Monday

Apa sudah jadi dengan Bantuan Lesen 1 Malaysia, BL1M?


RAMAI sahabat pembaca MiLo SuaM tiba-tiba bertanya tentang program Bantuan Lesen 1 Malaysia, BL1M yang dilancarkan oleh Perdana Menteri tahun lalu. 

Program BL1M, yang menawarkan lesen motorsikal harga murah, iaitu hanya RM199 itu dilancarkan tahun lalu oleh Najib. Rujuk laporan Utusan Malaysia di bawah.

 Aku sendiri tak tahu apa status bantuan tersebut, sama ada masih berjalan, atau sudah ditamatkan. Aku pun pelik kenapa tiba-tiba ramai sahabat pembaca bertanya tentang itu. 

Jika ditanya kepada aku yang berjiwa pembangkang ni, aku menganggap BL1M itu hanyalah program untuk pancing undi anak muda pada PRU13 yang lalu. 

Pilihanraya dah habis, maka janganlah diharapkan lagi program itu, kalau nak juga tunggulah Najib umum program BL1M baru menjelang PRU14 nanti untuk pancing undi. 

Apa pun, aku ada buat semakan di laman web yang berkaitan dengan BL1M tersebut. Hasil bantuan 'pakcik Google' nampaknya memang betul tekaan aku program BL1M tu sudah ditamatkan.

 
Malah laman web BL1M sebelum ini pun sudah tak wujud lagi, anda boleh rujuk sendiri sila klik sini [BL1M]

"Tunggulah PRU14, banyaklah umpan ditabur nanti...


8 comments

Wahahaha.. Nuor berahi kaki Jubo bersiri nak jadi Mb selangor..

Biasa la cai. Selagi ko folo rapat jubo nuar selagi tu la pemikiran korg akn dituba dgn fitnah peliwat nih. Buat itu komplen. Buat ini komplen. Kata membazir wang rakyat. Bila bantuan tu dh xda anjing2 ni canang satu dunia. Haram jadah ni perosak bangsa. Memecah belahkn bangsa melayu. Ko upload kt sni citer pasal ank perempuan dia lak kt sni. Jom kita sama2 share info. Pasal apa ank dia cerai berai. Ada skandal kaa. Hak tuihh

Umno BN mmg terang terang menipu rakyat..tumbangkan BN itu saja cara utk selamatkan Msia..Najib Perasuah Tegar..

Dasar Barisan Nipu rakyat..

Nuor penjubor tegar penipuannya bersiri siri..

Dasar Penipu Rakyat lah.. PR

Hahaha isu lain kau ni mencarut lebih aja...
Macai detected....

Orang masuk lesen lu mencarut entah ke mana.
Aduh bodoh melayu umno memang takde kesudahan

Wa tunggu lesen anjing 1M pulak..


EmoticonEmoticon