Loading...

Pemandu lori rakam video 4 anggota JPJ didakwa minta RM400

TERSEBAR video yang dirakam oleh seorang lelaki dipercayai pemandu lori, mendakwa empat anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) meminta wang RM400.

Dalam rakaman video itu, anggota JPJ berkenaan dirakam kelihatan tersenyum sambil berjalan menuju ke arah sebuah kenderaan JPJ dengan nombor pendaftaran JPJ309.

Anggota JPJ minta RM400

Kedengaran suara dipercayai milik pemandu lori yang merakam video mendakwa 4 orang anggota JPJ itu meminta wang RM400.

"Ini 4 orang minta wang, tak boleh settle tulis saman," katanya.

Rakaman video itu menjadi tular di media sosial Facebook, selepas dimuat naik oleh laman facebook "Daddy Enaku Oru Doubt eh? Sollungal Daddy Sollungai,"

"JPJ nak cari makan tapi salah orang," tulis laman facebook itu.



Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan sudah menerima lebih 244k views.

Di bawah ini rakaman video berkenaan sila klik untuk menonton.



Apa pun dalam video ni tak nampak bukti duit RM400 berpindah tangan, atau kenyataan meminta wang dari anggota JPJ berkenaan. Biarlah pihak berkuasa yang siasat.

Update: 01:12 (16 Januari 2019)

Baca penjelasan dari Anggota JPJ - Penjelasan Anggota JPJ yang dituduh minta RM400

Post a Comment

7 Comments

  1. 4 jpj melayu perakam lelaki India yang didakwa jadi mangsa salah laku bukti hayalah video bedurasi yang tiada hujung pangkal diviral kesana kemari untuk keadilan warga marhien mula membuat andaian itu ini dan Anggota jpj melayu ini mula diremehksan secara melulu India Kalau dikasi muka memang menggigit gwa dgn India memang dah lama berpatah arang istilah lain tiada hati alasan bukan semua India begitu itu just rhetoric sikap India sendiri dah diberi muka naik mua kesemua begitu kerenga klau 2 3 ekor tak menggigit tak mengancam tapi sesudah bersarang lupa tuan pokok sedangkan tuan pokok menjaga menyiram menatang bagai minyak penuh....

    ReplyDelete
  2. India bodoh fitnah org .. india mmg anjing prangainya .. acah2 brani gaduh tpi haprak angkat geng je kerja .. come la by 1 dgn gua paria tgk sape pecah muka.. korg ni klau dpt aku mmg pecah muka tau paria ingt tu

    ReplyDelete
  3. Perkataan RM 400 datang dari mulut pemandu lori...bukan dari JPJ. Pemandu ni rasanya berniat memfitnah JPJ di mana dia yang rakam dan dia yang sebut jumlah tu supaya orang memandang serong JPJ. Awas taktik mereka ni...sakit hati kena saman lalu buat fitnah JPJ minta wang. Kalau nampak punai...tembak gagak dulu...bagi mampus.

    ReplyDelete
  4. kalau jpj minta wang, dah tentu jpj tak benarkan rakam…

    ReplyDelete
  5. 1. Tiada bukti pemberian dan penerimaan duit dari tgn ke tgn.
    2. Surat saman tlh dikeluarkan oleh pihak JPJ kpd pemandu lori tersebut diatas 3 kesalahan.
    2: Jika benar pegawai2 tu minta rasuah RM400, dah tentu2 mereka takkan benarkan muka2. mereka dirakam.
    4. Pegawai2 JPJ tersebut berani membuat laporan polis.
    Weyh macha, klau nak fitnah tu agak2 la... smua org blh ckp apapun tp bukti mana? Naik court pun lu salah la sb bukti tarak! Nanti lu holiday kat dalam itu jaring besi tu, lu belajar lg dr org2 yg lebih terer di sana....

    ReplyDelete
  6. eyy aku pon dah naik benci dgn puak paria ni..suka cari gaduh,buat kecoh,besar kepala!

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda