Monday

SPR terlibat kalahkan calon KEADILAN - Dr Wan Azizah


Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail berkata, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) terlibat untuk menewaskan calon KEADILAN dalam pilihan raya umum ke-13.

"SPR memang terlibat untuk kalahkan calon-calon kita. SPR bertanggungjawab untuk beri kita jawapan apa yang berlaku dalam pilihan raya yang lalu.

Ini rompakan (oleh SPR). Mereka ambil dan rampas. PRU-13 masih belum selesai. Kita mesti ambil hak kita balik," katanya pada majlis miunm petang KEADILAN Wilayah Persekutuan di Taman Tasik Perdana, semalam.

Wan Azizah menegaskan, persempadanan semula yang dibuat SPR akan sentiasa memenangkan calon Barisan Nasional.

Beliau turut memberi contoh keputusan parlimen Pekan yang diwakili Datuk Seri Najib Razak pada PRU ke-10 pada 1999 dan PRU ke-13 tahun ini.

Pada pilihan raya umum ke-10 pada 1999, Najib menang dengan hanya majoriti 241 undi, namun meningkat jauh kepada 35,613 undi majoriti pada PRU ke-13.

"Persempadanan semula menjadi masalah. Dia (SPR) pusing-pusing nak kalahkan kita. Ini takkan berubah.

"Teresa Kok (MP Seputeh) menang majoriti lebih 50,000 undi. Kawasan (dimenangi) BN menang hanya ratusan undi. Keduanya masih satu kawasan parlimen. Macam mana nilai undi kita?, soalnya.

"Kita mesti buat sesuatu. Orang Malaysia (jangan) mudah lupa. Lima tahun akan datang baru nak sibuk balik?

"Tak boleh! Kita tak boleh terima penipuan, tegas Dr Wan Azizah.

Sumber: http://www.keadilandaily.com/?p=52934

Sent from my iPhone5

34 comments

Macam2 la lu org.dah kalah sudahlah...nak apa lagi?.
X caya qada n qadar ka?
Mmg dasar penyamun

Hdtv Grows Popularity Globally

My web page ... cuspidor

Cakap orang lain tipu yang laki ko tu penipu besaq hang tak tau ka.mcm2 skandal anak beranak tak tau ka.sendiri mau ingt la.

Bn pun cabar keputusan pilihan raya apa cerita aku tgk puak umno dalam ni sorang pun tak sebut.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/BNfail50petisyen/Article/

Ini bukan dari harakah tau???
Nanti kata asyik2 harakah.

Adakah ini bermaksud bn pun kata ada penipuan????

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/BNfail50petisyen/Article/

Bn pun fail apa???
Macam mana qada dan qadar ni sila komen saudara.

Apa kecoh2 bn pun bantah.

Maksudnya pakatan tak tipu lah hahahahaha

Jom tgk macam mana puak umno nak spin benda ni hahahaha

Tgk macam mana depa nak spin nak salahkan pakatan Huhuhu.

Mungkin masuk,isu liwat and zina iaitu taktik biasa bila tak dapat menjawab persoalan oh tak lupa isu zaman berzaman pasal perkauman hahahaha.

Mari kita lihat.
Siapa yang kene hehehehe

Wan azizah boleh masok sabah kan, kan , kan

Mari kita ramai2 sokong pakatan dalam pakatan ada macam2.gua ckp lu...semua boleh..malaysia boleh..

Pengundi hantu.x dak repot sbb hantu x nampak jadi repot ada tp repot x nampak gaklah .pengundi bangla x nampak sbb sedang bergambar ngn ambiga ngn vabani listen listen.bangla pun ada kt belakang nurul masa lawat kt lmbah pantai .hangpa x caya lf ker .kami pakatan ada bukti ni...

Hahahaha tak berjawab hahahaha kelakar sungguh

Kah kah dok bising terima hakikat, bn sendiri bantah puak korang pun terkedu.

Macam aku kata lah spin belah lain tu yang turun bawah tak sambung jawab soalan hahahaha.

Kelakar sungguh

Kita tengok jer lah dia cabar pasal apa tp yang pasti bkn dakwat kekal or pengundi hantu or undi dua kali or lampu padam .

Hahahaha kata qada dan qadar kata adil

Kata pilihan raya paling baik lah apalah.

Kata ini itu last2 sendiri bantah apa cerita???

Kan aku cakap tetap nak kaitkan dengan pakatan hahahaha spin mana lagi ni???

petisyen x semestinya sbb kesalahan atau penipuan SPR petisyen boleh difailkan jika parti politik ada bukti kesalahan atau penipuan pihak parti lwn

cth BN boleh failkan petisyen jika BN ada bukti PR menakut-nakutkan pengundi cth dibeberapa tmpt PR menghalang rakyat malaysia yg berwajah mirip bangla dari mengundi

DAP sendiri ada minta maaf diatas beberapa kesilapan mendakwa beberapa rakyat malaysia sbgi warga asing

banyak perkara yg membolehkan parti politik menfailkan petisyen x semestinya ia salah SPR

apa yg ko takutkan PR nak failkan petisyen BN pun ada hak juga nak failkan petisyen biarlah hakim tentukan di mahkamah

PR x percaya PRU x percaya mahkamah tp heran bila keputusan memihak PR leh lak terima hehehe

psss... sebenarnya Anwar dan penyokong nyer x terima qada dan qadar

wei jo mane jo haha kata pejuang demokrasi apasal takut BN failkan petisyen?
BN pun bnyk bukti taktik kotor PR utk menang

bangla yg korang tgkp aritu elok jer bergambar dgn ambiga nmpk sgt korang nak timbulkan kemarahan rakyat utk takutkan india muslim yg bnyk menyokong BN keluar mengundi

wei jo ko jgn lak meroyan cam anwar klu hakim batalkan kemenangan kat kerusi yg PR menang nanti lak hahaha

PRU tipu hakim tipu semua tipu anwar patut PM 7 hehehe puiii!!!

wei jo apa ko nak spin lak kali ni huhhhu

x semestinya petisyen difailkan sbb salah SPR petisyen juga boleh difailkan jika pihak PR menang kerusi dgn taktik kotor rilekss arr jo jgn meroyan dah kalah nak nangis lak ko huhhuhu :p

Hahaha kenapa sebelum ni tak kata apa pun hahahaha

Semua mesti ada spin jugak kan

http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130602/dn_31/BN-Negeri-Sembilan-fail-petisyen-Parlimen-Telok-Kemang-DUN-Sikamat

Hahahaha ni macam mana qada dan qadar ni bro apa sembang ni???

Kau spin apa kata tak boleh bantah sebab ketentuan. Now bn boleh kau punya pusing

Asal bn semua betul,
Kaki spin lah lu

Hahahaha bosan lah kata qada dan qada,

Spr kata paling bersih bn kata paling adil

Bersih adil now macam2 lah pulak.
Dah kalah tu dah lah kau tak beriman pada qada dan qadar ke hahahaha.

Kaki spin lah lah.
Now kata paktan main kotor hahaha

Report polis ada buat tak?????
Kenapa tak buat report polis hahahaha
Kenapa sekarang baru nak cakap hahahaha.

Baru nak buat report ke hahaha

Soalan sama korang ajukan

Seronok puak umno tekemut2 nak backup hahahaha.

klu macai umno x leh jwb jer guna isu lucah macai PR lak kalau kalah hujah guna ayat suci al-quran semata-mata nak halalkan DAP hehehe apa ekk yg pas kata tu pakatan tolol bahlulbasi lebih kurang gitu ler bunyi nyer

ingatkan PAS tarbiyah DAP tapi DAP yg tarbiyah PAS hehehe

PR masih berusaha keras nak jatuhkan BN nak lantik anwar PM lim kit siang TPM petisyen yg PR failkan pun majoriti kerusi DAP dgn PKR klu menang pun tetap DAP dominan

tapi silap la BN fail 50 petisyen haha lg bnyk tu yg macai PR meroyan tu

spin jo spin jgn x spin

Bila pakatan kata spr menipu wah semua kata pakatan teruk. Pakatan menipu

Bila bn kata pilihanraya ada tipu wah semua kata pakatan teruk.

Kata sistem Telus tak mampu berlaku penipuan. So bukan bab penipuan lah.

Jadi bab apa ye???
Bab stesen bn yang langgar arahan spr tu ke?? Tempat aku depan sekolah depa buat stesen hahahaha
Ni tekde pun spr tegur.

SOP konon

Hahahaha
Baru nak report ke???
Mana report,polis ni hahahaha
Baru nak report lagi teruk hahahaha

Dah berapa lama ni bro???

Yang bestnya bantah pasal apa pun belum tahu korang dah tercirit nak backup hahahaha.

Rileks lah tunggu lah isu apa dibawa tak payah backup dulu.

Kalau tak sentuh isu ni masing2 terkemut2 diam hahahaha.

Hahaha pindah isu lain ke bro hahahaha

Report polis tak buat ke???
Kenapa baru sekarang nak bantah???
Ada tangkapan dan report polis mahu pun apa2 ke???

Aku dah berdekah ketawa ni hang terus masuk bab lain ni hahaha

Bro jangan pindah isu bro hahahaha
Dap lah apa lah hahahah.
Tarbiyah lah apa pusing2

Mana qada dan qadar hangpa tu hahahaha

Mari2 kita join pakatan .dalam pakatan ada macam2 gua ckap lu...pakatan boleh .boleh boleh blah

bro jo hang ni kadang2 mcm budak bawah 5 tahun aja ...kekeke ... bro sbnrnya petisyen tidak salah tetapi ia mesti dilakukan dengan tertib dan mengikut saluran yang betul, seperti petisyen yang dilakukan oleh bn cool dan rilek aja, bukan dengan cara Anwar pkr lakukan dengan mengajak org ramai terjerit sana sini, petisyen cara bn adalah menunjukkan kematangan di dalam kepimpinan ... dan selepas ini elok kita biarkan mahkamah yang menentukannya ...

Dulu aku tak panggil petisyen.. aku panggil peti telebisen

Hahahaha aik tak salah pulak hari tu redha???
Bukan main qada dan qadar lagi.
Tak beriman pelbagai now diam???

Now tak salah???

Hari tu persoal bukti pakatan, report polis dan pelbagai.
Lambat buat lah lambat bagi buktilah, semua tak kene

Bila bn buat semua sokong???
Semua tiba2 jadi betul???

Now bila bn buat wah sorang pun tak cakap pasal takdir, sorang pun tak cakap pasal polis report or prrsoalkan waktu bukti dikemukakan.

Bn ada media ma dia boleh guna pakatan nak cakap ketakpuasan hati tang mana???

Hahahaha serious kelakar dulu ingat dah habis adil Telus now ada bantahan pulak ke???
Apasal awal2 dulu tak report huhuhu

Benda yang korang selalu persoalkan datang pada korang semula.

Polis report tak buat ke???
Apasal lambat sangat baru nak cakap ada bantahan???

Hahahaa bab bn kool and rileks kalau harta awam buat macam harta sendiri semua pun rileks bro sebab kuasai media.
Kool sebab bacul.

Aku dah puas menulis aku nak cau.

Hari ni aku tgk puak umno terkedu serious priceless.
Terkemut-kemut hilang idea.

Aku dah sampaikan semua,
Lebih kurang mintak maaf ok
Hahahahaha

Today John jo jadi lagenda

Assalammualikum
Kepada semua penyokong pakatan rakyat, kita berjuang untuk rakyat
Teguhkan pendirian,
Jangan mudah terpedaya.

Mana dia bukti 40,000 orang bangla jadi pengundi hantu , kalau ada sila tunjok ? yang jadi hantu raya hanya anwar sahaja !

Yang dh tntunya bkn pengundi hantu or bangla or dakwat kekal or whateverlah.

Pakatan lagi haprak kenapa fail 30 jer? Tempat yang kalah kenapa x 89 teemasuk tempat yang kata undi 2 kali fuziah toron tu tp dia menang.fail semua sekali lah 89 tu ada berani.sembang jer lbih.

Sapa yang teekedu ni jo.aku rasa pakatan yang terkedu kenapa bacul sangat fail 30 jer? Kenapa x fail semua sekali kan senang termasuk kata undi 2kali tp menang patutnya kt situ lah fail petisyen sbb kata undi 2 kali.tpx buat sbb dh menang .aparhhh.baru ada t...r

Kan gua dh cakap gua nak tunjuk macam maner.bro sbb pengundi hantu dh kalau namanya hantu mana ada nampak.kalau nak nampak bro kena guna bomoh hantu baru boleh nampak.ada betui bro....

Bro apa barang tlebisen bro semua tu dpa dh buang dalam sungai x boleh tengok katanya maksiat bro.sekarang dh canggih ada inteenet bro google ada youtube ada macam macam ader..boleh tengok macm2 lagi.

Ko ni jo.. Meroyan tak abis2.. Menyampah aku baca komen syok sendiri ko yg berjela tah apa2 tu.. Tunjuk bijak konon.. Sebenarnya org pun tak faham soalan ko atau apa yg ko tak faham dari komen org lain. Yg ko tahu meroyan aje.. Org BN terima qada' dan qadar atas kekalahan kami pada negeri yg diambil oleh pembangkang.. Itu rezeki korang.. Ada kami kesah korang berhajat sangat nak diperintah oleh DAP! Bila kami buat petisyen, itu bermakna SPR mmg terlus dan tidak sebelah. Kalau SPR pro BN sah2 lah kami sapu semua bawah karpet utk tutup malu SPR! Itupun bodoh nak faham.. SPR pun terlus bila terima petisyen BN.. Berani terima bagi memperbaiki sistem pilihanraya.. Bawak2 lah hormati org lain.. Ko ingat semua org corrupt macam pembangkang ke? SPR ni lantikan Yang Di Pertuan Agong laa.. Ko jgn jadi macam cina yg biadap nak hina kuasa raja pulak! Ko ingat SPR ni cikai2 punya tanggungjawab ke? Sudahlah Jo.. Ko gebang je lebih! Letih tgok ko 'try too hard to look smart' nih... Ko sama dgn Anwar.. Fikir diri terlalu pandai sampai jadi tak malu menganggap org lain bodoh.. Memalukan!!!

Kita berjuang utk rakyat.....

Mcm mitos dpd mulut pendubor yg punca utama pr kalah!!!!
Cermin kote bengkok ko tu jubor oi...
Kerana kote bengkok ko tu punca rakyat yang ada agama tolak ko....

Sebagai seorang islam .ketentuan takdir adalah milik allah.dan jangan dipaksakan menjadi ketentuan milik manusia

Terimalah kekalahan dengan jiwa besar .

Kita sebagai orang yang beragama islam.apa saja yg kita putuskan.pendekatan yang kita ambil mistilah sesuai dengan tuntutan agama.kita tidak boleh buat sesuatu mengikut nafsu.sebagai maksud hadis RAsulullah SAW (orang yang lemah itu adalah orang yang mengikut hawa nafsunya). Ini adalah orang yang lemah.

Oleh itu apabila kita hendak bertindak perlulah secara bijak secara rasional dan tudak terkeluar daripada agama.

Kalau tak puas hati atas sesuatu oerkara ikut kah saluran yang betul untuk buat bantahan jangan kita buat dengan cara yang boleh merusakkan perpaduan ummah .fikir fikirkan lah.

Kesimpulan dr komen2 di atas:
Orang umno mmg bodo-bodo

Sulu laut mmg dh sah ko dh sula kt bontot pasal tu meroyan hehehe


EmoticonEmoticon