Tujuh peserta konvoi Kelantan bermalam di lokap malam iniMAKLUMAT yang baru diterima dari Ahli Parlimen Tanah Merah, YB Amran memaklumkan bahawa jaminan polis ke atas 7 peserta konvoi jelajah Kelantan telah ditarik balik kerana mendapat tekanan dari pihak atasan (IPK).

Ketujuh-tujuh peserta konvoi jelajah Kelantan itu ditahan petang tadi difahamkan ketika sedang mengedarkan risalah keterangan tentang perbicaraan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang akan ditentukan pada 9 Jan 2012.

Gambar berikut menunjukkan sebahagian isi kandungan risalah yang disebarkan oleh para peserta konvoi jelajah Kelantan yang ditahan petang tadi rujuk sini [Konvoi].
Apa yang menghairankan, pihak Polis begitu cepat menahan para peserta konvoi yang melakukan sebaran maklumat begini sebaliknya, pengedar vcd lucah di dalam masjid dan sekolah sebelum ini masih bebas sehingga kini.

Adakah kesalahan menyebarkan risalah penerangan ini jauh lebih besar dari kesalahan menyebarkan vcd lucah di masjid dan sekolah?
ReJaM© "demi mengekalkan kuasa, mereka sanggup jadi orang gila, tahi jadi nasi, nasi jadi tahi..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan