Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan istihar harta peribadi

KETUA Dewan Pemuda Parti Islam, PAS mengambil langkah pertama mengumumkan harta peribadi miliknya ketika menyampaikan ucapan penangguhan pada Muktamar Dewan Pemuda Pas Pusat semalam.

"Saya Nasrudin bin Hassan, nombor kad pengenalan 701124-11-5267, diamanah sebagai Ketua Dewan Pemuda Pas Malaysia, bertugas di tingkat dua pejabat Pemuda Jalan Raja Laut, Isteri Wan Hamidah Wan Daud, tanggungan anak, enam orang" ucap beliau memulakan pengistiharan hartanya.

"Pendapatan gaji isteri RM4,000, elaun saya yang diberi oleh Dewan Pemuda Pas Malaysia RM2,500, rumah sewa yang disewakan dengan kadar RM300. Jumlah keseluruhan pendapatan saya sebulan RM2,800.

"Tanggungan, pinjaman perumahan, bulanan yang terpaksa dibayar oleh saya terhadap rumah yang saya miliki ialah RM530 sebulan. Kenderaan RM1,400 sebulan. Sementara tanggungan isteri terhadap rumah yang dimiliki olehnya terpaksa dibayar RM1,230 sebulan," katanya.

"Itulah harta yang saya isytiharkan, yang saya miliki, sebagai satu gimik pelancaran atau deklarasi pengisytiharan harta yang insya-Allah selepas ini akan diikuti oleh seluruh ahli jawatankuasa Dewan Pemuda Pas Malaysia," tambah beliau disambut laungan takbir oleh seluruh perwakilan.

Nasrudin turut menyebut jumlah simpanan wang miliknya di dalam bank berjumlah RM9,000 sahaja. Saksikan video di bawah.


ReJaM© "Beranikah pimpinan Umno mengistiharkan harta mereka? "

3 Comments

 1. Ketua pemuda yg perlu aktif bantu pakatan rakyat
  Bagi merintis jalan ke putrajaya

  ReplyDelete
 2. Syabas.... Semoga menjadi contoh kepada yg lain

  ReplyDelete
 3. Yg lain bile nk isytihar?

  ReplyDelete

Post a comment

Previous Post Next Post

iklan