Loading...

Malaysia tidak akan bangkrap jika Pakatan Rakyat memerintah - Tun Musa Hitam

JIKA ditanya kepada mana-mana pemimpin Umno, tentu sekali semuanya akan bersetuju dengan ayat popular Najib Razak iaitu jika "Pakatan Rakyat memerintah maka Malaysia akan bangkrap". Kita faham mereka menyokong kenyataan bodoh ini untuk mengampu.

Itulah budaya angguk dan setuju dengan sebarang kenyataan presiden Umno yang sudah lama merasuk pimpinan Umno. Jika Najib kata "kambeng bertelur" sekalipun mereka akan mengangguk beramai-ramai kerana semua mahu menjaga karier politik masing-masing.

Berbeza dengan Tun Musa Hitam, mantan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Malaysia,  yang jelas sudah tidak ada kepentingan politik di dalam Umno dan tidak perlu mengampu presiden Umno lagi, terutama presiden takut bini seperti Najib.

Beliau secara terbuka menyatakan bahawa Malaysia tidak akan bangkrap jika Pakatan Rakyat tadbir negara sekaligus menafikan propaganda bodoh Najib Razak yang diulang pagi petang siang dan malam di media kongkongan Umno dan BN.



Kalau tanya itek, itek pun tahu bahawa jika Pakatan Rakyat berjaya memerintah Malaysia, maka gabungan parti PAS, KEADILAN dan DAP itu akan terus memperkukuhkan ekonomi negara agar ia dapat terus memerintah dan mengekalkan kuasa.

Bodohlah jika Pakatan Rakyat biarkan negara bangkrap. Kalau bangkrap bagaimana mahu mengekalkan kuasa? Kalau kita lihat di sini, Tun Musa Hitam sendiri menghantar mesej yang jelas bahawa beliau yakin Pakatan Rakyat akan berjaya menawan Putrajaya pada PRU13 ini.


ReJaM© "Musa Hitam mula beli insuran kerana tahu Pakatan Rakyat akan menang... "

Sumber: Sinar Harian

Post a Comment

31 Comments

  1. Anarkin skywalker13 March 2013 at 09:42

    Ni mesti anwar bayar die nih..nko MH pepandai je....tau mane pasal ekonomi ni..cai2 bn lagi pandai ekonomi ni...lau x xkan jadi cai..tgk standard cai2bn,byr 10 n 20 pun da cukup,dpt brim 500 pun cukup utk setahun,that,s sound good economy rite...compare lak ngan cai2bn tahao ongkang name per trevino..apco bayar juta2... MH nko mane tau economy....tau baling batu n telur je...huh!! Panasssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumber tepat dari jamban..
      Milosuam kaki jamban..
      Pencacai2 lobang taik dapat berita dari kaki jamban..

      Delete
    2. Anarkin skywalker13 March 2013 at 12:30

      Cai..lek laa...tau la lu ahli JARINGAN MELAYU BARISAN NASIONAL(JAMBAN)..emo lak...nak peruntukan ke?wak beli telur?dgr cer telur diorg baling aritu gred c?ye ke?pergh budget gile..ade lak budak yg join team telur tu complain,keje da buat duit lak xdapat..uhhh!!!mende ni?...

      Delete
  2. Aku sokong kenyataan nie...kita try la kerajaan baru...klau x ok..tukar balik..pe yang susahnye...aku rs elok pr pegang..banyak manfaat pe...air free pun aku dpt...macai bn kat negeri lain nk tau pe psl air free...asyik tengok tv3..mmg xtau oe bnda kgsong la jwbnye...bodoh pny cai bn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2 Kuasa Ditangan Rakyat..Tak Bagus Tukar Lain Pulak..Yang Takut Sangat Ape La..Jangan Kita Jadi Rakyat Yang Diperbodohkan Dan Bodoh..Kita Rakyat Berkuasa..Ubah..Tak Suka Kita Ubah Lagi.

      Delete
  3. Anarkin skywalker13 March 2013 at 10:38

    Cai2 bn...MH lak buat statement pro PR...aduii...azabnye nak jawab..

    ReplyDelete
  4. haha najib, tgok ni...
    mula2 deeepak.. pastu bala.. pastu bapa saifool..pastu musa hitam....pastu.. pastu.. pastu ommi hafelda..haha jahanam jib n bn..

    **cucutokwan/2013.

    ReplyDelete
  5. DIDI KOTA BELID13 March 2013 at 11:24

    Tun musa hitam pernah tolong pairin kitingan angkat sumpah 1985....dua kali...sabah curvfiew.....mustapa dan haris tunjuk bodoh....bawa pati buat huru hara.....adnan robert semput nak jawap...mahathir main aljabar law....kakakkaakaka...dari a sampai z kat atas aku tulis ni sejarah...semua nama yang terlibat...semua penyamun....kakakakkakaka...tun musa flip flop...penakut sebab banyak scandal.....ini lembu separuh matang...kena tambat tak bley...dilepas pun tak bley.....hati hati cik salmah....hhhahaahahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anarkin skywalker13 March 2013 at 11:55

      Xpe didi,statement yg ade benefit buat pr kite up...yg cam longkang bg kat bn...diorg mmg suke pun kudis,najis,busuk,hapak ni...pasal die,jgn risau kite punye screener ramai...xlepas derr..

      Delete
  6. pakatan rakyat kalau memerintah bukan bangkrap lagi , lebih terok dari bangkrap maknanya sekarap ! mana boleh semua dapat free , menifesto pakatan rakyat jadi bahan jenaka ahli umno !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anarkin skywalker13 March 2013 at 12:26

      Perghh...nko ni mesti level lg tinggi dr MH...cai,dgr cer najib bayr trevino 24 juta,,ye ke?nko dapat baper? 24 hinggit...so sad...

      Delete
  7. Wei lan todak p mana..bn x bg jilat air kencing lg kot sb tu x menyalak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PR kalu mmpin almtny malysia jd zaman batu ler cm cite flinstone..naik kete pon kene kayuh pkai kaki HAHAHAHA xpyh ler nk brngan2 prntah mlysia..

      Delete
    2. Anarkin skywalker13 March 2013 at 23:35

      Kuat tol tgk kartun..nmpk sgt ubn ni x didik rakyat ngan ilmu,tapi ngan kartun...weiii,pi duduk depan tv,jap lagi wonderpets nak stasrt...cepat2...

      Delete
  8. Angan angan anwar sahaja ! menifesto pakatan rakyat itu dibuat secara cincai cincai sahaja , bukan ada buat rujukan dekat pakar ekonomi , menifesto pakatan rakyat hanya ikut selera politik gampang pakatan rakyat ...piirrraaaaaaaahhhh

    ReplyDelete
  9. Anon 1.43 & 2.59,
    Alaa.. Lau duduk zaman flinstone pon 5 tahun je paling lama.la ni pon dah 54 tahun duk dalam zaman suap & dibodohkan pon ko org bole tahan.so... Apa masaalahnya.naper..tak percaye ke?

    Kejap.. Kejap
    Hakkk thuuuiiiii la cai2 bn. Sembang cam bagus2 je

    ReplyDelete
  10. Hahahaha bankrap ker pr perintah..hahaha mane tahu nie,ahli sihir ker ubn nie..cube pn blm da pndai bt tafsiran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang mna kuat jilat tu mmg ckp baknkrup la kihkihkih.cai cai,jahil btol pemikiran

      Delete
  11. Mana boleh bankrup.. hahahahahuhuhu.. bengong betul lah diaorang ni.. menifesto bukan janji yang akan ditunaikanlah.. mana boleh bankrup kan..kan..kan..

    ReplyDelete
  12. lupakan sahaja reformasi mu itu , mari kita sama sama ikut tranformasi yang dibawa oleh najib !

    ReplyDelete
  13. Tu lah.. Taraf pemikiran anarkin n rejam. Statement si Musa Hitam ni sgt jelas la ngok. Pakatan haramjadah xkan biarkan Msia bankrup maksudnya mudah ja la ngok suma janji2 yg si nuar tu buat yg dalam buku jingay tu suma tgl janji jer la. Dia pon tau janji yg dia buat tu pasal dia nak jd PM jer la ngok. Janji dia tu janji politik ja la ngok. Dia pon tau akan ada ketirisan bg setiap dasar yg dia akan buat. Tu pasal dia x akan tunaikan janji dia. So student2 yg stupid cam anarkin n rejam ni yg cgpa pun cukup makan ja lopong la pasal pikir xyah bayar ptptn. Hahaha.. Blajar tinggi2 pon xguna. Ngok.. Korang p kawan ngan si Mahfuz bean jer la. Pasal tahap pemikiran korang pon mcm bean.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8.17 pemahaman bahasa melayu amat lemah... agaknya kau ni bangla kut... ni mesti dpt ic projek pilihan raya.. baya kasi paham bertul2

      Delete
    2. Anarkin skywalker13 March 2013 at 23:26

      Weiii...mende la nko cakap ni cai?mcm tamil mabuk todi ni nape??nko amik tak subjek kefahaman bahasa melayu??...tu lah suh ngaji tinggi2 xnak...dah bodoh,mulalah nk tunjuk pandai...aduii...weiii...aku sian kat nko ni....banyakkkan membaca ok...

      Delete
  14. aku dapat tau cai2 umnongok yg dlm blog ni dapat upah sekali hentam 20 sen...nak pecah perut aku dengar berita ni. yg tukang upah kepala umnongok iblis terbesar sekali. alahai 20 sen satu komen? sungguh ba.gsat cai2 ni.

    ReplyDelete
  15. Pendapatan negara beratus billion setahun mana noleh bankrup kalau PR perentah lagi bertambah baik berkemunhkinan besar,tapi kalau BN perentah aku yakin bankrup sebab menteri Idris Jala dah kata th 2019 Malaysia akan bankrup kalau macam ini lah urustadbir yg dibuat oleh BN. Pendapatan negara banyak tapi pemimpin songlap masuk saku sendiri macam tak ingat nak mampos agaknya pemimpin2 BN ini. Macai2 BN buat2 lah insah celik sikit biji mata tu

    ReplyDelete
  16. apa?.. cai bn dbayar 2 kupang utk 1 komen..!! malu weiiii malu...(cai bn mna da sifat malu.. tu pasai depa menggggila je buat komen, jnji banyak).. agak2 sehari brapa collection ye ??????...
    peringatan : apa yg kita buat & cakap akan disoal diakhirat nanti. brhati2lah... HIDUP PAKATAN RA

    ReplyDelete
  17. Cai cai UMNO/BN ni suka angka 2 bermula dari 2 sen,20 sen,RM2/-,RM20/- dan paling mahal RM200/-. Kalau cai2 ini minta ngan aku upah tak akan aku bagi sebaliknya aku bagi penerajang je bagi otak depa berfungsi sikit

    ReplyDelete
  18. Sebab apa tak bangkrap sebab .....manifesto bukan janji.......jgn bodoh sgt bila tan musa pernah jadi menteri kewangan....itu kalau hati dah hitam....

    ReplyDelete
  19. Musang ni memang hitam. Dari dulu lagi. Oportunist. Dia suka letak diri macam sesumpah juga. Makan kiri kanan. Nak selamat dan meneruskan politik sampah nya

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda