Samseng cedera dedah 'dalang' yang arahkan dia serang Kuil Seafield

SELEPAS letih dan mengalami kecederaan akibat bertempur, salah seorang samseng terbabit mendedahkan nama 'dalang' yang arahkan dia dan kumpulannya menyerang Kuil Sri Maha Mariamman di Seafield USJ25.

samseng kuil seafield

Lelaki dalam rakaman video yang tersebar di media sosial Twitter dan Facebook itu dilihat terbaring dan dikerumuni oleh beberapa individu.

Difahamkan tangannya telah mengalami luka yang agak teruk.

Apabila ditanya siapa yang mengarahkan dia menyerang kuil berkenaan, dia mengaku dia tak tahu apa-apa, datang cuma untuk berentap je.

"Saya tak tahu apa-apa, saya fight je," katanya.

Salah seorang lelaki India (dengar dari slang percakapan) dalam video itu sempat memarahi samseng berkenaan.

"Bawa parang masuk dalam kuil, ini worang otak tak adalah, cari makan pun ada banyak kerja boleh buatlah," kata pakcik India itu.

Dalam pada itu samseng ni apabila ditanya, siapa yang arah, dia ada menyebut nama "Hanifah," sebutan tu tak berapa jelas. Cuba kau orang dengar sendiri video rakaman di bawah ni.

*Tekan button 'play' untuk menonton video

Post a Comment

5 Comments

  1. Lu orang ah patut buat latihan dulu macam itu Demo olok-olok yang Lokman Lobak bikin itu hari.

    Pandai pukul satu hal.. Tapi kalau pukul satu orang dua orang boleh lah.. Tapi ini mau pukul se puluh dua puluh orang.. Bukan boleh pergi i mau fight saja..

    Yang India, bukan semua .... dah tahu itu kerja dalang dan samseng, mengapa bertindak belasah orang awam kaum melayu.

    Come on lah.. tak kira siapa, kita semua ada limit.

    ReplyDelete
  2. Yang soaljawab ngan suspek tu polis ka? Suara Melayu sejati tu??

    ReplyDelete
  3. Bibah lah bongok bukan Hanifah

    ReplyDelete
  4. 300 Punya pasal, badan sakit, lokap dok tunggu, satu malaysia kecoh... sorry to say bro... aku rasa nk cincang je lu
    Nasib baik cepat selesai, jika tidak 13 MEI fasa 2 bermula dan satu Malaysia mandi darah SEBAB ORANG TAKDE OTAK, XDE AGAMA MACAM LU

    ReplyDelete
  5. Selama nya la org Melayu akan teruskan digunakkan utk kepentingan sendiri... Yg diatas duduk rumah, goyang Kaki, masuk juta2. Yg bawahan ni kerana 2 300. Nak makan sedap Tapi keje malas .. Lepas tu, dap Salah, Jahat... Tu la melayu yg Aku Tau...

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda