Saturday

mStar dan The Star petik dan sebar sumber yang tidak benar


SETELAH mendapat pengesahan daripada Datuk Saifuddin Nasution, Setiausaha Agung KEADILAN, didapati bahawa rencana yang ditulis mStar ("Isu MB: PKR Akhirnya Hantar Tiga Nama") dan The Star ("PKR finally agrees to nominate three candidates for MB") telah memetik sumber yang menyebarkan maklumat tidak benar berkaitan jumlah nama calon Menteri Besar Selangor yang akan dihantar KEADILAN kepada pihak Istana. 

Rencana-rencana tersebut turut cuba menimbulkan persepsi bahawa Setiausaha Agung mengesahkan maklumat jumlah calon seperti yang disebut "sumber" wartawan mStar dan The Star. Ini tidak sepatutnya dilakukan kerana Datuk Setiausaha Agung tidak menjawab soalan mengenai isu jumlah nama calon.

Sekian, terima kasih.

Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN
6 September 2014

15 comments

MStar dan The Star ni portal milik MCA apa nak hairan, memang berita mengarut je....

Korgkn suke ng SAMAN....paper salah ckap/taip/terbit SAMAN je ler dorg....MCA ke DAP ke PKR ke PAS ke UMNO ke saman je

Pudin boleh buat 300 page document mengenai The Star.... Issue integriti?

Semua org nak lihat sejauh mana PKR berpegang pada prinsip tidak mencabuli ketetapan mesyuarat MPPPR dgn kekal mencalonkan satu nama sahaja.

jd mknanyer mmg ta bnr le korang akn bg lebih 2 nma? mmg dsar pnderhake.
ketum ajr mlayu derhake.

Mcm sipukimak.rafizi...tuduh pas yg mula2 pujuk tengku razaleigh sertai pakatan..
Mainan kotor mcm tu datang dari ketum dan macai2nya...bila tak dpt..suruh dap pulak...
Bila gay tua dan cina kemenis tak dpt pujuk....mrk minta pas pulak....
Pas tak seburuk mcm mainan nuar ketum tu...

Buat sipukimak raspussy sial...
Hati2 buat tuduhan...takut hidupmu sial memanjang mcm gay tua a.k.a ketum yg ko puja tu!!!!!!

TGHH da brckp SULTAN mmnta lebih dr 2 nama brmkna 3 bole 4 bole 5 bole 6 bole 9 bole 10 pon bole...peny SENGAL si KETUM n si DAPig ni..xphm bhsa mlayu..

Langkah sumbang kajang satu hikmah bagi pas...
Dulu majlis syura kecut dan takut dgn gertakan dpd pkr dan dap termasuk golongan2 anwarinas dlm pas sendiri...sehinggakan ramai ulama jadi kutukan rakyat..
Mgkin mrk khuatir hilang gelaran yb atau kedudukan angkara org2 luar pas ini...
Tahniah kpd majlis syura krn tidak tunduk dgn para munafikun di dlm dan luar pas...
Wan azizah memang tak layak langsung memikul tugas sbg presiden pkr apatah lagi mb selangor....
Percaturan ketum hanya ingin menutup kemungkaran yg ada krn jwtn penting spt presiden pkr dan mungkin mb selangor dijangka mampu meneruskan usaha ketum dlm mencapai hajatnya selama ini..
Bagi ketum...dia hanya mampu percaya ahli keluarganya yg mgkin tidak akan mgkhianatinya jika dibanding org lain...cth terdekat ialah datuk nalla dan tski yg pernah berkorban membantu dia ketika kes liwat 1 ditikam dr blkg hanya tak sehaluan dgn kegelojohan dan ketamakannya selama ini...
Kpd macai2 muda...terpulang kpd korang nak sanjung atau junjung gay tua tu...tapi hidup perlu ada prinsip....yg hak patut dijaga..
Klu kalangan ahli pkr bingung dgn gelagat ketum...tak tahu lah apa prinsip perjuangan yg korang macai2 nak ikut lagi..fikir dan cerminkan balik perjuangan korang!!!

Bodo sungguh ketua amk....dh presiden ko tak layak dan tak dikenankan oleh majoriti rakyat selangor ada hati nak gertak pas agar tarik balik keputusan majlis.syura....bangsat sungguh anjing ketum nie..
Dah mungkar dan salah...salah lah!!!!
BODO...

macai2 PKR takkan berubah, dah ketagih air ketum

Dapat dosa free je dgn statement lucah.tak takut ke kalau mati!!

SEPANG 8 Sept. - Perjanjian penstrukturan semula konsesi air di Selangor akan dimuktamadkan hujung minggu ini. Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, perjanjian itu merangkumi semua perbincangan membabitkan kerajaan negeri dan kerajaan Persekutuan. "Perbincangan itu bukan lagi membincangkan mengenai strategi, tetapi perkataan yang terkandung di dalamnya serta dipersetujui semua pihak," katanya dalam sidang akhbar selepas merasmikan Forum Partnership Environmental Management for the Seas of East Asia (PEMSEA) di sini hari ini. Difahamkan, selepas perjanjian itu dimuktamadkan tiada sebarang perubahan dapat dibuat walaupun berlaku pertukaran jawatan menteri besar. delete 8 September 2014 at 12:12

Tak dapat eden nak tulun.

These are truly great ideas in regarding blogging.
You have touched some pleasant factors here. Any way keep up wrinting.


Have a look at my blog :: dental negligence solicitor

If some one wants expert view on the topic of blogging afterward i advise him/her
to visit this web site, Keep up the good job.


Feel free to surf to my webpage: electric health grill

Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading it,
you can be a great author.I will remember to bookmark your blog and definitely will come back someday.
I want to encourage that you continue your great job, have a
nice day!

Also visit my web site - importing a car from usa to uk


EmoticonEmoticon