Peserta himpunan 901 bersalam & berterima kasih pada Polis

SELEPAS para peserta perhimpunan aman 901 menerima berita bahawa mahkamah membebaskan Dato Seri Anwar Ibrahim, mereka bersorak gembira, melaungkan takbir dan mengucapkan "Alhamdulillah" bagi meluahkan perasaan bersyukur.

Saat itu, anggota Polis yang bertugas di sekitar Mahkamah Jalan Duta bagaikan artis terkenal apabila dihampiri oleh ribuan peserta yang mahu bersalaman dan mengambil gambar bersama mereka.
Para peserta mengucapkan "terima kasih", "Selamat bertugas", "Polis baik rakyat sayang" dan lain-lain. Di bawah ini antara gambar yang sempat diambil menggunakan handphone buruk ReJaM©.
Pihak Polis juga dilihat tersenyum dan dengan senang hati tidak keberatan melayan karenah para peserta yang menghampiri mereka.
Jelas sekali perhimpunan ini berjalan dengan aman kerana tiada FRU yang menyerang dan menangkap para peserta dalam perhimpunan aman ini. Berbeza dengan banyak perhimpunan sebelum ini.
Daripada dialog perbualan yang dapat difahami, para peserta perhimpunan aman ini mengucapkan terima kasih kerana pihak polis sanggup bersusah payah membantu mengawal perhimpunan 901.
Malangnya ada akhbar gila yang mahu rakyat percaya bahawa peserta perhimpunan ini yang terdiri daripada para penyokong Anwar Ibrahim meraikan pembebasan beliau dengan cara meletupkan bom.
Mereka mahu rakyat percaya pembebasan Anwar Ibrahim diraikan dengan cara membunuh diri beramai-ramai dengan bom sambil meletupkan rakan-rakan mereka yang turut berhimpun.ReJaM© "Siapa percaya propaganda Utusan, memang bangang tulen!"

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan