Monday

Video wajib tonton! Najib ajar anak kita budaya rasuah!


BUDAYA rasuah "I help you, you help me" yang dipopularkan oleh Najib Razak, bekas Perdana Menteri semasa berkempen di Batu Sapi Sarawak sebelum ini ditonjolkan di dalam sebuah video berdurasi hampir dua minit ala "horror movie" dan boleh ditonton di YouTube.

Video tersebut untuk memberi amaran kepada rakyat agar menolak budaya rasuah "you help me, I help you" yang dipopularkan oleh Najib Razak dengan cara menolak Barisan Nasional pada PRU 13. Ini kerana budaya rasuah seperti ini mudah ditiru terutama oleh kanak-kanak.



Di bawah ini video yang dimaksudkan. Sila tonton dan sebarkan!


ReJaM© "Pemimpin terang-terang ajar rasuah, puihh! "

49 comments

Itu sebab setiap komen aku tak popular.....with or without your help pun ....aku tetap DIFFRENT.......NO AMPU AMPU AND NO YES YES.....atlist aku jujur berkata kata.....BEING DIFERENT IS COOL AND BEING DIFERENT IS CLOSE TO BECOME LEGEND.....aku islam dan aku bumiputera dan aku diferent.....komprende.

Mmg slalu dengar pun najib ckp gtu. Even secara live kat tv. Dah mmg sah2. Sal tu org bwah2 pn join skaki tp confirm kna tangkap. Aku pnah gak kne gitu. Mse ade roadblock. Aku kne tahan bb bw laju.Mle2 aku mintaler budi baik officer tu bg lpas ngn amaran sbb aku emergency nak cpat g hpital. Officer tu kte leh tlg bg lepas klu kte tlg die. Aku dgar je die ckp gitu trus aku jwb klu nak saman je, aku sggup byar rm 150 drpd bg 1/3 dr amaun sman tu. Ngan muke yg merah padam die bg aku saman.

@blanka

Pukimak ko didi

Gud job. Bayar je saman dari ikut subahat.




-aisya-

Sial kau didi. Kau ni different yg mcm mn. Lelaki yg ska bmekap atau lelaki yg ska skirt.

anarkin skywalker delete 8 April 2013 at 15:25

hahaa...didi lu bikin lembu naik minyak der....nanti nko kene free header dari lembu2tersebut aku tatau...hahaha...tp org cakap lembu gulai kawah kelantan style mmg sedap...hahahhaa

Haha..pencilok nicknme sudah dtg...

anarkin skywalker delete 8 April 2013 at 15:30

bagusla cmtu...biar rugi didunia tp xdiakhirat...lau untung dunia n akhirat sekaligus,lg baik...ye tak..

anarkin skywalker delete 8 April 2013 at 15:33

haha...sabo la nenek hang...itu acara selingan dari macai ubn...hahhaaa...

Kesian.. anon2 comel tuh..bigbos duk mencuri besaran anak2 didik duk mencuri kat bawah sampai nick pun rembat...msti banyak tgk miami 5-0 ni, dpt idea...



-aisya-

I fuck u ,u fuck me..i sodom u,u sodom me..kehkeh sape yg ajar ni?

Kaulah yang ajar sebab kau type kat sini. Itu pun nak tanya ka?

Saya rasa membazir je duk bagi fakta2 kat manusia mcm kamu. Jadi kau nak tanya hal bodoh so jawapan bodoh la kau dapat. Hows is it cai? Wanna fruits somemore??


-aisya-

Liht btul btul vedeo adakh najib yg ckp you help me i help you atau milo yg x brapa suam yg ckp...

Anon 6.37 fakta apa ?.....

Nenek hang.....emak hang dan nenek hang takder puki ke.......hhhahaa...milo suam sudah gadai maruah pada gelombang biru helmet percuma....ini last aku kat sini...kalau takat.....ribu ribu jer follower....simpan jelah.....baik aku berdansa di TUKAR TIUB....TAK PUAS KUTUK AKU...MASUK TUKAR TIUB.KESIAN MILO SUAM...GADAI DIRI TENUR 99 TAHUN....KESIAN....NENENK HANG ....HANG LAGIIIIIIIII PUKIMAK....HAAAHAJAJA.....

Kihkihkih,klaka la cai di atas nun,boleh masuk raja carut 2013

Mu nak fakta apa?hurm,ok,ak bg 1 ye,dngar leklok k,bn akan trkubur pru13 ni,so,kamu boleh la bsdia ntuk lompat parti awal2 na..

Kamu pun boleh daftar ujibakat rancngan bru di tv3,maharaja carut,mesti kamu ni boleh jadi juare

Dah tetap dlm hati..pru13 tetap pangkah pr..dpt brim, trima,dll.. itu sume aku rimmmbat je

DIDI KOTA BELUD YANG SEBENAR delete 8 April 2013 at 22:03

Haram jadah...siapa pakai nama aku ni......ni mesti kurang kasih sayang ni....elok elok balik lahad datu...dah ada penyamar...myanmar punya budak.....nanti...aku deteched ko pakai satelite askar...jaga kau...menyampah mak.....

Hahaha,nick mu pun dah jadi mangse ek?layan je la,puak diorang ni daripada org atas sampai la ke pencacai,kerja diorang ni menyamun je,xde identiti diri,dlam youtube dok sebok melaung,panglima melayu lah,pahlawan la,.kepada pencacai2 ubn,kalo rase diri tu pahlawan,mula2 sekali,cari identiti diri,buat la 1 nick,kmudian, kite brhujah mengikut fakta,brulah berkembng sket minda tu,ni tak,tak abis2,bontot,bontot,bontot,..mak kome cuma ajar bnde tu je ke dr kecik?

Btol,tu dwet kita,amek je(walaupun aku x dpat la)hahaha,time ngundi,ringankan tangan untuk undi pakatan ye,..hancur umno! !!!!!!!!

Mari mari kita lihat sapa yg kena..

berkuborlh pr..ha.ha.ha....

Ckap berkubor,tapi x brani ltak name,pastu komen time pg2 hr,buat solat tahajjud ke?ke,baru blik disko?da mabuk2 kmudian trus komen dalam blog

Awat hang dhmeroyan ker.....ha.ha.ha....

Cam sioott milo basi suam nih

Kalau sioot,pg komen kat papagomol

Fareez... jngn marah nnt kena jual

Xda nada marah pun,hehehe,jgn risau ye anon 1242,

Tiba2 ckp org meroyan,anta kot yg meroyan

Video GOYANG dikata BESI takleh pcaye.... Huhu MILO dah BASI dah weiiii

Itu cdangan ke soalan?(ayat rais yatim)

Gi solat dulu dah zohor ni.... Takbir..lawan tetap lawan..ABU

Mr.Right

Dh tu jngn tudoh orng mabuk psal komen jam tiga pagi bila org ckap meroyan awk mrh jngn marah fareez nnt kna jual.

Ni bkn fakta tp auta pr...sudah kehabisan modal agaknye..cukup cukup en suam kuku....kita ni sesama islam bersatu ajer la..x payah nk buruk pemimpin yg dah byk tabur budi dan jasa...kuasa kau pd kertas undi..x suka ko pangkah diam diam..x payah susah susah byr intenet semata mata nk fitnah n mengadu domba..

macm poknik tabur gak ..........farwa songsang

anarkin skywalker delete 9 April 2013 at 15:13

xpe,ni cai2 yg masih lagi bengang ngan aku sbb dulu2 la kan,cai2.. hatimu keras roy....hhahaha

anarkin skywalker delete 9 April 2013 at 15:16

fatwa songsang?.tau mane?ade majlis fatwa sahkan??

Anon 310,kalau fatwa itu songsang,jbtan agama ad kuasa untuk menahan tuan guru,tetapi knape tiada 1 pun tindakan yg diambil?pelik kan?

Orang melayu sama melayu gaduh.sapa untung ma.dr kita mengutuk dan mengadu domba lbh baik kita muhasabah diri lg bagus.kita sibuk mengata orang sedangkan kita ni bagus sangat ka.

anarkin skywalker delete 10 April 2013 at 01:38

kata pd tempatnya..kata utk menasihati...kate utk menyedarkan...kate utk membina....bukan utk menambah parah...ingat mengingati...kan suruhan nabi tu...then selain muhasabah diri,kite juga perlu ambil tahu hal kejiranan kita,masyarakat kita,agama kita,negara kita...so stakat muhasabah diri je x lengkap lagi keimanan kite tu...

Cerita ko ni teringat aku psl seorg tua hulur salam sambil bg duit dkt org asli..itu bukan rasuah itu sedekah tau!!!
Sape errk org tua tu???

Tok guru ko lg hebat bro hulur salam sambil jolok duit tu..untung org asli tu!!!
Cayalh tok guru bg terang2 lg tu..

Anon 1126, salahkah jika kte membntu org lain. Tnga hulur duit sercara terang terangan bukannyer bersembunyi. Menghulur wang dgan sembunyi itu mempunyai maksud berlainan. Klu tgk kat tv pmimpn bn ader hulur duit dgn bersalaman. Anon nak kte ape?

@blanka

Perrgh da nk spin agak2lh blanka(taksub main game lh ni letak nama blanka)...
Kena batang hidung sendiri ckp ala2 org takda akal, kerajaan bg brim tu sembunyi2 ke???..

@ultraman tiga

Klu menang Untong lh lu kena dodoi dgn izzah, fareez oii..

Sangka baik bro..fareez kul 3pg selalu g kuliah blajar dgn uztad badrol amin!!!
Kuliah kat hotel mana td fareez lupa plak aku???

NAjis la sapa lg,,, yg tu puak2 cai kata bukan rasuah,,,, bab dia semua halal,,, nasib baik Mus Ali punya video depa tak berani nk halalkan,,,,


EmoticonEmoticon