Panas! Video bukti Ning Baizura tidak difitnah sertai PAS

BEBERAPA hari lalu Ning Baizura dikatakan mengamuk di twitter sambil menuduh kononnya PAS memfitnahnya dengan mengatakan beliau telah menyertai parti pembangkang.

Sampai dua kali dia tweet kata dia kena fitnah dengan PAS.Ning Baizura turut menyiarkan keratan akhbar Sinar Harian yang melaporkan Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub menyebut Ning Baizura bakal menjadi ahli PAS.Kalau dilihat di sini, Ning Baizura pula fitnah PAS, sedangkan Sinar Harian melaporkan, Salahuddin sebagai berkata beliau bakal menjadi ahli PAS.

Bakal dengan sudah masuk lain maksudnya. Bakal ertinya belum berlaku, manakala sudah masuk ertinya sudah berlaku.

Sekarang kita dengar pula apa sebenarnya yang disampaikan oleh Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub.

Pada 13 Jun yang lalu, kira-kira dua minggu (15 hari) sebelum Ning Baizura mengamuk di twitter Salahuddin Ayub ada menyebut tentang Ning Baizura menyertai PAS namun ayatnya lebih kurang begini:

"Kita doalah mudah-mudahan besok Shahrifah Aini pulak masuk PAS dengan Ning Baizura, mana tahu..."

"Datuk Shahrifah Aini, anak dia belajar dalam satu pusat pengajian tinggi di Kelantan, sekolah di Kelantan. Dia nak belajar di sekolah di Kelantan, kemudian melanjutkan pelajaran di Jordan"

"Kemudian dia balik, mungkin dia beri... bisik kat mak dia... Alhamdulillah paling tidak pun hari ini kita lihat Shahrifah Aini dengan penampilan yang berbeza daripada dulu..."

"Kita doalah barangkali ramai yang bakal bersama dengan PAS".

Sila tonton sendiri video rakaman ucapan beliau di bawah ini.Ning Baizura adalah salah seorang juri profesional dalam BN Youth Music, dan barangkali inilah sebabnya beliau begitu sensitif sehinggakan diminta agar didoakan beliau untuk sertai PAS pun boleh buat dia mengamuk.


ReJaM© "Adakah Ning Baizura difitnah? Anda nilailah sendiri... "

2 Comments

  1. Buat malu je ning baizura ni siapa tah cakap dia dah masuk pas? Booooo!

    ReplyDelete
  2. Bibir tebal otak bebal.

    ReplyDelete

Post a comment

Previous Post Next Post

iklan