Monday

Dato' Ishak cabar Anifah Aman ulang fitnah RM100 juta di luar mahkamah


SEBELUM ini, dalam satu kenyataan di mahkamah, dalam perbicaraan saman fitnah Dato' Seri Anwar Ibrahim terhadap Anifah Aman, menteri luar itu mendakwa 'kawan rapat' Anwar telah menawarkannya RM100 juta untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional. 

Kawan rapat Anwar yang dimaksudkan oleh Anifah Aman itu ialah, Dato Ishak Ismail, mantan Timbalan Pengerusi Eksekutif KFC.

Tuduhan Anifah Aman itu sangat berat, dan telah menjatuhkan reputasi serta maruah Datuk Ishak. Namun, Dato' Ishak tidak dapat berbuat apa-apa bagi membersihkan namanya terhadap tuduhan Anifah Aman itu kerana ia dibuat di dalam perbicaraan mahkamah di mana ia kebal dari tindakan saman.

‎Dalam satu kenyataan yang dipercayai merupakan kenyataan medianya, Dato Ishak mencabar Anifah Aman sama ada memohon maaf atau mengulangi fitnah tawaran RM100 juta itu di luar mahkamah, agar tindakan undang-undang boleh diambil terhadap beliau.

‎Jika kenyataan Anifah Aman yang menuduh Dato Ishak mahu merasuahnya sebanyak RM100 juta itu benar, Anifah patut mengulanginya di luar mahkamah. Jika tidak ternyata Anifah mengambil kesempatan mempergunakan mahkamah dan perbicaraan saman fitnah ke atasnya untuk menyebarkan satu lagi fitnah.

Elok juga Dato Ishak saman sekali Najib Razak. Bukan main dia terjerit-jerit di Perhimpunan Agung Umno memetik kenyataan Anifah Aman sambil menggelarkan Anwar Ibrahim sebagai 'Mother of Corruption'.

Boleh tahan juga Najib Razak punya propaganda. Mahkamah belum buat keputusan lagi, dia dah awal-awal putuskan Anwar sebagai 'Mother of Corruption'.

Licik Anifah Aman bermain propaganda gunakan mahkamah‎, disambut pula oleh Najib Razak. Nampaknya ini taktik baru Barisan Nasional bermain persepsi untuk memperbodohkan rakyat.

"Projek pembodohan minda rakyat semakin licik"

14 comments

Betul.. Anwar adalah Mother of Corruption..tapi Pecacai yg kat bawah hanya tahu menyalak je, lebih2 lagi Penulis Blok yg menulis tahap longkang ni.

Sapa kata evidence/statement yg diberi di mahkamah immune dari legal action?:-)

Mane ad org nk ngku BERAK TENGAH JLN??

Mcm cerita ketum janji jwtn mb kpd azmin tapi diberi pd tski...nie cerita org pukiR sendiri.
Skrg pusing2...azmin yg dpt dan si kipas melopong lerrr...
Tapi yg kuat melopong SI ketum tu sendiri...
Tak heran lah dgn sandiwara si ketum tu...janji sana sini tapi habuk pun tarak.
Dulu mencanang gaji cuma rm1...tapi dlm tempoh 7 tahun rm15juta dia telan.
Purata dlm rm220 ribu sbln....mengalahkan gaji pm, mb dan km....
Standard penipuan yg sgt bangsat dan pukimak...
Istana rega rm8juta....akaun2 luar negara juta2....tapi tuduh org umpama munafik tertinggal air mani sdlm 4cm.
Dasar haram jadah sial memanjang...
Harap bermastautin dlm penjara agar bertobat dpd memuki chinadoll dan meliwat anak bangsa....

Komenlah dengan status kita sebagai Melayu dan Islam yang mulia. Bukan begini caranya. Memualkan,memalukan. Penjaga kamu mencatatkan apa yang kamu komen. Tuduh tanpa saksi,maki,cerca. Sungguh memalukan.

Komenlah dengan status kita sebagai Melayu dan Islam yang mulia. Bukan begini caranya. Memualkan,memalukan. Penjaga kamu mencatatkan apa yang kamu komen. Tuduh tanpa saksi,maki,cerca. Sungguh memalukan.

Betul dan setuju...
Isu blackout dan bangla berpuluh ribu masa pru lepas hanya tuduhan tanpa bukti...
Yg bawak cerita tu bukan melayu dan islam yg mulia.
Memualkan dan memalukan.
Sombong minyak gaji rm1 sebulan tapi rupanya rm220 sbln....boleh tanya dgn bekas kakitangan mantan MB selangor...
Memalukan dan memualkan sebagai seorg melayu dan islam....
Ntah...Apa yg dicatat oleh penjaganya...

Jadi hakim rakyat tak bertauliah, nak mampos berguling2 atas jln raya dan rempuh pagar mmg bangang-Gila Jadi PM

Nak tanya sikitlah.Byk blog saya masuk.X kiralah blog Pr ke blog Bn ke tp apsal blog pro bn klu kita komen mmpus x siar.Blog pro pr ok je.Macai umno berkumpul cam ulat taik.

Habis puak2 kau maki hamun boleh pulak. Orang lain suruh bersopan. Pi lah. Taik lalat seberang sungei nampak taik Aljunuri bertepek dekat muka kau tak nampak.

Kau ni kenapa benci sangat UMNO. Mak kau kena rogol dengan orang UMNO ke semasa bapak kau tiada tengah berguling2 atas jalan pegang bendera PAS?

Siapa kata, banyak komen nasihat aku agak pedas tidak disiarkan dalam blog PKR seperti kerengge, tukar tuib dll. Jangan nak tuduh. Dia orang lagi dahsyat, blok habis.

Cuba cerita baik pasal PM terutama Rosmah sah memang tak keluar punya.

Kalau hina, fitnah, bohong memang kerja mereka. Seperti tak takut dosa. Aku tak dapat bayangkan mereka2 ni nanti diPadang Mahsyar terjerit2 memanggil Rosmah untuk minta ampun sebelum dihisab dan dihumban kedalam neraka jahanam.

Umur makin tua kerana thrill dan syok semua haram dihalalkan cara.

Syabas.anda telah jawab apa yang anda tanya kenapa benci umno.anda telah tunjukkan sikap umno dgn kata kata anda


EmoticonEmoticon