Pemuda Umno PJ tidak bertamadun kata Dr Asri

BEKAS mufti Perlis, Dr Asri Zainul Abidin menyifatkan kata-kata yang dilontarkan oleh Pemuda Umno Petaling Jaya sebagai tidak bertamadun dan memalukan serta berharap anak muda supaya bangkit menentang puak-puak seperti ini.

Difahamkan beliau telah menonton video rakaman bagaimana Pemuda Umno Petaling Jaya yang mengugut mahu meludah dan menyepak mahasiswa berhubung insiden menurunkan gambar Najib baru-baru ini.

Kenyataan beliau disuarakan melalui laman microblogging twitter milik beliau [Twitter].

"Mmalukn, sy tonton video Pmuda UMNO PJ nak ludah dan sepak Mahasiswa. Kata2 x brtamadun. Hrp anak muda bgkit mnolak puak mcm ini."
Tambahnya lagi, beliau berharap agar mafia dan gangster tidak akan menguasai negara ini [Twitter].Semakin pelik kita lihat perangai United Malays No Otak ini. Sebelum ini mereka membuat aksi jijik menghantar kek "taik manusia" ke pejabat Kerajaan Negeri Pulau Pinang rujuk sini [Umno Taik].

Kita hairan, politik apa yang cuba diamalkan oleh mereka selama ini? Tidak cukup dengan politik lucah, politik taik, kini politik gangster menjadi amalan mereka. Konon nak jadi panglima Melayu terbabas jadi "panglima ludah" puihh puihh puihh...


ReJaM© "Orang gila dipilih jadi pemimpin, inilah jadinya..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan