Loading...

Nabila Huda pelik ramai tak puas hati dengan PM, akui meluat dengan istilah "malu apa bossku"

PELAKON Nabila Huda meluahkan rasa hairan mengapa ramai orang di media sosial tidak berpuas hati dengan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Nabila Huda

Perkara itu diluahkan menerusi akaun Twitter miliknya sambil mempersoalkan mengapa setiap orang penuh dengan kebencian.

"Kenapa setiap kali I scroll atas dan bawah my Twitter, mesti kebanyakan tweet ada benda yang tak puas hati, itu, ini dengan our prime minister, against this and that, ada je salah dengan new government,"

"Apa yang sedang berlaku sebenarnya? Kenapa setiap orang penuh dengan kebencian?" tulisnya.

Nabila Huda Twitter

Sebelum ini, anak kepada penyanyi rock terkenal Amy Search itu dilapor turut meluahkan rasa meluat terhadap ucapan "malu apa bossku," yang sering diucapkan oleh bekas perdana menteri Najib Razak.

"Boleh tak stop cakap bosku bosku! Malu apa bossku. Tak fahamlah amenda tu. Benci gila la!

"Bila masa pulak aku jadi boss? Bila masa pulak aku malu? Annoying lah. Macam orang cakap 'retis'

"Sumpah rasa nak cepuk je bosskur bosskur kg.com sangat! Love!," tulisnya.

Nabila menerusi Instagram's Story mengakui tidak faham mengapa orang ramai sering menggunakan istilah "bossku,"

Istilah atau perkataan "bossku" sudah lama digunakan dalam perbualan harian masyarakat Sabah.

Tagline "Malu apa bossku!" pula dipopularkan oleh bekas perdana menteri, Najib Razak untuk menarik hati golongan muda supaya menyokongnya yang kini berdepan berpuluh-puluh tuduhan pecah amanah, salah guna kuasa, dan rasuah di mahkamah.

Post a Comment

15 Comments

  1. Ini salah foto, kut.. Muka Nabila Huda nak2 idungnya xmcm ni?

    ReplyDelete
  2. yg tergila gila dgn malu apa bossku ialah mrreka yg " kurang cerdik"...sek. tak abis....malas kerja nk harapkan brim....mentaliti penyamun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg tipu sijil universiti mmg bodo
      Kaki tipu=kaki kencing

      Delete
  3. Orang muda melayu islam sokong perasuah dan pencuri! Apadah jadi dgn moraliti anak muda melayu islam? Dulu tuduh orang tua tak boleh berubah. Nampaknya umur bukan ukuran, kalau dah tak cerdik.

    ReplyDelete
  4. Bossmu bkn bossku11 February 2019 at 14:24

    yg tk puashati hanya org umno pas sebb trauma kalah pru. yg syg sgt najib hanya penerima dedak. yg menyokong Tun M ramai lagi. biasalah org tk puashati yg rajin menceceh dlm semua peluang media social yg ada. org yg menang tk perlu bising2 lagi.

    dah jelas najib tu terlibat kes 1mdb dan altantuya, eeehhh masih syg lagi. dh jelas najib hampir gadai negara kpd kuasa besar eeeeh butakan mata demi dedak yg sedikit.

    bossku.. benar sekali aku pun meluat dgr. eloklah bossku masuk lawak jenaka. jgn mimpi nk jadi PM lagi. hancur negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org umno pas tak puas hati????
      Rasa2nya mrk gembira melihat situasi kencing pekat dan kebangangan kerajaan haprak memanipulasi kepercayaan rakyat......hihihi
      Mgkin kerajaan sepenggal akan jadi kenyataan....
      Lain kali jangan kencing sebarang...
      Jgn nak kelentong era smartphone nie...

      Dulu pm ke4 dpt hidup lama krn dia ada ISA dan tiada internet....
      Bolehlah kencing sepekat2nya...hihihi

      Skrg jangan sekali2....
      TOLol...minyak rm1.50...ptptn...kos sara hidup...ecrl..mrt dan bnyk lagi isu yg bukan sahaja org umno pas jelik...tapi majoriti rakyat marhaen....
      Apa yg terbaru pm ke7 bagi pada rakyat......keta nasional ke3 demi menyelamat vendor2 proksi yg tergugat dgn kejasama geely....huhuhu

      Mrk dh tekad tak akan undi kaki kencing dan menteri2 u_turn dan bangang...huhuhu

      Delete
  5. JASA BESAR TUN KEPADA NEGARA IALAH MENYELAMATKAN NEGARA DARIPADA MENJADI HAMBA KUASA BESAR DENGAN LINGKARAN HUTANG.

    sgt heran kenapa melayu pas umno buta mata dgn perkara yg hampir mengadai maruah negara. yg presiden sekarang pula kata tak tau pasal 1MDB. bermakna memang 1mdb dibuat sembunyi2 sebb ia jenayah rompakan. kalau ia perniagaan jujur kenapa org umno sendiri pun tak tau?

    amat sedih apabila jenayah begitu dilakukan oleh org no.1 yg sepatutnya paling amanah. no.1 pula suap no.1 parti agama. hancur.

    klu pun org umno pas masih syg parti mereka, sila lah ganti pemimpin yg sediada yg dah rosak. carilah pemimpin baru yg berwibawa, amanah dan integrity.

    tak jadi kafir pun ganti pemimpin kamu yg ada. ulamak bukan seorg dia je dlm dunia ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mgkin mahdey dah insaf dan diampunkan dosa2nya yg lalu oleh ulamak PANxxx...sheikh PgayR dan kalipah dapigs....hihihi
      Sblm ini mrk bertekad ingin penjarakan penjenayah tua aka pm ke4 yg kaki rasuah dan penyalahguna kuasa demi kekayaan anak...proksi dan kroni.
      Kalipah nobita pon dah diampunkan oleh mahkamah dapigs wlpun dosanya 2x5 dgn khir toyo...
      Malang....

      Delete
  6. Najib hanyalah PM yang akan dikenang sebagai orang yang membawa negara ke jurang kehancuran. Yang menyokongnya, hanya golongan yang mahu hidup cara mudah - malas kerja, tapi nak bergantung kepada bantuan. Itu mentaliti yang TIDAK akan membawa negara ini ke suatu tahap yang cemerlang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahdey pon gagal menjelaskan secara terperinci hutang negara berjumlah rm1.2trillion kpd rakyat setelah terkantoi dgn fakta sebenar bank negara berjumlah rm686billion.
      Klu dibuat peratusan...hutang 1mdb baru 2%(dua peratus) dpd hutang negara.
      Mcm mana beruk boleh kata negara bangkrap dgn hutang 2% tu???

      Delete
    2. Mahdey akan dikenang sebagai BAPAK SEGALA TOLol.....
      Penyebab perjanjian konsesi TOLol yg menyebelahi proksi dan kroni dpd rakyat.
      Malang....

      Delete
  7. Melano dan Pasipu adalah dua suku melayu yang bodoh. Satu tu suku melayu yang suka dan cinta kat pencuri dan satu lagi pula suku melayu yang suka kena kencing dengan penunggang agama. Tak hairan melayu ni masih lagi golongan paling dungu kat Malaysia ni. Dah lah bodoh sombong pulak tu!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  8. budak2 PIS dan UMNO mmg suka hidup dalam alam maya je, lepastu suka meramaikan majlis konon nk nampak kuat digeruni, bila PRU lingkup..


    Malu apa penyamunkuu

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda