Taktik pemimpin "bodoh" mencuri duit rakyat siri 2BANTAHAN hebat telah disuarakan oleh penduduk Kampung Banggol Donas (Kg Banggol Tuan Muda) berhubung isu membelokkan lebuhraya yang lurus ke arah 22 rumah penduduk kampung.

Dalam pendedahan lalu telah ditunjukkan bagaimana kerja pelik "orang gila" ini telah dilakukan, rujuk sini [Pemimpin bodoh].

Pelik tapi benar, lebuhraya yang lurus dipesongkan dan melanggar 22 rumah penduduk kampung. Kalau kambing diajar jadi jurutera jalan, kambeng pun tak sanggup buat kerja gila ini.

Maklumat yang didedahkan oleh salah seorang penduduk Kg Banggol Donas, juga mangsa di mana rumahnya turut akan dirobohkan, mendedahkan bahawa rupa-rupanya lebuhraya tersebut dipesongkan agar melanggar sebahagian tanah JKK Umno bernama Ghani B Hitam.

Saudara Salleh B Embong, mendedahkan bahawa Ghani telah lebih awal menukar status tanahnya secara senyap-senyap daripada tanah kampung kepada "bangunan" untuk mendapatkan pampasan berlipat kali ganda.


Di bawah ini penjelasan saudara Salleh Embong, beliau turut menunjukkan lokasi tanah pemimpin Umno yang dimaksudkan.Selepas ini kita akan dedahkan dokumen bukti bagaimana pejabat tanah turut didakwa bersekongkol untuk mengenyangkan perut pemimpin celaka ini. Malah PM Najib sendiri telah mengetahui hal ini, namun sampai sekarang semua "tidur".

ReJaM© " Duit punya pasal 22 rumah orang kampung kena roboh! Jahanam!"

1 Comments

  1. Susah nak percaya jajaran lebuhraya boleh dipesongkan untuk seseorang mendapat pampasan. Jajaran jalan ditentukan oleh jurutera bukan oleh orang politik. Dikatakan ada orang yg sisng2 sudah convert tanahnya kepada bangunan untuk mendapat pampasan berlipat kali ganda. Ini sukar dipercayai. Kalau dia sudah bayar premium maka pampasan yg akan diterima ialah sama atau hampir sama dengan apa yg dia belanjakan dahulu. Bukan berlipat kali ganda. Ini satu pembohongan yg nyata. Kasihan ramai orang Melayu yg percaya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan