Utusan Malaysia terus heret Sultan Johor ke kancah politik

SEBELUM ini Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar telah menegaskan bahawa baginda sebagai sultan enggan diheret ke kancah politik.

News Strait Time juga melaporkan bahawa baginda Sultan Johor telah bertitah bahawa baginda tidak mahu ada sesiapa pun bercakap bagi pihaknya [NST].


Namun begitu, akhbar propaganda Utusan Malaysia tetap terus dengan peranannya menjadi batu api bagi melaga-lagakan Sultan Johor dengan Ketua Menteri Pulau Pinang.

Tanpa mempedulikan titah baginda Sultan yang enggan diheret ke kancah politik, Utusan terus menyiarkan berita untuk mengaitkan Sultan Johor dengan isu-isu politik murahan [Utusan].

Lihat dengan mata kepala anda sendiri, Guan Eng bercakap salah, diam pun salah. Guan Eng minta maaf kepada Sultan dikatanya tidak ikhlas, bila diam disuruhnya menghadap sultan pula.

Sultan Johor yang tidak tahu menahu tentang hal ini dipaksa untuk mengambil tahu, diheret supaya bergelumang dengan politik murahan hasil propaganda batu api dari Utusan.ReJaM© "Hari ini Utusan melawan titah sultan, Perkasa terus jadi si pekak..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan