Friday

Suara perbualan seks Anina Saadudin pula disebar askar cyber Umno?


BERIKUTAN tersebar transkrip perbualan seks, kononnya melibatkan Anina Saadudin sebelum ini, askar-askar cyber (cybertrooper) upahan Umno mendakwa suara perbualan seks Ketua Srikandi PPBM itu turut disebarkan.


Banyak akaun-akaun askar cyber Umno menggunakan ayat-ayat yang sama berulang-ulang menyebarkan link yang membawa kepada artikel bertajuk "Ketua Srikandi PPBM ada kaitan dengan skandal seks 4 kali pancut?"

Namun hasil carian aku di internet dan media sosial, hanya menemui transkrip perbualan seks tanpa nama, dalam bentuk infografik yang dilihat hanyalah rekaan yang disebar menggunakan sekitar 10 akaun-akaun facebook palsu (fake).


Selain itu tuduhan-tuduhan yang dilemparkan kepada Anina juga lebih kepada berbentuk soalan dengan tanda (?) dalam erti kata lain penuduh tidak berani menuduh secara terus bimbang diambil tindakan undang-undang oleh tuan punya badan.

Sehingga kini, printscreen perbualan seks WhatsApp yang kononnya nak disebarkan itu masih tak muncul, melainkan perbualan seks antara dua pihak menggunakan nama male dan female

Anina yang dituduh, tapi transkrip perbualan tak tunjukkan langsung kaitan Anina dengan perbualan itu.


Lagipun, mulai 18 November 2014, WhatsApp telah menggunakan AES-256 encryption bertaraf 'military grade' dan sistem ini sudah dilaksanakan sepenuhnya pada 5 April 2016, yang bermaksud hampir mustahil perbualan WhatsApp Anina boleh dipintas begitu sahaja.

Setakat buat perbualan antara dua pihak, malah tanpa nama orang yang dituduh pun dalam perbualan itu, aku nampak Umno betul-betul membazirkan duit mengupah askar-askar cyber bodoh untuk menyerang PPBM.

Tapi aku tak rasa hairan pun, sebab Umno dan Fitnah Seks bagaikan irama dan lagu, bagai tahi dan kentut, langsung tak dapat dipisahkan, jika tiada fitnah seks, bukanlah Umno namanya.

"Bila isu seks banyak disebarkan oleh Umno, itu tandanya pilihanraya dah dekat"

9 comments

Tak ada dua orang nak berhubung jenis sembang dlm alam maya gitu. Bangang punya orang saja buat gitu...

Umno saja buat isu seks, bila rakyat leka dengan isu seks, masa tulah pemimpin Umno merompak duit rakyat. Jangan percaya isu seks bodoh macam ni, fokus jatuhkan BN, jatuhkan kerajaan perompak

masalahnye orang dalaman sendiri yang dedahkan, ahli PBPM jugak...atas dasar tanggungjawab tak mahu ketua serikandi perangai mazmumah. jangan la fikir "matlamat menghalalkan cara". buat malu kat orang lain, kita orang melayu islam.

aku sokong pbpm tapi...bila tengok ahli jawatan tertinggi macam ni...aku fikir balik...

bro ni hati suci hahaha....tak pernah tengok orang 'sexting'. ada je macam ni, melayu cina india...cari hubungan seks guna telegram, wechat...tambah lagi budak2 sekolah. ada yang lagi teruk dari ni. zaman saya dulu pakai Mirc, yahoo mesengger...bayar marka lepaih buat seks pakai topup ja. Sekarang ni lg senang

aik yg sebarkan geng sendiri tapi umno jugak yg dpt nama?
wakakakakakakakaka

umno nk sebarkn? anina ni bkn ancamn pon..bodo puok ni

Sexting rosmah mansor ada tak... share laaa....
Hahahaaa.... xpon dr mashitah ker.. fathul bari ker.. lagi aula sexting naib pres kesatuan ulama...

Ini semua fitnah. Kalau kena pada PAS barulah betul..

mcm2 hal lah.. nak dekat dah ni pru


EmoticonEmoticon