Awie nafi sertai Umno, datang hanya kerana tugas


SEBELUM ini heboh di internet terutama di blog-blog, dan halaman facebook yang menyebarkan berita bahawa penyanyi rock terkenal tanah air, Awie menyertai Umno.

Gambar Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman bersama dua orang lagi artis, Zed Zaidi dan Adam AF bergambar dengan Khairy Jamaluddin tersebar secara meluas.

Bagaimanapun, sebuah rakaman dari KL Pos menunjukkan penafian Awie bahawa beliau menyertai Umno. Beliau mendakwa hanya datang sekadar menjalankan tugas.


Bagaimanapun, The Malaysian Insider melaporkan, sepuluh artis sertai umno antara yang dilaporkan, Zed Zaidi, Rashdan Baba, Ezani Nizarif dan Haris Kool serta Adam AF.

Tiada nama Awie ditulis di dalam laporan tersebut. Apa pun jelas "missing" lima nama lagi bagi melengkapkan kesemua sepuluh orang artis yang dilaporkan menyertai Umno [TMI].


Mengaku sajalah Awie, ini negara demokrasi, nak pilih parti apa pun terpulang kepada kamu. Jangan pilih parti haram tak berdaftar sudah lah.ReJaM© "Barangkali Awie malu nak mengaku masuk parti lucah..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan