Thursday

Syarikat milik Jamal Jamban didakwa curi elektrik TNB pulak


SYARIKAT milik Datuk Jamal Yunos (Jamal Jamban), Ketua Umno Sungai Besar didakwa mencuri elektrik milik Tenaga Nasional Berhad, TNB dengan cara mengubahsuai meter tenaga epektrik di premis yang diduduki oleh syarikat itu.


Sebuah laman facebook, Friends of Selangor yang menyiarkan dakwaan itu mendakwa TNB terpaksa menanggung kerugian sebanyak RM82,092.06 akibat kecurian elektrik yang dilakukan oleh syarikat Jamal Jaya Holding Sdn Bhd yang didakwa merupakan syarikat milik Jamal Jamban.

Maklumat itu dakwanya merupakan fakta dalam kes mahkamah.

"Ni fakta dalam kes mahkamah, bukan petik dari langit ye," tulis pengendali laman facebook tersebut.


Hotel milik Jamal Jamban baru-baru ini telah disita oleh pihak berkuasa kerana beroperasi lebih 5 tahun tanpa lesen, makala struktur binaan resort miliknya pula dirobohkan kerana dibina atas tanah haram.


Sebelum itu Jamal mendakwa restoran Sekinchan Ikan Bakar miliknya jatuh bangkrap akibat tindakannya menentang himpunan Bersih.

10 comments

Dato Sri Pencuri Letrik. Siapa laa yg bagi Dato Sri nii......

Jom puak2 parti lobai... kita hududkan jamal.. biar jadi jamal kudo pulak... hahahaa

Tapi jangan marah jamal sebab kalau xder jamal jadi dinosaur la umno.. ada jamal ada la jugak lawak... LAGIPON makin perangai 'khinzir yg majnun' bertambah makin rakyat meluat dgn umno... biarkan jamal

Jom belahar arab : Jamal = Unta.. xcaye tanya lobai 90j

Sheikh berjubah ni pencuri rupanya! Makin lama makin terbongkar siapa sebenarnya jamal. Lain kali cermin diri dulu sebelum nak tuduh org lain itu dan ini

Ciss kau Jamal Pak Kontol. Kau betul2 memalukan kaum lobai2. Lobai prncuri rupanya.

Hahaha kan aku dah kata Jamal jamban tetap bergaya...kurap hijau Ko Jamal

Hahaha...jilake punye jamal,kaki rembat rupenye..sapelah yg bg dato sri tu..adoyai..memalukan betol...jamal juborrrrrrrr

Sial kok Jamal. Kaki rembat rupanya.
Lain kdli pakai jubah dan tarbus. Baru lah org blh gelar pemyamun tarbus

Itu lobai jamban.

So bila polis nak tangkap si jamal pencacai najis ni ? haram jadah punya barua !


EmoticonEmoticon