Kanak-kanak 5 tahun ini tersepit berjam-jam bawah runtuhan akibat tsunami

SEORANG kanak-kanak berusia 5 tahun, dikatakan tersepit berjam-jam lamanya di bawah runtuhan bangunan susulan kejadian tsunami yang berlaku di Indonesia kelmarin.

Panjang umur

Difahamkan kanak-kanak bernama Ali itu tersepit dan terperangkap di bawah runtuhan bangunan Mutiara Resort di Pantai Carita, Banten.

Kisahnya menjadi viral di facebook dan twitter, menimbulkan rasa sebak di kalangan netizen.

Ali bagaimanapun berjaya diselamatkan dan kini dikatakan sedang menerima rawatan di hospital berdekatan.

Kanak-kanak tersepit

Namun difahamkan kanak-kanak itu sehingga kini masih terpisah dari ahli keluarga yang lain yang tidak diketahui keadaan mereka sama ada terselamat ataupun tidak.

Dalam pada itu, seorang lagi kanak-kanak perempuan bernama Devi yang berjaya diselamatkan dalam kejadian tsunami itu kini dikatakan tinggal keseorangan, selepas terpisah daripada ahli keluarganya yang lain.

Devi terselamat

Gambarnya kanak-kanak malang itu disebarkan di laman sosial Twitter dan sehingga kini telah menerima lebih 36,000 retweet namun sehingga kini ahli keluarganya masih belum dapat dijumpai.

Post a comment

1 Comments

  1. Semoga Allah rahmati dan selamatkan adik-adik kita ni semua.

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda