Terbaik! Nazri Aziz mahu rakyat berhimpun di Jalanraya!

CUBA lihat baik-baik, kenyataan yang dikeluarkan oleh menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz ini yang dipetik dari laporan Malaysiakini

Kata Nazri, Dataran Merdeka - tempat BERSIH 3.0 dijadual diadakan pada 28 April ini - bukan merupakan tempat orang ramai dibenarkan untuk berhimpun walaupun secara aman.

Tambahnya lagi, Dataran Merdeka tidak diwartakan sebagai kawasan untuk mengadakan perhimpunan aman.Apa masaalah orang tua ni?

Habis ribuan orang yang datang beramai-ramai setiap tahun semasa malam tahun baru, Hari Kemerdekaan, Hari Pahlawan, Hari Raya, Piala Dunia tu apa kalau bukan berhimpun namanya?

Apa pun tak perlu layan orang tua tu. 28 April 2012 ini, rakyat Malaysia semua jom turun beramai-ramai bersama 500 ribu rakyat Malaysia berhimpun secara aman di perhimpunan Bersih 3.0 Dataran Merdeka Kuala Lumpur.

Sila bawa orang kampung, orang pekan, orang bandar, ayam, itek, lembu dan kambeng. Jangan lupa bawa parang kita sembelih lembu dan kambeng. Kita buat kenduri makan nasi minyak sebelum menghadapi Pilihanraya.

Hentikan penipuan Pilihanraya!

ReJaM© "Tak bagi himpun di Dataran Merdeka kita berarak di Jalanraya!"

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan