Loading...

Lagi profile Facebook hina Islam jom report!

Selepas kejayaan kita menutup profile-profile, serta fanpage-fanpage yang menghina Islam sebelum ini, dengan cara melaporkannya kepada pihak pengurusan Facebook secara beramai-ramai (berjamaah). Hari ini ReJaM© nak mintak tolong para pembaca untuk melaporkan sebuah lagi profile yang menghina Islam dan Rasulullah.

Sebagai makluman, jika kita melaporkan sesebuah page itu dengan cara yang sama (laporan yang sama), Facebook akan menutup profile yang dilaporkan itu dengan lebih cepat. Di bawah ini cara melapor, sila ikuti langkah-langkah yang ditunjukkan.



Dah faham? Ok, untuk mula melaporkan sila klik sini [Facebook]

ReJaM© "Terima kasih atas sokongan anda, semoga usaha kecil ini dikira sebagai satu kebaikan..."


Update 28 April 2011,18:00 : Atas sokongan anda semua profile kurang hajar ini telah ditutup oleh pihak pengurusan Facebook. Terima kasih.

Post a Comment

52 Comments

  1. betul tue rejam n khalis.. report3.. khalis pon letak kat dalam blog khalis.. nanti ramai la lagi yang report

    ReplyDelete
  2. Cara ni nampaknya memang berkesan, profile-profile sebelum ni semua berjaya ditutup =) terima kasih semua...

    ReplyDelete
  3. nk curik ltk dlm blog jugak..sebarkan..pastu report ramai2..
    mohon permisi brader milo..

    ReplyDelete
  4. yg en ajar tu optionnya mcm dah xde

    ReplyDelete
  5. Ok done...kena sebarkan ni..propaganda kafir je ni..

    Daging Tiruan - Made In China

    ReplyDelete
  6. kalau buat benda yg sama utk PARPUTODI xboleh ke?

    ReplyDelete
  7. We have received your report.
    Learn more about how to handle harassment in our Safety Centre.

    ReplyDelete
  8. dah report... mari samer2 sebarkan..

    ReplyDelete
  9. aper ni woi.aku tk nampak ape pun salah orang tu.mane hak kebebasan bersuara yang kite laung kn selama ini....same je kau ni pondan suam ngan geng songkok tinggi...

    ReplyDelete
  10. x faham.. kita x buat apa2pn,tp mreka yg buat lebih2. bila kita buat,kata kita ni agama pgganas. spe yg pngganas sbnrnye ni?! masha'Allah.. mga Allah beri kita kkuatan.

    ReplyDelete
  11. done...!!!kuang ajor betul...ni la jadinye bila umat Islam tidak bersatu...mereka semakin berani...tunggu saja masenye...Khilafah akan ditegakkan...umat Islam akan disatukan di bawah pemerintahan Khalifah...Allahuakbar...!!!

    ReplyDelete
  12. aper ni woi.aku tk nampak ape pun salah orang tu.mane hak kebebasan bersuara yang kite laung kn selama ini....same je kau ni pondan suam ngan geng songkok tinggi...

    --------------------------------

    kepala hotak kau!

    ReplyDelete
  13. Tidak hairan mengapa ia menghina Islam sebab ada juga yang mengaku Islam tapi menghina hukum Islam. Seandai Umar r.a masih hidup pasti hilang kepala mereka yang menghina Islam dan hukum Islam.

    Kenapa perempuan suka tayang body pada lelaki


    Smartphone : Risiko "privasi" pengguna terdedah.


    Cara menyorokkan Shoutbox di Blogspot.

    .

    ReplyDelete
  14. Perbuatan yg hina..saya ni bukan Islam, namun saya mendapati perkara ni sgt 'offensive'..terasa panas hati bila melihat profil FB nie. Sekiranya pemilik profil nie mmg beragama Islam atau murtad, saya x tahu apa nak cakap..terkelu lidah, biarlah org Islam sendiri menilai. Kalau ni perbuatan bukan Islam,hentikan perbuatan keji ni dan jgn menyamar sbg kononnya Islam..Jgn timbulkan masalah di Malaysia..mereka2 ni pengkhianat yg patut dikenakan hukuman mati!!!!
    P/S: dah report kat FB

    ReplyDelete
  15. yes..dah buat

    ReplyDelete
  16. bos minta izin copy gambar atas ni ek..nak letak kat blog ajar yg lain..

    ReplyDelete
  17. err kalo tengok dari ayat dier macam melayu islam


    Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Ingat setiap perkataan itu doa. Kalau jantan kau gurau kata cerai kira masuk talak yang sah tau. Itu doa. Jangan main-main.

    ReplyDelete
  18. Marilah kita sama-sama buat repot mengenai FB ini. Semoga Islam terus bersatu. Semoga pemilik FB itu mendapat balasan setimpal dari Allah SWT.

    "Islam is the way of life"

    -Dr. LatiF-

    ReplyDelete
  19. nak letak kat blog boleh tak?

    http://nohisme.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. Dah2.. Benda ni jangan libatkan politik.. x kira la BN ka PR ka, kita kna report sbab dah libatkan agama..

    ReplyDelete
  21. aku bereh doh...vdio 'anwar' no 2 aku tgk doh satni.aku tgk perot dia besar dooh.x panda lasom cari pelakon.hahaha....

    ReplyDelete
  22. Teruskan usaha murni demi keAGUNGAN ISLAM. FB seperti ini wajar didesak
    dan dibatalkan.

    tahniah MILOSUAM ..hb

    ReplyDelete
  23. done..dah sebar pon kat group2 yg lain...Allahuakbar

    ReplyDelete
  24. dah buat dah..kurang hajaq sungguh la...kalau ada kt depan mata memang mati kena pijak!!!!

    ReplyDelete
  25. hmmm xabez2 nk persenda agama...xfhm btl..dowg dpt dwit ke wat sume menda ni haish~~~~~

    ReplyDelete
  26. aper ni woi.aku tk nampak ape pun salah orang tu.mane hak kebebasan bersuara yang kite laung kn selama ini....same je kau ni pondan suam ngan geng songkok tinggi...
    ---------------------------------------------------
    oi setan kepalahotak ko kebebasan bersuara ini menghina bodoh

    ReplyDelete
  27. Gua tabik kat brader Ganesh kat ats ni..
    Walaupun berlainan agama tp masih lg
    mempunyai nilai2 murni spt org yg beragama
    Islam. Semoga Allah memberikan hidayah
    kpd saudara Ganesh. Insyaallah..

    Takbir !!

    Islam Is The Way Of Life

    -@migo-

    ReplyDelete
  28. ok dh buat dah..tp benggang milosuam dh blok tk leh komen kt fb....mgkin komen tk mmberi faedah...
    sedih..huhu...

    ReplyDelete
  29. Julie Waty
    done...seemoga ALLAH menurunkan bala kepada org yg menghinaNYA

    ReplyDelete
  30. ini la hasilny kalu islam tu diguna pakai ditebuk sana siki sini sikit bkn seluruhny, hasil tarbiah songkok tinggi

    ReplyDelete
  31. done...bangang betul la org nih

    ReplyDelete
  32. cam dah kena block je tadi saya check. berjaya!!

    ReplyDelete
  33. SKMM tak mahu tangkap orang hina Islam, diaorang tangkap orang hina raja jer. Kadang-kadang aku rasa SKMM ni macam dianggotai oleh orang-orang kapir jer.

    ReplyDelete
  34. aku xjumpa la page ni

    ReplyDelete
  35. aku pn x jmpe

    ReplyDelete
  36. tanda2 akhir zaman semakin menghampiri pabila terlalu ramai manusia berckap tanpa berfikir,melakukan perbuatan yg bertentangan dengan ajaran dan sekali gus meremeh kan agama itu sendiri.Dan perkara ini adalah salah satu dr contoh manusia yg hilang pegangan di dunia dan juga akhirat. :(

    ReplyDelete
  37. x pnah jmpe profil cmtu,ad profil cmtu mmg kne block..
    thanx 4 the information..

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda