Cincin Rosmah, Utusan kantoi bodohkan rakyat!

UTUSAN Malaysia dan TV3 Al-Musyrikin sudah diketahui umum menjadi alat propaganda United Malays No Otak. Pelbagai cara digunakan untuk menaikkan imej United Malays No Otak dan Lady Gajah.

Semalam [29 Ogos 2011] Utusan Malaysia dikesan menyiarkan kenyataan tidak benar dari Anuar Shaari berhubung isu cincin Rosmah untuk menipu rakyat terutama orang kampung yang tiada akses internet. Rujuk berita di bawah.


Sepatutnya tidak timbul isu Chegubard harus membuat laporan kepada pihak Polis, kerana ia tidak membabitkan kes Lady Gajah merompak cincin milik Kak Limah.

Selain itu, dengan menggunakan kenyataan tidak benar "si bodoh" Anuar Shaari, Utusan membayangkan kepada pembacanya seolah-olah Chegubard tidak berani membuat laporan kepada SPRM.

Fakta yang sebenarnya, Chegubard melalui Soladiriti Anak Muda Malaysia, SAMM yang dipengerusikan olehnya telah membuat satu laporan kepada SPRM berhubung isu cincin Lady Gajah ini pada 13 Julai lalu [Keadilandaily].


Mustahil wartawan Utusan tak tahu Chegubard dah buat laporan kepada SPRM berhubung isu cincin Lady Gajah ini. Tapi Utusan tetap juga nak siarkan kenyataan "si bodoh" Anuar Ashaari.

Lihatlah berapa banyak orang kampung berjaya ditipu oleh Utusan Malaysia? Dengan taktik penipuan ini, imej Lady Gajah akan semakin meningkat seiring dengan peningkatan jumlah kandungan lemak tepu dalam badannya.

ReJaM© "Salinan Laporan SAMM kepada SPRM akan cuba didapatkan dan didedahkan..."

Post a comment

0 Comments