Monday

Tidak perlu sekat facebook buat masa ini - Shabery Cheek


MENTERI Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata langkah untuk menyekat laman sosial seperti facebook tidak perlu buat masa ini kerana medium itu mempunyai banyak kebaikan yang dapat dimanfaatkan oleh banyak pihak lapor Sinar Harian.

"Kita tidak akan mengharamkannya hanya kerana tindakan segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab... cuma rakyat perlu tahu pihak berkuasa tidak akan berdiam diri jika mereka menyalahgunakan penggunaan laman media sosial.

"Tetapi saya tidak menolak kemungkinan itu andainya terdapat penggunaan secara negatif yang keterlaluan hingga mendatangkan rasa resah, gelisah dan kemarahan di kalangan rakyat... mungkin ketika itu kerajaan perlu menerima pandangan dan desakan dari pelbagai pihak untuk melakukannya," katanya seperti yang dipetik oleh Sinar Harian.

Beliau yang ditemui selepas merasmikan jamuan rakyat di Felda Neram Satu, juga berkata kecanggihan teknologi membolehkan individu terbabit dikesan pihak berkuasa seperti kes-kes sebelum ini termasuk yang menghina Yang di-Pertuan Agong.


Sent from my BlackBerry

114 comments

Ada baik dan ada buroknya facebook itu , serupa macam milo ini juga ...haha

Hari hari kena teh tarik nak juga kena milo ....hehhe , jangan kena milo basi sudah lah ....hehe

Flip flop burung pipit....tariklah kalau berani....haramkanlah kalau nak sangat.....fisbok dia tada isi nak haram fisbok...podah....pipit.kalau bercakap mesti bebuih tepi bibir..macam betul punya PIPIT....pui.

Aper citer ni pas hanya buat petisyen seluruh hanya bab undi pos undi awal dan sogokan jer?

Maner pi undi hantu or undi bangla.indon.myanmar or undi 2 kali blackout?

Penat tunggu sampi hari ni itu jer.aduyaiiii.....

Heboh dicanangkan tp xdak yilekkkk......dakwat kekal yang x kekal pun x dak....lahaiii

Tet.....macai detected

So what? Nampak sgt macai PR ni takut bila org BN masuk blog ni... Takut tak larat nak telan pahitnya kenyataan. Itulah.. Dah asyik sgt makan gula2 anwar.. Sampai penyakit dah kronik dan berjangkit ke otak pun tak sadar lagi..

Puak puak pr memang kaki kecoh punya ! macam keling karam .

Pada puak Pas - jangan lupa hadir pada perhimpunan kali ini, inilah peluang kita untuk nyekod peha dan pusat amoi, bukan selalu kita dapat bergesel bahu dengan amoi dalam 1 perhimpunan, mari kawan2 hadirkan diri anda.

Anon 1241 kbaikan milo ni kite bole blsah geng2 PR smpai trcungap2 nk balas komen...tq milo suam truskan lg tp tolong cr isu2 yg mncbar skit..

15 hb banyak isu mencabar bro , kita tunggu telatah dia dulu , lepas itu kita belasah puak puak pr cukop cukop ...

Erdogan pun kena main dengan rakyat sendiri, konon sokong perjuangan atas jalan, last2 dia sendiri terkena kat batang hidung, berbirat! KAHKAHKAH!

Aku tak nampak apa pun kebaikkan pada Facebook, baik diharamkan terus dan kembali pada kehidupan manusia yang normal.

Halo cai omno...ada satu cerita paling lucu didunia....kah kah kah kah..nak tau apa dia..kah kah kah..pm minoriti p rasmi tilawah alquran bawa bini dia pkai tdung nampak jambul...kah kah kah kah...woi cai..p rasmi tlawah woi..kah kah kah...bkn p anugrah skrin...mangkok...ulamak omdo mana woi..x kan kecut Teloq...kah kah kah...agak2 macai la paling paling bodo la cai2 tgk nak kata apa?ikhlas jwb tau..kira cai yg paling bodo antara anda pun agak2 nak jwb apa ya...kah kah kah kah kah..

Depa dh tahu kena tipu hidup2 tu snyap jee x berjawab hehehe

Malu aku ehhhh
Mana nak letak muka ni.....

Dh x boleh jawab mula lah tet macai detected
Itu lah perangai puak macai pr ni

Dh tangguh pada 22 hb bro
Kalau 15 hb nak tunggu sampai 24 hb lambat beb nnt bini tinggal sorang kt umah mana boleh tahan.kalau 22 hb x lama 2 hari jer no probkem hehehe

Aku kagi gelak guling2 tp x lah sampai guling atas jalan macam kt perak dulu kan
Kenapa?
Sbb pas buat petisyen p.raya cuma isu undi pos ngan undi awal dan sogokan.hahahaha...
Mana pengundi hantu op hantu x nampak
Mana blackout.pasal x bayar bil kot
Mana undi 2kali .x mungkin berlaku
Mana undi bangla.sbb bangla ikut anak papa ngn ambiga ngan vabani listen listen
Mana mana mana?????.

Jawab bro 00.53

Jawabnya dh kena kencing lah beb

Kenapa perlu berlesen lesen dengan facebook......MUKABUKU ini mark zukenbergh hadiahkan pada dunia untuk kita belajar memonopoli naungan jajahan pengaruh setiap insan..kenapa disekat..kenapa hendak dilesenkan sedangkan tuan punya FACEBOOK itu beri kita percuma...gratis..free.....aku setuju kalau hendak dilesenkan boleh...dengan syarat...semua gajet dipasaran malaysia 500 hinggit kebawah....kera jaan berani buat..kalau berani aku mahu lesen turrrrr cepat.camonlah......sejak bila mereka ni jadi agen ...peguam...dan wakil kepada NABI MUHAMAD S.A.W.....ini soalan yang aku yang tak tahu apa apa ni nak tahu sangat...

Sapuabis tolong pencerahan kenapa?
Tidak ada blackout
Tidak ada pengundu hantu
Tidak ada pengundi bangla
Tidak ada undi dua kali
Masa pas buat petisyen kat mahkamah pagi tadi
Kemana hilangnya semua itu yang du hebohkan seantero dunia sahingga buat perhimpunan
Atau benda 2 tidak ada cuma buat helah jer ke
Atau penipuan terancang.cer jawab ckit

Mana pengundi hantunya ? pertanyaan iklas sila jawab !

Dpa dh x bokeh jawab dari mlm lg dh tanya sekor x jawab sbb dh kena kencing hidup2
Hantu pun dh lari dpa x bagi mkn

Fesbuk agenda yahudi, bkumpul kat jalan tjerit tlolong pn agenda yahudi, kompirasi tipu xde bukti pn agenda yahudi..kikiki.

Mmg berul ckap ko tu .

Hidup hidup kena kencing

Masih tak ngaku lagi pastu nak salabkan orang kain

Ko tak bau hancing ker bro.kuat sangat bau ni

Tunggu puak dpa nak spin apa plak.

Tungguuuuuu....

Dari blackout btukar ke black, bigbos buat repot hanya kes dakwat, photo bangla 40ribu 1 pn takda, mamak muka mcm bangla pulak yg kena halau ngan cina, bukti video bangla pun rupanya keling kwn baik ambiga, bukti video smua dri sumber cina, skeping photo blackout dkongsi 1 negara, tu baru fitnah PRU, sbelum2 tu ntah dah brapa bnyk fitnah dh tsebar smpai orang yg nampak mcm pandai pun jadi bodoh tertipu, bila kita terangkn xnak percaya, memang sah bodoh pcaya fitnah.

Knon xterima kputusan PRU tp agkat sumpah jawatan, ni nk pulau dewan parlimen pulak, xde 1 pn akhlak tpuji puak pakatan ni selain kmusnahan keharmonian pbagai kaum dn agama ni, yg 1 kemaruk nk jd PM, yg 1 nk laksanakn hudud tp kes spendar kapal layar pn x setel xde siasatan, bukti besi konon, yg 1 pjuangkn bangsa kiasu pnderhaka sultan, betul2 nk musnahkn negara, xde 1 pun utk kbaikan negara, pandai pulak pakatan pcaya pd bukti besi bangla 40ribu ni, tp bab video seks xnk terima pulak.

Apa agenda pakatan sebenarnya?

Hanya kemusnahan kekal.

Kalau pakatan bjaya mrampas kuasa mlalui spring jalanan, pkirkan pulak puak yg telah dirampas tu, mreka pun akn buat benda yg sama, bjuang dijalanan, xde ksudahan, smpai kiamat xde ksudahan, semua dh kena kencing berapi.

Wei wei wei bau apa ni hancing sangat ni ?
Ada sesiapa boleh bagi tahu saya tak apa bau ni?
Please. ......tell ne what's the smell is?.

Woi cai...aku x leh tido smlm. Tringat lawak gila pm minoriti bwa bini p tilawah...kah kah kah..cai smua x lawak ka..kah kah kah..tenuk..kah kah..kah..woi aku p salon nak bg tau mcm mba nak buat rmbut mcm tu ha..kah kah kah..cai2 smua msti bangga..kah kah kah..lawak2...mcm tu pun nak ckp psal islam...kah kag kah...patut la cai2 smua bangang tahap tenuk dah..cai2..kesian omno ada cai mcm lu olang..kah kah kah...

Aper citer ko dh kena kencing dh mana ada blackout yang ko war warkan seluruh dunia tu
Penvundi bangla pun xdak punya lah gebang aleh2 petusyen undi pos ngan undi aqal jer puak mangkok kena kencing lagi

Malam tadi aku mimpi yang sanvat buruk..
Mimpi aku kena kencing..aku kena kencing..aku kena kencing..aku kena kencing...pastu kawan aku gerakkan aku danterus tanya kenapa bang ....
Aku oun cakap aku mimpi
Dia tanya aku abang mimpi apa bang.
Aku pun jawab aku dh kena kencing .dia tanya basah ke abang.aku jawab bukan takat basah jer to dh kuyup dh.
Kami berdua ketawa sakan.kami telah ken tipu.

Bukan takut bila cakap berpuluh-puluh kali bukan korang faham pun.

Jadi malas layan.
pusing benda sama,
Now aids pulak macam2 fitnah.

Aku lagi rela berdebat dengan 100orang bijak dari berdebat dengan satu orang bebal
Yang hasilnya tak kemana.

Ps dengar kata blog proumno dibayar tapi sedih upah tak sama banyak.
Korang kat sini dapat upah tak hehehehehe.

Aku tgk banyak dah buat, kalau dibayar aku harap semoga membawa manfaat dunia akhirat.
Jangan dunia aja.

Aku John saja melawat

Siapa kata tak ada blackout???
Kan laporan polis dah dibuat apa yang kau tak faham lagi???
Jangan jadi bodoh ulang benda sama.

Kau faham tak istilah pengundi hantu tu???
Bila dah bodoh cakap apa pun rak faham pengundi hantu tu data,
Orang yang mengundi bagi data yang di cipta,
Sebab tu dakwat saja dibuat tak kekal supaya senang ubdi atas nama @ data itu.
Kau dah faham ke belum???
Buktinya bila ada rumah terima lebih kad ucapan pm yang mengandungi nama pengundi.
Kalau cakap sepuluh kali pun kau bukan faham sebab tu malas cakap sebab kau ni bodoh.

Siapa kata bangla undi itu kesalahan???
Bila dia ada kad pengenalan sahlah dan tak boleh ditangkap persoalannya kenapa mudah sangat dapat warga negra???

Kau faham ke tak???
Takkan benda sama dok ulang pun bodoh lagi untuk faham.

Kau tunggu ajalah bukan pada kau pun nak bawak bantahan, pada spr lah dol, tak payah nak macai sangat

John jo just walking by

Kau gelak sebab kau bodoh kalau kau fikir sekecik mana pun isu tetap isu.

Bagi kau yang takde akal takkan nampak implikasi jauhnya. Mungkin kau gelak sebab akak kau belum capai tahap boleh memikir.

Setakat harga kereta turun semua kene kencing kau diam pulak.

Aku gi kedai pun boleh dapat less 2000 untuk ford focus sport baru.
Lagi mau gebang.

Gila banyak turun.
Ada kerajaan info ke kereta mahal sebab cukai eksais???

Anyway korang ni dibayar ke sebab ada terbaca macai2 bergaduh bayaran tak sama hehehehe.

Macam aku kata kat atas kalau dibayar harap selamat lah dunia akhirat.

Bila pope lawat pemimpin negara agenda siapa???

Bila pm pun ada facebook agenda siapa???

Apaco agenda siapa???

Islam tak di jadikan tunjang negara agenda siapa???

Kenapa Malaysia takut hudud agenda siapa.

Kenapa zaman British ada konsep pecah perintah agenda siapa.

Jus soli agenda siapa.

Merdeka Malaysia ikut agenda siapa sampai sekarang berpnadu kitab undang2 kapir agenda siapa???

Kau cakap macam bodoh.
Perancangan Yahudi sebelum merdeka lagi lah wei.

Kenapa dulu time arwah ayah paklah sendiri perjuangankan negara islam.

Jangan perasaan umno pejuang lah wei umno lah kalau kau sangka UMNO selamatkan melayu dan islam tgk balik lah wei.

United malay organisation
Sampai bila nama ni akan kekal dalam bahasa penjajah.

Nama jalan pun dah lama tukar umno aja masih dijajah.

Bodoh

Jo aper citer x dak petisyen pasal blackout. Pengundi bangla .kenapa yer.kan heboh pasal bangla n blackout sampai pi buat perhimpunan sajer jerr tanya

Benda kecik ko kata abih yang dok meroyan kata black out undi bangla sampai buat perhimpunan bang beng bom satu dunia kena kencing ko kata isu kecik jer ya janji ada isu apa penya turrr lah ko ni
Harga keta dh turun gak kan kalau nak turun banyak2 buat kilang keta sendirilah bro .budus

Harmoni pala najib ko...ckp mcm org buta.....geng macai ko sndiri yg rasis...red bean army la..ank babi la..ko skt pun xrespek kt najib....apa punya ank buah ko ni....bca la blog umno..tgk komen geng ko....hmpir sume rasis..bodoh..jga hal sndiri la...

Aik takat buat laporan polis jer.awat tak buat petisyen pasal blackout? Iti persoalannya.
Pas pasal undi pos undi awal
Yang pkr plak undi hantu and dakwat kekal
Mana pi undi bang dan blackout? Kan ini yang jadi isu hangat hangat tahi ayam ketua ko tu.

Cita mcm sial la ko ni.....aku bca trigat kt najib......

Aiiyooo pa ayoo ma daiiie tambi apapasal itu macam.maana itu hantu bangla ada pigi kaa.mana itu blackout sudah baayarrr bik kaaa.ayooayoo jaangann ini maacammmlaaa tambi.saati duniaa sudddah tauuu.

Ko lagi sialll aku ingat kat ketua ko apa punya jetua tur la gebang bom bam bom bam abuk pun tarak.hantu bangla pun tarak hanti blackout pun yileekkk deiii tambi balik makan tosseeii laa.

http://www.sabahdaily.com/2013/05/rafizi-dedahkan-laporan-polis-kes-lampu.html?m=1

Baca lah bro,
Pasal patisyen ada atau tak aku tak tahu.
But bila buat bantahan kita akan pastikan bantahan itu kukuh and boleh memihak pada kita.

Pengundi bangla bukan satu kesalahan undang2 aku rasa kau patut tahu kenapa kes tu adalah kes susah menang.
Wujud memang wujud cuma untuk fight siapa kita nak halang dia yang memiliki kad pengenalan untuk mengundi.

Yang dibangkitkan adalah kenapa mudah dapat ic ok sila faham malas nak komen banyak.

Dok ulang benda sama dah berpuluh kali benda sama jugak aku jelaskan.
Nak faham kene bijak,
Kalau tak bijak memang susah nak faham benda ni ok

John jo walking by.

Bodoh kan Malaysia ada kilang kereta sendiri.

Kajilah reason kete mahal kenapa.
Apa sebab price tinggi.
Sebelum umum pun boleh dapat less 2000 aduh bodoh susah nak diajar.

Lagi satu belajar membaca apa aku tulis dan apa yang kau baca.

Aku tulis sekecil mana pun kau anggap benda tu, isu tetap isu.

Bukan saiz pisau yang membuat pembunuh dipenjara tapi pembunuhan itu sendiri

macam tu jugak dengan penipuan bukan salah ditentukan dengan cara tapi salah itu adalah penipuan itu sendiri.

Kau faham,ke tak???

Isu dah dijawab,
Oh apa bn punya bantahan ye???

Nak tahu jugak hehehehe

Itu lagi kecoh kejap kata terima dgn hati terbuka tiba2 anda bantahan.

Masing2 diam,
Lepas tu poyo siap kata bantahan bn lagi banyak pakatan takde isu aduh.

Nak tahu jugak lebih 50ribu undi hilang tau.

Integriti lah bro.

http://www.malaysiaharmoni.com/v2/index.php/nasional/2359-sah-terima-laporan-kehilangan-lebih-50-ribu-undi-suhakam

Bro aku nak tanya kau soalan mudah, kalau kau ada kilang buat dakwat kekal aku mintak kau bekalkan dakwat tu pada aku.

Bila aku guna dakwat tu hilang kau dikira penipu tak???
Just tanya aja nak tahu pendapat orang umno.
Boleh tak aku mintak ganti rugi???
Boleh aku mintak refund???

Bro kau faham maksud pengundi hantu tak???

Kalau kau faham insyallah kau tak tanya.

Sebab bila kau tanya buat aku rasa kau ni bukan jenis membaca.
Kalau kau baca pun,kau baca utusan aja kot.

Sebab tu pemahaman kau pasal pengundi hantu yang dimaksudkan tu agak kurang.

Jadi membacalah

Masaalhnya awat yang pi tahan orang nak masuk undi minta ic mereka tu sapa minta ic.bila kena marah ngn orang yang kena tahan diam dN minta maap per citer

Sama vak lah dengan puak ko manifesto bkn janji
Ko faham ke tak????
Nnt ko kata ulang2.
Itu gak lah peesoalannya.???

Dakwat kekal x kekal boleh minta ganti rugi lah kot
Tp pengundi hantu x kekal nak minta kt hantu
Pengundi bangla kena minta kt bangla kot
Bkackout mungkin dh bayar bil api x dak lah blackout kot

Ko kata banyak undi hantu
Misti banyak repot mana mana mana
Yang banyak hantu sbb x nampak kena pakai bomoh hantu kot

Hidup john jo

Satu dunia pun tau, Malaysia kuat rasuah ma.

Orang cakap apa kau tulis apa???
Baca,lah dah komen bukan melalut isu lain macam,orang bodoh

Bila kata bodoh tak percaya.

Komen kau pun nampak,kau tak faham istilah pengundi hantu.

Jadi aku syor baik duk diam dari berdegil nak tunjuk,kau bodoh

Tahu pun ganti rugi tapi yang mengundi ni ganti rugi celah mana???

Kau faham ke tak istilah pegundi hantu???

Serious korang saja jadi bodoh,ke memang bodoh???
Kau tak faham,istilah pengundi hantu ke???

Pengundi tu manusia hantu tu data pengundi yang tak wujud diwujudkan.
Macam mana nak tangkap.
Selain dibuktikan ia wujud

Bodoh lah korang ni.
Jangan komen macam orang bodoh.

Bangla tu dah ada bukti boleh mengundi.

Blackout ada report polis dah pun.

Apa lagi macai umno nak spin.
Bukan spin sebenarnya pun tapi trlalu bodoh untuk nak faham benda mudah

Kau spin ke tempat lain kan memang umno hahahaha.

Menifesto,memang bukan janji tapi bila aku janji tu dimulakan dengan alasan dan baru nak kaji.

Jangan tulis aku janji, tulis lah nanti aku kaji bodohhhhhhhh

Mintak ic pada bangla salah????

Bagi ic dengan mudah pada bangla terus warganegara tak salah ke???

Depa mintak maaf sebab silap apa nak malu????
Yang memang bangla mengundi tu siapa pulak nak jawab???
Satu kes silap kau terus kata tak ada kes ke???

Pakai akai lah.
Kalau tak pakai akai bumbung masjid and stadium pun boleh runtuh.

Wei ada otakkan????
Pikirlah wei.

John the brave

RASA RASA PERHIMPUNAN DIPADANG MERBOK TAK MENJADI KERANA PIHAK POLIS TIDAK MENGELUARKAN PERMIT SEBAB PADANG MERBOK ITU BERHAMPIRAN JALAN UTAMA MENUJU KEPUSAT BANDAR ! APA KATA KITA KUMPUL DANA UNTOK ANWAR IBRAHIM SUPAYA DAPAT MENGERJAKAN HAJI ATAU UMRAH DIMEKAH !

Teeus spin jo puak atasan x buat petusyen pasal undi bangla pun

Hidup john the brave...way to go man!!!!

Ko lah bodoh dh kena tipu pasal blackout pun nak spin lagi.aduyaiii.nena kencing jer lah ko ni

Cari bomoh hantu boleh mita ganti rugi kt hantu hehehe bengong dan kena bengong lagi

Agak2 smpai bila ye kita gaduh.....kita suka2 ja kn?klau yg ambk serius tu..maafkn sy...hahaha

Yalah yang dok heboh heboh pasal black
Out undi bangla awat hanya undi hantu dan dakwat jer ni jdi masaalahnya.sbb dh banyak buat himpunan blackout tp pi mana black out nya

Sapa yang melalut cer tanya kt si jo tu.satu dunia dh tahu pasal blackout ni dh pi mana ke bulan ke atau ke laut

Saya tak gaduh cuma pecacai puak pr ni merapu dh malu dh pasal blackout ni bam bom bam bom habuk pun x dK hapeh.penat tunggu kata banyak bukti tp hanya omongan jer

jom meriahkn suasana...nnt puasa xleh gaduh dh...kn terawih sama2....

hahaha..lawak la ko..baru aku pham naper org pnggl pipit..tq bro

abg2 sume..btul ke gov skrg jual negara...sy xleh mgndi lg....cma terdgr khabar angin masa lepak kedai kopi...msuk blog ni pun sbb femes kt paper....tq pada yg sudi jwb

Sapa yang cakap jual negara ni.tak tahulah puak sana jual kalimah allah ada kot yang aku dengar2.kat kedai kopi gak nak tahu gak ni

Rakyat asing beli tanah ngan rumah kt malaysia adalah itu masaalah tuan tanah yang jual dengan harga mahal pasal tuan tanah tamak nak kaya cpat.itu pun nak salahkan kerajaan gak ker.puak pr ni mmg macam tu

Singgah jap blog ni sambil tngok anjing2 ngok mnyalak tak henti2... teruslah mncari rezki utk disuap ke anak bini.. tu pun klau ada

Ha aku dah tulis pun kau tak faham bahasa kan sebab tu aku kata kene bijak bukan kau nak faham.

Aku ulang lagi harap kau bijak,lah ye.

Apa salahnya bangla,ada ic,mengundi???
Ikut undang2 tak salah.

Persoalannya kenapa mudah dapat ic,
Sila faham supaya kau tak ulang persoalan yang sama.

Dan harap penjelasan,mudah ni membantu kau jadi bijak ye anon 19:50

Aku ulang dah berkali2, bantahan bangla mengundi rak boleh sebab undang2 membenarkan mereka yang ada ic dan beedaftar mengundi,
Persoalan nya kenapa mudah dapat taraf warga negara???

Fahammmmmm?????

AKUJANJI da mnurunkan kereta MANIFESTO bile lg utk menfantasikan realiti...

Itu aja kau boleh tulis oklah tu aku faham level otak lu senang cite.

Ini aja kau boleh kata bosan lah bro kecoh lebih Point apa pun tak ada.

Aku John jo
Sebab tu aku malas layan puak bebal ni.

Blackoutnya dah buat report polis,

Macam aku kata kalau buat laporan blckout pun tak membantu dalam bantahan.

Jadi bukti yang dicari bagi bantahan adalah penyelewengan dalam pilihan raya.

Itu boleh naik court lampu padam cuma akan disalahkan dalam sudut teknikal.

Dalam bantahan kita bantah guna isu ketaktulusan spr.

Korang kalau bijak akan bantu korang faham
Sebab benda ni mudah
Aku John jo
Kalau dah macai tu dok terang berpuluh-puluh kali pun korang tak akan faham punya

Aku lah jo aku dok cakap pasal Yahudi punya jarum

Kau dok melalut pasal blackout ikut flow lah jgn melalut ja tambiiii

Hahahaha macai detected.

Nak cover lah tu, nak harap kerajaan bina rumah mampu milik memang tak dapat lah.

Kau check ajalah bila ada perumahan baru.
Kau check lah macam mana orang singapore boleh beli hak milik kekal tanah sana

Lepas tu salahkan dap kata cina macam2.
Negeri kuat umno tu ini lah dasar kerajaan bukan soal apa.
Kalau undang2 tanah mudahkan warga asing beli.
Siapa nak disalahkan???

Tanah iskandar siapa owner yang banyak???

Tercungap-cungap ke hhehehehe.
Kau patut bezakan antara malas nak layan dengan tercunggap.

Aku John jo saja melawat semula.

Aku banyak kerja takde masa sangat nak layan puak macai.

Isu yang ada cuma.
1 liwat
2 video sex
3 bangla
4 blackout
5 dap
6 China doll
7 terbaru bab aids.

Semua ni isu proumno punya kebanyakan dah pun dijawab tapi berulang2 di tanya.

Sama ada korang tak faham or just barua tgh buat kerja.

Kalau sekali boleh lah layan dia tiga kali nak halau anjing sama yang menyalak baik aku sambung tidur.

Bosan beb isu lain takde ke???

Bila cakap pasal pemimpin umno dan salah guna kuasa masing2 lari masuk isu lain.

Sebab tu bosan.
Kadang2 korang perasan aja hujah korang tu di takuti tapi hakikatnya kami malas nak layan.

Ada orang kata John jo dan milo suam orang yang sama.
Dari dia bubuh nama baik dia jadi anon aja kalau dia nak defend blog dia.
Tapi puak korang lagi suka fitnah benda biasa bila nak menang fitnah lah apa susah.

Dah tu pulak isu redbean,
Blogger proumno pun dah mengaku dibayar bro2 macai sekalian.

Aku John jo.
Aku berhenti sebab bosan benda sama diulang berpuluh kali.

Ps: aku tgk banyak puak umno bacul sekurangnya letak lah nama.
So orang boleh kenal.
Jangan menyorok bising tapi takde telur.
Bubuh nama baru orang respect sikit.
Tapi biasa lah macai mana nak berani.
Cakap pasal perjuangan bukan main hebat nak letak nick name aja pun susah.

Ni yang aku kata sembang lebih,
Jangan bicara tentang perjuangan kalau takut dengan risiko.

Lu masuk rumah orang nak sembang gempak tapi menyorok takde telur baik tak payah.

Aku john jo @ johan

Aku janji turun harga kereta celah mana wei hahahaha

Paling senang kene kencing memang lu orang lah.

Pakatan boleh turun 20% setiap tahun sampai hapus cukai eksais,
bn cuma berapa ratus???

Kereta mewah turun beribu pun apa guna bukan semua rakyat mampu.

Sebelum ni aku baru usha kete bro ford focus sport baru dia memang boleh bagi discount 2000 tak payah cite pasal aku janji lah macai

John jo @ johan

Bagus jugak tu buat sekali kelas jadi imam untuk pemimpin negara.

Buat sekali kelas Quran supaya pemimpin umno faham suruhan Allah.
Bawak sekali anak bini pemimpin umno buat ramai2.

Jangan dok satu Malaysia aja.
Satu ini itu,
Tuhan yang satu tu jangan dilupakan.
Pemimpin negra sekali sekala jadi imam di masjid bersama rakyat baru gempak,
Jadi imam solat Jumaat takkan tak mampu kot asyik ikut belakang aja.

Bkn aku yang buat benda ni ketua penipu ko yang war warkan jadi aku nak tanya lah mana pergi nya blackout tu apasal x buat petisyen blackout himpun dh satu dunia tp yilekkkk budus kena kencing jer ko ni jo

Itu jerlah sbb puak ko bangang asyik kena kencing yang hancing.sampai bila2

Aku nak tanya mana blackout yang heboh sampai buat perhimpunan tu

Aku cuma tanya mana pi blackout yang ko rang war warkan sampai buat perhimpunan tu .patutlah sejak akhir ni tinggal black jer out nya dh lari kena kejar ngn anjing kot yang kuat melalak ni

Aku cakap pasal blackout faham kan betul2
Tang yahudi tu oun ketua penipu pun sama gak penyokong teger yahudi

Mmg bodoh ko ni 2306 rugi mak bapak ko lahirkan ko jadi macai tegar.

Nak harga murah suh bapak kk buat kilabg sendiri

Kau baca and guna akal fikir apa yang aku tulis jawapan semua ada kat situ.

Kalau kau tak faham aku dah kata bukan level pemikiran kau untuk faham bahasa mudah.

Kau akan ulang benda yang sama padahal jawapan dah ada aku tulis

Apa masalah kau nak libat kan mak bapak???

Setakat nak panggil mak bapak kau anjing pun takde masalah bagi aku.

Jadi kalau kau nak bahasa kasar pun just respect mak bapak orang lain.

Dari aku lahir jadi anjing UMNO macam kau, untung lagi aku macam ni.

Buatlah petisyen pasal blackout bodoh awat bodoh sangat ko ni cakap kt ketua ko tu.jangan heboh jer fahammmmmmm

Tuan tanah yang jual kerajaan salah gak ke semua salah kerajaan baguslah jadi macam tu ada akal guna lah jangan salah kan orang jee ni orang kata dh makan nasi kangkang ko ni dh x boleh buat apa dh.

Lain kali bila orang tulis tu baca berpuluh-puluh kaki terang kan pun kau bodoh dok tanya lagi soalan sama

Ikut kau lah asal kau bahagia ayat Standard macai.

Kau nak cakap tak tahu, kau melalut macam orang bodoh

John jo penat nak layan kebodohan umno

Tu aku cakap kau baca and jgn jadi bodoh tanya soalan sama.

Isu lampu padam dah buat report polis.
Dari segi bantahan kalau lampu padam apa isu yang boleh dibantah???

Sebab isu perlu kukuh untuk tunjuk penyelewengan spr.
Kalau kita cakap pasal blackout aja confirm depa akan cakap kesilapan teknikal.

So hujungnya kene buktikan spr menipu, kes perlu solid baru boleh menang bantahan.

Insiden ialah lampu padan tapi bantahan nya adalah penipuan undi.
Kau faham ke tak???

Tak perlu ulang soalan samalah.
Cakap berpuluh kali pun tak faham ke

Masaalahnya ko yang bodoh diperbodohkan ketua penipu ko hebkh satu dunia blackout.tp bika buat petisyen mana blackoutnya .dasar bangang tweus di bangangkan ko ni

Boleh aja bro mintak mak lu kangkang sikit donate modal.

Kau bahasa lu memang ikut bau pantat mak lu ke sama busuk.

Lu nak biadap semua orang boleh bro agak2lah kalau nak komen.

Dan jangan jadi bangang, harga kereta mahal bukan sebab harga dikeluarkan kilang mahal,
Tapi sebab cukai eksais yang dikenakan pada kenderaan termasuk kenderaan tempatan.

Sebab tu cakap banyakkan membaca jangan tunjuk sangat kau punya bodoh.

Harga mahal sebab cukai

Yang pakatan akan kurangkan adalah cukai eksais punca kenderaan ni mahal.

Takat turun beberapa ratus, harga kenderaan bukannya sama tiap kedai.
Akan berbeza pun.

Bukan ada harga Standard pun nak faham itu pun susah mekanism nak turunkan pun belum ada lagi.

Aku janji lah sangat, aku janji dulu bagi macai percaya,
Lepas kene,kencing tipu macam mana pun macai umno tetap backup punya.

Lu kene kencing now semua alasan pun lu terima nak backup punya pasal.

Wei kaji dulu lah baru janji.
Nak ciplak sangat.

Ko lagi bodoh curi masuk pas kata orang siang malam ko kena bodohkan dengan ketua penipu ko tu sama jer keoala sampaj ke ekor

Isunya lampu padam sbb ko kata bn tipu lampu padam spin kata tambah indi lah tu tp tang lampu padam kata puak ko lah puak ko menang .dasar penipu macam mana nak berkat.ketua penipu anak buah pembohong.tegar

Anwar harus bertaubat...

Omak ku lah tu sbb ko jadi macam ni yang salah pun ko pertahankan.macam mana aku x cakap ko dh makan nasi kangkang mak ko

Kau akan ulang benda macam orang bodoh.

Kalau lampu padam terus boleh tukar keputusan ke???

Lampu padam insiden yang dah banyak kali berlaku tapi untuk bantah kene tunjuk bukti penyelewengan spr.

Kau faham ke,tak???
Untuk bantahan kene tunjuk spr salah baru bantahan itu valid.

Lampu padam untuk pengetahuan orang aja.

Susah sangat nak faham ke???

Bila bawak kat mahkamah, mahkamah akan mintak bukti mana penipuan.

Kalau takat, bantah pasal lampu padam mahkamah akan tanya mana bukti penipuan ini kau kene faham.

So kita bantah pada penipuan insiden lampu padam dah report pada polis takde apa nak bising

Last2 puak umno cuma mampu mencarut nak bagi fakta tak ada.

Ikut kau lah bro,
Aku bagi fakta pasal punca harga kete mahal lu melalut bagus lah tu, duduk lah dalam umno.

Cakap takde fakta mencarut lebih,
Bagi fakta lah bro harga kete mahal sebab cukai eksais yang dikenakan. Bukan pasal harga yang dikeluarkan kilang.

Kau melalut pasal mak bapak apahal pulak.
Bagi sikit fakta lah.

Sikit pun jadilah

Mana kau tahu dia bukan kalangan orang bertaubat???

Apa pemimpin UMNO semua ahli syurga ke apa???

Cakap ntah apa lah kau ni.
Dia bertaubat ke tak dia kene umum kat media ke???

Kau pulak nak nilai pandai kau aja.

Berapa bn fail patisyen???

Semua sudah kene kencing

hidup john jo!!!!

Tah...ini mesti macai ni...kalau sembayang mesti kat tengah tengah majlis ni...biar orang nampak dia sembayang.....mata melilau nengok orang yang nengok dio....hahahahaa.......ini jenis yang bagi derma 30 hinggit masuk paper atau tv ni.....hahaahahaa...belaan yang sukses bagi partinya ya....hahhaa

Laki pendana menteri macai...masa perasmian tilawah hari turrrr.......pipi pauh dilayang...hidung mancung bak seludang...rambut mu ikal JAMBUL DI DEPAN....berbaju batik beseluar yangkee....sekali...CHAMPIOAN MAIN PEDANG DAH...OOOOPPPSSS...MAAF...WAYAANG DAH....contoh menghalalkan cara.....macai rindu kalau tengok JAMBUL....kan.....

Tak jual...tergadai je.....ada duit tebuslah....tugggulah 200 tahun baru langsai....aleh...macam perasaan kito gadai barang kemaslah...kadang kadang emas kita...bini kita...orang tua kita....due sampai bayar bunga kalau tak dapat amik.....due 3 bulan lagi tak bley amik...lelap lah emas tu kena lelong.....TAK JUAL....TERGADAI JER........HEHEHEHEE?????!!!!!!

Kalau mahal jangan beli abis ceeita beli her keta murah kt pasar malam banyak

Lor 20:28

Ini aja ke dapat kau fikir???
Orang semua bawak solution ini aja kau mampu cakap ke???

Aduhhh gila lah sedih siot mencarut aja lah korang pandai

Well tahniah sekurangnya dapat jadi ahli umno pun jadi lah nak jadi bijak tak dapat so duduk dalam tu bersama orang kawan2 umno yang lain.

Ai macai mengampu.
Bila rakyat susah kau cakap apa makan ikan bilis aja jangan beli ayam daging sebab peruntukan daging habis pergi kondo

Pakai otak lah nak cakap,
Nak buat kerja macai pun pakai lah otak ada akal anugerah Allah tu guna untuk fikir jangan sokong bodoh aja.

Harga murah untuk semua bukan kayakan kroni tapi perkasakan rakyat.

Dah tukar ke burung peacock.....tau apa macai umno panggil peacock...burung kakak tua katanya....ketara tak sekolah......dey macai.....PEACOCK TU...BURUNG BELATUK CHIK CHIK......PUI.


EmoticonEmoticon