Apa tujuan bina lambang salib besar di Putrajaya?

SEBELUM ini Barisan Nasional cuba memainkan sentimen agama kononnya DAP mahu menjadikan Agama Kristian sebagai agama rasmi Malaysia.

Namun akhirnya propaganda itu tak laku lantaran dilihat tak masuk akal kerana pemimpin utama DAP bukan beragama Kristian. Masakan orang bukan Kristian nak jadikan Agama Kristian sebagai agama rasmi Malaysia.

Namun penemuan kali ini sangat mengejutkan apabila hasil carian di Google Map memaparkan lambang salib besar di Putrajaya. Apa tujuan lambang salib besar ini diletak di wilayah kebanggan negara?Tidak masuk akal jika ia sekadar satu kebetulan. Jika benar satu kebetulan maka ia kebetulan yang begitu sukar berlaku kerana kebetulan ini hanya terjadi di wilayah kebanggan Malaysia, Putrajaya.

Isu seperti ini sangat sensitif kepada majoriti umat Islam negara ini yang mana agama rasminya adalah Agama Islam.

Sedangkan lambang salib di baju sahaja sudah menjadi isu besar, apatah lagi lambang salib di wilayah kebanggaan negara yang menjadi mercu tanda Malaysia.

Jika hal ini tidak disengajakan, maka kerajaan patut membuang lambang ini dari Putrajaya kerana ia dilihat mencemar kesucian Islam sebagai agama rasmi Malaysia.


ReJaM© "Kalau salib ni kat Selangor, dah lama Perkasa melompat..."

Update: Since I found many people said that it is a cementry for Christians, so no issue here. This article written without knowing the fact that it is a cementry. That was my bad. Sory.

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan