Loading...

Syed Saddiq diserang penyokong BN, kena maki "bangsat, babi" [Video]

MENTERI Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang juga merupakan ketua Armada PPBM sebentar tadi diserang oleh penyokong-penyokong BN, beliau turut dimaki hamun "bangsat, babi"

Syed Saddiq kena serang

Rakaman video kejadian itu tersebar di media sosial. Kinitv melaporkan, Syed Saddiq diserang oleh penyokong BN ketika hendak pergi ke kereta selepas pencalonan pilihanraya kecil Semenyih. Turut kedengaran perkataan berbentuk makian seperti "bangsat" dan "babi,"



Sebuah lagi video yang tersebar menunjukkan Syed Saddiq dikawal ketat oleh dua orang anggota polis traffik, sambil diekori oleh puluhan penyokong BN yang sedang memaki hamunnya.

Mujur ada pihak polis ketika itu, jika tidak tak tahulah apa nasib Syed Saddiq di tengah-tengah puluhan penyokong-penyokong BN yang masing-masing muka macam 'singa lapar' tadi.



Di bawah ini rakaman saat Syed Saddiq dikeroyok oleh penyokong-penyokong BN.



Syed Saddiq menerusi akaun twitter menyifatkan serangan fizikal yang dilakukan ke atasnya sebagai melampau.

"Nak caci saya “Babi” “Bangsat” “hancing”, saya hormati, kerana itu hak saudara. Tetapi kalau sampai nak guna serangan fizikal, that’s too much! Saya terhutang budi kepada pihak Polis dan Unit Amal yang berdekatan. Tanpa mereka, saya tidak tahu apa akan jadi pada saya sekarang," tulisnya

Post a Comment

9 Comments

  1. penypkong BN khasnya org umno...hanya berani sesama Melayu jer...dgn bangsa lain termasuk telor....biarkanlah sape kata org lain bangsat atau babi...sbnrnya bangsat dan babi itu sndri balik pada diri sndri...

    ReplyDelete
  2. Nyata yb bangang tu yg sengaja nak cetuskan provokasi.Patut pon asyik kena kecam.Tak ada rupa sebagai yb.Nak tunjuk lagak jer lebih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni satu lg perangai melayu asli.. hasad dengki. sikit2 org tunjuk lagak. kau cemburu hasad dengki sebb dia menteri paling muda ada gaya. perangai hasad dengki inilah yg menjadikan melayu sentiasa haprak.

      apa yg syed sadeq buat kat kau yg kau benci dia? dia ada ehek adik kau kat PD ke?

      sikit2 bangangkan org. kalau kau tk bangang bn tk tumbang.

      aku tk pernah tgk dap atau mca mencerca sesama mereka walaupun berlainan parti. mungkin mereka blh makan babi, tp perangai babi banyak berjangkit kt org mcm kau.

      kau ada makan babi juga senyap2 ke? dah tu awat jadi lagu ni mcm beruk makyee

      Delete
    2. Dapig tak cerca mca????

      Ko dari mana cai???
      Sama bangla dgn syed sadik sigaraga ka???
      Leher dgn bahu pon tak kenal??!!!
      Klu era pm ke4 bolehlah ko kelentong.
      Skrg era smartphone yg ganti cctv sebagai bukti...macai Ooiiiii
      Hihihi

      Klu bab kencing...mmg tak sah klu bukan menteri haprak....hihihi

      Delete
  3. Babi...hihihi
    Babi kan suka menjilat....

    Mmg sesuai dgn perwatakan...

    ReplyDelete
  4. itulah puak yg mulut hancingnya mengaku membela melayu dan islam. sifat melayu takde sifat islam jauh sekali. lebih kepada sifat binatang yg mereka laungkan. mereka melaungkan diri mereka sebenarlah tu.

    bossmu sukalah penyokong begitu. dia lupa penyokong begitulah yg menjahanamkan dia. takde tempat utk org2 utan dlm politik negara ini. sudah cukup negara ini lelah dgn perangai siamang2 itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa nak dibela yb kaki clubbing tu...
      Bahu dgn leher pon tak kenal...
      Malang dpt yb yg muda2 dah kuat kencing...

      Delete
  5. klu geng kau blh bela kapir jholow yg kencing berak kat muka boss kau....tkkn nk bela menteri yg diganggu tk boleh. islam itu adil adil tk kira sapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menteri bangang tu diganggu atau dia yg ganggu dulu????
      Kemudian buat laporan polis kena cekik dan choke mcm dlm gusti.Yg nyata leher dgn bahu pon tak kenal si mat bangla nie!!!!
      Huhuhu

      Delete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda