Loading...

Gambar Aduka Taruna dikepung di Masjid RusilaTuan Songkok Putih, saya terpanggil untuk menulis di sini mengenai isu Aduka Taruna yang dikatakan dipukul di hadapan Masjid Rusila.

Pada hari kejadian, saya terkejut semasa nak pulang ke rumah dengar bising. Saya mengingatkan ini adalah kerja-kerja orang mencuri selipar atau kasut di masjid. Dalam hati saya terlintas, di Masjid Haji Hadi pun ada orang curi kasut!

Saya bergegas ke tempat kejadian dan saya sempat ambil gambar. Harap Tuan Songkok Putih tolong masukkan gambar yang saya serta bersama artikel ini.

Saya juga ada membaca blog dan laman yang mencerca Datok Presiden PAS Haji Hadi dengan pelbagai tuduhan tak berasas dan saya terpanggil untuk menyatakan maklumat kebanyakkan direka cipta sahaja untuk menunjukkan kami khairah yang menadah kitab dan bersolah di sini solah-olah jahat belaka.

Tak ramai orang yang ada pada hari itu. Tak lebih daripada 20 orang sahaja. Tapi ada yang tulis 300 orang dan ada yang tulis lebih daripada 100 orang. Rasanya memang mereka nak jahatkan Tok Guru Haji Hadi semata-mata.

Lagi pun takkan budak kecil yang kepung dan pukul Aduka Taruna. Saya rasa macam perbohongan belaka.

Tengok pada gambar ini, nampak macam tak ada apa-apa sekadar Aduka menyebut berikan saya masa, berikan saya laluan saya nak ke balai polis.

Itu yang saya dengar daripada Mulut budak dalam gambar ini yang dikatakan Aduka.

Rasanya pembaca boleh menilai sendiri. Saya sekadar meyampaikan apa yang saya nampak dan saya ambil gambar.

Saya rasa betul kata Pak Wahab. Lawan ulamak boleh masuk neraka!
Aduka kena belajar kitab baru boleh faham.Sumber: TKO

ReJaM© "Malas aku nak campur ini hal lantak koranglah..."

Post a comment

0 Comments