Tuesday

Solidariti buat Prof Madya Dr Azmi Sharom


ANGKATAN Muda KEADILAN memandang serius tuduhan hasutan yang dikenakan kepada pelbagai pihak, antaranya kepada Prof Madya Dr Azmi Sharom, pensyarah kanan Universiti Malaya.

Ini bukan sahaja ancaman kepada kebebasan akademik tetapi juga hak asasi secara umumnya.

Oleh kerana itu, AMK ingin menzahirkan sokongan kepada mahasiswa dan pensyarah UM yang mahu menunjukkan solidariti mereka kepada Prof Madya Dr Azmi Sharom dan menggesa semua pihak, khususnya kakitangan akademik dan mahasiswa di seluruh negara untuk bersama menyatakan sokongan.

AMK Malaysia ingin menggesa agar semua pertuduhan di bawah Akta Hasutan digugurkan dan Akta Hasutan segera dimansuhkan tanpa diganti dengan Akta yang lain.

NIK NAZMI NIK AHMAD
Ketua Angkatan Muda KEADILAN Malaysia

9 September 2014

22 comments

Lawan kat mahkamah le.

Pasal tu anak melayu tak maju. Asyik politik 24 jam. Orang suruh belajar yang dia pergi demo dan masuk politik buat apa.
Belajarlah betul betul. Lepas tu masuklah politik.
Boleh kaya macam karpal. Peguam masuk juta juta.

Kalau berani Komenlah kenapa Anwar beriya sangat nak lantik Bini dia jadi MB Selangor,dalam Parti PKR dah takde Calun lain ke atau Anwar tak percaya pada org lain..Hj Hadi teruk kena balun dgn DAP dan PKR,Anwar senyum je,org PAS jadi Pondan tengok je..

Dah tau nak bungkus baru bagi kat pas....jiwa besar konon

Klu menang pemilihan parti atas bantuan tgn2 ghaib jgn berlagaklah??!!!!

PKR buat taik PAS pulak kena basuh.

Menghairankan bila KETUM yang buat hal tapi HADI yang kena BALUN.

Macam sama je. Marah betul mamat ni. Sabo nanti sakit jantung pulak.

Nsib baik DR AZMI ni kt mlysia tp kalu kt SINGAPOR almtny CIRIT BIRIT le dr azmi ni hehehe kalu kt amrika jwpnny dok GUANTANAMO.

belog ni pun menghasut, aku nasihatkan pelajar2 UM tu baik tumpu la kat study, buang karen je dengar hasutan yang tak ada faedah.

Kerja pensyarah. Masa sama jadi penjarah. Mana etika sebagai pendidik yang sepatut nya menyemai keintelektualan ? Tidak lain menyemai kebencian.

Di mana betul nya beliau ? Gaji kerajaan tanggung. Jika ingin berpolitik, masuk saja PKR. 24 jam non-stop, tiada siapa halang !

Masaalah nya, JANGAN MENGHASUT !

Mungkin mehidupan MILOSUAM NI DAH MENPUNYAI HARTA YANG BANYAK ..
SEBAB SUKA MENGHASUT ..
MUNGKIN JUGA RAMAI ORANG ORANG MELAYU DAH JADI JUTAWAN HASIL DIDIKAN MILOSUAM..
BRAVO .. MILOSUAM ..MENJADIKAN HIDUP ORANG MELAYU LEBIH MAJU DARI BANGSA CINA ..

Macai yg lebih sudu dr kuah...jg telur najib baik2.. jgn kalah pru14 nnti..jgn cmpur gila babi kau nnti macaii

Klu dh tak layak jd mb...jgn lebih sudu dr kuah....
Sipukimak rafizi baru setahun jagung dh lbh sudu dr kuah....nak buat fitnah akhirnya meludah ke langit kena batang hidung ketum..

penakot je suka berjuang cara pondan, cara menghasut, time mngundi pun tabur hasut ngan fitnah, yg kucai2 smua bodo bganda pcaya bulat2, 1 keping foto pn xde time bangla 40ribu mndarat kat airpot, jangan kn foto real yg edit pn xde, dasar pondan.

dah bg bukti yg pakar pn ckp bukti real tp dikata bukti besi.
tapi foto edit bbdk skolah pn tau tu foto edit kucai2 lembam pakatan pcaya la pulak.
bodo piang bganda.

depan mata dh terbukti x ikhlas nk jd pmimpin, tu pn kucai2 pakatan lembam lengong msih xnampak, blum ada dlm sejarah supervisor sruh bini jd manager tanpa klulusan CEO, mmg sah lah kucai2 lembam pakatan yg komen dlm ni jenis bengong xbole dididik.

Penjara Sg Buloh: 49 hari lagi

Parti Tak Adil nie diketuai oleh ketum....layak masuk tong taik!!!
Dah elok2 perintah sultan...engkar!!!
Dasar pecinta lobang taik!!!
Dia ingat dia paling berkuasa di malaysia ini...sukati jer nak langgar....memang sial hidup manusia ini dgn macai2 bodo dungunya!!!

sudah2 le tu, dh xde orag nk sokong pkr lg, orag melayu dh tau prangai sbenar pkr, org pas pn dh lari tnggal dap je yg setia mnunggang pkr, klu x caye cuba bubar dun selangor, kita tengok mlopong ke x ketum.

Bila babi bersuara & menganjing..biarkn biarkn

Excellent website. Lots of helpful info here. I'm sending it to a
few pals ans also sharing in delicious. And obviously, thank you
for your effort!

Have a look at my web site: vehicle shippers

Very energetic blog, I enjoyed that bit. Will there be a part 2?


my blog post; quick house buy


EmoticonEmoticon