Loading...

PRK Batu Sapi, satu lagi projek kebetulan BN

Seperti biasa bila ada sahaja PRK, maka timbullah satu demi satu 'projek kebetulan' kerajaan Barisan Nasional akan diumumkan oleh Muhyidin Yassin ataupun Najib sendiri. Kali ini Ketua Menteri Sabah pula nak tumpang glamour, konon-kononnya kerana dialah Najib meluluskan projek RM 16 juta untuk pembaikan jalan di Batu Sapi.

Apapun bila ada ahli parlimen yang meninggal dunia, nampaknya rakyatlah yang akan untung kerana UMNGOK Be End dengan senang hati akan meluluskan berbagai-bagai permohonan sambil mengatakan ia sebagai projek yang telah lama diluluskan dan kebetulan sahaja diumumkan semasa PRK.

SANDAKAN, 1 Nov — Sebanyak RM16 juta diluluskan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini bagi melaksanakan projek membesarkan Jalan Sibuga, yang kerap mendatangkan kerumitan kepada pengguna jalan raya itu, mulai tahun depan.

Timbalan Ketua Menteri Sabah Tan Sri Joseph Pairin Kitingan, yang juga Menteri Pembangunan Infrastruktur Negeri, berkata berikutan rungutan penduduk kawasan itu yang terletak di kawasan Dewan Undangan Negeri Sekong dalam kawasan Parlimen Batu Sapi, beliau secara peribadi menghubungi Najib, yang juga Menteri Kewangan, pada 9.30 pagi tadi bagi meminta peruntukan untuk menaik taraf jalan sepanjang 2.75km itu.

“Perdana menteri terus meluluskan peruntukan RM16 juta dan meminta saya mengumumkannya hari ini.

“Kita akan membesarkan jalan laluan sehala itu kepada dua hala bagi mengatasi masalah kesesakan jalan yang sering berlaku di situ,” katanya pada satu sidang akhbar di sini hari ini.

Menurut Pairin (gambar), jalan raya itu semakin sibuk dengan adanya lapan sekolah di sekitarnya, sebuah kompleks sukan, rumah warga tua, taman-taman perumahan dengan 5,000 unit rumah dan Institut Latihan Perindustrian.

Beliau juga berkata kerajaan negeri telah memberi peruntukan RM2.3 juta bagi kerja pembaikan dan penurapan 12 jalan kecil di sekitar Jalan Sibuga. — Bernama


ReJaM© "Lepas ni boleh la pakat-pakat undi calon yang dah tua atau sakit nak meninggal! Nanti calon tu meninggal boleh dapat banyak projek kebetulan!"

Post a Comment

1 Comments

  1. 16 juta utk 2.75km jalan???
    2.3 juta utk mini tar???gila kut...buat jalan dgn emas ke??

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda