

      Delete
    2. anarkin skywalker24 April 2013 at 12:05

      mane ade mende free iat dunia nih??soklan tu nko ty kat prmimpin bn...seme mende free siap dpt komisen lag...hahhaaa...

      Delete
  16. Penyokong2 bn. Klu kmu nak tau mahathir ni mcm mana orgnya sila lah ke youtube dan taip name tunku abdul rahman. Kat sn tu leh tgk tunku ceritakan mahathi menjatuhkan tunku dengan cara kotor. dan jg umno/bn ni bkan seperti seperti awal2 kita merdeka.

    @Blanka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu aje modal ko . . . huhuhu

      Delete
  17. mr.blanka,pandai ker pencacai umeno ni tgk youtube?tgk tv1,tv2 dn tv3 adalh...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tv 1, 2 ,3 semua orang tengok tak kira orang pkr atau umno , kalau yang ada dalam internet pun semua orang tengok ....internet itu pon diperkenalkan atas usaha mahathir dan barisan nasional . Kenapa kolot sangat orang pkr itu ...

      Delete
    2. Aku x tgk pn...aku tgk chnl sport... smalam barca kna titik ngn bayern 4.0...hahaha... #janjidicapati

      Delete
    3. anarkin skywalker25 April 2013 at 02:53

      ye ke...hampeh nko btk...tpi xpe...lenkali barca blasah lak bayern..huhuhuu..

      Delete
  18. anarkin skywalker24 April 2013 at 12:38

    nak share kat kengkawan satu cete ttg babysitter aku ni..hahahaa....mase nk pg anta anak aku tadi die pun cete la kan..hahahhaaa..'tadi mase akak pg pasar aderla calon dap org cine ni wak lawatan sambil diikuti oleh pengikut2 die...nak tau...akak terkejut tgk yg majoriti pengikut tu budak2 melayu..muda2 lagi..( babysitter aku ni wanita bn then aku pun pernah anta die pegi mesyuarat bn kawasan xxxxxxx..hahahaaa..nmpk x toleransi aku tu)...aku pun cakap la....'ye kee??..smalam kt padang xxxxxxx ader progm bersama calon bn dari parti mca kawasan xxxxxxx nih....ramai jgk org2 melayu yg datang...ingat ke wakil tu org melayu...tapi cina jgk rupenrnye..''....thena akak tu terus offer makan karipap smbil cete pasal sukan tadika anak aku...hheheheee( ubah topik ler tu)...ahahhaaaa

    ReplyDelete
  19. anwar tiga suku itu hari ini kempen dekat mana ya ? itu hari dia datang seremban , dia punya kelentong sampai ternganga mulot nyonya tua itu , anwar dengan memek mukanya membuatkan sesiapa mendengar ceramahnya pasti cair dibuatnya , dengar boleh , pakai jangan , selalunya orang pandai bercakap abok pun tarak , anwar tak tahu buat kerja ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anarkin skywalker24 April 2013 at 13:20

      feeewiitt...hahaaaa..sape nyonya tu??...selangor sape penasihat ekonomi die??Fuyooo...byknye surpluss.....hahaaaa

      Delete
    2. Kire mcm jibby la??ckp dlm tv bergegar,kononnye die la hero...poyo je lbih...#janjidicapati

      Delete
    3. penasihat ekonomi slgor xtau bt kerja.. janji je manis..bile bercakap org boleh cair otak...

      tp kalau penasihat petronas, mmg pandai betol buat kerja..paling rajin la..gaji petronas bayar pun rm1 je..bonus utk pekerja pun bertambah2 dan meningkat dari tahun ke tahun..

      Delete
    4. anarkin skywalker25 April 2013 at 02:52

      reverse psycho ye aburaihan....kekekeeee...

      Delete
  20. Umno dan kebodohan sukar dipisahkan...umpama darah daging mereka...munkin dna mereka mcm 2 kot.. #janjidicapati

    ReplyDelete
    Replies
    1. btk maaf lh tuan jngn ckap dna orang alin bodoh x baik anda nak sokong sapa itu hak anda .k

      Delete
    2. Kesian dengan telatah macai PR. Merapu meraban dengan fitnah dan fakta separuh masak.

      Delete
    3. anarkin skywalker25 April 2013 at 02:57

      kesian lak ngan anon 300 pm...nape dik sesat jalan ker??...hahhaaa

      Delete
  21. Pemimpin pkr macam anwar memang setengah masak . minggu lepas dia datang seremban , aku pun tumpang sekaki dengar ceramah anwar , tiada apa apa yang menarik , semua isu kitar semula ...

    ReplyDelete
  22. Kita orang yakin dengan janji bn , sebab itu kita orang sanggup pasang bendera bn sampai pukol 4 pagi , dan kita orang yakin bn akan kembali berkuasa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wauuuu sggup gtu skali. Upah mesti ader kan. Tp kmu dah kene tipu jge ble psng bendera, patutnyer sorang dpat 100, pastu kene cantas pla. So dpt ler upah 50 sorang. X caye ker. Aku dah kene

      Delete
    2. anarkin skywalker25 April 2013 at 02:55

      hahahaaa...aku nk gelak jer..huhuhuuuu..

      Delete
    3. Pastu kalau yg dah sedar kene cantas,demand dgn ketua cawangan nak up ckit upah,last2 ketua cawangan upah bangla,murah ckit.hahaha.

      Delete
  23. Ini semua poyo..ABU

    ReplyDelete
  24. B end mang poyo sejak azali lagi,dulu kini dan selama nya..

    ReplyDelete
  25. B end mang poyo sejak azali lagi,dulu kini dan selama nya..

    ReplyDelete
  26. Bodoh punya pkr.... ajak la khalid gagap berdebat....

    ReplyDelete