Wednesday

Jamal mengaku Sekinchan Ikan Bakar bankrap akibat lawan Bersih


DATUK Jamal Yunos (Jamal Jamban), Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, merangkap Ketua Samseng Baju Merah mengaku rangkaian perniagaan yang diusahakannya Sekinchan Ikan Bakar, 'bankrap' dalam masa 6 bulan akibat tindakannya menentang Bersih 2.


Difahamkan 23 'outlet' rangkaian perniagaan ikan bakar Jamal telah diboikot oleh orang ramai selepas tindakannya membuat demonstrasi depan rumah Datuk Ambiga yang pada masa itu merupakan pengerusi Bersih 2 bersama-sama dengan Saterawan Negara A Samad Said.


"Kita telah buat satu demonstrasi di hadapan rumah Ambiga. Ketika itu, saya tidak tahu menahu pasal politik, cuma kami ingin menyampaikan mesej kepada pihak Bersih bahawa kami tidak mahu Bersih dilakukan di Kuala Lumpur kerana mengganggu ketenteraman awam, mengganggu peniaga," katanya.

"Dan akibat daripada apa yang saya lakukan itu, mereka ini (Bersih) melalui satu gerakan telah pun, apa nama menggerakkan agar saya di 'attack' secara 'personal' dan akibat daripada itu, rangkaian perniagaan saya telah pun tutup dalam waktu 6 bulan." tambahnya lagi.

Jamal mendedahkan perkara itu dalam satu temubual bersama Astro Awani 7:45, sehari selepas hidungnya berdarah tersenggol tangan anggota Polis dalam satu pergelutan di Ampang Point baru-baru ini.


Pengakuan Jamal ini membuat aku teringat — dulu aku memang selalu juga pergi Restoran Sekinchan Ikan Bakar, aku selalu bawa mak aku makan bersama dengan abang dan kakak ipar aku.

Makanan di Sekinchan Ikan Bakar memang  mahal, tapi aku rasa agak berbaloi sebab masakannya boleh tahanlah walau tak sedap sangat, layanannya kadang baik kadang tidak. Sekali 'open table' kurang-kurang mesti habis dalam RM200 - RM300.

Tapi sejak aku dapat tahu pemilik besar Sekinchan Ikan Bakar ni tiba-tiba menentang gerakan rakyat yang mahu Pilihanraya Bersih dan Adil iaitu Bersih, aku terus tak pernah lagi pergi Sekinchan Ikan Bakar, keluarga aku boikot.

Aku percaya ramai lagi yang boikot Sekinchan Ikan Bakar, selepas dapat tahu 'taukey' besarnya menentang Himpunan Bersih — maka tak hairanlah hanya dalam masa 6 bulan kesemua 23 rangkaian perniagaannya boleh melingkup.

Dari sini kita boleh faham, rupanya ada dendam peribadi antara Jamal Jamban dengan Himpunan Bersih, patutlah bermati-matian dia lawan Bersih.

34 comments

ketua bahagian umnooo, tapi tak tahu menahu soal politik, hahahahah, besar ler punga gelembong kau pak tongkol.

Kat Melaka tutup sebab x sedap...

Dari sini kita boleh lihat dengan jelas wajah sebenar pembangkang, mereka yang menyokong Bersih ini benar-benar melaksanakan agenda Yahudi dan Cina DAP untuk menjatuhkan perniagaan Orang Melayu.

Inilah akibatnya bila Bersih dan pembangkang termakan budi Yahudi, selepaa menerima dana daripada musuh Umat Islam dan Melayu itu.

Konon mereka melaungkan amalan demokrasi dan kebebasan bersuara, tapi bila ada ahli perniagaan Melayu yang tidak sehaluan dengan mereka, mereka boikot perniagaan itu beramai-ramai sampai melingkup bisnes orang Melayu.

Inikah Keadilan yang dilaungkan oleh penyokong bersih? Bila orang tak sependapat diboikot dan tak mahu masuk kedai, ini perangai yahudi, jelas nak menjatuhkan bisnees Melayu!

Kalau Pejuang seperti Datuk Jamal pun diboikot dan berjaya dijatuhkan perniagaannya, tidak hairanlah pemimpin yang kita sayangi YAB Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datin Paduka Rosmah Mansor tidak henti-henti mereka serang dan jatuhkan.

Syukur kita mempunyai Perdana Menteri yang cerdik lagi bijaksana, serta memahami denyut nadi rakyat, jika tidak tentu negara ini sudah lama jatuh ke tangan Yahudi dan Cina DAP.

Makcik lisa....

Klu ko meniaga mcm jamal pak tongkol pun kami akan boikot ko sampai bankrup jugak.

Klu bole biar ko tinggal spender je

kena sibuk jaga bisnes. kalau selalu keluar, memang tak terjaga operasi bisnes tu. :)

hahahahahahahaha..komen paling kelakar pernah aku baca. cerdik lagi bijaksana ape jadah sampai hutang negara terus meningkat..nilai ringgit terus menjunam. aset negara dijual pada china..rosmah tu menghabiskan duit negara berjuta2..jgn ko ckp tu duit dia..sejak bila isteri pm dpt gaji?? melayu yg melingkupkan melayu sbnrnya..org yg menyokong membabi buta mcm ko ni mmg aku x faham ape yg korg nmpk sbnrnya.

saya rasa tak der kene mengena langsung mengenai kebangrapan reangkaian restaurant ikan bakar sekinchan dengan bersih 2. Memang mula2 sedap lepas tu hancusssss. dah ler tak sedap, mahal pulak. Saya di kota damansara. hang orang nie saya rasa cuba mengalih perhatian rakyat kepada isu pokok iaitu BERAPA JUTA PAK MENTERI LULUSKAN GERAN UNTUK DIA MULA BERNIAGA IKAN BAKAR? Kalau bermula dengan cara haram so jangan tuduh orang lain sebagai penyebabnya. nampak gaya orang macam saya, pembayar cukai berhemah, dipergunakan hidup hidup untuk menghidupkan biawak/buaya/puaka yang akan menyusahkan sebangsa seagama dengannya. Kes lembu pon cam nie jugak. Habis nie, nak buat kacau bilau plak bagi MEMBERSIHKAN diri atas nama politik atau MENGHARUMKAN nama atas landasan politik....PDRM tidak pula menahannya kerana membuat kacau bilau.....Orang sebegini menghidupkan bara manjadi api. takut takut nanti api menyemarak dan tidak boleh di bendung. Siapa nak jawab??????????

Apa kena mengena dengan Yahudi ???
Ko pakai seluar oversea brand pun dah kira support Yahudi
Hp yang ko pakai pun system bangsa Yahudi pakarnya
Tak kan tak pernah makan dekat fast-food kot ???
Malaysia ni Melayu punya ke ???
Apa AGAMA ko ??
Tak faham ayat AlQuran ea ?
Nabi Muhammad saw tak ada wasiat kan jadi Racist !!!
Dalam sepotong ayat AlQuran tak de pun sebut pasal Melayu lah sangat!!!
Melayu àda dua Melayu/ISLAM dan Melayu/ZIONIS ko pilih lah ???? Banyakkan baca tamadun ISLAM !!
Beli AlQuran terjemahan kalau tak tahu Melayu cari yang orang putih!!!
Jangan keMelayuan sangat , title Melayu tak menjamin masuk syurga!!!
" jadi Melayu yang bermaruah bukan hilang maruah!"

Makcik Lisa Berduri, ada cermin tak kt rumah....??

Syukur..x pernah mkn kt restoran 'polis Tumbuk saya..'..

Saya rasa takde kena mengenapun restoran dia dgn boikot. Saya pernah pergi makan kat restoran tu, masakan dia memang takde yg best, sejak buka memang tak ramai orang datang makan.

Inile org melayu. Bila niaga x laku, kata org sabotaj la, kena sihir la, etc, bukannya nak siasat kot2 ada kelemahan sendiri.

wahai si bengap,

soalnya bukan tidak sehaluan. soalnya ialah datuk seri yang dicintai kamu itu menentang pilihanraya adil dan bersih. itu sahaja.

saya pelik dengan awak. orang yang tidak cerdik, menunjuk bontot depan rumah orang kamu agungkan. orang yang membaca buku dan bijak pandai kamu kata sekongkol yahudi dan cina.

Mmg tak pernah pun mkn kat situ. Kawan aku kata tak sedap dan mahal.

Seriusly bro, lu punya kedai memg sampah.......makan xsedap, harga mahal, servis lembab, ikan xfresh, pekerja xfriendly.....memg pakej kedai melayu belacan punya tahap with harga cam mkn kat hotel.......kalau lu xlawan bersih tu, mmg kedai lu tunggu masa je.....kitorg pelanggan pikir nak mkn sedap je....kalau mahal pon xpe kalau sedap....kalau murah lagi laa bonos.....org2 bangang je nak mkn tgk kedai tu parti politik apa....

Sendiri tak reti meniaga, salahkan orang lain pula. Makanan tak sedap, servis tak bagus, harga mahal. Bersih gak yg jadi sebab.. hahahaha..

Member kata mkn kat restoren dia dulu terkena udang lama. Dah la cekek darah. Lps tu tak pegi dah.
Bukan nak boikot tapi mmg tak sedap langsung.

Bukan kat Melaka je tak sedap...memang semua tak sedap. Phuiihh! Tak sedap sebab pakai duit haram buat modal...

Jamal sendiri pun tak pernah makan kat kedai dia. Tak sedap katanya. Ha ha ha

Gayanya dia ada bekap sedap, rangkaian kedai lintang pukang terlingkup dia apa pedulik, aku baca dia ni buat bidak catur atasan harga jejuta sebab he's going for the big thing which we donno yet...fee dia nih, he'll do anything to stir another civil riots in case such a riot is necessary to achieve the cling on power...we wait and see...

Gayanya dia ada bekap sedap, rangkaian kedai lintang pukang terlingkup dia apa pedulik, aku baca dia ni buat bidak catur atasan harga jejuta sebab he's going for the big thing which we donno yet...fee dia nih, he'll do anything to stir another civil riots in case such a riot is necessary to achieve the cling on power...we wait and see...

Itu la orang tak sekolah.. ada sijil pun makan rasuah dapat punya. Kami consumer ada otak. Jika makanan tak sedap dan mahal tak kan bodoh pegi support lagi buta buta. Sendiri buat bankgrupt pulak tuduh orang. Itu la masa depan anak dia juga.

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang Ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:+62852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya
KLIK-> http://bocorantogelsingapura59.blogspot.co.id

haha lisa melayu sesat

Berniaga tanpa ilmu, memanglah bungkus, lepastu salahkan orang lain pulak, hampeh punya spesis!!!

Lisa Baiduri ke Lisa BERDURI !????

Tengah tengah nak menikmati 'lunch' ni , tersedak pulak di buatnya bila terbaca komen si Lisa ni . Tercekik sekejap di buatnya .

Dengan membuat jualan borong ke Cina harta Negara tu awak katakana Najib cerdik dan bijaksana ... Puihhh .
Mak chik mak cik Felda bolihlah Najib kelentong hidup hidup . Hendak juga bertanya , adakah si Lisa ni sama taraf mentality nya dengan mak mak cik Felda tu ?? Dari pengalaman saya berinteraksi dengan mak cik mak cik Felda ni , apa yang dapat di rumuskan adalah ketaksuban mereka dengan pemberian yg ciput olih kerajaan Najib .
Contohnya , apabila Najib war war kan pasal Felda Global Ventures ( FGV )dgn janji bonus dan dividen kepada penghuni Felda , mak cik makcik ni terlompat lompat gembira . Memang di peringkat awalan adalah bonus dan dividen .... tetapi apa kesudahannya dengan FGV ??? Penyenaraian nya di Bursa saham pun telah di tamatkan ... sedar ke implikasi nya si Lisa ??

Bagitu juga dgn 1MDB . Terpekik terlolong si Najib mengatakan ia nya pelaburan stratijik , unik dan akan memberi keuntungan pada rakyat dan Negara ber billion billion . 1MDB akan membuka peluang pekerjaan yang melimpah ruah bagi rakyat Malaysia .. itu kata Najib yang cerdik dan bijaksana !

Shit !!! mana stratijiknya ?? mana unik nya ?? Bertaburan dengan taik yang jijik adalah .. Mana peluang kerja ribu ribu yang di janjikan ??? asyik asyik Nampak Arul nasi Kanda je ..

Manusia Najib inilah yang di pertahankan olih si Jamal Jamban , jikalau Lisa ingin tau ! Si Jamal jamban inilah yang dikategori sebagai pejuang bangsa dan Negara ??? pergi daaahhh !!!

Tanyala jamal jamban berapa juta grant dia dpt dari UMNO tuk buka restoran tu..?

Bankrap sbb bersih ke sbb mahal nk mam...member aku g mkn dgn bini dia amek ikan pari sepotong dgn berulamkan sayur je...kt serat Sekinchan tibai.aleeeuttooo

Lisa Baiduri, mak awak punya puki la macai barua umno

dah makan aritu tak sedap dan berbaloi dgn harga...nyesal

Thanks lisa,kau menceriakan hari ku...
Lawak paling kelakar bangsat tahun ni...
Hahahaha..berair mate bace

org melayu bila bisnes jatuh, terus cari sesuatu utk disalahkan kerana nak cover bangang diri sendiri dlm urusan bisnes & acct. bangsa kita ni mmg takkan mengaku salah atau nak akui kesilapan diri, dia shj yg betul sempurna.. semua org dengki, "tak boleh nampak org lain bahagia" katanya.. sudahlah tu, kalau bisnes lingkup dlm 6 bulan, itu dah bukti jelas kelemahan urus tadbir & kewangan. mana taknya, awal2 lgi dah hidup ala jutawan berbekalkan "modal" free hasil bodek menteri, direct bukak 20 cawangan tanpa ada pengetahuan bisnes ataupun pengalaman langsung!


EmoticonEmoticon