Isu beli Ahli Parlimen, kenapa SPRM buat bodoh?

SUDAH kali kedua, Ahli Parlimen Parti Islam, PAS YB Khalid Samad mendedahkan video bukti cubaan membeli ahli parlimen daripada Pakatan Rakyat. Individu yang terlibat juga telah didedahkan.

Kalau dilihat, ini merupakan aktiviti rasuah yang berat, malah melibatkan sejumlah wang yang banyak iaitu RM2 Juta [BN Beli Ahli Parlimen].Secara logiknya, bila ia melibatkan wang yang begitu banyak, maka bukan calang-calang orang yang terlibat di dalam memberikan sumber kewangan untuk aktiviti rasuah tersebut.

Tidak mungkin Kak Milah penjual nasi lemak atau Lim Tat penjual khinzir kecil-kecilan yang terlibat. Juga tak masuk akal jika imam masjid Kampung Pinang Sebatang yang menjadi dalang di sebalik rasuah tersebut.

Apa yang menjadi persoalan, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, SPRM sehingga kini senyap sunyi, sepi bagaikan seekor kucing buta, pekak dan bisu yang hanya mampu menguap tatkala tikus mondok menguis-nguis hidungnya.

Ibarat Polis pekak dan bisu yang diserang ceret beret ketika perompak bersenjatakan pisang sedang mengugut pegawai bank di depan matanya dengan cara menghunus kulit pisang di leher mangsa.

Berita rasuah berkaitan pembelian ahli parlimen ini mendapat liputan luas media seluruh negara, namun SPRM masih tidak menjalankan sebarang siasatan. Woi ko buat kerja apa? Anak kena rogol depan mata ko sebok makan kacang tengok bola?

ReJaM© "Letak jawatanlah kalau cuma tahu menghabiskan beras... "

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan