Monday

Pemain pasukan T-Team bersumpah dengan Al-Quran depan Mad Said


‎DIFAHAMKAN malam tadi pemain bola sepak pasukan Terengganu, T-Team mengangkat sumpah dengan Al-Quran depan Menteri Besar Terengganu, Dato Seri Ahmad Said. 

Berikut sekeping gambar yang tersebar di laman sosial Facebook dan Twitter.

Majlis angkat sumpah itu kononnya untuk membuktikan kebenaran di sebalik kejadian pergaduhan yang berlaku sebelum ini antara pasukan T-Team dan JDT di Stadium Larkin Johor Baharu.

Lantaran sebiji bola, Al-Quran jadi bahan mainan. Jika bersumpah sudah boleh buktikan kebenaran, eloklah mahkamah seluruh Malaysia ditutup.


"Tutup mahkamah, buktikan kebenaran dengan sumpah, jimat! "
 ‎


13 comments

inilah contoh keadilan di malaysia. hakim memihak kepada pemerintah hinggakan yang teraniaya tidak punya hak untuk mempertahankan diri sendiri

Aljuburi tak yah sumpah tak pa, dia dah jadi sesumpah...he

Undilah bn...

Hahaha macai kembali

Demi maruah......supaya maruah terpelihara agar tidak mudah dipijak oleh orang berkuasa duit.

mahkamah perseketuan menolak rayuan anwar untok kali kedua untok menggugur tan sri shafee , jom tengok tv 3..

serah pada allah pada benda2 taketahuan ni.yg berugama merasakan keadilan tuhan dan xlah mandatori segalanya.kita ni hamba.
kebenaran pada hamba oleh hamba semata2 tidak ump..rasa cam kosong ja.itu pasal kat mahkamah pun ada sumpah2 dlm keterangan uuduh menuduh memasing.wlu kdg2 ada yg nak menipu tuhan dan fikir 'tak hal lah'.
susah gak jadi hakim eh!

Tutup mahkamah..buktikan kebenaran dgn bersumpah. Jimat. Apokau ni banggang milo suam..

Bingai milo suam ni..

Knpe ea kate milo suam bingai? Sbb die mengulas berdasarkan fakta?

Fakta yang selalu diautakan..

Keh keh keh...


EmoticonEmoticon